De Divemaster cursus op Utila, een uniek eiland in de Cariben is een perfecte locatie om te duiken, maar ook om een tijdje te verblijven. Je doet veel duikervaring op, proeft de Caribische sfeer en leeft het meest fantastische leven! Je kunt leren duiken van beginner tot duik prof en we zijn erg flexibel. Als je al duikcertificaten hebt, kunnen wij je opleiden vanaf dat niveau tot Divemaster. Dit is een professioneel niveau waarmee je kunt werken in de duikindustrie en eventueel verder kunt naar Duikinstructeur. En het geeft je een goede reden om er top uit te zien in je wetsuit!

Divemaster Stage in de Cariben

Book Now

Houd je van aan het strand wonen en van de zee? Daar gaat dit programma over! 

Om te trainen voor Divemaster, waar ook ter wereld is een fantastische manier om een tijdje in het buitenland te verblijven, vaak op de mooiste plekken ter wereld als Utila. Er zijn weinig andere leuke activiteiten die je zoveel avontuur, lol en natuurlijk uitdaging geven als duiken en dan zeker in een totaal andere wereld dan je gewend bent. En het is erg verslavend. En deze cursus heeft als bijzonderheid dat het in de Cariben is. Een van de mooiste riffen van de wereld, met fantastische duiksites en je zal je nooit vervelen onderwater. Er is zoveel te zien en zee is super helder!

Utila, het kleinste eiland van de eilanden van de kust van Honduras in de Bay Islands heeft het allemaal! Op het eiland Utila, wat grenst aan de Mesoamerican Barrier Reef systeem (het een na grootste rif van de wereld na het Great Barrier Reef in Australië) vind je de mooiste stranden, koraalriffen en tropische eiland zonsondergangen van de wereld. Met meer dan 100 verschillende duiksites om uit te kiezen, inclusief grotten en wrakken (zoals de bekende Halliburton), is het duiken altijd interessant, verveelt het nooit en is het nooit echt druk.

Het rif systeem is de thuisbasis van meer dan 65 soorten hard koraal, 350 soorten weekdieren en meer dan 500 soorten vissen. En het staat ook nog eens bekend als de Whale Shark Capital of the Caribbean. Je hebt hier het hele jaar door kans om walvishaaien te spotten. Toch wel in de top 3 van duikers om te zien.

En het is niet alleen het duiken! Je leeft het leven op een tropisch eiland, aan de kust van Honduras in de Bay Islands. Er is hier veel te doen, je vindt er prachtige stranden, diverse watersporten, eiland hiken/ontdekken en een leuk nachtleven! Met een paar coole beach bars en fijne restaurants is er altijd wel iets te doen op dit tropische paradijs. En het is niet zo achterlijk druk, er hangt een relaxed backpack sfeertje.

Caribbean Island Divemaster Highlights

 • Breng je dagen en nachten door met duiken en leven op een Caribisch eiland
 • Je kunt op ieder niveau starten
 • Duik op het een na grootste rif ter wereld
 • Hier vind je alles wat je wilt als duiker: riffen, wrakken, grotten, onderwater kanalen en vele, vele vissen en andere levende wezens in de meest fantastische kleuren!
 • Duik met dolfijnen en walvishaaien
 • Een gratis specialty cursus in dolfijnen kennis, technische support of aangepast lesgeven
 • Leef het leven op de Cariben op een erg fijn eiland. Dit is het programma voor jou als je wilt leven op een tropisch eiland, wil duiken en leren

 

Fotos

 

Reisschema

Er is niet echt een reisschema tijdens je Divemaster cursus. Iedere dag is anders met andere duiksites en diverse dingen die je zal leren, afhankelijk van in welke fase je bent van je Divemaster stage. Een dag ziet er ongeveer als volgt uit. Lekker vroeg op, je materialen pakken, op de boot en dan onderwater voor een spectaculaire duik voor het ontbijt. Sommige dagen zal je instructeurs assisteren, andere dagen neem je klanten mee op een duik die jij dan leidt onderwater over de duiksite, met pre en post duikveiligheid briefing en natuurlijk is er een stuk theorie. Vooral over de veiligheid van duiken, maar ook over wat duiken met je lijf doet, de geschiedenis en een stukje natuurkunde.

PADI Divemaster Stage in de Cariben met Xtreme Gap

Studenten zonder duikervaring. 7 weken programma

Geen duikervaring nodig, maar je raden aan om het eens in een zwembad te hebben geprob eerd of een proefduik te hebben gemaakt zodat je weet of het wat voor je is. Let wel, echt duiken leer je pas na een aantal duiken. Je zal de volgende cursussen doen: No diving Open Water, Advanced, Rescue & First Aid and Divemaster.

Studenten met Open Water Certificaat. 6-weken programma

Je zal de volgende cursussen doen: Advanced, Rescue & First Aid and Divemaster.

Studenten met Advanced Certificaat. 5-weken programma

Je doet de volgende cursussen: Rescue & First Aid and Divemaster.

Studenten met Rescue Certificaat. 4-weken programma

Je doet de Divemaster cursus met ons.

Duik en Leer Iedere Dag

Gedurende je Divemaster training leer en duik je iedere dag. Je duikt tussen diverse soorten hard en zacht koraal en een enorme diversiteit een marine leven. Van haaien tot schildpadden en duizenden vissen. De duiksites variëren in diepte van een paar meter tot aan 40 meter. Er is een beetje stroming en de water temperatuur is altijd warm, van ongeveer 27 tot 32 graden. Wat een heerlijke condities om je Divemaster te doen!

Persoonlijke aandacht en geweldige duik training

Je hoeft nooit alleen te zijn, alleen als je daarvoor kiest. We werken samen met een kleine en zeer professionele duikschool. Zij kunnen je veel persoonlijke aandacht en training geven.

Je maakt deel uit van het team, vanaf het moment dat je jouw Open Water, Advanced en Rescue certificaat hebt en aan je Divemaster stage begint.

Vanaf dat moment assisteer je bij duiken en volg je jouw eigen persoonlijke instructeur die je alles leert om een goede Divemaster te worden. Je ontmoet duikers van over de hele wereld. Sommigen blijven langer zoals jij en sommigen komen voor even.

Accommodatie

Je thuisbasis is een gedeeld appartement ongeveer 5 tot 10 minuten lopen van het duikcentrum. Je deelt met andere duikers, dus het is super sociaal!

Accommodatie is inclusief wifi, kabel tv, warm water, airco en wekelijkse schoonmaak. Voor elektriciteit moet je apart betalen.

Meestal blijf je na het duiken nog even hangen om een drankje te drinken en te kletsen met de medewerkers, ander divemaster studenten en klanten die je misschien wel hebt gegidst onderwater.

Veel Gestelde Vragen

Het duiken op Utila is een van de mooiste plekken in de wereld, met meer dan 40 duiksites. Wrak duiken, grot duiken, rif duiken en kant duiken. Grote diversiteit aan marine leven (inclusief dolfijnen en walvishaaien!). Nog een paar redenen:

 • Als je iedere dag wilt duiken in de Cariben
 • Als je een nieuw beroep wilt leren wat je overal in de wereld kunt uitoefenen
 • Als je in een omgeving wilt zitten met gelijkgestemde mensen die net als jij kiezen om echt te leven en hun horizon willen verbreden
 • Als je op prachtige duiksites wilt duiken
 • Als je een professioneel duiker wilt worden, het roer wilt omgooien en weg wilt van de dagelijkste sleur
 • Als je alles goed wilt leren over de Divemaster cursus op een hoog professioneel niveau
  • Als je er aan denkt om nog verder door te gaan en je duikinstructeur te doen. Utila is the place to be!

 

Je moet een kunnen zwemmen en je goed voelen in water. Je moet minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast moet je voor je vertrek een gezondheidstest te hebben gedaan, zodat je ok bent om aan de cursus te beginnen (er zijn speciale duikartsen hiervoor).

Officieel heb je 40 duiken nodig om aan je Divemaster te beginnen en 60 om je certificaat te halen. Vanaf het moment dat je hier bent ga je met ons duiken en help je mee. In rustiger en ondieper water met minder ervaren duikers, instructeurs kunnen dieper maar in het zicht met de ervaren duikers en jij kunt je ontfermen over duikers die snel door hun lucht heen zijn. Als je niet aan het studeren bent of opdrachten aan het doen, dan ben je aan het duiken. Meestal 1 tot 2 duiken per dag.

A

Alle materialen van OW tot DM zijn inclusief, maar als je aan je Divemaster begint verwachten we dat je jouw eigen masker, snorkel en finnen hebt, je eigen wetsuit, SMB (veiligheidsworst) en duiklamp. We kunnen je een mooie prijs hiervoor aanbieden.

Je kunt de Utila divemaster cursus het hele jaar door doen. Van maart tot en met november is het droge seizoen, maar zelfs in het regenseizoen kun je komen omdat we niet veel regen krijgen. Verwacht drukke tijden rond de kerst en november i.v.m. goedkope vluchten.

Ja, de prijs is inclusief accommodatie. Je kunt bij inclusief op de site kijken voor wat allemaal inclusief is.

Voor de cursus hebben wij vaak 2 of 3 Divemaster trainees tegelijkertijd. Zo niet, dan zijn er altijd andere duikers aanwezig op de locatie. Zij zijn ook helemaal weg van duiken, dus altijd super!

Wij raden aan om te rekenen op tussen de 200 en 300 USD per week voor eten, drankjes en persoonlijke uitgaven. Maaltijden buiten de deur zijn tussen de 5 en 30 USD, afhankelijk van het restaurant. Als je zelf eten koopt en kookt, ben je uiteraard goedkoper uit.

Allereerst kunnen wij niet verantwoordelijk zijn voor visa en inentingen info omdat dit kan wijzigen. De meesten krijgen bij aankomst een visum voor 90 dagen en dit kan nog verlengd worden met 30 dagen tijdens een snelle trip naar het vaste land.

Je kunt het beste contact opnemen met je eigen arts of met de thuisvaccinatie voor het juiste advies: https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/xtreme-gap-jongerenreizen.

Duration Option Price  
4 (Week)DivemasterEUR 2699Book Now
5 (Week)Rescue and EFR to DivemasterEUR 2999Book Now
6 (Week)Advanced Open Water to DivemasterEUR 2999Book Now
7 (Week)Open Water to DivemasterEUR 3439Book Now

Inclusief

Alle training die je nodig hebt is inclusief en is afhankelijk van welk niveau je start Beginner to Open Water, Advanced Open Water, Rescue & EFR to Divemaster – (7-weeks)

 • Advanced Open Water, Rescue & EFR tot Divemaster – (6-weken)
 • Rescue & EFR tot Divemaster – (5-weken)
 • Divemaster – (4-weken)

Het volgende is ook inclusief:

 • Reisadvies voor vertrek
 • Help met je 3 maanden visum
 • Comfortabele en schone accommodatie dichtbij de duikschool
 • Eiland introductie en orrientatie met diner party bij aankomst
 • Gepassioneerde en professionele duikinstructeur
 • Gebruik van materialen gedurende de gehele cursus (zie verder voor details de exclusief sectie)
 • Offciciele certificaten van alle cursussen
 • Divemaster crew pack
 • Al het lesmateriaal
 • Korting op alle duikmaterialen

Exclusief

 • Vluchten
 • Maaltijden en drankjes
 • Kosten voor visum
 • Water en elektriciteit in je appartement (ongeveer 50 tot 100 USD per maand, afhankelijk van het gebruik van airconditioning)
 • PADI Divemaster registratie en jaarlijkse lidmaatschap
 • Reis- en duikverzekering
 • Duik computer, veiligheidsworst
 • Alle materialen zijn inclusief, alleen als je aan je professionele Divemaster cursus begint heb je je eigen materialen nodig.

 

Data

More dates
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.