De trektocht over de Inca Trail is de ultieme backpackers tocht. Een echte must do! Een onwerkelijke route die 4 dagen duurt. Je trekt door de hoge Andes, op zoek naar de verloren stad Machu Picchu. Deze trektocht is niet geschikt voor mensen zonder doorzettingsvermogen en pit, want deze route leid je langs steile bergpassen. Je loopt door de beruchte Sun Gate om uiteindelijke op het punt te komen waar het uitzicht over het Inca Citadel je je adem beneemt. Deze reis is uitstekend te combineren met onze buspassen door Peru.

Inca Trail Trektocht

Book Now

Volg de Inca Trail, op zoek naar Machu Picchu

De verloren stad van de Inca’s, Machu Picchu is ongetwijfeld het meest erkende symbool van de Inca beschaving. Percheh, de stad die hoog in de Andes is gelegen, is de enige Inca stad die nooit door de Spanjaarden is ontdekt.

De ‘Inca Trail’ zoals die wordt genoemd, was de Koninklijke weg die pelgrims en ambtenaren van het rijk naar de heilige stad van de Inca’s bracht. Het pad kronkelt door de verschillende bergpassen hoog in de Andes. De route leid je langs verschillende uitkijkpunten die gebouwd waren om de Inca’s in Machu Picchu te waarschuwen voor eventueel gevaar en geeft je tegenwoordig prachtig uitzicht over tal van ruïnes.

Wat de Inca Trail zo intrigerend maakt is de geweldige combinatie van de Inca Ruïnes, prachtige uitzichten en het dramatische Andes landschap. Er is veel flora aanwezig (er zijn welgeteld 250 soorten orchideeën in het historische Machu Picchu reservaat), een groot aantal vogels zoals kolibries, watervogels en de majestueuze Andes condor. En dan is er nog de vreemde Alpaca lama!

Inca Trail Trektocht Highlights Inclusief:

Tijdens de trektocht

Vraag het aan iedereen die naar Peru reist, niemand slaat de Inca Trail over. De route duurt 4 dagen. Naast de schoonheid gaat het zowel om het avontuur als om het ontmoeten van mede wandelaars/reizigers.

Je begint allemaal op dezelfde dag, dus je komt dezelfde mensen tegen tijdens de wandelroute, hoewel iedereen op een ander tempo loopt (klimmen/lopen op zo’n hoogte is niet gemakkelijk). Je ontmoet elkaar steeds weer op de kampen, waardoor de nacht/avond een sociaal gebeuren zal zijn.

Overdag loop je door een steeds veranderende landschap, je passeert kliffen,lama’s, ruïnes en veel opgewonden avonturiers op weg naar Machu Picchu. Alle verschillende nationaliteiten komen bij elkaar rondom het kampvuur en bespreken van alles en internationale vriendschappen worden gesloten. En dat in slechts 4 dagen.

Dit is de ware essentie van het reizen en gebeurt allemaal tijdens de Inca Trail trektocht.

2 uur durende begeleide tour (inclusief)

Een tour door Machu Picchu onder begeleiding van een Engels sprekende gids en vrije tijd om de ruïnes te ontdekken, een echte onvergetelijke once-in-a-lifetime ervaring.

Fotos

Reisbeschrijving

 • Je wordt opgehaald vanuit je hostel
 • De gids brengt je naar de Inca Trail, Machu Picchu, Aguas Calientes en weer terug naar Cuzco
 • Vertrektijd: 06.00 uur
 • Terugkomst tijd: 20.30-21.00 uur

Korte samenvatting; De gids wacht je op bij je hostel/hotel, 1 of 2 dagen voor de start van de trektocht tussen 18.00-19.00 uur. Laat ons ajb weten waar je verblijft en hoe laat je de reis wilt doorspreken met de reisgids.

Samenvatting trektocht

Een spectaculaire en rijke ervaring in het Andes gebergte en de Inca cultuur wacht je op! 4 dagen wandelen en 50 km door het hart van de Andes. De enige trektocht die je langs de originele inca trail neemt. Op een authentiek handgemaakt stenen voetpad loop je in de voetsporen van de oude Inca. Zo betreed je Machu Picchu via de Inti Punku (Sun Gate) en bij zonsopgang zorgt dit voor ontzagwekkende uitzichten die de oude Inca’s duizenden jaren geleden ook zagen. Je klimt van 2.380 meter naar 4.210 meter bij Dead Women’s Pass, door de onvergetelijk mooie jungle landschap en verborgen doolhof- achtige ruïnes om de meest spectaculaire archeologische Inca vindplaats in Zuid Amerika bij zonsopgang te bereiken.

Overzicht reisschema

Dag 1

Aankomst in Cuzco en jehostel. Je hebt een hele dag om even bij te komen. Cuzco te ontdekken en een pre tracking briefing te volgen, waar je meteen de andere leden van de groep ontmoet. Zorg voor een goede nachtrust ter voorbereiding op de dag dat je avontuur begint.

Dag 2

Je wordt om 06.00 uur opgehaald bij je hostel/hotel. Zorg voor een goede voorbereiding voorafgaand aan de trektocht. Je wordt met de bus naar de stad Ollantaytambo ge bracht, waar je een uur de tijd hebt om te ontbijten, last- minute snacks, water en wandelstokken te kopen. Een goed warm ontbijt geeft je extra energie om goed te beginnen aan de trektocht over de Inca Trail. Daarna ga terug de bus in om vervolgens af te reizen naar KM82 om te beginnen aan de beroemde Inca Trail trektocht. Je wandelt langs glooiende heuvels in de Urubamba River Valley en passeert onderweg een aantal kleine archeologische vindplaatsen. De lunch wordt halverwege bereid en dan heb je ook wat tijd om te relaxen voordat je het Wayllabamba kamp rond 17.00 uur bereikt (2980m), na een 6 uur durende en 11km tellende wandeltocht.

Dag 3

Vandaag is de meest uitdagende dag langs de wandelroute met een verticale wandeling van ongeveer 5 uur naar Dead Woman’s Pass (op 4215m hoogte), gevolgd door een 2 uur durende wandeling naar beneden via een stenentrap naar het Pacaymayo kamp dat op is gelegen op een hoogte van 3600 meter. De dag begint met een wake-up call om 05.30 uur en warme coca- blad thee in je tent . Na het inpakken en het ontbijt begin je om 06.00 uur aan de trektocht. Neem de tijd en rust uit wanneer nodig is tijdens de klimtocht van meer dan 1200 meter. Mis de prachtige uitzichten niet en vergeet niet om een foto te nemen op de top! Vlak nadat je Dead Woma’s Pass hebt doorgestoken word je beloond met een spectaculair uitzicht over de met sneeuwbedekte bergtoppen en bruisende watervallen. Wandel langzaam naar Pacaymavo kamp(3660m) en geniet van het landschap. Kom op tijd aan om te genieten van de lunch en een welverdiend dutje met daarbij de klanken van de bruisende watervallen en natuur op de achtergrond. De rest van de middag ben je vrij om te genieten van het kamp voor het diner en dan vroeg naar bed

10km lange en 7 uur durende trektocht. Het is misschien mogelijk om op dag 2 en 3 een extra bagagedrager te huren voor ongeveer 20USD per dag, dit kan je ter plaatse regelen met de gids.

Dag 4

Een onvergetelijk reis langs de eeuwenoude Inca trappen, bergmeren, intrigerende archeologische vindplaatsen en vochtige jungle landschappen. De dag begint met een wake-up call om 05.30 uur en warme coca- blad thee in je tent . Na het inpakken en het ontbijt begin je om 06.00 uur eerst aan een uur durende wandeling bergopwaarts om de ovaalvormige archeologische vindplaats Pacaymayo te bezoeken, wat voorheen een gewas opslag of Inca militair fort was om zo de controle te behouden over de vallei en de regio. Loop nog een uur door naar Runquaracay Pass waar je naar de top van de berg kunt klimmen om een prachtig uitzicht te hebben op de omliggende bergtoppen. Bezoek nog 2 andere archeologische vindplaatsen en lunch onderweg. In de late namiddag kom je aan bij WiñayhuaynaHigh Jungle kampaan dat zich boven een vallei bevindt op een hoogte van 2700 meter waar een jungle/regenwoud klimaat is. Gooi je spullen neer en neem plaats in de rij om een warme douche te nemen. Neem daarna een wandeling naar de lodge en bestel een (niet zo goedkoop maar wel de moeite waard) koud biertje of warme chocolademelk om samen met je vrienden op het balkon te genieten van het prachtige uitzicht over de weelderige groene bergen. Na het diner bedank je de dragers en gidsen en geniet je van de avond.

14 km lange en 8 uur durende trektocht.

Dag 5

Vandaag staat je een unieke en magnifieke ervaring te wachten. Je wordt wakker voor zonsopgang (hangt af van je gids, tussen 3.30-4.30 uur) om te ontbijten. Je begint aan de trektocht voordat de rest van de groepen beginnen, je wandelt ongeveer een uur voordat je Inti Punku (Sun Gate) bereikt. Je loopt door de magische Inti Punku (Sun Gate) om een glimp op te vangen van de eerste bezienswaardigheden van Machu Picchu is echt een onvergetelijke ervaring. Daarna ga je verder langs het pad om uiteindelijk de wonderlijke

archeologische plek Machu Picchu te bereiken, dat is gelegen op de top van de heilige berg Machu Picchu. Je hebt de tijd om je rugzak te controleren (Neem de volgende dingen mee: Water,zonnebrand, zonnebril, hoed, trui en regenponcho) en een snelle hap te eten en naar het toilet te gaan voordat je de vindplaats betreed met de gids.

7km lange en 2 uur durende trektocht.

Begeleid bezoek aan de Archeologische vindplaats Machu Picchu

De enige echte, de meest spectaculaire (en niet te vergeten meest populaire) archeologische vindplaats in heel Zuid Amerika. De reisgids neemt je mee op een 2 uur durende tour door Machu Picchu en laat je de belangrijkste plekken zien en vertelt je over de geschiedenis (Als je hier niet al iets over hebt gehoord tijdens de Inca Trail trektocht). Hierna heb je wat vrije tijd om zelf op onderzoek uit te gaan en om foto’s te nemen. Zodra je hebt besloten om weer naar beneden te reizen naar Aguas Calientes, dan kan dat met een van de bussen die iedere 15 minuten vertrekken vanaf de ingang van Machu Picchu of als je nog niet genoeg hebt van het lopen dan kan je nog een uur lopen door het wandelpad naar beneden te volgen. Machu Picchu is (nog niet zo heel lang geleden) ontdekt door de Amerikaanse historicus, Hiram Bingham. In 1911 Tijdens zijn zoektocht naar de legendarische “verloren stad van de Inca’s”. Hiram Bingham en zijn lokale gidsen stuitte op de vindplaats wat toen der tijd helemaal bedekt was met vegetatie, dit werd later weggeruimd en toen vonden ze de magische archeologische vindplaats op de bergtop en stelde deze vervolgens open in 1915 voor archeologen om onderzoek te kunnen doen.

Of je nou via de Inca Trail of via Aguas Calientes zorg er in ieder geval voor dat je de fotomogelijkheden op de volgende plekken niet mist:

 • De hut van de verzorger van de rots( een gerestaureerd gebouw met een rieten dak), Sacred Plaza met het uitzicht op de Cordillera Vilcabamba en Rio Urubamba.
 • Wandeling langs de steile (en soms modderige) piek/top genaamd Wayna Picchu* (45-60 minuten) voor een onvergetelijk uitzicht op Machu Picchu vanuit een gewilde perspectief (je moet wel een ticket kopen om het gebied te betreden en om te wandeling te kunnen maken- let op: er zijn slechts 200 tickets beschikbaar voor de wandeling/toegang van 07.00 en 10.00 uur)
 • Voor de andere weergaven van de plek , kun je een wandeling maken naar de Inca ophaalbrug (30 minuten) en Inti Punku (45-60 minuten)

* Als u aankomt via de Inca Trail, spreek dan met uw gids over de aankoop van een ticket voor Wayna Picchu, omdat ze nogal snel uitverkocht zijn.

Aguas Calientes

Geniet van een heerlijke lunch in een van de door jouw gekozen restaurants en breng daarna een bezoek aan de heerlijke warmwaterbronnen om je pijnlijke lichaam te laten genieten van de verjongende wateren. Verder zijn er internetcafés, cafés met bordspellen en kaartspellen, diverse winkels en andere plekken om te ontspannen. Breng een bezoek aan de lokale markt dat zich direct naast het spoor bevindt waar je kunt winkelen totdat de treinfluit blaast om je te laten weten dat de trein weer terugkeert naar Ollantaytambo. Vanuit Ollantaytambo neem je de bus voor het laatste stuk via de snelweg naar Cuzco, waar je rond 22.30 aankomt.

Accommodatie

Tijdens de Inca Trail trektocht kampeer je op grote hoogte. De kampeeruitrusting wordt verstrekt, het enige wat jij moet doen is je voorbereiden om wakker te worden met prachtige uitzichten vanuit je tent.

Veelgestelde Vragen

De meest gestelde vraag is hoe fit moeten je zijn om de Inca Trail trektocht te maken? Is het moeilijk?

Het antwoord hierop is nee het is niet moeilijk, maar ook niet makkelijk. De grootste uitdaging is dat je op extreme hoogte wandelt, waar de lucht dun is je niet veel zuurstof tot je beschikking hebt. Hierdoor is het belopen/beklimmen van een steile heuvel nog wat extra moeilijker.

Het zwaarste gedeelte, is op dag 2, en ook al lijkt het niet zo heel erg zwaar het is wel een lange weg naar boven als blijkt dat je iets vaker dan normaal een paar minuten moet stoppen om weer op adem te komen.

Laat dit je niet tegen houden, de beloning is het meer dan waard, niet alleen als het gaat om de geweldige uitzichten en de ervaring, maar ook vanwege het gevoel dat je iets bereikt hebt. Probeer maar eens 4 dagen achter elkaar, meer dan 50km te lopen, dan zou jij ook het gevoel hebben dat je iets bereikt hebt.

Dat is geheel aan jou, maar hou wel gewoon in gedachten dat ze 25kg aan spullen meedragen voor jou en dat ze hier niet veel voor betaald krijgen. Bepaal de hoeveelheid fooi aan de hand van hoeveel jij hun hulp waard vind. Persoonlijk vinden wij €5 tot €10 per dag per trekker een mooi bedrag.
Ja, dat kan. Veel mensen doen de Inca trail in combinatie met andere programma’s. Je kunt dit bijvoorbeeld goed combineren met de reispassen.
Wij raden je aan dit programma ruim van te voren te boeken. Er wordt een beperkt aantal vergunningen voor de tocht uitgegeven en deze zijn ruim van te voren volgeboekt. Mocht je te laat zijn met boeken, dan kunnen wij wel kijken naar alternatieve routes. Deze trek is de klassieke, maar er zijn andere mogelijkheden.

 

Duration Option Price  
1 (Week)ClassicEUR 899Book Now

Inclusief

 • Informatiepakket voor vertrek
 • Informatiebijeenkomst in Peru
 • Vervoer van hostel/hotel naar Cuzco
 • Professionele Engels/Spaans/ Quechua sprekende gids
 • Entreekosten Inca Trail en Machu Picchu
 • Vervoer per toeristen bus Cuzco-Kilometer 82 (startpunt trektocht)
 • Vervoer per toeristen trein Aguas Calientes- Ollantaytambo
 • Vervoer per toeristen bus Ollantaytambo- Cuzco
 • Vervoer naar hostel/hotel in Cuzco
 • Maaltijden: 3x ontbijt/ 3x lunch/ 3x diner/3x snacks
 • Slaapmatras
 • 4- persoonstent voor 2 personen
 • Bagagedragers en kok die de kook en kampeerspullen dragen
 • EHBO pakket
 • Zuurstoffles

Exclusief

 • vluchten
 • vervoer naar en van Cuzco
 • dag 1 ontbijt
 • dag 4 lunch
 • toeristenbus Machu Picchu – Aguas Calientes (57 USD)
 • trekking stokken
 • slaapzak
 • zelfvullend luchtbed (je krijgt een normaal matras)
 • water uit de fles (let op: je dient je eigen water mee te nemen op de eerste dag. Tijdens de trek kun je water krijgen. Wij raden je aan om water purificatie tabletten mee te nemen en een aluminium waterfles, zodat je altijd water kunt drinken tijdens de trek. De kosten voor water worden steeds duurder naarmate je verder in de trek bent, dus neem extra cash mee om water te kunnen kopen)
 • Fooi voor de dragers en gidsen
 • reisverzekering
 • evt. visa
 • extra drager

Data

There are no set start dates for this trip you can start all year with the exception of in February when the Trail is closed for upkeep. We do however advice you get your booking in many months ahead; as permits are limited and sell-out way ahead.
“Ik heb een te gekke reis gehad en raad iedereen aan met Xtreme Gap te reizen!  Meer reviews hier 
Sanna De Bruin
” Hey Jasminka, dank je wel voor de super tijd! Meer reviews hier.”
Lina Jansen
” Hallo, ik wil nog een keer!!  Meer reviews hier.”
Tom Huissen
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.