De flexibele hop on hop off buspas maakt reizen door Nieuw Zeeland nog makkelijker en leuker! Speciaal ontworpen voor backpackers en dus ook een gezellige ontmoetingsplek. Wat wij zo leuk vinden aan de flexibele hop on hop off Backpacker buspassen is dat je zoveel extra’s krijgt bij je pas: je wordt naar de mooiste plekken gebracht, de activiteiten zijn origineel en afwijkend van de gebruikelijke route en je bent volledig flexibel in je reisschema. Je maakt zo nieuwe vrienden langs de route en in de bus.

Backpacker Bus Pas Nieuw Zeeland

Book Now

De Stray hop on hop off buspas is de makkelijkste en leukste manier om door Nieuw Zeeland te reizen. Je kunt de buspas ook nog eens super goed combineren met onze andere Nieuw Zeeland programma’s. Want Nieuw Zeeland is hét land van de adrenaline sporten en daar is Xtreme Gap uiteraard ook bij!

Backpacker Bus Pas Nieuw Zeeland Highlights:

 • Een prijs winnende ‘hop-on hop-off’ concept met de bus
 • Getrainde chauffeurs en gidsen die jou erbij helpen om het uiterste uit deze trip te halen
 • Unieke stops en activiteiten
 • Kleine groepen reizigers die dezelfde ideeën hebben
 • Stray, het busbedrijf zit al jaren in Nieuw Zeeland en kent het land daardoor erg goed
 • Toegang tot nationale parken
 • Het spotten van wilde dieren, ongelooflijk mooie landschappen en geweldige steden

 

 

Take a look at the available routes here[/two_third]
map-everywhere_499x705

Foto´s

Reisbeschrijving: Stray Backpacker Bus Passen

Stray biedt één van de beste backpacker buspassen in Nieuw Zeeland. Als je niet van plan bent om een georganiseerde tour te boeken zoals de de ultiem en intensief  tours, dan is het aan te raden om door Nieuw Zeeland te reizen op een Flexibele Bus Pas.

Hoe het werkt:

Je hebt tot 12 maanden de tijd om je gekozen route uit te voeren. Dat is ideaal wanneer je Nieuw Zeeland binnen komt op een werk vakantie visum, hoewel de meeste mensen er ongeveer drie tot vier weken over doen om rond te gaan. Maar dat is wel afhankelijk van het soort pas wat je kiest. In ieder geval ben je helemaal vrij om op en af te stappen in je eigen tempo.

Bestemmingen:

De afzonderlijke bestemmingen worden omschreven op de pas, zie hieronder:

Diverse passen en bestemmingen

 

Accommodatie

Accommodatie is over het algemeen niet inbegrepen bij de Stray passen. Desondanks kun je je accommodatie in de bus regelen, de buschauffeur is ook direct een gids, die jou kan helpen met het boeken en regelen van accommodatie en activiteiten. Super handig en vertrouwd!

 

 

Veelgestelde Vragen

 

Voorop staat dat we wel van een feestje houden maar de grootste prioriteiten van Stray zijn om jou het geweldige land op een leuke manier te laten zien. We maken ook veel wandelingen en zien veel van de natuur. We vertrekken vaak vroeg in de ochtend zodat we voldoende tijd hebben voor zoveel mogelijk activiteiten in de natuur. Wat je ‘s avonds doet mag je helemaal zelf weten, maar we hebben een aantal avonden alvast staan dat we goed uit gaan, met name in Wellington en Queenstown.
Je hoeft niet super fit te zijn om met Stray te reizen – alle wandelingen en activiteiten zijn optioneel en variëren van korte wandelingen tot hele dagtochten. Wat dat betreft heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden. Je chauffeur overlegt van te voren wat het gewenste niveau is. Soms zijn er kortere, makkelijkere opties of juist wat zwaardere en meer uitgebreide activiteiten, dus wat je conditie ook is, er zal altijd wel iets tussen zitten wat voor jou leuk is en voldoende uitdaging biedt.
Je chauffeur cq gids geeft je allerlei informatie over Nieuw Zeeland – de geschiedenis, de cultuur en geeft jou informatie over de verschillende activiteiten en indien nodig helpt hij je bij het boeken van accommodatie. Het zijn net wandelende reisgidsen, altijd bereid om te helpen en het naar je zin te maken!

De gemiddelde leeftijd van Stray passagiers is rond de 25. De meeste mensen zijn tussen de 20 en 40 (maar ook ouder).

De leeftijd doet er niet zoveel toe. De mensen die erop af komen zijn vooral mensen die andere reizigers willen ontmoeten, en een andere reis willen maken dan over de standaard route.

Onze bussen variëren tussen de 14 en 45 stoelen met een gemiddelde van 20 in de winter en 30 in de zomer. We houden de groepen bewust klein zodat je meer kunt zien en meer kunt doen, bovendien zijn we van mening dat kleinere groepen beter zijn.
Stray is juist perfect voor de alleenstaande reiziger. Nieuw Zeeland is relatief veilig en doordat de groepen wat kleiner zijn kun je ook meer mensen ontmoeten en voor je vragen kun je altijd bij je chauffeur terecht.
Rugzakken worden aanbevolen maar koffers kunnen ook – je hoeft geen grote afstanden af te leggen (behalve tussen de bus en de verschillende accommodaties). Het grootste deel van de tijd, wanneer je allerlei activiteiten doet worden je spullen gestald (hetzij in de bus, hetzij bij je verblijf). Wij raden je aan om een handige tas bij je te hebben (een klein rugzakje bijvoorbeeld) of een tas waar je makkelijk je flesje water, handdoek, camera, zonnebrand ed in kunt stoppen.
Neem een paar comfortabele schoenen mee waar je lekker in kunt lopen, zoals sneakers of sportschoenen. Bergschoenen zijn ook goed maar niet noodzakelijk. In de zomer vind je vooral ‘jandles’ (slippers). De schoenen van de Kiwi’s! Je mag uiteraard Ugg boots meenemen maar die vind je in de uitverkoop in Nieuw Zeeland (gemaakt van het beste schaap!)
Stray heeft vrije dagen ingepland (dagen waarop niet gereisd wordt) in de belangrijke plaatsen zoals, Abel Tasman National Park, Franz Josef en Queenstown, dus ook al neem je de kortste periode dan nog heb je voldoende tijd om activiteiten te doen en deze plaatsen te bezoeken. Er zijn ook vrije ochtenden en middagen in de meeste plaatsen gepland zodat je ter plaatse activiteiten kunt doen, lekker ontspannen of indien nodig een wasje doen. Verder kun je natuurlijk zo lang op een plek blijven hangen als je wilt… als je maar binnen het jaar blijft.

De meeste accommodaties en activiteiten accepteren credit cards, dus je hoeft niet heel veel cash bij je te dragen. Zorg wel dat je iets bij je hebt, want sommige accommodaties willen een sleutel borg van NZ$ 20 cash.

Binnen de Stray Travel pass valt al het vervoer over land, de begeleiding, gratis activiteiten zoals snorkelen, wandelen en de Auckland stadstour.

Je chauffeur boekt accommodatie voor je maar de kosten zijn niet in je pass inbegrepen (die moet je ter plekke betalen)

Stray reserveert accommodatie in alle plekken waar wordt overnacht. Je hebt een bed garantie in verschillende klassen, van hostel slaapzalen to privé kamers; onze chauffeur cq gids helpt je daarbij. Als je het liever hebt mag je uiteraard je eigen accommodatie boeken. Dan moet je wel je accommodatie vooraf regelen en dat aan ons doorgeven zodat we weten waar we je op moeten pikken. Als je wilt kunnen wij je een aantal plekken aanbevelen.

Duration Option Price  
20 (Days)Short moe passEUR 599Book Now
21 (Days)Dave passEUR 589Book Now
23 (Days)Short Max passEUR 699Book Now
32 (Days)Moe passEUR 729Book Now
35 (Days)Max passEUR 799 EUR 759 (SALE! 5% Off!)Book Now
42 (Days)Everywhere passEUR 1029Book Now

Inclusief

 • Gedetailleerd informatiepakket voor vertrek
 • Flexibele bus pass
 • Uitgebreide kennis van de chauffeur en gids die je het beste van Nieuw Zeeland laten zien
 • Excursies en activiteiten omschreven in de passen van elke bestemming

 

Exclusief

 • Vluchten
 • Reisverzekering
 • Visa
 • Accommodatie
 • Extra activiteiten
 • Maaltijden
 • Drankjes

Data

Flexible start dates.

 

’New Zeeland was geweldig en met name Queenstown was ontzettend leuk
Rupert Evans
’Ik heb een geweldige tijd gehad in New Zeeland, ‘’hop on hop off’’ bus passen is een hele goeie manier om rond te reizen zonder je gehaast te voelen en het was leuk om onderweg steeds weer nieuwe mensen te ontmoeten
Hannak Looper
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.