Heb je er altijd al van gedroomd om je eens helemaal onder te dompelen in een andere cultuur? En alles te leren over de geschiedenis, de taal, het geloof, de tradities en de bewoners van een exotisch land? Een land met de meest spirituele cultuur van Azië en een overweldigend landschap met het hoogste gebergte ter wereld, de Himalaya.
Maak je op voor een Xtreme 4 weken vol nieuwe ontdekkingen, avontuur, adrenaline en cultuur in Nepal!

Xtreme Nepal Experience

Book Now

Xtreme Gap heeft een gloednieuw programma waarin alles van Nepal te ontdekken valt. Het programma zorgt voor 4 weken spanning en avontuur, culturele verbazing en waanzinnige actie zoals wild water rafting en bergbeklimmen in dit prachtige en boeiende land aan de voet van het majestueuze Himalaya gebergte.

De reis trekt door 4 verschillende gebieden in het land; Kathmandu, Pokhara, Annapurna and the Chitwan District; allemaal even unieke en fascinerende gebieden.

Xtreme Nepal Ervaring Highlights:

 • nepalIntroductie week om alles van de Nepalese cultuur te leren kennen
 • Wildwater raften in de Himalaya
 • Tempels en tradities ontdekken in Kathmandu
 • Looptochten door de bergen en valleien
 • Chitwan National Park
 • Bhaktapur Durbar Plein (UNESCO Wereld Erfgoed)
 • Alle actie en avonturen samen met een groep

Fotos

Nepal Road Trip

Belangrijk tijdens deze reis is de nauwe samenwerking met de lokale gemeenschap op cultureel gebied. Het doel is deel uit te maken van de gemeenschap en daarmee je bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de dorpen, waar je vanzelf veel dankbaarheid voor terug krijgt. Met een bezoek aan het weeshuis kom je in contact met de jonge kinderen van de gemeenschap die met hun grote glimlach ongetwijfeld een plekje in je hart veroveren.

Je realiseert je dat, al is je reis door Nepal straks afgelopen, jouw bijdrage aan de gemeenschap, groot of klein, altijd zullen blijven bestaan. Dat maakt dit programma zo bijzonder. Daarnaast wordt er ook gelet op het milieu. Wij streven ernaar om deze Nepal Road Trip even aantrekkelijk te maken voor jou, de lokale bevolking als voor het milieu.

Naast alles dat je leert over de Nepalese bevolking, ben je ook nog eens in een prachtig land. De overweldigende natuur en cultuur van Nepal blijven je nog lang heugen; wat te denken van de indrukwekkende Boeddhistische tempels the Boudhanath Stupa in Kathmandu, of het Royal Chitwan National Park in het Chitwan District.

Maar je kent Xtreme Gap, het programma is niet compleet zonder een portie avontuur en actie! Wild water raften, trektochten door kleine dorpen en bergwandelingen door de adembenemende Himalaya zorgen voor een flinke dosis actie. Om alle adrenaline een beetje te laten zakken hebben we, midden in het sprookjesachtige landschap van Nepal, ook nog yoga en meditatie lessen in petto voor je.

Met al die natuur, actie en avontuur, innerlijke zoektochten, culturele ontdekkingen en warm contact met de bevolking is dit Nepal programma een heel complete vier weken in een exotisch land.

Je reis van week tot week:

Bij je aankomst in Kathmandu (waar we je ophalen van het vliegveld), beginnen we meteen met het wennen aan de cultuur en de gewoontes van dit land. We hebben een aantal goede cultuur lessen samengesteld zo voel je je in de eerste week in de stad meteen op je plek. Je leert over de taal en het dagelijks leven in Nepal, de gewoontes en rituelen van dit interessante land en we brengen je de achtergronden bij van de religie die Nepal hebben gevormd tot de cultuur die het vandaag is.

Tijdens deze week nemen we je mee door de straten van Kathmandu, zodat je de cultuur kan proeven en je je steeds beter kan aanpassen. We gaan winkelen op de lokale marktjes, langs alle belangrijke toeristische plekken van de stad en leren je de kleine aspecten die het leven in Nepal zo leuk maken.

Zo bezoek je in je eerste week al de overweldigende en mystieke Boeddhistische tempel van Boudhanath, wat de belangrijkste en meest heilige Boeddhistische tempel van de stad is.

Hier maak je een aantal fascinerende rituelen mee. Honderden toegewijde gelovigen omcirkelen de stupa’s en worden geleid door de mysterieuze ogen van de hoge Boeddha. Deze Boeddhistische plek oefent een magische kracht op je uit die je nog lang zal meedragen met je.

Andere indrukwekkende plekken die we bezoeken is de Monkey Tempel (apen tempel) voorheen de Swayambhunath Tempel, in de Kathmandu Vallei en Bhaktapur Durbar Square, wat op de lijst van Unesco staat als wereld erfgoed.

Wanneer je gewend bent geraakt aan de cultuur en de stad, gaan we het avontuur opzoeken. Wandeltochten, wild water raften en nog veel meer in de tweede week van dit programma.

We beginnen met een rustige wandeling door een klein dorp net buiten Kathmandu. Laat het rustige en vredige leven op je inwerken terwijl je langs de rijstvelden loopt waar de bewoners in werken, vrouwen kopen hun verse groenten op de lokale marktjes en schoolkinderen spelen in de straten. Met op de achtergrond van deze schilderijtjes het overweldigende berglandschap.

Na de rust van de dorpjes wordt snelheid opgevoerd door van de Trisuli Rivier af te dalen met een wild water boot. Na twee dagen raften door het woeste water voel je je tegelijk moe en verkwikt.

Om en beetje bij te komen van je rivieren avontuur trekken we verder naar het waanzinnige Royal Chitwan National Park. In deze prachtige natuur blijven we twee dagen en drie nachten en gaan op zoek naar de grote Bengaalse tijger, de neushoorn en wel 543 soorten tropische vogels.

Daarna vertrekken we naar de twee na grootste stad van Nepal, Pokhara. Met op de achtergrond de witte pieken van de Himalaya is dit een ideale stad om even bij te komen van je avontuurlijke week in de natuur. Relax met een boek bij het grote meer of geniet van het uitzicht op de majestueuze bergen, voordat we ons klaar maken voor het volgende avontuur naar Poon Hill.

Week drie werkt in op je fysieke en mentale krachten. Je motivatie en doorzettingsvermogen ga je deze week nodig hebben op weg naar een waanzinnige beloning aan het eind. Na een 5 daagse trekking tocht door de ongelofelijke natuur bereiken we Poon Hill op 3.190 meter hoogte. Het is een pittige klim, maar het voldane gevoel maakt alles goed. De adrenaline van je persoonlijke prestatie door de top te bereiken wordt nog eens extra versterkt met een onwerkelijk uitzicht op de hoogste pieken der aarde; de Annapurna (8,091m) en Dhaulagiri (8,167m).

Na je waanzinnige overwinning op de Poon Hill zorgen we op de terugweg voor een heerlijke massage om al die spieren te verwennen. De ontspannen sfeer kun in het hotel aangekomen nog even vasthouden met yoga en meditatie sessies. Tijdens deze sessies kun je je waanzinnige ervaringen van de laatste weken verwerken en je voor bereiden op de volgende fase van je reis. Het goede nieuws is dat het leukste nog moet komen in de vierde en laatste week van deze Nepal Ervaring.

Je laatste week in Nepal zorgt voor een diepe indruk. Met jouw culturele bijdrage aan een school is dit je kans iets terug te doen voor het warme ontvangst die je de afgelopen drie weken hebt mogen meemaken in dit land. Nepal is natuur en avontuur, maar de Nepalezen zorgen voor de onvergetelijke ervaring. Je begrijpt inmiddels de cultuur en de gebruiken veel beter en je kunt je al redelijk verstaanbaar maken met de taal. Dat kun je deze week goed gebruiken want je komt in direct contact en bouwt aan een vriendschappelijke relatie met de lokale bevolking en de kinderen. Onder begeleiding van de Xtreme Gap coördinatoren wordt je gesteund in de hulp die je biedt en de zal je samen met de groep aan de slag gaan.

Deze enerverende vier weken in het land van de spiritualiteit en de glimlach, zal je nooit meer vergeten. De mensen die je ontmoet, de plekken die je gaat zien de avonturen die je beleefd maken dit tot een onvergetelijke tijd. Wetende dat Nepal evenveel aan jou heeft gegeven als jij aan Nepal maakt deze reis tot je eigen spirituele avontuur.

Accommodatie

Tijdens de reis verblijf je in diverse hostels en hotels. Tijdens het vrijwilligerswerk gedeelte verblijf je in onze eigen centra midden in de dorpjes. In alle gevallen heb je de basis benodigdheden tot je beschikking. De centra hebben 3 tot 4 slaapkamers met een maximum tot 12 gasten. De kamers deel je met zijn tweeën of met een groep van hetzelfde geslacht. Alle accommodaties hebben toilet en badkamer met warm water en douches. Er is een dvd speler, koelkast, tv en computer met wifi aanwezig. De Xtreme Gap coördinatoren verblijven ook in het center. Je kunt er een handwas doen (heel milieuvriendelijk) en er wordt vegetarisch gekookt. We letten natuurlijk ook op het milieu qua gebruik van water en elektriciteit. Alleen op bepaalde plekken buiten het center kun je af en toe een alcoholisch drankje drinken en roken.

Aankomst en vertrek

Bij aankomst op het vliegveld van Kathmandu, herken je de Xtreme Gap medewerker aan het bord met jouw naam erop.

Vliegveld drop-off is niet inclusief omdat vele van jullie op doorreis gaan, dus die taxi moet je zelf betalen, de coördinatoren kunnen de taxi voor je regelen.

Veelgestelde Vragen

 • Dunne kleding, maar niet te bloot want je gaat op een school werken en je verblijft in kleine dorpjes. Zorg dat je schouders en knieën in ieder geval bedekt zijn
 • Regenkleding
 • Een nette outfit
 • Engelse lesmateriaal en wat spelletjes
 • Zonnebrand crème, zonnebril en een hoed
 • Slaapzak in de wintertijd van november tot februari
 • Zaklamp
 • Muggenmelk
 • Toilettas en een handdoek
 • Medicijnen die je gebruikt
 • Zakgeld
 • Dichte wandelschoenen
.

 • Foto’s van je familie, vrienden en je eigen land om te delen met de groep
 • Recepten en wat kookbenodigdheden of andere dingen uit je cultuur om te delen met de groep
 • Muziekinstrumenten of wat spelletjes uit je cultuur

 

Een beetje conditie heb je wel nodig voor de trekking week

Iedere maand is prima, maar er zijn betere maanden dan in juli. het weer in juli is zeer nat en regenachtig. Het is heet en er is een hoge vochtigheidsgraad. het zal niet iedere dag regenen, maar het is wel bewolkt. De beste tijd om te gaan is maart, april en mei, maar ook september, oktober en november

Duration Option Price  
4 (Week)EUR 1599Book Now

Inclusief

 • Vliegveld pick-up in Kathmandu
 • Lokale coördinatoren die je tijden de hele reis begeleiden
 • 24/7 hulpdienst voor noodgevallen
 • 3 smakelijke maaltijden per dag ontbijt, lunch en diner
 • Gedeelde accommodatie in een standaard kamer van 2 tot 4 personen
 • Openbaar vervoer
 • Entree geld voor de onderdelen uit het programma
 • Gebruik van DVD speler, TV met SKY en Wi-Fi

Exclusief

 • Telefoontjes
 • Vluchten
 • Visum
 • Verzekering
 • Vliegveld drop-off

Data

2019 Start Dates

Oct 6th
Nov 3rd
Dec 1st

2020 Start Dates

Jan 5th
Feb 2nd
March 1st
April 5th
May 3rd
June 7th
July 5th
August 2nd
September 6th
October 4th
November 1st
December 6th

“Ik heb een te gekke reis gehad en raad iedereen aan met Xtreme Gap te reizen!  Meer reviews hier 
Sanna De Bruin
” Hey Jasminka, dank je wel voor de super tijd! Meer reviews hier.”
Lina Jansen
” Hallo, ik wil nog een keer!!  Meer reviews hier.”
Tom Huissen
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.