In twee bomvolle weken zie je zo goed als alles wat het vasteland van Thailand te bieden heeft. Traditionele tempels, een gigantische gouden Boeddha, eet kraampjes op straat, watervallen en olifanten maken dit een reis om nooit te vergeten! De Thailand Escapade is één groot avontuur in een groepsreis met jongeren, voor een hele scherpe prijs!

THAILAND ESCAPADE

Book Now

ONTDEK THAILAND

Als je op zoek bent naar een spannend en super avontuurlijke reis, stop maar met zoeken want je hebt het gevonden. Laat je overrompelen door alle pracht van Thailand met deze op maat gemaakte tweeweekse Thailand Escapade. Met onze gezellige groepen reis je onder uitstekende begeleiding van de Xtreme Gap gidsen van het bruisende Bangkok dwars door de prachtige natuur, naar het vrij onbekende noordoosten van het land en vervolgens naar het Khao Yai National Park. Sluit je aan bij een van onze groepen om jouw droomreis door Thailand te maken!

HOOGTEPUNTEN:

 • Sluit je aan bij onze groep avontuurlijke reizigers. Deze trip is perfect voor solo reizigers. Onze online Buddy list biedt de mogelijkheid om voor vertrek contact te leggen met medereizigers!
 • Ontdek heerlijk Bangkok, bezoek gouden tempels en het Grand Palace
 • Ga kajakken op de beroemde River Kwae
 • Verblijf in dé backpacker hotspot van Kanchanaburi
 • Verblijf twee dagen in het adembenemende Elephant Village en observeer deze majestueuze reuzen van dichtbij
 • Ontdek de Night Markets van Surin, eet het lekkerste eten van je leven!
 • Bezoek en ontdek de prachtige Erawan watervallen
 • Ga hiken door het vrij onbekende maar fantastische Khao Yai National Park!
 • Alle accommodatie en vervoer is inclusief, beginnend en eindigend in Bangkok
 • Volledig begeleide, leuke, avontuurlijke en veilige reis

FOTO’S

REISSCHEMA

(Overigens wijzigt het reisschema vanaf juni. Dezelfde inhoud maar andere volgorde, zie ook onderaan details na de laatste dag)

Dag 1: WARM WELKOM BIJ AANKOMST

De aankomst dag is de dag waar je op gewacht hebt! De start van een life changing reis door Thailand! Is dit je eerste keer op reis? Geen zorgen, alles komt goed, beloofd. Wij zorgen voor een relaxte aankomst op Suvarnabhumi Airport (internationale luchthaven van Bangkok) waar je word opgehaald door iemand van het Xtreme Gap team, die je vervolgens naar je accommodatie in Bangkok brengt dat op een steenworp afstand ligt van de wereldberoemde Khao San Road. De accommodatie beschikt over een movie room, 2 pool tafels en gratis WIFI. En natuurlijk een hoop enthousiaste mede Xtreme Gappers!

Je hebt de rest van de dag/avond vrij (afhankelijk van je aankomst) om de rest van de groep te ontmoeten. Vanavond gaan we lekker eten (ongeveer €2,-) en gaan we bruisend Bangkok in!

Inclusief:
• Ontbijt
• Tour door Bangkok met gids
• Overnachting accommodatie in een twin/triple kamer met airconditioning, badkamer en warm water

Dag 2: WELKOMST BIJEENKOMST EN DE STAD VERKENNEN

We beginnen de dag rustig en ontmoeten elkaar rond 10:00 om te beginnen aan onze echte ontdekking van Bangkok. Dit gebeurt onder leiding van onze groepsleider, die die de reis de komende twee weken begeleid.

Bereid je voor op een te gekke boottocht over de rivier van Bangkok. We bezoeken niet alleen de kleine traditionele leefgemeenschappen ver van het gebaande backpackers pad, we nemen je ook mee naar de majestueuze Wat Arun – De Tempel Van De Dageraad, Wat Pho, waar de belangrijkste liggende boeddha van Thailand huist en Wat Phra Kaew, beter bekend als The Grand Palace.

watt arun thailandVandaag krijg je een kijkje in het traditionele Bangkok en laten wij je kennis maken met de mooiste tempels van de stad. De toer duurt ongeveer 4 uur.

In de middag keren we terug naar het guesthouse om even te relaxen en ons op te frissen voor het Welkomstdiner. Na het eten is het tijd voor de beroemde Kao San Road, hét backpackers district van Bangkok. Hier krijg je een goede indruk van wat het Thaise nachtleven inhoudt!

Inclusief:
• Ontbijt
• Tour door Bangkok met gids
• Welkomstdiner
• Overnachting accommodatie in een twin/triple kamer met airconditioning, badkamer en warm water

 

 Dag 1: Warm Welkom

Aankomst dag is de dag waar je op gewacht hebt! De start van een life changing reis door Thailand! Is dit je eerste keer op reis? Geen zorgen, alles komt goed, beloofd. Wij zorgen voor een relaxte aankomst op Suvarnabhumi Airport (internationale luchthaven van Bangkok) waar je word opgehaald door iemand van het Xtreme Gap team, die je vervolgens naar je accommodatie in Bangkok brengt dat op een steenworp afstand ligt van de wereldberoemde Khao San Road. De accommodatie beschikt over een movie room, 2 pool tafels en gratis WIFI. En natuurlijk een hoop enthousiaste mede Xtreme Gappers!

Je hebt de rest van de dag/avond vrij (afhankelijk van je aankomst) om de rest van de groep te ontmoeten. Vanavond gaan we lekker eten (ongeveer €2,-) en gaan we bruisend Bangkok in!

Inclusief:
• Ontbijt.
• Tour door Bangkok met gids.
• Overnachting accommodatie in een twin/triple kamer met airconditioning, badkamer en warm water.

Dag 2: Grand Palace & Kao San Road

Vandaag begint het echt! We gaan Bangkok verkennen, een wereldstad, bruisend, bijzonder, iconisch! Een stad die je ooit beleefd moet hebben. Samen met de gids en mentor voor de komende 4 weken ga je het oude Bangkok ontdekken met vele kanalen, marktjes etc.

We bezoeken niet alleen de kleine traditionele leefgemeenschappen ver van het gebaande backpackers pad, we nemen je ook mee naar de majestueuze Wat Arun – De Tempel Van De Dageraad, Wat Pho, waar de belangrijkste liggende boeddha van Thailand huist en Wat Phra Kaew, beter bekend als The Grand Palace.

Vandaag krijg je een kijkje in het traditionele Bangkok en laten wij je kennis maken met de mooiste tempels van de stad. De toer duurt ongeveer 4 uur.

In de middag keren we terug naar het guesthouse om even te relaxen en ons op te frissen voor het Welkomstdiner. Na het eten is het tijd voor de beroemde en beruchte Kao San Road, hét backpackers district van Bangkok. Hier krijg je een goede indruk van wat het Thaise nachtleven inhoudt! Doe lekker rustig en drink neem een sprinkhanen snack als dessert 🙂

Inclusief:
• Ontbijt
• Tour door Bangkok met gids
• Welkomstdiner
• Overnachting accommodatie in een twin/triple kamer met airconditioning, badkamer en warm water

Dag 3: Transfer naar Surin

Vandaag reizen we naar Surin wat niet ver van de grens met Cambodja ligt. Het is een behoorlijke reis en duurt zo ongeveer zes a zeven uur, maar dit is allemaal onderdeel van deze geweldige reis. Ze ziet pas wat als je er moeite voor doet! De komende dagen worden zeer bijzonder en zal je nooit meer vergeten. We gaan naar het afgelegen olifantenkamp. Maar eerst stoppen we bij een lekker hotel waar we overnachten.

De reis kan met de bus of de trein. Dit is afhankelijk van de grootte van de groep.

Dag 4 – 6: Olifantendorp

Kom oog in oog te staan met de majestueuze olifanten! Wassen, baden en verzorgen. Onvergetelijk!

Na een heerlijke overnachting en een lekker ontbijt verlaten we Surin om naar het olifantenkamp te gaan wat op ongeveer 50 km rijden ligt. Dit is de highlight van deze reis. Een unieke manier om dichtbij deze mooie reuzen te komen, maar ook om in een landelijke omgeving tussen de Thaise mensen te verblijven. Iets wat steeds moeilijker te ervaren is in Thailand.

Dit is waar backpacken en avontuur om gaat. Leven zoals de locals en echt in de cultuur stappen van de mensen in dit gebied en te genieten van de natuur.

Ons project is zuiver en we zijn er zeker van dat het ten goede komt aan de olifanten. De gasten mogen NIET op de olifanten rijden.

Wat kunt je verwachten gedurende deze 3 dagen:

 • Wandelen met de olifanten naar de rivier en de mahouts helpen met wassen
 • Helpen de olifant schoon te krijgen
 • Oogsten/planten van eten (afhankelijk van het seizoen) voor de olifanten
 • Kajakken op de rivier

In het olifantendorp ervaar je hoe het is om te leven in een homestay (bij de mensen thuis), met het hoofd van het dorp en de leden van de familie. Dit is uniek en een hele eer en is iets wat me voor altijd in je hart draagt. En… je slaapt maar een paar meter van de olifanten vandaan! Houd er wel rekening mee dat je niet in luxe slaapt, dit is bij de mensen thuis. Maar de ervaring is het meer dan waard.

In de middag van dag 6 nemen we afscheid van de olifanten en onze nieuwe vrienden om terug te keren naar Surin.

Inclusief:

 • Transfer naar en van het olifanten dorp
 • Olifanten activiteiten
 • Dag 3: ontbijt in het hotel in Surin, lunch en diner in het olifantendorp
 • Dag 4: ontbijt, lunch en diner in het olifantendorp
 • Dag 5: ontbijt, lunch en diner in het olifantendorp
 • Dag 3 en 4: basis accommodatie in het olifantendorp, gedeelde kamer met matrassen op de vloer, muggennet, fan en gedeelde badkamer
 • Dag 6: accommodatie in een gedeelde kamer met 1 of 2 personen met airconditioning en badkamer met warm water

Dag 7 en 8: Khao Yai National Park

Khao Yai is een van de mooiste Nationale Parken van Thailand en is echt ontzettend mooi! Toch doen veel toeristen dit park niet aan, omdat het niet in de standaard route ligt of omdat je ze alleen naar de stranden gaan. Wij gaan er graag naartoe! Het park is dicht begroeid met oude en grote bossen. Je vindt er wilde olifanten en tijgers, een grote diversiteit aan vogels en diverse soorten apen. Dit is een fantastische plek om het echte Thailand te ervaren zoals het vroeger was. Ook vind je er mooie watervallen. 1 Waterval is waar Leonardo Di Caprio van af sprong in de film The Beach.

De transfer is ongeveer 4 tot 5 uur op dag 7 en activiteiten in het park op dag 8.

Op dag 8 gaan we de hele dag op tour door het Nationale Park met een gespecialiseerd gids en hopelijk gaan we wat wildlife zien zoals de wilde olifanten. We gaan ook echt een trekking maken door de natuur. Het is leuk, mooi, fun! En vergeet zeker je fototoestel of go pro niet, dus is weer zo’n dag die je nooit meer vergeet! Fantastisch mooie natuur!

Inclusief:

 • Khao Yai avonturen dag en alle fees voor het park
 • Lunch gedurende de avonturen dag
 • Services van een gespecialiseerde National Park gids
 • Accommodatie voor de nacht in een gedeelde kamer met 1 of 2 anderen, met airconditioning en badkamer met warm water

Dag 9: Transfer naar Kanchanaburi

Kanchanaburi is waar de Kwae Yai en de Kwae Noi rivieren bij elkaar komen en is een van de meest pittoreske plekken in Thailand. Met geweldige uitzichten op groene berglandschappen, helemaal tot aan de grens met Birma.

Het staat bekend om de filmlocatie van ‘Bridge over de River Kwai’, een film waarin duizenden oorlogsgevangenen en Thaise locals geforceerd moesten werken aan het bouwen van de Birmese Treinrails gedurende WOII. Het is een historische setting, maar tegenwoordig een gezellige en chill plek aan het water. Wel vind je hier een museum wat deze heftige geschiedenis weergeeft.

Daarnaast kun je tempels bezoeken, zwemmen in beekjes bij de watervallen, kajakken op de rivieren etc.

Bij aankomst gaan we ons eerst even opfrissen in het hotel. Er is tijd om de omgeving te verkennen en natuurlijk kunnen we genieten van een Singha biertje en een lekkere Thaise maaltijd.

Inclusief:

• Ontbijt
• Privé vervoer naar Kanchanaburi
• Accommodatie in gedeelde kamer met 1 of 2 personen, met airconditioning, badkamer en warm water

Dag 10 Kanchanaburi Kajakken en Avontuur

De River Kwae is een waar kajak paradijs. Na het ontbijt nemen we je mee voor een dag vol avontuur in een kajak op de rivier. Je komt langs grotten en komt misschien wel wat apen tegen onderweg! Geen zorgen, je hoeft hier echt geen professional te zijn, sterker nog, als je nog nooit in een kajak hebt gezeten, geen zorgen. Het is super makkelijk navigeren op de rivier, waardoor jij alle tijd hebt om te genieten van de prachtige omgeving.

Je krijgt zeker weten een lekker kleurtje vandaag dus vergeet vooral je zonnebrand niet! Na zo’n drie uur op de rivier gaan we terug richting hotel om een lekkere douche te nemen en ons klaar te maken voor het diner, en natuurlijk te genieten van een drankje terwijl de rivier aan je voorbij glijdt.

Inclusief:

 • Ontbijt
 • Kajak trip over de Kwae Rivier
 • Overnachting accommodatie in een twin/triple kamer met airconditioning, badkamer en warm water

Dag 11: Erawan Waterval

Vandaag brengen we een bezoek aan het waanzinnige Erawan National Park. Deze watervallen worden gezien als een van de prachtigste plekken ter wereld, het is een waar natuurwonder! Je krijgt de kans om deze waanzinnige watervallen op verschillende niveaus te ontdekken, tot aan de bassins waar ze in uitkomen. Hier kun je heerlijk zwemmen in het natuur zuivere water.

Hoe hoog je gaat beslis je uiteraard zelf. Het hoogtepunt hier is de natuurlijke waterglijbaan, die je over een behoorlijk aantal meter wegschiet over natuursteen tot je uitkomt in het smaragdgroene water. Vergeet vooral niet je GoPro en camera op te laden en mee te nemen want geloof me, deze heb je hier absoluut nodig!

Na deze ochtend van kiekjes schieten, waterpret en ontspanning gaan we terug richting hotel, waar we de rest van de middag tijd hebben om het dorp te ontdekken. Onze gidsen kennen de omgeving op hun duimpje dus schroom niet om hen te vragen naar de beste plekken om de te chillen, eten, drinken en natuurlijk om te feesten hier!

Inclusief:

• Ontbijt
• Erawan Waterval dag
• Overnachting accommodatie in een twin/triple kamer met airconditioning, badkamer en warm water

Note: het klimmen van de waterval kan glad en gevaarlijk zijn en wordt niet aangeraden. Wij nemen geen verantwoordelijkheid als je hier geen rekening mee houdt.

Dag 12 – 13 Bangkok Fietstocht en Shoppen

Dag 12 Shoppen/tijd voor jezelf

We starten vandaag met de reis terug naar Bangkok (met de trein, minivan of bus afhankelijk van het aantal deelnemers). We verwachten rond de middag aan te komen in het drukke Bangkok, maar wanneer het op de weg wat minder druk is.

We logeren weer op dezelfde locatie en je hebt de avond voor je jezelf om te shoppen, de stad te verkennen of te feesten en terrasjes te pakken. Of je doet alles.

Inclusief:

 • Transfer terug naar Bangkok
 •  Accommodatie in een twin/triple kamer met airconditioning, badkamer en warm water

Dag 13: Fietstocht door Bangkok

Vandaag beleef je een van de topdagen van je reis, zeker een dag om nooit meer te vergeten! We gaan fietsen door Bangkok. Je kijkt je ogen uit en krijg een mooie indruk van het Thaise leven in de stad. We rijden door kleine achteraf straatjes, de steken de rivier over waar een andere meer relaxte sfeer hangt en fietsen door het oude gedeelte van de stad.

We passeren prachtige tempels, marktjes etc. Het leven is op straat dus krijg je alles te zien over hoe de mensen hier leven. We volgen de rivier en kanalen en ook zeker aan de andere kant van de stad, aan de overkant van de rivier is het erg indrukwekkend. Dit deel wordt vaak overgeslagen door toeristen.

De tour is ongeveer 3 uur, maar het kan verschillen en in kilometer gaan we niet ver. Ongeveer 10 kilometer. En omdat Bangkok geen heuvels kent is het hier heerlijk fietsen!

Inclusief:

 • Bangkok behind the scenes fietstocht
 •  Accommodatie in een twin/triple kamer met airconditioning, badkamer en warm water

 

 

 

 

 

Dag 14 Vrije dag in Bangkok en check out

Vandaag komt je reis helaas ten einde. Je kunt nog Bangkok in, shoppen etc, maar je check out in het hostel is in de ochtend. Wij helpen je graag met je verdere reisplannen.

[/toggle]

Veel Gestelde Vragen

Ja. Wij bieden een pickup service tussen 6:00 en 22:00 op de dag van aankomst. Wij adviseren je om in de ochtend of vroeg in de middag aan te komen zodat je tijd hebt om te settelen, je een beetje op te frissen en alvast te genieten van je eerste avond in bruisend Bangkok. Als je buiten deze tijden aankomt, of al in Thailand bent, ben je natuurlijk van harte uitgenodigd om op eigen gelegenheid naar de accommodatie in Bangkok te komen.
Op dag 2 gaan we naar het Grand Palace, de entreeprijs is niet inclusief. Reken op ongeveer 500THB per persoon)
We reizen het merendeel van de reis per privé minivans touringcar. Super comfortabel en een stuk sneller dan het openbaar vervoer!
Nee, de meeste van onze backpackers reizen alleen (zeker 90% voor deze reis). We krijgen deze vraag vaak en we kunnen ons voorstellen dat je je dit afvraagt, maar dit programma is juist gemaakt om veel mensen te ontmoeten. Met diverse startdata, je eigen inbreng in de invulling van je reis en de diverse Adventure programma’s ontmoet je veel leuke mensen!
Op dit moment hebt je geen visum nodig als je niet langer dan 30 dagen in Thailand verblijft. Je bent zelf verantwoordelijk voor het juiste visum. Voor meer informatie hierover kijk op deze link.
De leeftijd kan varieren,  maar gemiddeld ligt de leeftijd voor de introductie en en de cultuur week tussen de 18 en 24 jaar. De minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar. 
Is deze reis geschikt voor mij? De gemiddelde leeftijd van de deelnemers op deze reis ligt tussen de 18 en 25. Maar iedereen is welkom. Meestal is de verdeling 75% vrouwelijk 25% mannelijk, wat maar weer laat zien dat vrouwen avontuurlijker zijn dan mannen…! Dus waar wachten jullie nog op mannen? Bewijs het tegendeel!

PRIJS

Duration Option Price  
14 (Days)EUR 999Book Now

INCLUSIEF

 • Persoonlijke ontvangst op het vliegveld
 • Transfer naar het hotel in Bangkok
 • Ontmoet je medereizigers: toegang tot de Online buddy List voor vertrek!
 • Onvergetelijke Bangkok city tour
 • Wat Arun, Wat Pho & Liggende Boeddha
 • 13 nachten accommodatie in goed aangeschreven guesthouses en homestays. Schoon, comfortabel en veilig
 • Ontbijt
 • Tweedaagse olifanten experience inclusief ontbijt/lunch/diner
 • River rafting experience
 • Tweedaagse trektocht door een fantastisch National Park
 • Night markets & Nights Out
 • Kookcursus
 • 24 hour emergency support
 • Groepen tot maximaal 26 personen

EXCLUSIEF

 • Vluchten
 • Meeste maaltijden
 • Drankjes
 • Reisverzekering

Data

Start Dates 2019

29 September 2019 to 12 October
27 October 2019 to 09 November 2019
24 November to to 07 December

2020 start dates

Saturday 25 January – Friday 07 Feb
Saturday 22 February – Friday – 06 March

×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.