Tijdens deze adembenemende rondreis van 40 dagen door Afrika bezoek je de beste toeristische bezienswaardigheden en activiteiten in Afrika. Je trekt door maar liefst 8 waanzinnig mooie landen en ontdekt onvergetelijke plekken zoals de Okavango Delta, Victoria watervallen, Lake Malawi, Ngorongoro Krater, optionele Serengeti excursie en nog veel meer!

Afrika overland van Kaapstad naar Nairobi

Book Now

8 Afrikaanse landen doorkruisen!

In Zuidelijk Afrika en Oost-Afrika vind je een aantal geweldige bestemmingen en te gekke activiteiten. Deze once in a life time tour neemt je mee naar al die mooie plekken. Je reist met een leuke groep in onze overland truck en onze zeer ervaren gids laat jou en de rest van de groep al het moois van Afrika zien.
We starten in de wereldstad Kaapstad en bezoeken natuurlijk Table Mountain.
Verder breng je naast een bezoek aan de Namibische woestijn een gaan we naar de prachtige Victoria Falls (watervallen). Een adembenemende ervaring, net als een duik nemen in het kristalheldere water van Lake Malawi. En dan word je ook nog getrakteerd op Zanzibar, een van de mooiste eilanden van de wereld, waar je heerlijk kunt relaxen en genieten en vanuit hier reis je nog een stuk noordelijker door Tanzania waar je kunt deelnemen aan de optionele Serengeti excursie. De reis eindigt in Kenia. Omdat al het eten, vervoer en vele activiteiten bij de prijs zijn inbegrepen is het een goedkope en goed te budgetteren manier om de tijd van je leven te hebben en veel van Afrika te kunnen zien, je reist door:

 • Zuid-Afrika
 • Namibië
 • Botswana
 • Zimbabwe
 • Zambia
 • Malawi
 • Tanzania
 • Kenia

Highlights:

 • Orange River
 • Namib- Naukluft Nationaal Park (NP)
 • Okavango Delta
 • Fish River Canyon
 • Sesriem Canyon
 • Spitzkoppe
 • Himba Tribes (Himba stammen)
 • Masai Village (Masai dorp)
 • Chobe NP
 • Victoria Falls NP (Victoria Watervallen)
 • South-Luanga NP
 • Lake Malawi
 • Zanzibar
 • Serengeti (optioneel)
 • Ngorongoro Krater
 • Karatu
 • Arusha
 • Nairobi

 

 

Fotos

Reisbeschrijving

Afrika overland truck tour per dag, Klik op het plusteken voor de uitgebreide omschrijving.

We verlaten Kaapstad maar stoppen eerst bij Table Mountain voor een prachtig uitzicht over de stad en over Table Bay. Gene roadtrip is compleet zonder stop bij een traditionele “padstal”, een kleine boerderij langs de weg waar je een varieteit aan lekkers kunt kopen. In Cederberg vind je niet alleen prachtige bergachtige gebieden en sinaasappel kwekerijen, maar het is ook het gebied van de Rooibos. Een heerlijke kop thee die hier zijn oorsprong vindt. Een traditioneel diner bij onze eerste accommodatie onderweg zorgt ervoor dat we ons heerlijk settelen.

Maaltijden: lunch en diner

Vandaag gaan we vroeg op weg naar de Gariep / Orange River. Een woestijnachtig gebied en echt schitterend mooi. We stoppen onderweg nog even in het stadje Springbok voor wat voorraden. We logeren aan de rand van de rivier op ene prachtige plek.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Je kunt kiezen tussen een ochtend aan de oever doorbrengen of een halve dag kanoën op de rivier. Want de beste manier om al het natuurschoon te zien is vanaf het water. Na de lunch verlaten we de Orange River en gaan naar onze bestemming voor deze dag, Ais-Ais. Hier vind je de hot springs waar je kunt genieten van de mineraalrijke hot spring.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Inclusief: Ais-Ais Hot Springs

We gaan vandaag vroeg op en rijden naar de rand van Fish River Canyon. We hebben de tijd om te genieten van de ochtend zonnestralen die schijnen op de canyon. Nadat we even bewogen hebben met een ochtend wandeling aan de rand van de canyon gaan we verder naar het westen naar Keetmanshoop. De middag genieten we van wandelen door Quiver Tree Forest en de Giant Playground. Als je daar bent weet je waarom het zo is genoemd.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Inclusief: prachtige wandeling aan de rand van de Canyon, bezoek aan Quiver Tree Forest en Giant Playground

Iedere reis heeft soms lange reisdagen en vandaag is zo’n dag. We reizen diep in de Namib Woestijn. We reizen naar het westelijk deel. Dit gebied is een woestijngebied met overal prachtige zandduinen en de zon en schaduw maken het zandgebied spectaculair mooi. Onderweg kunnen we genieten van het veranderende landschap dat aan ons voorbij trekt. Van het grasland in het oosten tot de rode zandduinen in het westen. Vanavond kamperen we aan de rand van de zandduinen en vallen we in slaap met de speciale roep van de Barking Gecko.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Dit gebied is een woestijngebied met overal prachtige zandduinen en de zon en schaduw maken het zandgebied spectaculair mooi. We betreden het park net na zonsopgang en gaan naar het bekende duin 45. Vanuit het hoogste punt hebben we een spectaculair uitzicht over de duinen en de steeds veranderende kleuren. Na deze bijzondere ervaring genieten we van een ontbijtje en nemen na ons ontbijt een 4×4 rit naar Sossusvlei. We zullen te voet deze vallei en Deadvlei ontdekken. In de avond halen we het rode zand uit onze schoenen en slapen onder een waanzinnige sterrenhemel.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Inclusief: Sesriem Canyon, Hike naar Dune 45, 4×4 shuttle naar Sossuvlei /Deadvlei

Op onze laatste dag in de woestijn gaan we er met een lokale expert op uit voor een excursie. We zullen vandaag Namibie verlaten, maar maken nog even een stop bij de Tropic of Capricorn. We gaan door naar de Atlantische kust en onze stop voor vandaag is Swakopmund. Onderweg stoppen we nog even bij Walvis Bay Lagoon om flamingo’s te spotten (als we geluk hebben). Er zijn vele avontuurlijke activiteiten te doen in Swakopsmund.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Inclusief: Walvis Bay Lagoon, Tropic of Capricorn, Guided Desert Walk met lokale expert.

Velen genieten in Swakopmund van de adrenaline activiteiten die je hier kunt doen. Het stikt er van. Vandaag kun je zelf bepalen wat je doet en op je eigen gemak de stad ontdekken en/of deelnemen aan een van de vele activiteiten. Ook vind je hier heerlijke koffie bars en bakkerijtjes. Een heerlijk stadje om van te genieten voordat we straks verder reizen naar het noorden.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Optionele Activiteiten: Quadbiking, Sandboarding, Sky Diving, Dolphin Cruise

We laten al de pracht en praal van het moderne leven achter ons en rijden landinwaarts naar het mysterieuze Spitzkoppe met massieve granieten formaties die tot 700 mtr boven de woestijn uitsteken. De rotstekeningen laten zien dat de San people hier woonden en de natuurlijk bezoeken wij deze bijzondere kunst.

Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner
Inclusief: bezoeken en ontdekken van Spitskoppe

De Brandberg (Burning Mountains) zijn de hoogste bergen van Namibie. Hier vind je de bekende White Lady. Een van meer dan 45.000 rots beschilderingen in dit gebied. We hebben hier ongeveer een uur om rond te kijken. Sommigen zijn wel meer dan 2000 jaar oud. Na ons bezoek gaan we naar Kamanjab. Hier vind je de Himba Tribe en als je er meer van wilt weten kun je de optionele activiteit boeken voor het informatiecentrum.

Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner
Inclusief: Brandberg White Lady hike

We gaan vandaag vroeg op en rijden naar Etosha National Park. Dit NP is perfect voor het spotten van wild. In de middag komen we bij het park aan en hebben onze eerste Game Drive (Game is wild in het Engels).

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Inclusief: game drive in de middag

Onze tweede dag in Etosha is een volle dag en dit geeft ons de gelegenheid om het park beter te leren kennen. Geen safari is hetzelfde en we houden constant onze ogen open om wild te spotten. En dit verveelt nooit!

Maaltijen: ontbijt, lunch, diner
Inclusief: hele dag game drive

We vertrekken vroeg richting Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Eenmaal aangekomen maken we een korte wandeling door het centrum om wat highlights van de stad te bezoeken.

Maaltijden: ontbijt en lunch
Inclusief: wandeling door Windhoek met onze gids

Vandaag reizen we naar het oosten naar Botswana en de Kalahai Desert. Anders dan de Namib Desert maar even zo adembenemend mooi (en groot, meer dan 900.000 m2). De San people zijn verbonden aan deze woestijn en we bezoeken dan ook de San people, samen met een gids. We genieten in de avond van een traditionele dans en de story telling. We krijgen zo een mooi beeld van deze prachtige mensen en hun cultuur.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Inclusief: San wandeling met gids

We gaan vroeg op ons maar Maun te reizen. Als je wilt kun je de optionele scenic flight doen over de Delta (afhankelijk van tijd en weer). In de avond vertelt onze gids wat we kunnen verwachten van onze volle dag in de Okanvanga Delta. Degenen die de 2 dagen excursie hebben geboekt gaan met de vlucht mee en komen op dag 17 weer terug bij de groep.

Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner
Optionele activiteit: Okanvanga Delta scenic flight

De beste manier om de delta te ervaren is over het water. Het water wat omgeven is door lelie’s en bestaat uit vele waterwegen. De polers (de bestuurders van de bootjes) nemen ons mee door de delta met kleine waterwegen en lagunes. Let ook op het wild, want hier kan van alles gespot worden. Olifanten, giraffen, impala, zebra etc.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Inclusief: Okavanga Delta Dag Excursie

We verlaten Maun en komen weer samen met de anderen die de 3 dagen excursie hebben gemaakt en zetten onze reis voort naar Nata. We zitten de meeste tijd in onze truck en de reis gaat langs Makgadikgadi vlaktes. Eenmaal aanngekomen in Nata kun je deelnemen aan de optionele game drive op deze vlakte wat een broedplaats is voor vele watervogels, waaronder pelikanen en flamingo’s.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Optionele activiteit: Makgadikgadi Salt Pans (Nata Sanctuary)

We gaan vroeg op en reizen verder naar het noorden waar we gaan logeren aan de oever van de Chobe River. In de middag kun je Chobe NP ontdekken en je kunt deelnemen aan een 4×4 game drive (optioneel). In de middag maken we een relaxte boottocht over de rivier en genieten van al het moois, waaronder de olifanten die komen drinken.

Maaltijden: ontbijt en lunch

Inclusief: Chobe NP boottocht

Optionele Activiteiten: Chobe ochtend game drive, diner bij Victoria Falls

Met onze herinnerigen bij de game drives en al het wildlife passeren we de grens en komen in Zimbabwe. Vanuit hier is het een kort stukje naar Victoria Falls. Vandaag kun je op eigen tempo de spectaculaire watervallen bekijken, door de locals ook wel ‘Mosi-oa Tunya’ genoemd (de rook die buldert). Het grootste deel van de dag ben je vast bezig met de bewondering van hoe de grote Zambezi rivier naar beneden dropt in de Batoka Gorge eronder. Toch zijn er ook vele optionele activiteiten waaronder een aantal adrenaline activiteiten in de middag. Voor de wat relaxtere reiziger zijn er winkeltjes en leuke koffie tentjes.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Optionele activiteiten: Bezoek Vic Falls, Zambezi Sunset Cruise, Bungee Jump, Helikopter vluchten, White Water Raften

Met de vele optionele activiteiten rond Victoria Falls heb je vandaag hier een perfecte dag voor. Je kunt deze helemaal invullen zoals jij het wilt. Of je nou gaat raften op de machtige Zambezi rivier of iets anders doet, jij bepaalt het zelf vandaag.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Optionele activiteiten: Bezoek Vic Falls, Zambezi Sunset Cruise, Bungee Jump, Helikopter vluchten, White Water Raften

We laten alle schoonheden van Victoria Falls achter ons en gaan verder met onze expeditie. We gaan de grens over naar Zambia. Tijdens onze lange reis vandaag kunnen we goed zien naar welk Afrika deel we nu reizen. Met vele kleurrijke marktjes, drukke dorpjes met op de achtergrond het ruige landschap zijn dit de voorsteden van Lusaka. We genieten van een heerlijke maaltijden en onze gids vertelt over de komende dagen.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Inclusief: uitzicht van Victoria Falls van de brug.

Vandaar rijden we over de bekende Great East Road door landelijk Zambia en steken we de grote Luanga River over. Ons uitzicht tijdens de rit zien we veranderen in meer het echte Afrika en niet te vergelijken met thuis. Kleine dorpjes en boerderijtjes in een prachtige setting.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Met 2 reisdagen achter ons verlangen we naar het rustieke zuid Luanga en deze ochtend gaan we naar de oevers van de Luanga River. Onze eerste stop onderweg is Chipate, bekend van het Chipate Katoen en een belangrijk centrum van de katoenkwekers in de omgeving. Tribal Textiles laat de creativiteit zien van de Afrikaanse cultuur en als je het interessant vindt kun je een toer doen bij hun workshop (maart tot december). Een van de mooiste zonsondergangen is met zekerheid die bij de oevers van de Luanga River dus bestel een lekker koud drankje en laat de dag aan je voorbij glijden.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Optionele activiteit: Textiel bezoek

South Luanga National Park is een top bestemming voor Safari park en we hebben de gehele dag om hier door te brengen en op zoek te gaan naar wildlife. In de ochtend kun je deelnemen aan een ochtend safari (optioneel) en in het droge seizoen (april tot december) kun je ook deelnemen aan een van de wandel safari’s die het park aanbiedt. In de middag gaan we op een zonsondergang rit en genieten onderweg van de zonsondergang tijdens onze stop. Een unieke kans om het park in het donker te ervaren en zo de kans te krijgen om wild te zien die je niet overdag ziet.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Optionele activiteit: Safari wandeling (seizoensgebonden) of ochtend Game Drive in South Luanga

Vandaag verlaten we South Luanga National Park en rijden naar Malawi, het warme hart van Afrika. Ons verblijf voor de nacht ligt aan de rand van Lake Malawi. Dit meer is één van de 10 grootste meren van de wereld en is wel 500 kilometer lang. Hier vind je de meeste soorten vissen die in één meer kunnen voorkomen.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Vandaag kun je helemaal invullen zoals jij het wilt. De dag is voor jou en je kunt het een rustdag maken of één van de vele activiteiten.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Vandaag zijn we vooral aan het reizen richting het noorden en zullen de nacht wederom doorbrengen aan de oevers van Lake Malawi. Geniet vanaf het strand van de zonsondergang over het meer.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Vandaag verlaten we Malawi en reizen we via de Great Rift Valley naar Tanzania. We reizen langs de meren richting het oosten. Onze stop voor de nacht is in Iringa.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

We zetten vandaag onze reis voort naar de ingang van Mikumi National Park. Dit is één van de grootste parken van Tanzania, zo’n 75.000 m2 wildernis met Selous als grootste game reserve. Vandaag kun je een game drive boeken voor dit park.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Optionele activiteit: Mikumi Game Drive

We gaan vandaag vroeg op en reizen van Mikumi naar het prachtige Zanzibar. We stoppen eerst in Dar Es Salaam waar we op de boot stappen naar het eiland. Ons thuis voor de komende 3 dagen.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Je hebt vandaag de dag te besteden zoals jij het wilt, een vrije dag. Je kunt lekker luieren of het strand of aan één van de activiteiten deelnemen als duiken, visssen, snorkelen en ander activiteiten op zee. Wat je ook kiest, je kunt vandaag het eiland beter leren kennen. Ook een scooter huren is een optie.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Optionele activiteiten: vissen, snorkelen, duiken, bezoek schildpadden opvang, dorpjes toer, Jozani forest etc.

Vandaag gaan we naar het prachtige Jozani Forest. Voor degene die nog wat meer wil zien en doen, de middag kun je vrij besteden.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

In de ochtend gaan we er op uit naar Stone Town, de rijke historie en de levendige marktjes kun je niet overslaan op Zanzibar. Na dit uitstapje nemen we afscheid van het mooie Zanzibar en stappen op de boot naar het vasteland in Dar Es Salaam haven. We reizen verder met onze truck naar Bagamoyo en zullen hier overnachten.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

We reizen vandaag verder noordelijk door Tanzania en onze bestemming voor de nacht is Arusha. Noord Tanzania is de thuisbasis voor de Serengeti, Ngorongoro en Kilimanjaro. Je krijgt deze avond een briefing van de local guide over de komende dagen.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Ondanks dat het een klein stukje is naar Karatu zullen we de meeste tijd dichtbij de Ngorongoro Krater spenderen. Bij aankomst in Karatu zal onze gids ons inlichten over de hele dag excursie in de krater. De ligging van Karatu is perfect voor diverse optionele activiteiten die je de komende dagen kunt doen. De deelnemers die de Serengeti excursie hebben geboekt zullen in de ochtend worden opgehaald vanuit Arusha.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

We gaan vandaag vroeg op en worden opgehaald met een 4X4 om naar de Ngorongoro krater te gaan. We zullen het grootste deel van de dag hier doorbrengen en op zoek gaan naar wilde dieren die hier forageren. We komen in de middag terug in Karatu.

We gaan ook vandaag weer vroeg op voor een hike naar de Elephant Caves. De hike is geweldig door een onaangetast bosrijk gebied en prachtig wildlife. De rest van de dag ben je vrij om te doen wat je wilt. Relaxen bij het kamp of één van de optionele activiteiten. De activiteiten kun je boeken bij de accommodatie.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

We reizen vandaag terug naar Arusha en komen weer samen met de mensen die de optionele Seregeti Excursie hebben gedaan. We delen onze ervaringen bij onze fijne accommodatie.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

We steken vandaag de grens over naar Kenia en reizen naar Nairobi waar onze reis bij aankomst ten einde zal komen.

Maaltijden: ontbijt, lunch

 

Serengeti Excursie

Deze excursie is optioneel. Als je ervoor kiest om deze excursie niet te doen dan volg je het reisschema zoals hierboven beschreven.

Voor de Serengeti excursie reizen we in 4X4 safari auto’s zodat we over alle soorten wegen kunnen rijden. Onze eigen truck en de crew en andere deelnemers die niet meegaan blijven in Karatu. De groep wordt dus 4 dagen gesplitst.

Er wordt gevraagd voor deze dagen een aparte tas te pakken met de benodigde spullen en hier word je uitgebreid over geinformeerd.

Dag 1 Serengeti National Park

De Serengeti staat bekend om de jaarlijkse migratie van miljoenen gnoes en ongeveer 200.000 zebra’s die van de noordelijke heuvels naar het zuiden trekken voor de korte regens in november en december, dan richting het westen en noorden trekken na de heftiger regen in april, mei en juni. Ondanks dat de migratie afhankelijk is van de regen maken we er een fantastische excursie van en zien we diverse soorten wilde dieren. Na een korte briefing in de accomomdatie in Arusha gaan we met de 4X4 naar Serengeti National Park en genieten we van onze eerste game drive bij aankomst in de middag. We maken daarna kamp op en verblijven in een lodge.

Dag 2 Serengeti National Park

Onze route vandaag hangt af van de beweging van de wilde dieren, maar we blijven de hele dag in het park op onze game drive. Naast de jaarlijkse migratie is de Serengeti ook de thuisbasis van de “big five” en men zegt dat de Serengeti ook de thuisbasis is van de grootste populatie leeuwen in Afrika. Vannacht zullen we kamperen.

Dag 3 Ngorongoro Krater Excursie

Vandaag gaan we nog meer genieten van de Serengeti en bezoeken we de Ngorongoro Krater. We rijden naar de voet van de krater en proberen daar zoveel mogelijk dieren te spotten.

Dag 4 Arusha

We gaan vandaag vroeg op en pakken onze spullen in om te genieten van onze laatste game drive in Ngorongoro. Daarna reizen we terug naar Arusha waar we in het begin van de avond weer aansluiten bij onze groep en crew.

Wanneer

Deze tour start in Kaapstad en vertrekt 2 a 3 keer per maand op vaste data (neem contact op met ons voor verdere details of extra informatie over de reis). De reis eindigt in Nairobi, Kenia.

Accommodatie

Tijdens de reis verblijf je in gedeelde tenten, kampeergebieden en hostels. Alle accommodatie is geregeld en van een prima standaard.

Veelgestelde Vragen

Bij deelname ontvang je een uitgebreid toerdossier en informatiepakket. Zie hieronder een korte samenvatting van de informatie die in deze pakketten te vinden is.

Er zijn drie maaltijden per dag bij de prijs inbegrepen (indien anders vermeld). Er is ook een gevarieerd menu aanwezig voor vegetariërs. De reisgidsen kunnen wonderen verrichten op de kleine kampeer gasstellen. Er kan ook gezorgd worden voor mensen met speciale diëten, laat dit van te voren aan ons weten. In Afrika kan het namelijk nogal wat moeilijker zijn om te zorgen voor bepaalde diëten.

Tijdens de reis verblijf je in 2-persoons tenten. Wij zorgen voor een matras, maar je moet wel zelf een slaapzak meenemen. Je verblijft verder nog in traditionele hutten, permanente tentenkampen en hostel georiënteerde kamers.

Iedereen die aan deze tour meedoet moet in goede gezondheid zijn, dit omdat er niet altijd medische zorg aanwezig is. Als je een specifieke medische aandoening hebt laat het ons dan weten voordat je de reis boekt, zodat we je beter kunnen adviseren.

Malaria komt veel voor in grote delen van Afrika, vooral tijdens het regenseizoen. Ons advies is duidelijk: voorkom een beet door insecten werende middelen te gebruiken en malaria medicatie te nemen. Raadpleeg je huisarts en bespreek welke malariamedicatie het meest geschikt is.

Check even of je al beschikt over de juiste vaccinaties. Je kunt dit checken door op de link te klikken: xvacc

Alle reizigers zijn verplicht om voor vertrek een schadeloosstelling formulier te ondertekenen. Ieder persoon die dit weigert,mag niet mee op de reis.

Hier wordt uitgebreid over gesproken in het informatiepakket dat je ontvangt na boeking van de reis. De lokale munteenheid is de Zuid Afrikaanse Rand en je kunt gewoon gebruik maken van je credit card. In Oost Afrika (inclusief Zimbabwe en Zambia) is de meest gebruikte munteenheid de USD en kan je het beste contant geld gebruiken.

Reizigers onder de 18 jaar moeten een ondertekende toestemming hebben van hun ouders/voogd. Reiziger boven de 65 moeten een medische verklaring hebben om aan te kunnen tonen dat ze fit/gezond genoeg zijn voor de reis.

Een goed humeur en een flexibele instelling! Een volledige lijst met benodigdheden staat in het informatiepakket dat je na het boeken van de reis ontvangt.

Horloge, föhn, hakken, laptop, werk, stress, een tijdsconcept, vooroordelen over hoe iets zal zijn en een slechte attitude.

Hoewel we altijd proberen om alles volgens het reisschema te doen, is dit niet altijd mogelijk. Er kunnen zich altijd onverwachte gebeurtenissen voordoen, soms komt de truck vast te zitten in modder of zand en soms regent het.. er kan van alles gebeuren, maar niets wat een goed gevoel van humor niet kan overwinnen.

JA!! En zorg ervoor dat de verzekering ook het vervoer per vliegtuig vergoed in geval van ernstige ziekte of een ongeval, omdat goede ziekenhuisfaciliteiten zich vaak ver van onze routes bevinden. Zorg voor een goede creditcard verzekering. Omdat het hebben van een reisverzekering verplicht is zal er bij het betreden van het voertuig gevraagd worden naar je polisnummer.

Het gemiddelde aantal passagier is 18. Er een minimum van 4 personen en een maximum van 24 personen. Het maximum aantal personen bij de Gorillas, Serengeti en Masai Mara tours is 18. Er kunnen maximaal 4 personen met een single supplement/aanvulling mee.

Alle soorten en maten gaan mee op deze reis, als je maar van avontuur houdt, vroeg opstaan niet erg vindt als je leuke dingen gaat doen en iedere dag als een nieuw avontuur ziet. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 25 jaar. Op verzoek op startdatum kunnen we de leeftijd opvragen van de andere deelnemers.

Het is niet verplicht maar wel gewild. De reisgidsen doen het meeste werk tijden de tour. De klusjes op de tentenkamp zijn maar minimaal, er wordt om de beurt geholpen bij het afwassen, de tent opzetten/afbreken en de tassen in/uitladen.

Je bent zelf verantwoordelijk voor de benodigde visa. Bekijk het reisschema even of je een meervoudig inreisvisum nodig hebt, zorg dan wel dat je deze hebt! Je paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na je vertrekdatum uit Afrika en je moet nog minimaal 4 lege pagina’s in je paspoort hebben. Sommige landen laten je niet toe als je niet minimaal 2 lege pagina’s in je paspoort hebt. Meer info over visa: xvisa

Duration Option Price  
41 (Days)EUR 4377Book Now

Inclusief

 • Vervoer per adventure truck
 • Alle accommodatie (Campings en hostels)
 • Alle campingbenodigdheden
 • 24-uurs ondersteuning met 2 gidsen per voertuig
 • Informatiepakket met daarin alles wat je moet weten
 • Informatie over de benodigde visa
 • Alle activiteiten volgens reisschema
 • De diensten van de reisgids
 • De meeste maaltijden, zie reisschema
 • Optionele activiteiten, zie reisschema

Exclusief

 • Vluchten van en naar Afrika
 • Accommodatie voor vertrek en na terugkomst
 • Verzekeringen
 • Visa
 • Pick up van het vliegveld
 • Serengeti Excursie (optioneel), ongeveer 995 euro

 

Data

Multiple start dates; please contact us for available dates!
“Ik heb een te gekke reis gehad en raad iedereen aan met Xtreme Gap te reizen! Meer reviews hier
Sanna De Bruin
” Hey Jasminka, dank je wel voor de super tijd! Meer reviews hier.”
Lina Jansen
” Hallo, ik wil nog een keer!! Meer reviews hier.”
Tom Huissen
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.