Start met een fantastische culturele week in de omgeving van het prachtige Ubud en zet je daarna in voor het Turtle Conservation programma op het adembenemend mooie eiland genaamd Nusa Penida. Of kies direct voor het Turtle Conservation programma.

Je helpt met het behoud van de zee schildpadden, hun nesten en in het rehabilitatie centrum op dit onaangetaste eiland. Jij kunt echt wat betekenen voor het behoud van deze indrukwekkende dieren. Naast dit vrijwilligersproject kun je ook nog Engelse les geven aan kinderen uit de omgeving. Je verblijft op Nusa Penida vlakbij een strand wat zo uit een advertentie is geknipt. Off the beaten track, dus het echte Indonesië!

 

Bali Turtle Conservation

Book Now

Highlights

Alle op het eiland is geweldig! De palmbomen, de gouden zandstranden en een sterrenhemel die je nog nooit zo helder hebt gezien. De meeste van onze klanten moeten zichzelf toch even knijpen om te weten dat ze het echt meemaken. Nee, dit is geen droom!

Dit indrukwekkende programma is standaard 2 of 3 weken maar je kunt ook langer deelnemen. Je kunt starten met een culturele introductieweek op Bali, vlakbij Ubud. Daarna verhuis je naar een prachtig en idillisch tropisch eiland. Je kunt een echt natuurbehoud programma verwachten (conservation), maar dan wel op een droomlocatie. Je kunt de Balinese cultuur ondervinden en je kunt echt wat betekenen voor de schildpadden. Daarnaast heb je toch ook echt het vakantiegevoel.

De intro week is optioneel, je kunt ook direct starten met de turtle conservation. Aankomst is op zondag.

 • De intro week. Leer over de populaire Balinese cultuur, maak dag trips, culturele excursies en maak nieuwe vrienden
 • Turtle Conservation 2 weken of langer
 • Een goede start met de intro week in de omgeving van Ubud
 • Culturele bezoekjes: Monkey Forest, Balinese Dans voorstelling, Tempels etc
 • Verblijf op Nusa Penida, een niet toeristisch, prachtig eiland
 • Verblijf vlakbij het strand, voor zon en zee
 • Zorg voor het behoud van de zeeschildpad, help ze terugzetten in de natuur
 • Er is een kans dat je mee kunt helpen met het beschermen van de nesten, de eieren en de baby schildpadden. Dit is van mei tot september
 • Help de kinderen uit de omgeving Engels leren en help met projecten in de omgeving

De reis combineert goed met een rondreis als de Epic Bali 10 dagen reis zodat je ook nog andere delen van Bali ziet. Wil je leren surfen? Dan kun je dit programma ook goed combineren met onze Surf n Stay. Vraag ons naar de details.

FOTOS

Details

Optionele Introductieweek

 Zondag

De introductie en oriëntatie start op iedere maandag en je dient aan te komen op Bali op de zondag ervoor. Je hebt dan de zondag om bij te komen van de vlucht en te relaxen.

Natuurlijk word je opgehaald van het vliegveld in Denpasar. Er staat iemand op je te wachten bij aankomst die je meeneemt naar de accommodatie in Ubud.

 Maandag

Vandaag beginnen we met een ontbijt en daarna krijg je een introductie in de Balinese cultuur en tradities.

Je leert de Balinese families kennen in de omgeving omdat je logeert op hun compound (familie gebied) en zo leer je snel over hun cultuur en gewoontes. We nemen je ook mee op een geweldige wandeltocht naar het populaire Monkey street waar je een bezoek kunt brengen aan de populaire markt in Ubud. Hier kun je supergoed shoppen!

Na dit bezoek hebben we lunch en daarna krijg je les in de Balinese cultuur. We dineren vandaag vroeg omdat we na het diner een Balinese dansshow bijwonen. En dan opeens is dag 1 al voorbij…

Dinsdag

08.00 Ontbijt

09.30 uur Balinese taalles. Het is altijd leuk om een paar woorden van de taal te spreken, zoals hallo, dank je, een koffie alstublieft etc. Zo kom je dichtbij de lokale bevolking en dat maakt je reis nog leuker!

12.00 Lunch

14.00 Wandeling door het dorp. Je krijgt nu eindelijk met je eigen ogen de prachtige rijst terrassen te zien. En we nemen je mee naar het kunst dorp Ubud. Het is hier geweldig mooi!

17.30 Diner

Woensdag

08.00 Ontbijt

09.30 Balinese Taal les

12.00 Lunch

13.00 Batik kleuren les. Batik is een prachtige en oude techniek van textiel kleuren en je krijgt les in hoe je dit kunt doen.

17.30 Diner

Donderdag

08.00 Ontbijt

09.30 Balinese kook les

12.00 Lunch

14.00 Balinese bloemen offer les

18.30 Diner

Vrijdag

08.00 Ontbijt

09.00 Spirituele Tour: We bezoeken de populaire ‘Pura Tirta Empul’, de heilige water tempel en je kunt jezelf onderdompelen in het heilige water. De tempel is werkelijk prachtig gelegen, vol met bloemen en leven.

13.00 Late lunch in het huis / snack of drinken bij de tempel is mogelijk

15.00 Project Meeting, we nemen door wat je van de komende week kunt verwachten. De schildpadden, yeah!

17.30 Diner

Zaterdag en Zondag

De culturele week is voorbij en dat betekent dat we van locatie gaan veranderen. De coördinator neemt je mee op een rit van ongeveer 40 minuten naar Sanur aan de kust. Een mooie rit! In Sanur stap je op de speedboot voor nog eens 40 minuten naar het afgelegen en onaangetaste eiland Nusa Penida waar het schildpadden project is gestationeerd.

Turtle Conservation

Maandag

Na het ontbijt starten we met het voeden van de schildpadden, het schoonmaken van de hokken en het verzamelen van zeewier. Dan heten we de nieuwe deelnemers van harte welkom. Hierna hebben we lunch en krijg je een briefing en een korte introductie op het strand om te wennen aan je nieuwe omgeving. Je krijgt dan ook nog een korte introductie over het eiland Nusa Penida, vooral over de praktische zaken als de supermarkt, de pin mogelijkheden en het centrum. In de avond kun je de schildpadden eten geven en dit is meer dan een geweldige ervaring!

Dinsdag en Woensdag

Na het ontbijt starten we met het schoonmaken van de tanks, voeren we de schildpadden en verzamelen we zeewier. Daarna krijg je wat tijd om je les voor te bereiden, want je gaat namelijk lesgeven op een schooltje.

Na de lunch gaan we naar de school waar we samen met de kinderen spelen en contact maken. Aan het eind van de dag voeren we de schildpadden en is dat het einde van deze mooie en leerzame dag.

Donderdag

Na het ontbijt voer je de schildpadden, verschoon je de tanks en verzamel je zeewier zoals gebruikelijk.

Dan hebben we lunch en bezoeken we een fantastische plek genaamd Crystal Bay, waar je een adembenemend uitzicht hebt! We eindigen de dag met het voeren van de schildpadden en sluiten af met een diner en kampvuur op het strand.

Vrijdag

Na het ontbijt voeren we zoals gebruikelijk de schildpadden en heb je wellicht de gelegenheid om schildpadden vrij te laten in zee. Naar hun natuurlijke habitat. En hier gaat het allemaal om, een prachtig moment.

Na de lunch kun je meehelpen met het schoonmaken van het strand, om er zeker van te zijn dat er geen plastic etc op het strand ligt. Je laatste activiteit vandaag is het voeren van de schildpadden.

Accommodatie

Intro week

Wij zorgen voor alle accommodatie tijdens dit programma. Tijdens je eerste week verblijf je in een guesthouse met gedeelde accommodatie. Dit ligt in het dorpje Pejeng, ongeveer 15 minuten rijden van Ubud. Dit is echt Bali en niet toeristisch. Het is nog onaangetast en off the beaten track zoals we dat noemen. Het is omgeven door prachtige rijstvelden. Je dompelt je op deze plek onder in het echte Balinese leven.

Jij en je nieuwe reismaatjes verblijven op een traditioneel Balinese stijl terrein en je verblijft echt zo ongeveer naast de lokale bevolking. Het is de meest authentieke manier van verblijven op dit eiland. Je bent direct in aanraking met de Balinese cultuur en de vriendelijke bevolking.

De accommodatie heeft kamers die gedeeld worden met anderen van hetzelfde geslacht. Tussen de 4 en 8 personen per kamer. Het huis heeft 12 kamers.

Ondanks dat de accommodatie simpel is, heeft het alles wat je nodig hebt. Comfortabele stapelbedden met vrij brede matrassen en een fan. Er is een geweldige gezamenlijke ruimte met een simpele keuken en koelkast. Muggen netten worden niet standaard bij je bed geleverd dus wellicht handig om dit zelf mee te nemen. Er is een mogelijkheid om je was te laten doen en dit kost ongeveer 5 euro per was.

De badkamers zijn gedeeld en hebben gelukkig een westers toilet. Ook is er warm water. Zorg dat je zwemkleding meeneemt naar de douches want soms zijn de  douchen open aan de bovenkant, zeg maar geen plafond en het geeft net meer privacy als je wat aan hebt.

Ubud is een stukje rijden en er is een shuttle service naar het stadje, mocht je behoefte hebben aan gezelligheid, snacks, souvenirs etc. Plus er zijn pinautomaten.

Er is ook een zwembad vlakbij en de vrijwilligers mogen hier gebruik van maken. Het is ongeveer 10 a 15 minuten lopen van de accommodatie.

Note: Omdat je zo ongeveer op het terrein van de Balinese bevolking en hun families is het niet toegestaan alcohol te drinken in de accommodatie.

De maaltijden gedurende je verblijf zijn inclusief. Het eten is traditioneel Balinees. Door de week 3 maaltijden (ontbijt, lunch, diner) en in het weekend 2 maaltijden (ontbijt en diner).

Turtle Week

Ook tijdens de schildpadden week zorgen wij voor de accommodatie. Je verblijft in Nusa Penida, een prachtig en vrijwel onaangetast eiland niet ver van Bali. De accommodatie is wederom in gedeelde kamers.

Wel is dit een wat meer basis accommodatie, dus verwacht niet teveel. Er is minder makkelijk toegang tot winkels en toeristen attracties, maar daar tegenover staat dat een van de mooiste stranden die je ooit zal hebben gezien voor je deur is! Je verblijft op een werkelijk prachtige plek en is echt een prachtige culturele ervaring met een waanzinnig mooie natuur om je heen.

De accommodatie is basis, maar nog steeds comfortabel met stapelbedden en een fan in iedere kamer. Muggen netten worden niet standaard gegeven dus beter om zelf mee te nemen. Badkamers zijn gedeeld en hebben een westers toilet en warm water.

De accommodatie heeft gordijnen in plaats van deuren vanwege de warmte en de veilige omgeving op het eiland. We raden aan dat je een slotje meeneemt voor je koffer of rugzak. Het wordt ook aangeraden om een zaklamp mee te nemen om je weg te vinden in het donker.

Er is geen wifi internet hier en het is lastig om een signaal te ontvangen voor je mobiel op het eiland. Maar dat is mede de reden dat we hier zitten. Weg van dat alles. Op 20 minuten lopen ligt een hotel met internet toegang, een zwembad en een restaurant. Je kunt eventueel boeken, muziek ed meenemen voor je vrije tijd. Maar vergeet niet, je krijgt nooit genoeg van de natuur.

Mocht je tijdens je vrije tijd op het eiland, in het weekend toch naar het vaste land willen, dan kan dat met de speedboat voor ongeveer 8 euro.

Maaltijden

Door de weeks zijn 3 maaltijden per dag is inclusief en in het weekend 2 maaltijden (ontbijt en diner). Indonesische is echt heerlijk en zeer divers. De meeste maaltijden zijn met sateh ayam (kip saté), mie goreng, nasi goreng of gado gado. Voor degenen die vegetarisch zijn, de Indonesiërs koken veel met tofu en tempeh. En andere dieetwensen gaan in overleg, geef het van te voren bij ons aan.

Aankomst en vertrek details

Je vliegt op Denspasar international airport (Ngurah Rai int airport), op Bali, Indonesië.

Je aankomst is altijd op zondag. Kom je van Europa dan vertrek je een dag eerder. Transfer wat inclusief is, is beschikbaar tussen 6.00 uur en 18.00 uur.

Zondag is dus aankomstdag en deelnemers van over de hele wereld komen op deze dag aan. Geen maaltijd of activiteiten zijn inclusief op deze dag. Neem lekker de tijd om te settelen en de anderen te ontmoeten.

Vertrekdag is op zaterdag. De transfer terug naar het vliegveld is niet inclusief, maar de coördinator ter plekke kan je helpen met een taxi. Dit kost ongeveer 12 euro).

Veel Gestelde Vragen

Als je 30 dagen of korter in Indonesie bent heb je geen visum nodig. Let wel, regels kunnen wijzigen en je bent zelf verantwoordelijk voor het juiste visum. Je kunt hier klikken voor meer info. 
Dit is natuurlijk een prachtig moment, maar helaas kan dit niet iedere week en bestaat er een kans dat je dit niet zal meemaken. Vergeet niet dat het belangrijkste is dat je voor deze prachtige dieren gaat zorgen en dat je hulp nodig is. Het gaat dus niet alleen om dit moment. Men is ter plekke mede afhankelijk van de bewoners/vissers die eieren en gewonde schildpadden brengen. Hierdoor is niets te voorspellen. De eieren worden in het rescue center uitgebroed en pas als je 8 tot 12 maanden zijn worden ze vrijgelaten in zee. De zieke schidpadden worden vrijgelaten als ze helemaal genezen zijn.
De meesten die deelnemen aan dit programma zijn tussen de 20 en 25 jaar. 
Je vliegt op Denpasar en wordt daar van het vliegveld gehaald. 

PRIJS

Duration Option Price  
2 (Week)Intro week & 1 Turtle weekEUR 629Book Now
2 (Week)2 Turtle weeksEUR 949Book Now
3 (Week)Intro week & 2 Turtle weeksEUR 1159Book Now

INCLUSIEF

 • Uitgebreid informatiepakket
 • Vliegveld pick up
 • Alle accommodatie
 • Heerlijke maaltijden gedurende het programma
 • Optionele eiland tour (Ubud, Monkey Forest, Rijsvelden, Fire Dance show, Beach trip)
 • Yoga sessie of massage
 • Engels sprekende coördinator op locatie
 • Uitgebreide intro week (optioneel):
 • Wandeltocht Ubud en Monkey Street
 • Balinese taallessen
 • Indonesische kooklessen
 • Bezoek aan de rijstvelden en Balinese uitzichten
 • Ontmoet de locals tijdens een wandeltocht langs dorpjes
 • Batik schilder klas
 • Bezoek aan tempels en spirituele plekken
 • Vijf dagen culturele onderdompeling in de lokale gemeenschap met diverse activiteiten
 • Dagtrip naar de zuidelijke stranden en Turtle Island
 • Fietsen huren inclusief
 • Wild water rivier raften op de Ayung River
 • Ontbijt op Mount Batur
 • Traditionele massage

 

EXCLUSIEF

 • Vluchten
 • Visa
 • Zakgeld
 • Lunch in het weekend
 • Terug naar vliegveld
 • Entree bij attracties indien nodig

Data

More dates

 

×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.