Tijdens deze adembenemende rondreis door Afrika bezoek je de beste toeristische bezienswaardigheden en activiteiten in Afrika. Je trekt door maar liefst 7 waanzinnig mooie landen in Afrika en ontdekt onvergetelijke plekken zoals de Okavango Delta, Victoria watervallen, en Lake Malawi. Dit en meer zijn de ingrediënten voor een fantastische vakantie in Afrika. De reis duurt 31 dagen.

Afrika overland van Kaapstad naar Tanzania

Book Now

7 Afrikaanse landen doorkruisen!

In Zuidelijk Afrika en Oost-Afrika vind je een aantal geweldige tussenjaar bestemmingen en activiteiten. Deze once in a life time tour neemt je mee naar al die geweldige plekken. Je reist met een leuke groep in onze overland truck en onze zeer ervaren gids laat jou en de rest van de groep al het moois van Afrika zien.
We starten in de wereldstad Kaapstad, waar  je alle highlights bezoekt en  kennis maakt met diverse inheemse stammen.
Verder breng je naast een bezoek aan de Namibische woestijn een bezoek aan de prachtige Victoria Falls (watervallen). Een adembenemende ervaring, net als een duik nemen in het kristalheldere water van Lake Malawi. En dan word je ook nog getrakteerd op Zanzibar, een van de mooiste eilanden van de wereld, waar je heerlijk kunt relaxen en genieten. Omdat al het eten, vervoer en vele activiteiten bij de prijs zijn inbegrepen is het een goedkope manier om  de tijd van je leven te hebben en veel van Afrika te kunnen zien, je reist door:

 • Zuid-Afrika
 • Namibië
 • Botswana
 • Zimbabwe
 • Zambia
 • Malawi
 • Tanzania

Activiteitenpakket upgrade

Het activiteitenpakket is een interessant pakket met activiteiten die je volgens ons echt moet doen! Je hoeft dit pakket niet meteen te boeken bij je reservering, je kunt het ook ter plekke regelen.

 • Wijn proeven en traditioneel diner
 • Een wandeling door de woestijn onder begeleiding van een lokale expert
 • Een bezoek aan de Himba stam
 • 3-daagse Delta Tour
 • Chobe National Park cruise
 • Chobe NP Game Drive
 • Entreekosten Victoria Falls National Park
 • Safari bij zonsondergang door South Luangwa NP
 • Mikumi NP Game Drive

Afrika rondreis van Kaapstad naar Tanzania Highlights:

 • Orange River
 • Namib- Naukluft Nationaal Park (NP)
 • Okavango Delta
 • Fish River Canyon
 • Sesriem Canyon
 • Spitzkoppe
 • Himba Tribes (Himba stammen)
 • Masai Village (Masai dorp)
 • Chobe NP
 • Victoria Falls NP (Victoria Watervallen)
 • South-Luanga NP
 • Lake Malawi
 • Zanzibar (optioneel)

 

 

Fotos

Reisbeschrijving

Afrika overland truck tour per dag, Klik op het plusteken voor de uitgebreide omschrijving.

Na een korte stop om de Tafelberg te bekijken rijden we naar het noorden naar de Cederberg regio. Bij aankomst waar we overnachten, zullen we genieten van het wijnproeven, uiteraard wijnen uit de regio. In de avond genieten we van een traditioneel diner en na het diner krijg je een briefing over wat ons allemaal te wachten staat.
Maaltijden: lunch

Vandaag gaan we vroeg op weg naar de Gariep / Orange River (waanzinnig mooi!). en gaan we naar het stadje Springbook. We brengen de nacht door aan de rivierbedding, vlakbij de Namibische grens.
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Je kunt kiezen tussen een ochtend aan de oever doorbrengen of een halve dag kanoën op de rivier. Na de lunch reizen we noordwaarts en steken we de grens over naar de Fish River Canyon. We genieten van een mooie wandeling aan de rand van de canyon en daarna dineren we met een prachtige zonsondergang.
Optionele Activiteiten: Oranje / Gariep Rivier Kano Avontuur(halve dag)

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Vanuit de Fish River Canyon gaan we verder naar het echte afgelegen gebied in dit prachtige national park waar ontzettend veel te zien is. We komen in de middag aan op het kamp en maken een mooie, korte wandeling bij Sesriem Canyon. Vanavond genieten we van de prachtige sterrenhemel en nemen de stilte van de Namib desert in ons op, wellicht alleen gestoord door de roep van een jakhals en een vreemde hagedis de gecko roept.
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Dit gebied is een woestijngebied met overal prachtige zandduinen en de zon en schaduw maken het zandgebied spectaculair mooi.
We staan voor zonsopgang op om te wandelen naar Duin 45. Daar aangekomen genieten we van de zonsopgang. Adembenemend mooi en zeker de moeite waard om voor uit je bed te komen! Na het ontbijt gaan we met een lokale expert mee een toertje maken en vertelt hij  over het ecosysteem van de woestijn.
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Vandaag steken we de Tropic of Capricorn over (en we stoppen even voor een foto) onderweg naar Namibie aan de Atlantische kust. In Swakopmund krijg je een briefing over de optionele activiteiten die je hier kunt doen. We stoppen ook nog even bij Walvis Bay lagoon, waar vaak de flamingo’s zich ophouden.
Maaltijden dag 6: Ontbijt, lunch

Optionele activiteit: diner in /swakopsmund

Dag 7 is een dag die je zelf kunt indelen. Bijvoorbeeld om de stad te verkennen of om een van de vele avontuurlijke activiteiten te doen.
Optionele Activiteiten: Quadbiking, Sandboarding, Sky Diving, Dolphin Cruise, Scenic Flights, Vissen etc. Diner in Swakopsmund
Maaltijden dag 7: ontbijt

We laten al de pracht en praal van het moderne leven achter ons en rijden landinwaarts naar het mysterieuze Spitzkoppe. Vannacht kamperen we in het wild aan de rand van een berg. Hier vind je granieten rotsformaties die uit het vlakke landschap reizen. In de middag neemt onze gids ons mee op een wandeling om deze te gekke rotsformaties te bekijken. De meer avontuurlijke mensen kunnen rots klimmen als optionele activiteit boeken. Adembenende uitzichten!
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Nadat we in de vroege ochtend de omgeving hebben verkend gaan we verder het binnenland in en rijden richting Kamanjab. De Himba mensen zijn herders en fokken voornamelijk vee of geiten. Ze zijn makkelijk herkenbaar door hun unieke stijl van kleden. Hier heb je de tijd om de Himba en hun leefwijze te leren kennen. De gids geeft je graag meer info over hun unieke leefwijze.
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Etosha NP is een super plek om op safari te gaan. We gaan op diverse game drives en brengen onze avonden bij de drinkplaatsen door. Hier komt al het wild naartoe en deze plek is perfect voor wild fotografie. We stoppen ook nog even bij een handwerk markt. Ideaal om hier je souvenirs in te slaan.
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Na een vroege ochtend op game drive vertrekken we richting Windhoek in het hart van Namibië en de hoofdstad. Op de terugweg stoppen we bij een populaire handwerk markt. In de middag gaan we op een korte toer door de stad.
Optionele Activiteiten: Diner bij Joeys Beer House.
Maaltijden: ontbijt en lunch

Na een vroege start nemen we afscheid van Namibie en gaan we de grens over naar Botswana. Eenmaal op het kamp aangekomen ontmoeten we de lokale Bushmen gemeenschap en kunnen we de geweldige traditionele Tribal Dancing aanschouwen. De voorloper van de house?
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Nog een vroege ochtend! Onze reis brengt ons van Ghanzi naar Maun. We overnachten hier en bereiden ons voor op onze twee nachten bush-camping ervaring. Onze gidsen zullen je een briefing geven over de activiteiten de komende dagen en het toerisme gerund door de lokale gemeenschap.Vanaf hier gebruiken we lokaal vervoer om de Delta te betreden. Als het waterpeil het toelaat nemen we een mokoro (traditionele kano) trip en maken we een wandeling in de natuur met de lokale bevolking. En we genieten van een kampvuur in de avond.
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

We laten de Delta achter ons en reizen door het desolate landschap naar het noorden. Nadat we weer terug zijn bij ons truck gaan we terug naar Namibie. Onze nacht brengen we door aan de oevers van de Okavanga Delta in de Caprivi Strip van Noord-Oost Namibie.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Als we bij Kasane aankomen zetten we ons kamp op aan de oever van de Chobe rivier. De middag wordt besteed aan game viewing vanaf een boot in het Chobe NP. Dit is een uitstekende gelegenheid om de spectaculaire wildlife van Afrika te zien. De volgende dag heb je de mogelijkheid om met een vroege ochtend game drive mee te gaan.
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Optionele activiteit: 3 uur fotografie boot safari

De Chobe National Park is in 1968 opgericht en is ongeveer 11700 vierkante meter. We gaan vroeg op voor een gamedrive door het park, op zoek naar de kuddes olifanten en diverse antilopen. Na onze game drive pakken we onze spullen in en gaan naar Victoria Falls.
Optionele Activiteiten: Chobe ochtend game drive, diner bij Victoria Falls
Maaltijden: ontbijt en lunch

Het zou zonde zijn als je hier niet zou kiezen voor White water Rafting. De perfecte plek voor dit avontuur! Maar het prachtige Victoria Falls biedt ook vele leuke alternatieven.
Optionele Activiteiten: White Water Rafting, Bungee Jumping, Olifanten Excursie en Uit eten gaan.
Maaltijden: ontbijt

We laten alle schoonheden van Victoria Falls achter ons en gaan verder met onze expeditie. Na Livingstone reizen we richting Lusa, de hoofdstad van Zambia. Je zal zien onderweg dat de vegetatie verandert naar tropisch en dat de wegen wat ruiger worden.

maalrtijd: lunch/diner

Vandaag maken we een lange rit door het prachtige landschap, we steken rivieren over en reizen zo naar Petauke, de ingang van het Luanga National Park. Zambia is echt heel Afrikaans en anders dan de meer westerse kan van Zuid Afrika.
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Vroeg in de ochtend rijden we van Petauke naar de grens van het South Luangwa NP, waar we twee nachten aan de oever van de rivier blijven. De volgende dag bezoeken we een lokaal gerund textiel project in een dorp in dit gebied. Later deze middag genieten we van een mooie zonsondergang game drive in South Luangwa NP. Soms kan in het regenseizoen het South Luanga NP beter niet aangedaan worden, simpelweg omdat het niet te bereiken is. Als dit zo is wordt er een alternatieve route gekozen.
Optionele Activiteiten: zonsondergang Game drive met gids in South Luangwa NP, safari walk in Zuid Luanga NP, ochtend game drive is dit park.
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Vandaag verlaten we South Luanga National Park en rijden naar Lake Malawi. Ons verblijf voor de nacht ligt aan de rand van Lake Malawi en als we tijd hebben, pak dan je snorkelspullen en ontdek de interessante dieren die in dit meer leven. We zullen 3 nachten overnachten aan Lake Malawi, in het zuiden.
Optionele Activiteiten: snorkelen, livingstone mission
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Vandaag is de laatste dag bij Lake Malawi, dus ga nog eens voor die snorkeltrip en geniet van alles wat het meer te bieden heeft.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Als we uit de Great Rift Valley omhoog rijden door spectaculaire bergpassen, passeren we de uitgestrekte theeplantages in de hooglanden naar ons kamp buiten Iringa. We gaan genieten van een traditioneel diner.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

We rijden noordwaards naar Mikumi National park. Mikumi is de thuisbasis van de leeuw, zebra, wildebeast, impala, buffalo en de olifant. Camera klaar!!! We kunnen een game drive maken in de middag.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Onze reis brengt neemt ons mee naar Dar Es Salaam, de kuststad en hoofdstad van Tanzania. De naam betekent het huis van de vrede in het Arabisch. Hier eindigt je reis.

Maaltijden: ontbijt, lunch

Heb je nog geen zin om naar huis te gaan en wil je nog even het prachtige strand van Zanzibar aanraken? Dat kan! Je kunt optioneel 3 dagen Zanzibar bijboeken. Je logeert dan eerst 1 nacht in Dar Es Salaam en daarna heb je nog 3 heerlijke dagen op Zanzibar. Geef even bij je boeking aan dat je Zanzibar wilt bijboeken en wij regelen de rest.

Wanneer

Deze tour start in Kaapstad en vertrekt 2 a 3 keer per maand op vaste data (neem contact op met ons voor verdere details of extra informatie over de reis). De reis eindigt in Dar Es Salaam in Tanzania. Er kan een extra  3 daagse activiteitenpakket voor Zanzibar bij worden geboekt.

Accommodatie

Tijdens de reis verblijf je in gedeelde tenten, kampeergebieden en hostels. Lees het reisschema door voor meer informatie!

Veelgestelde Vragen

Zodra je een boeking gemaakt heb, ontvang je een tourdossier en informatiepakket. Zie hieronder een korte samenvatting van de informatie die in deze pakketten te vinden is.

Er zijn drie maaltijden per dag  bij de prijs inbegrepen (indien anders vermeld). Er is ook een gevarieerd menu aanwezig voor vegetariërs. De reisgidsen kunnen wonderen verrichten op de kleine kampeer gasstellen. Er kan ook gezorgd worden voor mensen met speciale diëten, laat dit van te voren aan ons weten. In Afrika kan het namelijk nogal wat moeilijker zijn om te zorgen voor bepaalde diëten.

Tijdens de reis verblijf je in 2-persoons tenten. Wij zorgen voor een matras, maar je moet wel zelf een slaapzak meenemen. Je verblijft verder nog in traditionele hutten, permanente tentenkampen en hostel georiënteerde kamers.

Iedereen die aan deze tour meedoet moet in goede gezondheid zijn, dit omdat er niet altijd medische zorg aanwezig is. Als je een specifieke medische aandoening hebt laat het ons dan weten voordat je de reis boekt, zodat we je beter kunnen adviseren.

Malaria komt veel voor in grote delen van Afrika, vooral tijdens het regenseizoen. Ons advies is duidelijk: voorkom een beet door insectenwerende middelen te gebruiken en malaria medicatie te nemen.  Raadpleeg je huisarts en bespreek welke malariamedicatie het meest geschikt is.

Check even of je al beschikt over de juiste vaccinaties, ga langs bij de huisarts of het GGD. Bij sommige tours heb je bewijs van de vaccinaties nodig!

Alle reizigers zijn verplicht om voor vertrek een schadeloosstelling formulier te ondertekenen. Ieder persoon die dit weigert,mag niet mee op de reis.

Hier wordt uitgebreid over gesproken in het informatiepakket dat je ontvangt na boeking van de reis. De lokale munteenheid is de Zuid Afrikaanse Rand en je kunt gewoon gebruik maken van je credit card. In Oost Afrika (inclusief Zimbabwe en Zambia) is de meest gebruikte munteenheid de USD en kan je het beste contant geld gebruiken.

Reizigers onder de 18 jaar moeten een ondertekende toestemming hebben van hun ouders/voogd. Reiziger boven de 65 moeten een medische verklaring hebben om aan te kunnen tonen dat ze fit/gezond genoeg zijn voor de reis.

Een goed humeur en een flexibele instelling! Een volledige lijst met benodigdheden staat in het informatiepakket dat je na het boeken van de reis ontvangt.

Horloge, mobiele telefoon, haar föhn, hakken, laptop, werk, stress, een tijdsconcept, vooroordelen over hoe iets zal zijn en een slechte attitude.

Hoewel we altijd proberen om alles volgens het reisschema te doen, is dit niet altijd mogelijk. Er kunnen zich altijd onverwachte gebeurtenissen voordoen, soms komt de truck vast te zitten in modder of zand en soms regent het.. er kan van alles gebeuren, maar niets wat een goed gevoel van humor niet kan overwinnen.

JA!! En zorg ervoor dat de verzekering ook het vervoer per vliegtuig vergoed in geval van ernstige ziekte of een ongeval, omdat goede ziekenhuisfaciliteiten zich vaak ver van onze routes bevinden. Zorg voor een goede creditcard verzekering. Omdat het hebben van een reisverzekering verplicht is zal er bij het betreden van het voertuig gevraagd worden naar je polisnummer.

Het gemiddelde aantal passagier is 18. Er een minimum van 4 personen en een maximum van 24 personen. Het maximum aantal personen bij de Gorillas, Serengeti en Masai Mara tours is 18. Er kunnen maximaal 4  personen met een single supplement/aanvulling mee.

Alle soorten en maten gaan mee op deze reis, als je maar van avontuur houdt, vroeg opstaan niet erg vindt als je leuke dingen gaat doen en iedere dag als een nieuw avontuur ziet. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 25 jaar.

Het is niet verplicht maar wel gewild. De reisgidsen doen het meeste werk tijden de tour.  De klusjes op de tentenkamp zijn maar minimaal, er wordt om de beurt geholpen bij het afwassen, de tent opzetten/afbreken en de tassen in/uitladen.

Je bent zelf verantwoordelijk voor de benodigde visa. Bekijk het reisschema even of je een meervoudig inreisvisum nodig hebt, zorg dan wel dat je deze hebt! Je paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na je vertrekdatum uit Afrika en je moet nog minimaal 4 lege pagina’s in je paspoort hebben. Sommige landen laten je niet toe als je niet minimaal 2 lege pagina’s in je paspoort hebt.

Duration Option Price  
31 (Days)Camping No Activity PackEUR 2729Book Now
31 (Days)Camping with Activity PackEUR 3069Book Now

Inclusief

 • Vervoer per adventure truck
 • Alle accommodatie (Campings en hostels)
 • Alle campingbenodigdheden
 • 24-uurs ondersteuning met 2 gidsen per voertuig
 • Informatiepakket met daarin alles wat je moet weten
 • Informatie over de benodigde visa
 • Alle activiteiten volgens reisschema (exclusief de activiteiten van het upgrade pakket)
 • De diensten van de reisgids
 • De meeste maaltijden:  ontbijt: 31x , lunch: 30x, diner: 27x
 • Extra activiteiten volgens reisschema

Exclusief

 • Vluchten van en naar Afrika
 • Accommodatie voor vertrek en na terugkomst
 • Verzekeringen
 • Visa
 • Optioneel activiteiten pakket

Je kunt deze reis ook nog ter plekke pimpen met optionele activiteiten, zie de lijst hieronder. Prijzen zijn onderhevig aan veranderingen.

 • Half-Day Canoe Trip South Africa
 • Dinner Out Swakopmund Namibia
 • Dolphin Cruise 4/5 hours Namibia
 • Sky Diving Namibia
 • Sandboarding Namibia
 • Quad Biking (2 hours) Namibia
 • Dinner Out Windhoek Namibia
 • Bushman Walk (May take place on previous day) Botswana
 • 3 hour photographic Boat Safari (includes usage of DSLR Camera, refreshments) Botswana From $120 to $360
 • Victoria Falls Zimbabwe
 • Zambezi Sunset Cruise Zimbabwe
 • Bungee Jump – Solo Zimbabwe
 • Helicopter Flights Zimbabwe
 • White Water Rafting Zimbabwe
 • Safari Walk outside South Luangwa National Park Zambia
 • Morning Game Drive in South Luangwa National Park Zambia

 

Data

We have multiple departures per month. Please contact us for specific dates & availability.
“Ik heb een te gekke reis gehad en raad iedereen aan met Xtreme Gap te reizen!  Meer reviews hier 
Sanna De Bruin
” Hey Jasminka, dank je wel voor de super tijd! Meer reviews hier.”
Lina Jansen
” Hallo, ik wil nog een keer!!  Meer reviews hier.”
Tom Huissen
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.