Ontmoet het Xtreme Team!

Niet zomaar een reisorganisatie. Wij gaan gepassioneerd te werk om JOUW reis waar te maken!

Claire

Claire Van Ewijk

Reisadviseur Xtreme Gap Nederland

Weet voor jou de beste reis samen te stellen

the pirate debby

Debby Neeskens

Mede oprichter Xtreme

Danste ooit voor de koning van een eilanden groep in Indonesië, reisgek.

jazz2

Jasminka Hoek

Directeur Xtreme Gap Nederland

Duikinstructeur, wereldreiziger en reed jaren rond met haar hond op de scooter.

the pirate bray

Oliver Bray

Mede oprichter Xtreme

Pilot. Pirate. Divemaster. Idiot.

 

Joey

Joanna Dennington

Director Xtreme Gap Australia

“UK born Joey now is a regular surf widow on Sydney northern beaches. Heads Up Xtreme Gap Year Australia.”

About Xtreme

Wie Is Xtreme Gap?

Xtreme Gap biedt reizen aan voor jongeren met een avontuurlijke reislust, voor jongeren die hun grenzen willen verleggen. Of je nu op vakantie wilt, of je wilt backpacken, een wereldreis aan het plannen bent of denkt aan een carrière-switch, met Xtreme Gap  kun je jouw reis zo uitdagend maken als je maar wilt.

about us

Xtreme Gap is in september 2008 opgezet door Debby Neeskens (Nederlands) en Oliver Bray (Engels). Zij hebben zelf over de hele wereld gereisd en zijn eigenhandig op zoek gegaan naar de meest uitdagende reizen. Zo hebben ze o.a. pittige fitness trainingen in Thailand gedaan, leren surfen in Portugal en Australië, gedoken in Thailand, Indonesië, de Filipijnen, Australië, Muay Thai training gevolgd in Thailand, Kilimanjaro beklommen, Vliegbrevet gehaald in Zuid Afrika en nog veel meer.

Al dat reizen gaf Debby en ook Oliver zo een goed gevoel, en de droom was iedereen de mogelijkheid te geven deze fantastische reizen op een gemakkelijke manier te boeken. Omdat zij hun enthousiasme wilden doorgeven aan anderen zijn zij Xtreme Gap Year reizen in 2008 gestart voor de Engelse markt, www.xtremegapyear.co.uk. en sinds Augustus 2013 voor de Australische markt: www.xtremegapyear.com.au.

Xtreme Gap bestaat reeds sinds 2008 en is een Gap Year Bedrijf. De Engelse tak van dit van Origine Nederlandse bedrijf heet Xtreme Gap Year.
In Nederland noemen we het ook wel een tussenjaar. Een periode tussen 2 studies in of na je studie voordat je aan het werk gaat, om te reizen. Gap Year is een Engelse term en in Engeland weet iedereen wat een Gap Year is. Veel jongeren in Engeland nemen dan ook een Gap Year. Even geen studie, niet werken maar van het leven genieten voordat het ‘echte leven’ begint. Dus Nederlanders, neem een tussenjaar en kies voor avontuur!

Extreem is natuurlijk voor iedereen anders. Iemand die nog nooit gedoken heeft, vindt duiken vrij extreem. Iemand die niet zo gek is op hoogte zal een skydive extreem vinden.

In ieder geval kun je met al onze reizen je grenzen verleggen. Het is al een hele stap om alleen op reis te gaan. Maar wist je dat 85% van onze reizigers alleen op pad gaat? De eerste dagen zijn natuurlijk heel spannend, maar boek je via ons dan weet je in ieder geval wat er voor je geregeld is en dat er altijd iemand aanwezig is waar je bij je terecht kunt!

Het meest belangrijke is dat jij erg trost bent op jezelf. Want wauw, wat een goed gevoel geeft het! Iedere dag maak je nieuwe dingen mee, ontmoet je mensen van over de hele wereld, leer je over nieuwe culturen, overkom je angsten, eet je nieuwe gerechten en maak je nieuwe vrienden!

We richten ons op jongeren die voor het eerst op reis gaan of voor het eerst een nieuw land bezoeken.  De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 18 en 30 jaar. De meeste van onze reizigers zijn echter tussen de 18 en 25. Verder is eigenlijk iedereen van elke leeftijd welkom.

Jongeren die een beetje avontuurlijker zijn dan de gemiddelde Griekenland en Spanje ganger en jongeren die niet meer opgewonden raken van achter een speedboot op een banaan zitten gillen en de dag dronken doorbrengen op ‘t strand.

Waarom Xtreme Gap anders is dan soortgelijke ‘tussenjaar’ organisaties

 •  Wij zijn klein, dus persoonlijk en flexibel
 • Alles hebben wij zelf uitgekozen, bezocht en meegemaakt
 • Geen onnodig vrijwilligers werk (hier later meer over)
 • Uitdagende reizen waarin je veel leert. Over de cultuur, het land en jezelf!

Wat win je persoonlijk aan het nemen van een tussenjaar?

Er zijn jongeren die duikinstructeur zijn in de tropen in plaats van te werken bij de Gamma op de klantenservice. Er zijn jongeren die nu kunnen surfen en zich uitsloven op Zandvoort of waar dan ook ter wereld. Er zijn ook jongeren die nu ipv maat 46 in maat 36 passen na een bezoek aan het fitness boot camp in Thailand. Er zijn jongeren die nu vloeiend Spaans praten, jongeren die nu de beste zijn van hun team in Muay Thai en allemaal hebben ze nieuwe vrienden een een bredere kijk op de wereld.

Hoeveel mensen ken jij, of misschien ben jij het zelf wel, die maar blijven hangen in het zelfde kringetje en er eigenlijk iets aan willen veranderen? Er zijn zoveel jongeren die het moeilijk vinden om uit de vaste vriendenkring te breken, maar dat wel willen omdat ze weten dat er meer is. Dat er spannender dingen in de wereld zijn dan alleen maar school, werken en uitgaan. Ben jij iemand die de wereld wil verkennen, zijn blik wil verruimen, dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Hoe ga je van start, hoe oriënteer jij je op de reis en tijd van je leven?

 • Bezoek onze website (dus stap één heb je al genomen, hoera!)
 • Scrol door onze programma’s door te zoeken per land of activiteit
 • Vraag meer info op door op de meer info knop te klikken op het programma dat je interesseert
 • Word lid van onze facebook pagina
 • Bekijk onze YouTube filmpjes waarin je veel info krijgt over de reizen van Xtreme Gap
 • Lees onze blogs
 • E mail ons je vraag en wij mailen je binnen 24 uur terug!

Xtreme Gap Nederland – De meest bekende tussenjaar organisatie

Xtreme GapOmdat er ontzettend veel Nederlandse avonturiers zijn, ontstond in 2011 het idee een Nederlandse site te starten en Jasminka is de ideale persoon om jou te helpen met al je reisvragen en wensen. Jasminka Hoek is tevens een ervaren avonturier met een grote interesse in reizen en zij is dan ook menig avontuur in het buitenland is aangegaan. Reizen door zuid Amerika, door Indonesië, Australië en heel veel in Thailand waar zij ook een aantal jaar als duikinstructeur heeft gewerkt. Dit was haar kans om van haar interesses haar beroep te maken.

Door middel van eerste hand ervaringen en de juiste begeleiding zorgen wij voor een zachte landing, waar ter wereld je ook heen wilt, en voor een goede voorbereiding. Wees gerust als je niemand kan vinden die het avontuur met jou aan durft te gaan, 85% van al onze reizigers gaat er alleen op uit en ontmoet de beste reismaatjes onderweg!

Xtreme Gap bestaat al jaren, heeft vestigingen in meerdere landen en is ontstaan uit de passie voor reizen Reizen die je grenzen verleggen. Inmiddels hebben wij op vele plaatsen in de wereld reisbegeleiders voor ons werken om ervoor te zorgen dat er altijd iemand is waar je terecht kunt met al jouw vragen wanneer je op reis bent, een lekker idee!

Come ride with us!

Xtreme Gap  is er voor jou en ook voor je ouders, want natuurlijk willen zij precies weten hoe, wat en waar. Voel je vrij om ons te mailen, en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Xtreme Gap Jongerenreizen is ingeschreven bij de Nederlandse Kamer van Koop Handel in Haarlem onder: Xtreme Gap, KvK nummer: 34310929. Vestigingsadres: Laurens Reaellaan 52-2, Haarlem.

Wie reis er met ons?

Genders:

Girls 65
Guys 35

Ages:

18-25 55
25-30 35
 
35-40 10

Solo Travellers:

Solo 85
 
Mates or Couples 15

 


Bekijk Onze Bestemmingen!