Als je 18 jaar bent en opeens klaar bent met je middelbare schoolopleiding wordt het pas echt spannend. Wat ga je doen? Weet je al wat je wilt worden als je later groot bent. En welke studie hoort daar dan bij? Het antwoord op deze vraag is in 85% van de gevallen, ik heb geen idee. Dus wat doe je?

Dat is simpel. Er een tijdje tussenuit gaan. Lekker even weg van alles. Op reis. Xtreme Gap Jongerenreizen biedt tussenjaar reizen aan van 1 week tot langer dan een jaar. Speciaal voor jongeren die wel van een uitdaging houden, maar nog niet de uitdaging van serieus studeren willen aangaan.

Kijk hieronder voor ons reisaanbod

 

Beroepskeuze

Veel jongeren kunnen nog geen beroepskeuze maken en hebben niet voor ogen om bijvoorbeeld piloot of docters assistente te worden. Zij gaan aan de slag in de buurt super, op de sportschool of bijvoorbeeld in het bedrijf van hun ouders. Een andere groep jongeren gaat studeren. Beide leuke opties, maar je raakt zo verzeild in je dagelijkse leven van werken en of studeren en in het weekend feesten dat je 30 ben voor dat je het weet. Dan krijg je wellicht een serieuze relatie, zoekt een baan die geld oplevert, maar waarin je wellicht niet echt blij bent, je neemt een hypotheek…

Probeer eens wat anders

Als jij moeilijkheden hebt een beroepskeuze te maken is het wellicht een idee om tijdelijk uit je vertrouwde wereldje te stappen en op reis te gaan. Xtreme Gap Jongerenreizen bied naast avontuurlijke en culturele reizen ook reizen waarbij je een nieuw beroep leert.

Een nieuwe wereld

Deze opleidingen brengen je in contact met een geheel nieuwe wereld. Naast de inspiratie die je op doet tijdens je reis en de opleiding leer je ook veel over jezelf. Je leert nieuwe eigenschappen kennen, je leert voor jezelf op te komen, leiding te geven en je leert ontzettend veel nieuwe mensen kennen.

Wellicht werk je een tijdje, of voor eeuwig in je nieuwe beroep. Wellicht is het alleen voor op reis. Maar je hebt wel een nieuwe ´skill´voor de rest van je leven. En je hebt een beter inzicht in wat belangrijk is voor jou! Waarschijnlijk leef je maar een keer… maak er het best van!