Xtreme Team!

Niet zomaar een reisorganisatie. Wij gaan gepassioneerd te werk om JOUW reis waar te maken! We kunnen jouw droomreis zo samenstellen zoals jij het wilt, dus maakwerk. Of je kiest een van onze geweldige reizen van de website. Je kunt kiezen voor een te gekke groepsreis met leeftijdgenootjes, je kunt op een werkvakantie, sportvakantie, een te gekke cursus doen als duiken of surfen, vrijwilligers, een taal leren of een combinatie van dit alles. Ons team is al jaren werkzaam in de reisbranche en heeft veel gereisd, alleen en in groepsverband. Wij proberen je zoveel mogelijk informatie te verstrekken over een reis zodat jij de juiste keuze maakt en met een goed gevoel op reis gaat.

Wie Is Xtreme Gap?

Xtreme Gap biedt reizen aan voor jongeren met een avontuurlijke reislust, voor mensen die hun grenzen willen verleggen. Of je nu op vakantie wilt of je wilt backpacken, een wereldreis aan het plannen bent of denkt aan een carrière-switch, met Xtreme Gap  kun je jouw reis zo uitdagend maken als je maar wilt.

En steeds populairder worden de sportreizen, dit is voor alle leeftijden! Fitness vakanties, surf en duik vakanties etc.

about us

Xtreme Gap is in september 2008 opgezet door Debby Neeskens (Nederlands) en Oliver Bray (Engels). Zij hebben zelf over de hele wereld gereisd en zijn eigenhandig op zoek gegaan naar de meest uitdagende reizen. Zo hebben ze o.a. pittige fitness trainingen in Thailand gedaan, leren surfen in Portugal en Australië, gedoken in Thailand, Indonesië, de Filipijnen, Australië, Muay Thai training gevolgd in Thailand, Kilimanjaro beklommen, Vliegbrevet gehaald in Zuid Afrika en nog veel meer.

Al dat reizen gaf Debby en ook Oliver zo’n goed gevoel en de droom ontstond om iedereen de mogelijkheid te geven deze fantastische reizen op een gemakkelijke manier te boeken. Omdat zij hun enthousiasme wilden doorgeven aan anderen zijn zij Xtreme Gap Year reizen in 2008 gestart voor de Engelse markt, www.xtremegapyear.co.uk. en al snel volgde Nederland en meerdere vestigingen in de wereld. Xtreme Gap is met het hoofdkantoor gevestigd in Engeland. Xtreme Gap Year Ltd genaamd.

Extreem is natuurlijk voor iedereen anders. Iemand die nog nooit gedoken heeft, vindt duiken vrij extreem. Iemand die niet zo gek is op hoogte zal een skydive extreem vinden. En voor de meesten is de eerste keer alleen op reis best extreem. In ieder geval kun je met al onze reizen je grenzen verleggen. Het is al een hele stap om alleen op reis te gaan. Maar wist je dat 85% van onze reizigers alleen op pad gaat? De eerste dagen zijn natuurlijk heel spannend, maar boek je via ons dan weet je in ieder geval wat er voor je geregeld is en dat er altijd iemand aanwezig is waar je bij je terecht kunt! En je maakt direct nieuwe vrienden.

Het meest belangrijke is dat jij trost bent op jezelf. Want wauw, wat een goed gevoel geeft het! Iedere dag maak je nieuwe dingen mee, ontmoet je mensen van over de hele wereld, leer je over nieuwe culturen, overkom je angsten, eet je nieuwe gerechten en maak je nieuwe vrienden! Reizen maakt je een completer mens.

Het kan verschillen per reis wat de gemiddelde leeftijd is. We richten ons voor de meeste reizen op jongeren die voor het eerst op reis gaan of voor het eerst een nieuw land bezoeken.  De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 18 en 30 jaar. De meeste van onze reizigers voor groepsreizen zijn echter tussen de 18 en 25.

Jongeren die een beetje avontuurlijker zijn dan de gemiddelde Griekenland en Spanje ganger en jongeren die niet meer opgewonden raken van achter een speedboot op een banaan zitten gillen en de dag dronken doorbrengen op ‘t strand.

Voor onze sportreizen als de Fitness Bootcamps ligt de leeftijd vaak tussen de 20 en 45 jaar. Dus iets ouder dan de meeste groepsreizen en iedereen is welkom! Sport verbroedert.  En de Afrika Overland reizen trekt mensen van alle leeftijden. Vraag ons naar de details over jouw voorkeur reis of reizen. Wij helpen je graag verder.

Waarom Xtreme Gap anders is dan soortgelijke ‘tussenjaar’ organisaties

 • Wij zijn dan wel een internet bedrijf, maar we geven graag persoonlijk advies en en zijn flexibel
 • Wij bieden veel unieke reizen aan die je nergens anders vindt
 • Groepsreizen in een internationale groep, extra leuk!
 • Zon ongeveer alles hebben wij zelf uitgekozen, bezocht en meegemaakt
 • Geen onnodig vrijwilligers werk (hier later meer over)
 • Uitdagende reizen waarin je veel leert. Over de cultuur, het land en jezelf
 • Unieke sportreizen, de nieuwe manier van fit op vakantie!

Hoe ga je van start, hoe oriënteer jij je op de reis en tijd van je leven?

 • Bezoek onze website (dus stap één heb je al genomen, hoera!)
 • Scrol door onze programma’s door te zoeken per land of activiteit
 • Vraag meer info op door op de meer info knop te klikken op het programma dat je interesseert
 • Word lid van onze internationale facebook pagina (Xtreme Gap Year)
 • Bekijk onze YouTube filmpjes waarin je veel info krijgt over de reizen van Xtreme Gap
 • Lees onze blogs
 • E mail ons je vraag en wij mailen je binnen 24 uur terug! Hoe meer je ons vertelt over jouw plannen, hoe beter wij je kunnen helpen
 • Wil je op wereldreis en naar meerdere landen? Wij maken graag een afspraak met je om het stappenplan door te nemen

Xtreme Gap Nederland – De meest bekende tussenjaar organisatie

Xtreme GapOmdat er ontzettend veel Nederlandse avonturiers zijn, ontstond in 2011 het idee een Nederlandse site te starten en onder andere Jasminka is de ideale persoon om jou te helpen met al je reisvragen en wensen. Jasminka is tevens een ervaren avonturier met een grote interesse in reizen en zij is dan ook menig avontuur in het buitenland is aangegaan. Reizen door Europa, midden Amerika,  Indonesië, Vietnam, Australië, Zuid Afrika en heel veel in Thailand waar zij ook een aantal jaar als duikinstructeur heeft gewerkt. Dit was haar kans om van haar interesses haar beroep te maken.

Door middel van eerste hand ervaringen en de juiste begeleiding zorgen wij voor een zachte landing, waar ter wereld je ook heen wilt, en voor een goede voorbereiding. Wees gerust als je niemand kan vinden die het avontuur met jou aan durft te gaan, 85% van al onze reizigers gaat er alleen op uit en ontmoet de beste reismaatjes onderweg!

Xtreme Gap bestaat al jaren, heeft vestigingen in meerdere landen en is ontstaan uit de passie voor reizen. Reizen die je grenzen verleggen.

Come ride with us!

Xtreme Gap  is er voor jou en ook voor ouders, want natuurlijk willen zij precies weten hoe, wat en waar. Voel je vrij om ons te mailen, en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!