Reis met ons als ontdekkingsreiziger door Vietnam, helemaal van zuid naar noord. In 17 dagen reizen we van Ho Chi Minh in het zuiden helemaal naar het noorden, naar Hanoi. We bezoeken alle highlights en verborgen schatten in dit ongelofelijk mooie land. Ook krijg je een goed beeld van het culturele verleden van Vietnam. We bezoeken de Mui Ne zandduinen, zetten onze voeten in het zand op de meest prachtige stranden en bezoeken spectaculaire grotten en nationale parken. We eindigen op een prive eiland in Halong Bay. Dit is de perfecte Vietnam reis.

 

 

Vietnam Xplorer

Deze super toffe, avontuurlijke reis start in Ho Chi Minh in het zuiden en eindigt in Hanoi. Vietnam is een langgerekte land en je merkt dat je veel soorten natuur tegenkomt onderweg. Van tropisch in het zuiden tot bergachtig fris in het noorden. De kustlijn is lang en mooi en natuurlijk zal je veel aan de kust komen tijdens deze reis. Ook heeft Vietnam een oorlog historie die we allemaal kennen. Ook dit ontgaat ons niet. Deze reis heeft alles wat je wilt in dit indrukwekkende land. En natuurlijk houden we ook van gezelligheid en een drankje in de avond.

Book Now

Vietnam Xplorer Highlights:

 • Ho Chi Minh city oriëntatie
 • Bezoek aan war museum
 • Zandduinen en stranddag in Mui Ne
 • Ninhvana Beach Hideway
 • Kajakken, Suppen
 • Massages, yoga en trekking
 • Lantaarn maken in Hoi An
 • Bamboo basket boot trip
 • Imperial City & Royal Palace
 • Kook cursus
 • Phong Nha National Park
 • Zip-lining door grotten
 • Castaway Island, Halong Bay
 • Water activiteiten
 • Boot trip rond Halong Bay

Fotos

Reisschema

Dag 1 Ho Chi Minh

Vandaag is aankomst dag. Je kunt op ieder tijdstip aankomen. Een van onze chauffeurs haalt je op van het vliegveld. Je wordt naar het hotel gebracht waar de groepsleider op je wacht. Ook hier zal je jouw nieuwe reismaatjes ontmoeten tijdens het diner en drankjes in de avond. We hebben er zin in!

Dag 2 Ho Chi Minh & Mui Ne

Vandaag is er tijd om je te oriënteren op je omgeving en je onder te dompelen in de cultuur. We gaan met de groep wandelen door de indrukwekkende stad. Daarna bezoeken we het War Museum. Vanavond reizen we naar het noorden naar onze eerste bestemming aan de kust, Mui Ne.

Dag 3 Mui Ne

In de middag gaan we sandboarden! Dit doen we in het prachtige zandduin gebied van Mui Ne. Een geweldige ervaring en superveel lol! Ook rijden we in top style jeeps door dit indrukwekkende landschap. We eindigen deze spectaculaire dag met een diner en een avond uit in beach town Mui Ne.

Dag 4 Mui Ne & Na Trang

De ochtend heb je om relaxed wakker te worden en te genieten van een duik in het zwembad en/of het stadje te ontdekken.

In de middag stappen we op de bus naar Nha Trang. Eenmaal aankomen struinen we over de avond markten en genieten van een heerlijk diner met drankjes en uitzicht op het strand en de zee.

Dag 5 en 6 Ninhvana Beach Hideway

Na het ontbijt verlaten we Na Trang en stappen op de bus naar Ninhvana. Hier zullen we de komende 2 dagen verblijven. Deze epische plek is een backpackers paradijs! Je kunt hier helemaal zelf weten wat je doet. Je kunt gaan suppen, kajakken, fietsen, trekkings maken met gids en / of yoga klasjes doen. Niets hoeft, alles mag.

De faciliteiten hier zijn onder andere 2 zwembaden, beach volleybal, outdoor bioscoop en een basketbal veld. De perfecte plek voor 2 heerlijke dagen.

Inclusief 2 x ontbijt

Dag 7 Reisdag

Geniet van een relaxte ochtend en doe nog even wat je graag zou willen hier op deze magische plek. Aan het eind van de dag gaan we terug naar Na Trang en stappen daar over op de nachtbus naar Hoi An. Na de heerlijke tijd in Ninhvana heb vast weer zin in nieuwe avonturen.

Inclusief ontbijt

Dag 8 Hoi An

We komen vroeg in de ochtend aan in Hoi An en zetten onze bagage in het hotel. Daar kunnen we direct aanschuiven voor het ontbijt. Terwijl het hotel onze kamers klaar maken gaan wij deelnemen aan iets bijzonders. We leren om de traditionele Hoi An Lantaarns te maken. We maken onze eigen miniatuur versie. In de middag ben je vrij om te doen wat je wilt. Lekker na zo’n lange reis. Je kunt het stadje bezoeken en de marktjes en winkeltjes bezoeken. Hoi An is een heerlijke plek om lekker rond te lopen.

Inclusief ontbijt

Dag 9 Hoi An

Vandaag starten we de dag met een fietstocht door het oude stadsdeel van Hoi An en we gaan lunchen bij de locals in hun familiehuis. Na de lunch gaan we vissen op krabben, jaja! Ook dit doen we samen met de locals in bamboo basket bootjes. Een geweldige en zeer bijzondere en fun ervaring.

Vanaf het eind van de middag kun je de rest van de dag en avond zelf invullen.

Inclusief ontbijt en lunch

Dag 10  Hoi An & Hue via Hai Van Pass

Vandaag zit boordevol avontuur! We verlaten Hoi An per open-top Jeep. Ons eerste doel is de Hai Van Pass. Ook wel ‘Top Gear Experience’ genaamd. Het is de perfecte manier om naar Hue te reizen. We stoppen onderweg voor lunch en genieten van een lekkere duik in de zee. Na deze verfrissing gaan we door naar Hue waar we in ons hotel inchecken. Na even opfrissen gaan de dineren in de stad en sluiten we de dag af met wat drankjes en natuurlijk mooie verhalen en gezelligheid. We kennen elkaar nu toch al 10 volle dagen!

Inclusief ontbijt en lunch

Dag 11 Hue & Phong Nha

We gaan vandaag de stad Hue verkennen. Deze stad met veel geschiedenis en mooie gebouwen als de Royal Palace is een absolute must see. Wij bezoeken vandaag dan ook de Royal Palace. Na de bezichtigingen gaan we leren koken en maken gezamenlijk heerlijke Vietnamese gerechten. Nadat we onze buiken rond gegeten hebben gaan we met de bus naar het dorpje Phong Nha. Daar arriveren we eind van de middag, precies op tijd voor lekkere drankjes in één van de lokale barretjes.

Inclusief lunch

Dag 12 Phong Na National Park

Wow, dit wordt een spectaculaire dag! Vandaag bezoeken we een van de meest spectaculaire grotten in de wereld. Paradise Cave is een UNESCO Heritage site. En dat is niet voor niets. Dit grotten systeem is maar liefst 31 kilometer lang. Een van de langste van de wereld. We hebben de hele dag om de grotten te ontdekken. De grotten liggen in het National Park en ook de omgeving buiten de grotten is schitterend mooi. Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om te ziplinen in de grot of de kajakken. In de avond stappen we op de nachtbus naar Hanoi

Inclusief lunch

Dag 13 Hanoi

We komen vroeg in de ochtend aan in Hanoi en gaan direct naar ons hotel. Daar checken we in. Omdat onze kamers nog klaargemaakt moeten worden gaan wij naar een lokaal cafeetje waar we leren hoe je egg coffee maakt. Een populair drankje in Hanoi.

In het begin van de middag bezoeken we de bekende Hanoi train street. De rest van de dag heb je vrij te besteden. Je kunt chillen of de stad in gaan. Er valt hier veel te beleven en te zien.

Dag 14 Halong Bay

Vandaag starten we vroeg met onze reis wat zeer de moeite waard is! We gaan naar met de bus en boot naar het werkelijk prachtige Halong Bay. Nadat we zijn ingecheckt in ons hotel aan het strand gaan we heerlijk lunchen. En het uitzicht tijdens de lunch is werkelijk adembenemend! De rest van de dag kun je kiezen wat je wilt gaan doen. Chillen, watersporten etc. In de avond hebben we een beach party.

Inclusief lunch en diner

Dag 15 Halong Bay

Vandaag is een speciale dag. We zijn de hele dag aan boord van een traditionele junk boat (niet te vertalen maar werkelijk ene prachtige boot en ervaring) en varen door het adembenemend mooie Halong Bay. Tijdens de tocht stoppen we om te kajakken door oude grotten en de vele lagoons. Ondertussen kijken we goed of je apen zien. Er zijn ook voldoende momenten om even te zwemmen.

Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 16 Halong Bay & Hanoi

Na een paar fantastische dagen op ons eigen privé eiland hebben we onze laatste lunch hier (je kunt dus uitslapen). We genieten nog even van het prachtige uitzicht en moeten dan toch echt terug naar Hanoi. Hier checken we in het hotel in en maken er nog een fantastische laatste avond van. De allerlaatste met de groep.

Inclusief ontbijt en lunch

Dag 17 Hanoi

Vandaag moeten we helaas afscheid van elkaar nemen. Of je nou verder gaat reizen in Zuid Oost Azië, naar huis moet of andere plannen hebt, onze groepsleider helpt je graag met je planning.

Maaltijden

Een aantal maaltijden is inclusief gedurende de reis. Dat is  8 x ontbijt, 7 x lunch en 2 x diner. De andere maaltijden betaal je zelf. Vietnam is goedkoop en voor een paar euro heb je al een maaltijd.

Accommodatie

We verblijven tijdens de reis in tweepersoons of meerpersoons kamers. Als het meerpersoonskamers zijn dan is dit wel alleen voor onze groep. Je deelt dus de kamer met 1 of meer personen. Alle accommodatie is schoon en netjes. De ene is luxer dan de andere. Omdat dit een roadtrip is verblijven we steeds ergens anders.

 

Veelgestelde vragen

Nee! Je kunt al voor een euro eten en een biertje kost nog minder. Je geeft weinig uit.
Vietnam is een heel veilig land. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam.
Je vliegt op Ho Chi Minh city, Tân Sơn Nhất International Airport (SGN)
Je vliegt van Hanoi city terug. Nội Bài International Airport in Hanoi (HAN)
De vlucht is niet inclusief maar we kunnen je wel helpen met de planning.
Je hebt waarschijnlijk een visum nodig. Check dit bij het visum bureau: xvisa

Duration Option Price  
17 (Days)EUR 1260Book Now

Inclusief

 • Uitgebreid informatiepakket voor vertrek
 • Vliegveld pick up
 • 16 nachten accommodatie
 • Groeps/reisleider gedurende de gehele reis
 • Maaltijden: 8 x ontbijt, 7 x lunch, 2 x diner
 • Alle transport tijdens de reis
 • Activiteiten:

Ho Chi Minh City Orientation
Visit War Museum
Sand Dunes & Beach Day in Mui Ne
Ninhvana Beach Hideaway
Kayaking, Paddle-Boarding
Massages, Yoga & Trekking
Lantern Making in Hoi An
Bamboo Basket Boat Trip
Imperial City & Royal Palace
Cooking Class
Phong Nha National Park
Zip-lining through caves
Castaways Island, Halong Bay
Water Activities
Boat trip around Halong Bay

Exclusief

 • Vluchten
 • Extra activiteiten die niet bij inclusief staan
 • Toeristen visum (wij kunnen advies geven)
 • Reisverzekering
 • Terugreis naar het vliegveld
 • Drankjes
 • Maaltijden niet genoemd in het reisschema

Data

2019 Start Dates

October:

12/10/2019 28/10/2019
19/10/2019 04/11/2019
28/10/2019 13/11/2019

November:

04/11/2019 20/11/2019
16/11/2019 02/12/2019
23/11/2019 09/12/2019

December:

02/12/2019 18/12/2019
05/12/2019 21/12/2019

2020 Start Dates:

January:

02/01/2020 18/01/2020

February:

01/02/2020 17/02/2020
14/02/2020 01/03/2020
23/02/2020 10/03/2020

March:

07/03/2020 23/03/2020
16/03/2020 01/04/2020
29/03/2020 14/04/2020

April:

07/04/2020 23/04/2020
20/04/2020 06/05/2020
29/04/2020 15/05/2020

May:

12/05/2020 28/05/2020
21/05/2020 06/06/2020

June:

03/06/2020 19/06/2020
12/06/2020 28/06/2020
25/06/2020 11/07/2020

July:

04/07/2020 20/07/2020
17/07/2020 02/08/2020
26/07/2020 11/08/2020

August:

08/08/2020 24/08/2020
17/08/2020 02/09/2020
30/08/2020 15/09/2020

September:

08/09/2020 24/09/2020
21/09/2020 07/10/2020
30/09/2020 16/10/2020

October:

13/10/2020 29/10/2020
22/10/2020 07/11/2020

November:

04/11/2020 20/11/2020
13/11/2020 29/11/2020
26/11/2020 12/12/2020

×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.