Oude tempels bezoeken doe je in India. Koninklijke paleizen en wereld erfgoederen die al eeuwen oud zijn rijzen hier boven alles uit. Stel je eens voor dat jij je onderdompelt in de tradities en de cultuur van de bevolking van dit magische land vol tegenstrijdigheden. En dan heb je in deze reis ook nog eens de mogelijkheid met de plaatselijke gemeenschap samen te werken en de lokale bevolking te helpen. Dit alles is de Xtreme India Experience!

 Xtreme India Experience

Book Now

India Met dit programma ga je naar één van de meest bijzondere, unieke en meest overweldigende landen ter wereld. Je kunt je helemaal verdiepen in de cultuur, je kunt als vrijwilliger meehelpen bij lokale projecten, werken met de plaatselijke gemeenschap en reizen door verschillende delen van het land. Dit bijzonder 4-weekse programma neemt je mee van de woestijn naar prachtige stranden, van drukke markten naar stille tempels en van het hart van bruisende steden van India naar de serene schoonheid van de kleine landelijke dorpjes. Je komt in 4 hele verschillende en indrukwekkende gebieden van India; Delhi, Himachal Pradesh, Rajasthan en Goa; elke plek/streek  heeft weer zijn eigen sub-culturen, landschappen, keuken en tradities waardoor je elke keer weer iets nieuws meemaakt en beleeft.  Je bezoekt o.a. de Taj Mahal, de adembenemende Himalaya, de kleurrijke staat Rajasthan en de populaire stranden van Goa.

Highlights:

 • New Delhi Sightseeing en culturele introductie.
 • Je aansluiten bij een groep reizigers om dit ongelooflijk indrukwekkend land te bezoeken.
 • Bezoek aan de Taj Mahal en alles leren over de geschiedenis ervan.
 • Van de woestijn oase van Rajasthan naar de Himalaya
 • Trekking in de Himalaya
 • Bezoek aan de verblijfplaats van de Dalai Lama en meer leren over de Tibetaanse Cultuur.
 • Proef de rijke kleuren en cultuur van Udaipur
 • Een tweedaagse kameel safari door de woestijn!
 • Heerlijk genieten van de zon op de tropische stranden van Goa.
 • Fantastisch Indiaas eten proeven (al het eten is inclusief)

Fotos

Reisbeschrijving

Afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden kan het schema wijzigen.

 • Dag 1 Oriëntatie, dag in Delhi en ‘s nachts reizen naar Shimla
 • Dagen 2 en 3 Trek: 2 Dagen/20 Kilometer
 • Dag 4 Bezoek aan de Thattapanni Natuurlijke Warm water bronnen en de stad Shimla
 • Dagen 5 en 6 Dharamsala – Ervaar de Tibetaanse Cultuur, de traditionele Tibetaanse Markt, de Kangra Fort en de Kangra Tempel
 • Dag 7 Beleef Delhi
 • Dag 8 Taj Mahal (Agra)
 • Dagen 9 en 10 Ervaar Rajasthan – Udaipur “de stad der meren”
 • Dag 11 Zonsondergang bij Mount Abu
 • Dag 12 Vrije ochtend en ‘s middag naar het project ‘The Green Lion’
 • Dag 13 De ervaring van je leven – slapen in de woestijn
 • Dag 14 Terug naar Udaipur
 • Dag 15 Vrije ochtend en ‘s middags naar het project ‘The Green Lion’
 • Dag 16 Ochtend bij de  ons project en ‘s avonds met de bus naar Mumbai
 • Dag 17 ‘S Ochtends wandelen door de stad Mumbai en ‘s avonds met de bus naar Goa
 • Dag 18 Ontmoeting met het personeel en andere vrijwilligers. De avond is vrij
 • Dagen 19 en 20 Ervaar Goa, Fort Aguada, het dorp Anjuna, stranden, markten en een kruiden plantage
 • Dag 21 Bezoek aan een UNESCO Werelderfgoed – Oud Goa
 • Dag 22 Vrije dag
 • Dagen 23 tot 27 culturele projecten in Goa
 • Dag 28 Vertrek

Uitgebreide details

Dit programma heeft 3 belangrijke doelen voor ogen:

Educatieve Reis: Door te werken met de mensen van daar, met onze getrainde staff en doordat je uit eerste hand de fascinerende cultuur van India gaat ervaren, wordt dit voor jou een hele interessante, educatieve en inzichtelijke reis. Van Engelse les geven, tot nieuwe sportactiviteiten introduceren bij kleine Indiase kindjes, een presentatie houden over de interessante aspecten van je eigen land en cultuur, verruim en prikkel je de geesten van deze jonge kinderen en ze worden vriendjes voor het leven. Je bent niet alleen bezig met het opleiden van een nieuwe generatie maar de educatieve ervaring die jij daarvoor in ruil ontvangt is van onschatbare waarde. Onze getrainde staf zal altijd in de buurt zijn om je te helpen waar nodig, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Culturele Verrijking: Er gaat niets boven het leven samen met de mensen van daar, samen eten en lachen met nieuwe vrienden en werken met de plaatselijke bevolking. Dit geeft zoveel meerwaarde aan deze reis. Je begrijpt hierdoor veel beter de cultuur, de tradities en gebruiken van de mensen. In een cultuur terechtkomen waar werkelijk alles zo anders is dan waar jij vandaan komt, van het eten, tot het weer, het landschap, het geloof en de kleding. Dat kan een enorme omschakeling zijn en tegelijkertijd ontzettend leerzaam. Om die reden doen wij ons best om ondersteunende inleidende lessen te geven met tips en adviezen om je te helpen begrip te hebben voor deze grote en gevarieerde cultuur. Door te observeren en mee te doen aan andere culturen kan dit uiteindelijk eraan bijdragen dat je meer inzicht krijgt in je eigen cultuur.

Ervaring: De fysieke reis als ook de innerlijke spirituele reis, zal je helpen om het mooiste van wat India te bieden heeft te ervaren. Van de kleurrijke markten, tot de grote tempels en kleine dorpjes, India is een enorm land met op elke hoek van de straat iets verrassends. Door je met de trein, bus, rikshaw, taxi, fiets, kameel en misschien zelfs op een olifant te verplaatsen, zal je dat helpen om het land goed te doorgronden, in plaats van het vliegtuig te pakken waardoor je de helft mist aangezien je dan hoog boven de wolken hangt. Om zoveel mogelijk rekening te houden met het milieu, kiezen we ervoor om zo milieu vriendelijk mogelijk te reizen. Dat houdt in, reizen zoals de ‘locals’ doen waardoor je ook een veel authentieker en rijkere beleving krijgt van hoe de mensen daar leven. Met spannend outdoor avontuur, krachtige innerlijke en spirituele reizen, grondige culturele verkenning en belonende interacties met de locals, is ons India programma een perfecte manier om vier weken in dit betoverende land door te brengen. Laten we een nauwere blik werpen op een meer gedetailleerd programma tijdens je 30-daagse India Experience.

Eerste deel (4 dagen)-New Delhi & Agra

India Gap Year Xtreme Experience (40) In New Delhi aankomen kan een behoorlijke cultuur shock zijn. Vandaar dat we als hulpmiddel wat culturele lessen in het programma hebben toegevoegd zodat je je beter kunt aanpassen aan het leven in India. Samen reizen we naar de meest iconische bezienswaardigheden van Delhi, zoals de oude stad, het Red Fort en de grootste Moslim Moskee in het land, de Jama Masjid. Tijdens je vier dagen in New Delhi helpen we jou om je in de cultuur te verdiepen door een talen cursus aan te bieden, kook lessen, we geven je praktische tips voor als je de markt op gaat en moet afdingen, en we geven je allerlei informatie over de fascinerende Indiase cultuur, tradities, geschiedenis en het geloof. Dit allemaal in combinatie met ervaringen uit eerste hand terwijl je door deze bruisende stad rondloopt, zal helpen om je wat meer op je gemak te laten voelen. Bovendien krijg je een hele andere kijk op belangrijke aspecten van het leven in dit land.   Hoewel in eerste instantie de mega drukke straten, het chaotische verkeer en de ongebruikelijke gewoontes nogal bizar lijken, door die lessen te volgen en op je eigen manier en tempo de cultuur in je op te nemen ga je uiteindelijk van deze chaos, van de kleuren en de charme van India houden, net zoals vele andere reizigers in het verleden hebben gedaan.   Na je tour in New Delhi, gaan we naar Agra, de plek met de bijzondere Taj Mahal, India’s meest iconische en prachtig monument, met een fascinerend liefdesverhaal. Een reis naar India is niet compleet zonder een bezoek aan dit indrukwekkende paleis, waar de pure schoonheid van de architectuur en de omliggende tuinen het tot één van de meest iconische monumenten ter wereld maakt.

Tweede Deel  (1 Week) -Himachal Pradesh (Shimla, Dharamshala & McLeod Ganj)

India Gap Year Xtreme Experience (13) Van de drukke stad naar geweldige uitzichten over de natuur. Je ziet een hele andere kant van India tijdens de reis naar het Noorden aan de voet van de indrukwekkende Himalaya. In de mooie stad Shimla, genesteld op de steile heuvels van de Bergen, hebben we ons eerste vrijwilligers project. Er is geen plek zoals Shimla waar je zo geïnspireerd en gemotiveerd raakt dankzij het waanzinnige uitzicht op de Bergen, de prachtige pijnbossen en eikenbossen, de onderscheidende Tudor en neogothische architectuur in de stad en de vele apen die overal rondrennen. In de zomer is Shimla een prachtig bloemrijk paradijsje, terwijl in de winter het landschap met besneeuwde toppen en besneeuwde huizen heel dramatisch is.   De culturele projecten in Shimla vormen een geweldige ervaring, doordat je deel uitmaakt van de gemeenschap en de mensen van daar persoonlijk leert kennen. De mensen uit Shimla staan bekend om hun hartelijkheid en warmte. Dankzij hen wordt  dit een onvergetelijke ervaring.   Tussen de projecten door hebben we ook tijd voor wat avontuur, namelijk een 3-daagse trek naar een klein dorpje in de Himalaya,Tattapani. Op 655 meter  boven zee niveau, zijn de uitzichten zo overweldigend dat ze je voor altijd zullen bij blijven. Tattapani staat bekend om zijn Heilige Rivier Sutlej, een belangrijk bedevaartsoord voor Hindoe’s die uit heel India naar deze heilige plek komen. Met de verfrissende en energieke heetwaterbronnen, voelt elke gevoelige spier na de 3-daagse trektocht helemaal ontspannen en ontlast aan.   Mocht je na één week tijd nog niet voldoende cultuur, avontuur en bezienswaardigheden hebben gezien, dan kun je naar de beruchte Boeddhistische plaats Dharamsala en McLeod Ganj. Het zijn beide hele belangrijke spirituele plaatsen, en het is de plek waar de Dalai Lama woont. Ontspan en omarm het trage en rustige levenstempo die deze plaatsen uitstralen, terwijl je de temples bezoekt, de kloosters en de unieke culturele bezienswaardigheden. Dit is een bijzondere ervaring waar je leert over de Tibetaanse cultuur en waar je leert je geest te verruimen.

Deel Drie (1 Week)- Rajasthan (Udaipur & Mount Abu)

India Experience best off (5) Na je avontuur in de Himalaya, gaan we in het land van de grote contrasten nog een heel bijzonder en verschillend deel van India bezoeken; Rajasthan. Van de Grote Indiase Woestijn naar een wilde groene water oasis is Rajasthan een plek met heel veel verschillende kanten, waar veel kleuren, kleding en eten de cultuur domineren.   We maken een eerste stop in de stad Udaipur, ook bekend als de stad van de meren. Het voelt alsof je terug gaat in de tijd. De architectuur van Udaipur is werkelijk bijzonder met de oude Jain tempel en paleizen die het land bezetten. Het Lake Palace is voornamelijk uniek en bijzonder mooi, het omvat een heel eiland, gelegen in het midden van een rustig meer.   In het weekend gaan we naar Mount Abu (of Abu Parvat, zoals het daar wordt genoemd). Hier kun je genieten van de adembenemende schoonheid van de natuurlijke watervallen, meren en rivieren omringd door een wild en groen bos in de bergen. Mount Abu is erg geliefd bij natuurliefhebbers, midden in het hart van de woestijn van Rajasthan!   Als het om schoonheid gaat, Rajasthan heeft het allemaal. Om het helemaal compleet te maken gaan we een 2-daagse tocht door de woestijn maken op een kameel.

Laatste deel (10 dagen) – Goa

India Experience best off (3) Tijdens het laatste deel van je reis door het ‘indrukwekkende India’, gaan we richting het zuiden naar de schitterende tropische staat Goa; wederom een heel verschillend en interessant deel van India, wat bekend staat om zijn stranden en nachtleven.   Hier ga je ontroerende momenten meemaken, aangezien je aan een serie vrijwilligersprojecten gaat deelnemen. Van werken in een vrouwenopvang, bij verschillende weeshuizen, helpen bij medische projecten, les geven bij basisscholen en kinderdagverblijven, voor ouderen zorgen tot een selectie van projecten omtrent het milieu.   Ter afsluiting van dit unieke avontuur voor het leven, eindig je met een weekend in de bekende badplaats Anjuna ten noorden van Goa. Vanaf daar kun je een hele serie mooie alternatieve marktjes bezoeken, genieten van het levendige nachtleven en volop genieten van je laatste dagen in India. Op zondag gaan we naar Ingo Markt. Daar kun je ongeveer alles kopen wat je je kunt bedenken; vers bereidde Tibetaanse gerechten, traditioneel lokaal eten en vele kleurrijke specerijen. Je kunt er zeker van zijn dat je elk souvenir dat je nog had willen kopen daar kunt vinden. Deze kun je vervolgens voor altijd koesteren als mooie herinnering aan dit geweldige Indiase Avontuur.     Na een te gekke vier weken in een land vol diversiteit, verlaat je India met enorm veel bijzondere herinneringen, nieuwe vrienden en een voldaan gevoel dankzij de goede inzet die je hebt geleverd. Het is niet voor niets dat dit land universeel bekend staat als ‘Ongelooflijk India’.

Accommodatie

Tijdens je reis verblijf je in verschillende ‘guesthouses’ en hotels. Wanneer je vrijwilligers werk doet en aan avontuurlijke activiteiten deelneemt verblijf je in de centra welke in de gemeenschap zijn gevestigd.   Iedereen heeft toegang tot de basis faciliteiten. De Centra hebben 3 tot 4 slaapkamers waar maximaal 12 man kunnen verblijven. De kamer verdeling is niet gemengd, mannen en vrouwen worden gescheiden zowel in de tweepersoons kamers als op de slaapzaal.   Alle kamers zijn comfortabel en schoon met goeie toilet- en badkamer faciliteiten inclusief warm water en douches.   Een DVD speler, een koelkast en een TV met SKY en een computer met WiFi zijn tot jullie beschikking. De Centra maken zowel Indiaas eten als Westers eten, voornamelijk vegetarisch zoals rijst, peulvruchten, groente en ‘rotis’ met gerechten met vlees (kip) om de dag. De begeleiders van Xtreme Gap verblijven daar met jou. In de wintermaanden is het aan te raden om een slaapzak mee te nemen (Nov tot Feb). Heet water is aanwezig.   Je moet zelf je kleren met de hand wassen en er is geen wc papier aanwezig aangezien dat in India niet gebruikelijk is. Wij vragen jou om ook milieu bewust met de dingen om te gaan, en dus te letten op het gebruik van water en elektriciteit. Het gebruik van alcohol en sigaretten moeten  zoveel mogelijk worden beperkt.

Veelgestelde Vragen

 
Het vrijwilligerswerk is van maandag tot vrijdag. Er zijn 2 opties: werken met kinderen bij een weeshuis en lesgeven aan kinderen op een lokale school.Bij het weeshuis werk je in 2 shifts, ochtend en middag. Van 7 tot 10/11 uur en in de middag van 14 tot 18 uur ongeveer. Je helpt met huiswerk, lesgeven (Engels), spelen met ze, liefde en aandacht geven, helpen met schoonmaken, keuken etc. Als je op het schooltje werkt geef je les aan kinderen van verschillende leeftijden en diverse niveaus . Je werkt van 10 tot ongeveer 16 uur. Het zijn 5 lessen per dag, een les is ongeveer 40 minuten.

Delhi Airport: Indira Gandhi International Airport Vrijwel alle belangrijke steden ter wereld staan in verbinding met Delhi’s Indira Gandhi International Airport. Ongeveer alle belangrijke luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Delhi. Voor het gemak zal één van onze begeleiders je bij aankomst op de luchthaven opvangen met een plaat waarop je naam staat vermeld. De reis eindigt in Goa. Je kunt zelf beslissen wat je daarna gaat doen. Je kunt een vlucht terug nemen van Goa naar huis. Maar kijk zelf even wat de beste optie voor je is. Wij kunnen je er ook mee helpen.
Neem het volgende mee: • Dunne kleding, niet te bloot. Dat is niet gepast wanneer je op scholen werkt met kinderen en voor de kleine dorpjes die je gaat bezoeken. Voor de school is een shirt en een broek verplicht. Je schouders moeten te allen tijde bedekt zijn. Korte broeken tot aan de knieën mag in de dorpjes maar niet in de scholen. • Engels lesmateriaal en wat spelletjes. • Een slaapzak is aan te raden tijdens de wintertijd (van November tot Februari) • Zaklamp • Anti muggen spul • Hoed, zonnebrand en zonnebril • Toiletspullen en een handdoek • Nodige medicijnen • Geld om persoonlijke dingen te kopen • Dichte schoenen mocht je gaan lopen of sport activiteiten doen.   Optioneel (maar welkom): • Foto’s van je familie, vrienden en land om te laten zien aan andere vrijwilligers. • Recepten, sommige kookspullen en andere spullen zodat je de verschillen in cultuur kunt laten zien via eten en drinken. • Muziek instrumenten en traditionele spelletjes van jouw land.

Duration Option Price  
4 (Week)EUR 1659Book Now

Inclusief

 • Transfer van de luchthaven naar New Delhi.
 • Hotel Accommodatie in Delhi (standaard kamer).
 • Logistiek management
 • 24/7 support in geval van nood
 • 3 goede maaltijden per dag (Ontbijt, Lunch, Diner).
 • Gedeelde accommodatie in een standaard kamer (2 tot 4 personen per kamer)
 • Openbaar vervoer tijdens het project
 • Toegang tot de DVD speler, TV met SKY en WiFi mogelijkheden, ook voorzieningen als heet water en badkamer
 • Toegang voor de meeste bezienswaardigheden

Exclusief

 • Alcohol of sigaretten
 • Speciaal eten op verzoek
 • Telefoon gesprekken
 • Vluchten / Visa / Reisverzekering …
 • Transfer naar het vliegveld
 • Vaccinaties

Data

2019 on Sundays

Oct 6th; Oct 20th
Nov 3rd; Nov 17th
Dec 1st; Dec 15th

2020 Start Dates – on Sundays

Jan 5th; Jan 19th;
Feb 2nd; Feb 16th;
Mar 1st; Mar 15th;
April 5th; April 19th;
May 3rd; May 17th;
June 7th; June; 21st;
July 5th; July 19th;
Aug 2nd; Aug 16th;
Sep 6th; Sep 20th;
Oct 4th; Oct 19th;
Nov 1st; Nov 15th;
Dec 6th; Dec 20th;

 
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.