Tussenjaar advies

Wat is een Tussenjaar (Gap Year)?

Een tussenjaar is de Nederlandse term voor het Engelse Gap Year. Je krijgt maar eens in je leven de gelegenheid een jaar (of misschien een halfjaar of korter) lang die dingen te doen die je altijd hebt willen doen.

Of je nu net je eindexamen hebt gedaan, of net je bachelors gehaald, “tussen twee banen in zit” of een tijdelijke stop met je opleiding of werk maakt, de tijd van je dromen is aangebroken.

Tijdens het nemen van een tussenjaar kun je naast vele avonturen beleven ook nadenken over wat je nu uit je studie werk en leven wilt halen. In Engeland is het de gewoonste zaak van de wereld om na je middelbare opleiding een tussenjaar te nemen. Iedereen vult deze periode naar eigen interesse in. Sommige werken bij de lokale frietkraam, anderen gaan met Xtreme Gap het avontuur in het buitenland aan.

Uit onderzoek is gebleken dat universiteiten, hoge scholen en werkgevers allemaal gunstig tegenover een tussenjaar staan, zolang deze maar gestructureerd is en men kan aantonen dat er persoonlijke ontwikkeling of prestaties zijn behaald.

Over het algemeen zijn studenten die een tussenjaar hebben genomen meer gefocust en beter voorbereidt om zelfstandig te leven weg van huis.

Xtreme Gap biedt de mogelijkheid om een grote dosis levenservaring op te doen tijdens een tussenjaar in het buitenland. Wij bieden daarvoor een compleet en goed georganiseerde programma’s aan om op een leerzame en uiterst avontuurlijke manier ervaring op te kunnen doen  in Azië of Zuid-Afrika.

Tussenjaar (Gap Year) reizen – Een korte geschiedenis

Het concept tussenjaar in de reiswereld begon in de jaren zestig, het eerste ‘tussenjaar’ werd genomen in het Verenigd Koninkrijk in 1960 toen de babyboomers in het midden van de hippie tijd met invloeden vanuit India de onafhankelijke reismarkt ontdekte. Het nemen van een tussenjaar behoorde niet echt tot het gebruikelijke. Tot 1990. In 1990 groeide de kinderen uit de baby boom op en de ‘ex’ hippies moedigde hun kinderen aan ook een tussen jaar te nemen net als zij hadden gedaan. Tevens werd door de nieuwe media kanalen het nemen van een tussenjaar makkelijker.

Tussenjaar (Gap Year) reizen – Hoe gaat dat in zijn werk

tussenjaar reizen vereist planning. Het vergt een bepaalde mentaliteit om en succes te maken van je tussenjaar. Ten eerste moet beslist worden wat je wilt gaan doen in je tussenjaar: Xtreme Gap is van mening dat een tussenjaar zinvol moet zijn, een periode waarin je veel zelfvertrouwen opbouwt en werkt aan je ontwikkeling.

Een tussenjaar nemen, doe ik dat alleen of met vrienden?

Soms is het goedkoper om een tussenjaar te nemen met een vriend of vriendin. Indien je een kamer deelt zijn de kosten voor accommodatie bijvoorbeeld al lager. Aan de andere kant is het voordeel van alleen op een tussenjaar gaan dat je meer vrijheid hebt. Je kiest voor je eigen toekomst en doet geen compromissen tijdens je tussenjaar. U kiest uw eigen toekomst en niet om een compromis te sluiten.  Onthoud ook dat je zelden alleen hoeft te zijn, je ontmoet veel gelijk gezinde mensen die ook een tussenjaar nemen, je ontmoet backpackers en natuurlijk de locals. Verder helpt het Xtreme Gap team je ter plaatse en staat het team voor je klaar wanneer nodig.

Dan moet je nog beslissen waar je heengaat tijdens je tussenjaar

Onthoudt dat je geld op sommige plaatsen langer meegaat dan op andere. De Xtreme Gap tussenjaar programma’s in Thailand en Zuid-Afrika zijn zorgvuldig geselecteerd. Deze bestemmingen bieden een uitstekende waarde. Thailand staat reeds een tijdje open voor de toeristen markt wat als voordeel heeft dat je tijdens je tussenjaar kunt genieten van een perfecte infrastructuur voor zeer lage kosten. Na het nemen van je tussenjaar (of ervoor) kun je doorreizen naar bijvoorbeeld: Cambodja, Vietnam, Laos en Maleisië.

Zuid-Afrika biedt ook uitstekende mogelijkheden voor het nemen van een tussenjaar. Bijvoorbeeld op onze Xtreme Gap Adrenaline tour. Hier geniet je van de comfort en de vrijheid door het nemen van Hop on Hop off bus om zo het grote uitgestrektheid van Zuid Afrika roll te ontdekken en gemakkelijk vrinden te maken.

Zoals al eerder gemeld kost een goede planning van je tussenjaar tijd en geld.

Wat kost een tussenjaar programma? Check maar eens op het internet. Helaas is niets in deze wereld is gratis, maar als je een van onze programma’s kist voor het nemen van je tussenjaar kom je zeker niet bedrogen uit! Xtreme Gap heeft geen hoge overheadkosten zoals dure Marketing campagnes, glossie geprinte brochures, dure auto’s en TV reclames. Xtreme Gap biedt gewoon de beste prijzen voor jouw tussenjaar. Zo kun je meer doen en langer weg voor hetzelfde geld!

Bedenk van te voren wat je budget is voor je tussenjaar. Je moet natuurlijk wel eerst sparen. Maar al dat geld kun je later uitgeven tijdens de beste ervaring van je leven! Natuurlijk kosten de Xtreme Gap programma’s geld. Maar je moet ook geld reserveren voor je drankje, je souvenirs en natuurlijk het eten. Het voordeel van reizen naar Zuid-Afrika en Thailand is dat je voor weinig geld heerlijke verse en gezonde maaltijden hebt.

Verder zijn er nog de kosten voor je vluchten. Deze verschillen van week tot week en boeken in de juiste periode kan je dus veel geld besparen.

Zo nu weet je wat een tussenjaar is, wat de voordelen zijn en je hebt een beetje idee hoe een budget te bedenken. Wij beloven dat het nemen van een tussenjaar een geweldige ervaring wordt!

Xtreme Gap Jongerenreizen

Gap Year advies van Xtreme Gap.
Het Xtreme Gap Team staat altijd klaar om je hulp en advies te geven alvorens en/of tijdens je Gap Year. Door veel ervaring van de medewerkers en de zorgvuldig samengestelde programma’s zijn de leden van het Xtreme Gap team uitermate goed in staat je van dienst te zijn bij al je vragen.

We kunnen je alles vertellen oer de programma’s die Xtreme Gap aanbiedt, Een tussenjaar plannen kost veel tijd en een goed advies kun je tijdens het plannen van je tussenjaar altijd goed gebruiken.

Xtreme Gap is enorm gedreven om het juiste advies te geven omdat Xtreme Gap hoopt dat jij net als zij zelf en je vele voorgangers net zo geniet van je avontuur als zij! Wat is er mooiere iemand te helpen bij het plannen van zijn of haar droomtrip!?

Op deze site tref je veel informatie aan voor een tussenjaar. Maar mocht je verdere uitleg willen of een andere vraag hebben dan staat het Xtreme gap team voor je klaar.

Waarom een tussenjaar?

Waarom niet? Wat als je altijd blijven dromen over hoe het zal zijn……

Allereerst betekent een Gap Year, Tussenjaar of Sabbatical niet dat je een jaar weggaat. Je stapt tijdens een Tussenjaar een periode uit je vertrouwde leventje om nieuwe kanten van jezelf en het leven te ontdekken. Dit kan ook in 4 weken.

In je Tussenjaar ervaar je wonderbaarlijke momenten van geluk, opwinding, succes, tevredenheid, welzijn en adrenaline. Maar een Tussenjaar vergt ook veel aanpassingsvermogen en je zult angsten overwinnen in een tot dan toe onbekende wereld.
Tegen de tijd dat je reis erop zit, baal je dat afgelopen is. Nog opgewonden dat jij dit alles hebt gedurfd en gedaan zul je realiseren dat je klaar bent voor alle komende uitdagingen waar je in je verdere leven tegen aan loopt.

Na weken vol nieuwe ervaringen en de avonturen van Xtreme Gap zijn je leraren en je toekomstige baas een makkie!

Redenen om een Tussenjaar te nemen

 • Een tussenjaar geeft je vrijheid iets nieuws te proberen, weg van het vertrouwde. Met vrijheid krijg je mogelijkheden. Mogelijkheden om alles te doen en te bereiken.
 • Een tussenjaar biedt je de gelegenheid om meer te leren over nieuwe culturen en landen.
 • Een tussenjaar geeft je de mogelijkheid om mensen te ontmoeten met dezelfde passie wensen, een zoektocht naar avontuur. Het staat vast dat je tijdens je tussenjaar vrienden maakt.
 • Een tussenjaar stelt je in staat iets nieuws te proberen, ver verwijderd van je comfort zone – zoals duiken in Thailand, vliegen in Zuid-Afrika of wildlife training in Zuid-Afrika.
 • Zelf ontwikkeling. Wanneer je zolang weg bent, verandert je perceptie over plaatsen en mensen. Je leert veel over jezelf en over het omgaan met mensen, waardoor je een nieuwe kijk krijgt op zaken!
 • Neem een tussenjaar want je kan echt een verandering maken in je eigen leven en het leven van anderen!
 • Neem een tussenjaar omdat het een geweldige tijd is om uit te vinden wat je wilt uit het leven, onderwijs en werk wilt halen. Verken uw grenzen en behoeften.
 • Het nemen van een tussenjaar geeft je veel levenservaring. Maak indruk op potentiële werkgevers met verhalen van je zelf als initiatiefnemer. Een kwaliteit die je ongetwijfeld verder ontwikkeld tijdens je tussenjaar.
 • Neem een tussenjaar omdat het een goede gelegenheid is om te doen wat je wilt doen. Doe dit voordat je bent gebonden aan verplichtingen als een carrière of gezin.
 • Neem een tussenjaar omdat je het verdient. Na 15 jaar in het onderwijs, kunt je een pauze goed gebruiken, maar nog belangrijker is, je komt tijdens een tussenjaar in de echte wereld terecht!
 • Neem een tussenjaar omdat het leuk is!
 • Wat zeggen de universiteiten over het nemen van een Gap Year?
 • Onderzoek heeft aangetoond dat universiteiten, hogescholen en werkgevers alle positief tegenover een tussenjaar staan. Mist men kan aantonen een persoonlijke ontwikkeling of prestatie te hebben behaald.
 • Een diploma van een gevestigde universiteit opende eenmaal veel deuren, maar in het huidige klimaat helpt het als je meer ervaringen hebt dan dat.