Het Great Barrier Reef is een van de mooiste locaties ter wereld om te leren duiken. Jij duikt straks voor je PADI Open Water tussen waanzinnige riffen in de tropische wateren van Australië. De kleuren zijn adembenemend en het avontuur super gaaf. Een 6 daags avontuur aan boord van een super deluxe scubaboot!

Leer Duiken Bij Het Great Barrier Reef

Book Now

Er zijn van die kansen in je leven die je moet grijpen; leren duiken in de tropische wateren van werelds mooiste en grootste koraalrif, is daar één van. De duikomstandigheden zijn hier gewoon ideaal. Je ziet Nemo en de Wobbegongs (ja dat is echt de naam van de haaiensoort daar), inktvis en octopus die voor je ogen van kleur veranderen en nog veel meer moois! Je ziet de meest kleurrijke vissen en koralen. Zweven boven dit unieke rif geeft je een geluksgevoel dat je nooit zult vergeten! Een echte must do.

Leer Duiken Bij Het Great Barrier Reef Highlights:

 • Learn to Dve Great Barrier Reef Australia (12)Jouw eerste ervaring meteen op het grootste rif ter wereld
 • Theorie en zwembad oefeningen in Cairns
 • 9 Duiken op het rif! Dat is meer dan een normale Open Water cursus
 • Optie voor een nachtduik wanneer de ‘partyfish’ uit hun schuilplaats komen
 • 4 Nachten in Cairns in een funky backpackers hostel
 • 2 Nachten aan boord van een super deluxe live-aboard-schip
 • PADI Open Water Certificaat
 • Je leert samen met een groep duiken en maakt nieuwe vrienden
 • Veel tijd om te chillen en het reef snorkelend te ontdekken
 • Duik ook in het nachtleven van Cairns

Fotos

Reisbeschrijving

Hieronder vind je een overzicht van hoe je dagen eruit zien. Als je specifieke vragen hebt kun je contact met ons opnemen, wij zijn allemaal professionele duikers.

Dag 1: Aankomst Cairns – vrije tijd

Dag 2: Theorie en zwembad training

8:00am – Transfer naar het trainingscentrum

8:30am – Registratie

8:45am – Theorie lessen in een klaslokaal

1:00pm – Medische duiktest en een pauze om te lunchen (niet inclusief)

2:00pm – Duikoefeningen in het zwembad

5:30pm – Transfer naar het hostel

Dag 3: Theorie en zwembad training

8:00am – Transfer naar het trainingscentrum

8:30am – Duikoefeningen in het zwembad

12:30pm – Naar de duikwinkel

1:00pm – Pauze om te lunchen (niet inclusief)

2:00pm – Theorie lessen in een klaslokaal en je theorie examen

5:45pm – Transfer naar het hostel

Dag 4: Naar het Great Barrier Reef!

5:45am – Vroege start voor een transfer naar de duikwinkel

6:15am – Aanmelden in de duikwinkel

7:00am – Vertrek met de boot voor een 3 dagen duiken en snorkelen op het Great Barrier Reef (aan boort een licht ontbijt)

11:30am – Je eerste trainingsduik in de oceaan

12:45pm – Lunch – soep, broodjes, salades

2:30pm – Je tweede trainingsduik

6:00pm – Diner – een stevige warme maaltijd na al dat sporten. En de avond om te relaxen.

Dag 5: De hele dag duiken

7:00am – Derde trainingsduik voor het ontbijt – dit is de diepste duik die je doet voor je certificaat

8:00am – Ontbijt – corn flakes, toast, eitje en brood

10:30am – Je vierde en laatste trainingsduik

12:00pm – Lunch – pasta en salades

3:00pm – Nu ben je een gecertificeerd duiker; dus tijd voor je eerste fundive!

6:00pm – Diner

7:00pm – Onder begeleiding kun je tijdens een nachtduik de fascinerende wereld van het rif bij nacht verkennen

Dag 6: Nog meer duiken en terug naar Cairns

6:30am – Je eerste duik voor vandaag

7:30am – Een warm ontbijt

9:00am – Na het ontbijt vertrekt de boot naar de laatste duikplek van de route en kun je je tweede duik van vandaag maken

11:00am – Je laatste duik. Wanneer je boven komt staat de lunch voor je klaar.

4:00pm – Transfer naar het hostel

7:30pm – Je kunt met de groep en de leiding naar een lokaal restaurant voor een afscheidsdiner (niet inclusief)

En nu lekker naar je hostel voor de laatste nacht (of uitgaan in Cairns en iets later naar je hostel).

Je kunt ook je verblijf hier verlengen en Cairns in duiken, of attracties rondom bezoeken. Dat is helemaal makkelijk als je je ook ingeschreven hebt voor onze Cairns Adrenaline Overload.

Soms wijken we van het schema af zoals die hier beschreven is. Dat komt dan door verbeteringen die we aanbrengen na feed-back van onze reizigers, weersomstandigheden of nieuwe details die we ontdekken.

Accommodatie

6 Nachten accommodatie waarvan 4 in Cairns en 2 op de duikboot beide op gedeelde kamers (altijd gezellig).

Het hostel

Tijdens de trip verblijf je in een top backpackers hostel in het centrum van Cairns tegenover de beroemde lagunes. Je verblijft in de 4 of 6 persoonskamers.

 • Air-conditioning
 • BBQ
 • Zwembad
 • Internet
 • TV Kamer
 • Keuken
 • Kluisje
 • Bagage opslag
 • Wasmachine
 • Telefoon

Tijdens de Live-a-board

3 Dagen en 2 nachten verblijf je op de super-de-luxe duikboot midden op het rif. Je kunt kiezen tussen een dubbel bed of twee losse bedden in een cabin.

Bovendeks is er een zonnedek waar je heerlijk kunt relaxen. De maaltijden op de boot worden geregeld en zijn inclusief. Dat zijn 3 ontbijtjes, drie lunches en twee diners. Je krijgt ook geregeld thee en koffie natuurlijk.

Veelgestelde Vragen

Er zitten maximaal 10 studenten per instructeur in de lessen. Er is ook altijd een Divemaster aanwezig voor de veiligheid. Op de boot is er plek voor 32 mensen en is meestal helemaal bezet.
Dit betekent dat je aan boord zult wonen. De boot is je huis, je restaurant en je chill-out plek.
De warme golfstroom van tropische Noord Queensland is het hele jaar ideaal voor duiken. De temperatuur van het water is constant tussen de 22 en 28° Celsius (75° to 85°F).
Ja, er zijn haaien in elke oceaan. Er zijn verschillende soorten haaien rond de Great Barrier Reef. De kleinere soorten kan je onder water tegenkomen, die vormen trouwens geen gevaar voor duikers en snorkelaars. De haai die Australië wel eens onveilig maakt is de grote witte haai, maar die houdt van het koelere water van de zuidelijke Oceaan en komt niet voor in de tropische noordelijke wateren van Noord Queensland.
Er zijn 2 soorten gevaarlijke kwallen in het water hier. De Box Jellyfish houdt zich op aan de kust en wordt niet boven het rif gezien. De Irukandji kwal is over het algemeen ook een bewoner van de kustlijn, maar komt ook wel eens rond het rif voor. Duikers zijn in het verleden heel soms wel eens gestoken door de kwal. Een volledig pak aan onderwater is de oplossing wanneer er gevaar is van kwallen. Het kwallenseizoen van Queensland loopt van november tot april.
We hebben 16 exclusieve duikplekken op 4 spectaculaire buitenriffen. De riffen: Thetford, Pellowe, Milln en Flynn liggen op het Outer Great Barrier Reef, ten zuid westen van Cairns. Deze plekken zijn nauwelijks bezocht door andere boten, dus duikers krijgen de kans exclusief de onderwaterwereld te bewonderen zonder last te hebben van andere duikers of toeristen. We doen maximaal twee duiken per site afhankelijk van het weer.
Het Great Barrier Reef is geen diepe duik site, dus het gaat meer om ondiep duiken. Onze gemiddelde duiksites hebben een diepte van 10 tot 25 meter. Koraal groeit door zonlicht, dus de mooiste snorkel en duikplekken zijn de ondiepe rond de toppen van het rif. Als Open Water duiker mag je tot uiterlijk 18 meter duiken
Nee. Wij zorgen voor al de uitrusting. We zorgen voor al het nodige materiaal per duik of snorkelpakket. Wanneer je je uitrusting wilt aanschaffen kun je bij de duikwinkel terecht. Je kunt nog de avond voor de start van de lessen terecht van 16:00 tot 19:45uur.
Voor elke duik zal de duikleraar een gedetailleerde briefing geven. Dat is het moment dat je een duikbuddy aangewezen krijgt, dus ook al ben je alleen, er is altijd een buddy. We hebben een instructeur in het water tijdens de eerste duik om alle combinaties te controleren. En de eerste nachtduik is ook met een instructeur. De andere duiken zijn met Certified duikers.
Alle drie de boten hebben 14 tweepersoons gedeelde kamers en 2 dubbele kamers. Elke twee kamers delen een douche en toilet. Als soloreiziger deel je dus een tweepersoonskamer met iemand van hetzelfde geslacht.
Ja, we kunnen transfers vanuit Cairns en de noordelijke stranden tot aan Palm Cove regelen. We stoppen niet bij privéadressen, kom dan naar het dichtstbijzijnde hotel of pick-up punt. We halen niet op vanaf de luchthaven.
Er is een verplichte toeslag van AU 16,50 dollar van de Environmental Management Charge. Een totaalbedrag van AU $ 60,00 per persoon kun je bij de duikschool voldoen in Australië. Dit bedrag bevat de EMC en havenbelasting en administratiekosten. (Wijzigingen op korte termijn)
Je neemt 2 handdoeken – een om te zwemmen en een voor het douchen mee. Je gebruikt zwemkleding, comfortabele kleding voor drie dagen, toiletartikelen, enz. Bagage moet tot een minimum worden beperkt (kleine tas) omdat de ruimte beperkt is op boten. Allee extra bagage kan veilig worden bewaard in onze winkel.
Ja, mag je alcohol meenemen aan boord, maar met mate want we hebben maar beperkte ruimte op al de boten. Let op, zodra je alcohol hebt gedronken, kun je niet meer in het water die dag, dan moet je tot de volgende dag wachten. We staan voor verantwoord drinken.
PADI normen raden aan tenminste 24 uur te wachten na uw laatste duik alvorens te vliegen. Je kunt vliegen en duiken op dezelfde dag maar niet duiken en vliegen. Je laatste duik aan boord is om 12 uur ‘s middags, dan kan je dus pas na twaalven de volgende dag vliegen. Andere activiteiten waar je even mee moet wachten zijn parachutespringen, ballonvaren en naar Kuranda gaan.
Minimum leeftijd 12 jaar. In 10 minuten moet je 200 of 300 meter zwemmen met snorkel en flippers. Je moet een Dive Medical hebben naar Australische standaard (AS4005-1) en  is verplicht door de overheid.Wordt ter plekke geregeld
Dan zijn er twee mogelijkheden, je kunt nog steeds mee aan boord als een snorkelaar. Of je kunt een volledige teruggave krijgen van je reissom (op te halen voor het einde van je eerste dag les). Een aantal medische condities die het duiken uitsluiten zijn: hartkwalen, astma, diabetes en epilepsie.
Badkleding en een handdoek. Als je je Dive Medical nog niet hebt gedaan, breng dan wat geld mee om de arts direct te betalen. (AUD 55 dollar contant of per creditcard) Je moet ook op beide dagen lunchgeld meenemen. Vijf minuten lopen vanaf het Training Centre is een ATM/pinapparaat.

We hebben de cursus in het Duits op dinsdag en vrijdag, Japans op donderdag.

PADI heeft de ‘Learn to Dive leerboek’ ook in meerdere talen; Italiaans, Frans, Nederlands, Deens, Zweeds, Spaans, Pools, Portugees, Koreaans en Chinees. Geef je taalvoorkeur ruim twee weken voor de start van de cursus door.

Duration Option Price  
7 (Days)EUR 735Book Now
Book 16 or more weeks up front to secure these deals.
Duration Option Price
7 (Days)EUR 735 EUR 676 (Early Bird)
Enquire here

Book today with a deposit and travel after 06 - Nov - 2019 to lock in the early bird price. "Hurry only limited early bird spots available !"

Terms: €250 deposit required on booking. Full payment 12 weeks prior to trip start.

Inclusief

 • Gebruik van duikuitrusting en duikcomputer
 • 4 Training duiken
 • 5 Vrije duiken (inclusief 1 nachtduik)
 • 4 Nachten in het hostel bij het trainingscentrum
 • 2 Nachten aan boord van het luxe live-aboard-schip (2-persoons cabins)
 • Beddengoed
 • Alle maaltijden aan boord
 • PADI Open Water Manual
 • PADI Open Water Certificaat
 • Evt. duikbril op sterkte (bij boeking opgeven)
 • Transfers vanaf je accommodatie in Cairns
 • Minimumleeftijd voor het duiken: 12 jaar (geldt niet voor het snorkelen van meevarende kinderen tijdens de cursus)
 • 24 uur noodgevallen support
 • Neem 2 pasfoto’s mee

 

Exclusief

 • Vlucht
 • Visa
 • Vluchthaven transfers
 • Reisverzekering
 • Verplichte doktersverklaring. De keuring hiervoor wordt door Pro Dive op de eerste dag van de cursus voor u geregeld, de kosten hiervoor bedragen ± A$ 50,-.
 • Reef Tax, Havenbelasting en administratie AUD$80
 • Maaltijden de eerste 3 dagen en het afscheidsdiner
 • Onderwatercamera huren (optioneel)

 

Data

Flexible start dates
“Ik heb een te gekke reis gehad en raad iedereen aan met Xtreme Gap te reizen!  Meer reviews hier 
Sanna De Bruin
” Hey Jasminka, dank je wel voor de super tijd! Meer reviews hier.”
Lina Jansen
” Hallo, ik wil nog een keer!!  Meer reviews hier.”
Tom Huissen
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.