Zin om het roer om te gooien? Ga voor je IDC of Cursus Duik Instructeur! Vergeet elke dag op en neer naar kantoor en verbreek de sleur van het dagelijks leven. Straks woon je aan het strand waar je hobby je werk is en reis je naar de mooiste plekken ter wereld om met duiken je brood te verdienen. Hallo ultieme vrijheid!

Book Now

Cursus Duik Instructeur in Malapascua

Dive Instructor Course Philippines (14)Met dit programma haal je je IDC in 13 dagen, daar zit de EFR (eerste hulp) Instructeur cursus bij inbegrepen. Het duurt zo’n dag of twee langer dan andere IDC’s, met als voordeel dat de lesdagen korter en relaxter zijn, zodat je voldoende tijd overhoudt om je presentaties voor te bereiden, te gaan duiken, of te relaxen in het resort.
Wij raden de IDC voorbereidingsdagen aan (3 dagen) zodat je je kennis van de duiktheorie kunt vergroten en herzien. Totaal dus 16 dagen op een tropisch eiland!

Xtreme werkt met één van de beste duikscholen in Malapascua waar de IDC cursus wordt gegeven door PADI Course Director Angel. Angel runde zijn eigen ‘Adventure Sports Company’ in Spanje, tot hij zijn liefde voor de onderwaterwereld ontdekte en daar zijn werk van maakte. Hij ontwikkelde zich in nog geen 3 jaar van ‘Open Water Scuba Instructeur’ naar ‘Cursus Director’ en heeft in de loop der jaren wereldwijd bijzonder veel ervaring opgedaan. Hij heeft maar liefst 1000 duikers opgeleid, en is verantwoordelijk voor meer dan 1000 gecertificeerde op professioneel niveau, waardoor hij een van de meest ervaren en meest gerespecteerde Course Directors uit de omgeving is.

Angel is er heilig van overtuigd dat het er niet alleen om gaat dat een IDC ervoor zorgt dat je je examen haalt maar het gaat veel verder dan dat. Als goeie instructeur geeft hij je tips mee die van levensbelang zijn en voorziet in voldoende deskundige ‘coaching’ zodat je de belangrijkste bagage meekrijgt voor de rest van je duikersleven.

Cursus Duik Instructeur in Malapascua Highlights:

 • 3 Dagen theorie als voorbereiding
 • IDC certificaat
 • EFR Instructeur cursus
 • Ontbijt en lunch gedurende 16 dagen
 • Workshops knopen maken
 • Oefeningen om tassen omhoog te tillen
 • CESA’s en afdalingen
 • Alle info om je eigen duikwinkel te beginnen
 • Levendige manier van les geven
 • Super leuke presentaties voor een onvergetelijke IDC ervaring
 • Jouw instructeur is al 4 jaar bekroond met de hoogste graad PADI Platinum status
 • Cursus Director geeft hij in meerdere talen de IDC cursussen

Fotos

Reisbeschrijving

Er is geen vast programma. Het PADI IDC Curriculum kun je terugvinden op de PADI website. De IDC is een cursus waar je moet presteren, dat wil zeggen dat je bepaalde vaardigheden moet beheersen om je IDC te kunnen halen. Je krijgt een aantal kansen om die gewenste vaardigheden te halen. Wij geven jou daar ruim de tijd voor en helpen jou zoveel mogelijk om alle stappen te halen.
De hele IDC duurt 13 dagen, daar zit de EFR (eerste hulp) Instructeur cursus bij inbegrepen. Het duurt zo’n dag of twee langer dan andere IDC’s, met als voordeel dat de lesdagen korter en relaxter zijn, zodat je voldoende tijd overhoudt om je presentaties voor te bereiden, te gaan duiken, of te relaxen in ons resort. Wij raden onze IDC voorbereidingsdagen aan (3 dagen) zodat je je kennis van de duiktheorie kunt vergroten en herzien.

Malapascua

Vanaf de internationale luchthaven van Cebu rijden we in ruim 3 uur naar de haven van Cebu. Onderweg geniet je van het overweldigende groene heuvellandschap, de drukke dorpjes en de typisch Filippijnse overvolle jeepneys en de tricycles, die kris kras overal tussendoor rijden.
Met de boot vaar je in ca. 15 minuten naar het Filippijnse eiland van Malapascua. Het resort ligt 2 minuten van het witte zandstrand, omgeven door palmbomen. Het leuke is, dat er ook twee dorpjes op het eiland zijn, waar je kennis kunt maken met het typisch Filippijnse eilandleven: de houten huisjes met als kostbaar bezit een varken in de tuin; de kinderen die in uniform naar school lopen; de vele hanen, die worden gehouden voor de hanengevechten; kleine kioskjes met allerlei etenswaren; de vissers die naast hun boten hun netten boeten. Het eiland is slechts 2,5 km² groot en er zijn geen auto’s, slechts een paar fietsen en brommers. Stress en files zijn hier onbekende begrippen. Malapascua is Filippijnen puur!

Accommodatie

Het verblijf is in een echte studenten accommodatie bij het resort in de zeer comfortabele Divemaster en IDC Lodge. Het is pas gerenoveerd. Het ligt bij het resort op nog geen 2 minuten loopafstand van het privé strand. De lodge is comfortabel, spiksplinternieuw en met een gemeenschappelijke badkamer.

Veelgestelde Vragen

De hele IDC duurt 13 dagen, daar zit de EFR (eerste hulp) Instructeur cursus bij inbegrepen. Het duurt zo’n dag of twee langer dan andere IDC’s, met als voordeel dat de dagen korter en relaxter zijn, zodat je voldoende tijd overhoudt om je presentaties voor te bereiden, te gaan duiken, of te relaxen in ons resort. Wij raden onze IDC voorbereidingsdagen aan (3 dagen) zodat je je kennis van de duiktheorie kunt vergroten en herzien. Daarbij worden de volgende onderwerpen besproken zoals natuurkunde, fysiologie, je krijgt informatie over de duikuitrusting, over de omgeving en het het plannen van recreatieve duiken. Dit zijn de 5 vereiste examens die afgelegd moeten worden tijdens het Instructeur Examen.
Tijdens die 16 dagen wordt elke dag ontbijt en lunch verzorgd.

Angel Navarro is de Cursus Director die het IDC leidt is één van de meest ervaren en gerespecteerde Cursus Directors in de omgeving. Hij heeft meer dan 1000 duikers getraind en is verantwoordelijk voor meer dan 1000 gecertificeerde op professioneel niveau.

Je IDC doen bij Angel betekent dat je veel meer krijgt dan alleen maar een certificaat.

Wij zijn er trots op dat wij onze cursisten de beste ervaring kunnen bieden die er is. Wij kiezen er bewust voor om de groepen klein te houden, met een maximum van 6 personen. Het voordeel hiervan is, dat je alle persoonlijke aandacht krijgt die je nodig hebt van je IDC.

Het duiken hier is wereldberoemd! Vele bekende onderwater fotografen en film crews komen naar ‘Exotic’ vanwege de voshaai en de grote diversiteit aan macro leven, welke hier het hele jaar door te zien is. Bij Exotic kunnen wij jou een breed IDC pakket aanbieden en je kunt er ook nog fantastisch duiken!

De belangrijkste reden waarom jij jou carrière begint met het behalen van je PADI is waarschijnlijk omdat je heel erg van duiken houdt, en het is ook de bedoeling dat je zoveel mogelijk gaat duiken gedurende je cursus – allemaal gratis en voor niets!

Je kunt in onze duik resort verblijven, in onze pas gerenoveerde Divemaster en IDC Lodge. Het ligt bij het resort op nog geen 2 minuten loopafstand van ons privé strand. De lodge is comfortabel, spiksplinternieuw en met een gemeenschappelijke badkamer.

Absoluut! Wij bieden al onze deelnemers de mogelijkheid om gratis 6 weken stage bij ons te lopen. Je werkt dan samen met onze instructeurs. Zij kunnen jou bijzonder veel leren en je krijgt ook nog een ‘first student’ certificaat. Als je liever vooraf een aantal van die 6 weken neemt – dus nog voordat je aan de IDC cursus voor Duikinstructeur begint – dan kan dat zonder problemen.

Ja dat kan. Doordat je meer gespecialiseerde lessen volgt kun je je eigen interesses en vaardigheden verder ontwikkelen. Daardoor wordt het vervolgens ook makkelijker om een baan te vinden. Wij bieden Gespecialiseerde Instructeur Training Cursussen aan. Deze worden door Angel gegeven, onze Cursus Director. Er zijn tal van disciplines waar je je verder in kunt specialiseren, zoals de bekende ‘Enriched Air, Digitale Onderwater Fotografie, Diep en Wrakken. Onze ‘MSDT Preparation Program’ zit heel flexiebel in elkaar en deze wordt gegeven gedurende die 6 weken dat je stage loopt.
Er zijn 5 PADI Specialiteiten naar keuze met daarbij toepasselijke trainingsduiken. Met die 5 Specialiteiten kun je er voor kiezen om een ‘Master Scuba Diver Trainer’ te worden, zodra je 25 studenten certificaties hebt gehaald. Mocht je geïnteresseerd zijn, kijk dan alsjeblieft naar onze IDC Gold pakket.

Wij bieden drie verschillende IDC pakketten aan die het meest bij de wensen van onze deelnemers passen. Niettemin, mocht één van de pakketten niet helemaal voldoen aan je wensen, laat het ons weten dan stellen wij een zo goed mogelijk passend pakket samen.

Er zijn enkele kosten die niet in de prijs zijn inbegrepen. Dat zijn vergoedingen die rechtstreeks naar PADI gaan zodat je het examen kunt afleggen.
Op het moment van schrijven bedragen deze kosten (in Australische Dollars):
‘Instructor Examination’ Bedrag A$710,
‘Instructor Application’ Bedrag $188,
‘EFR Instructor Rating’… ongeveer 114 A$

Wees je ervan bewust dat je niet zomaar voor je IDC kunt gaan.
Daar zijn een aantal eisen aan verbonden:
– 6 maanden tussen je eerste Open Water Certificaat tot je IDC datum
– PADI Open Water en Advance Open Water
– PADI Rescue Diver en EFRI
– EFR Instructeur
– Duik Uitrusting en Computer

Malapascua is net ten noorden van Cebu. Je dient te vliegen op Cebu International Airport. Dit kan gemakkelijk gedaan worden van de grotere Aziatische vliegvelden, zoals Hong Kong, Singapore en Bangkok. Cebu Pacific is een goede low cost carrier en vliegt dagelijks. Je kunt het beste aankomen voor 17.00 uur, dan kun je nog met de transfer naar Malapascua eiland.

Wij kunnen voor ongeveer 50 euro vervoer van Cebu Airport naar de haven van Cebu regelen per privé taxi en vervolgens staat de boot van de duikschool voor je klaar. De reis duurt in totaal zo’s tot uur. Maar is prachtig!!

Let op: er zijn kruiers die jouw bagage naar de boot tillen, zij vragen om een zeer kleine vergoeding (20PHP) per zak – ongeveer 20 euro cent, dus is het beste om wat kleingeld bij je. Denk niet dan je eronderuit kan. Dit zijn gewoon de ongeschreven regels!

Duration Option Price  
16 (Days)IDC BasicEUR 2799Book Now
37 (Days)IDC GoldEUR 3899Book Now
51 (Days)IDC PlatinumEUR 5299Book Now

Inclusief

 • Accommodatie tijdens de hele periode van de cursus in Pro huis, eigen kamer met fan en gedeelde badkamer
 • Alle kosten voor de Training
 • Alle duikmaterialen
 • Uitgebreid pakket voor vertrek
 • Transfer van het Cebu vliegveld naar Malapascua en terug
 • Ongelimiteerd Duiken in Malapascua tijdens de cursus
 • Kortingen op Duikuitrusting kopen
 • Bij aankomst introductie van de ‘Course Director’
 • 3 dagen theorie voorbereiding
 • IDC
 • EFR Instructeur cursus
 • Lunch gedurende 16 dagen
 • IDC T-shirt
 • Gratis wifi
 • Specialty duiken afhankelijk van pakket wat je kiest (vraag ons naar de details)

Exclusief

 • PADI kosten
 • IDC en EFRI Benodigdheden (zie onder FAQ’s)
 • Ticket
 • Visa
 • Verzekering

Data

We have multiple departures per month. Please contact us for specific dates & availability.
“Ik heb een te gekke reis gehad en raad iedereen aan met Xtreme Gap te reizen!  Meer reviews hier 
Sanna De Bruin
” Hey Jasminka, dank je wel voor de super tijd! Meer reviews hier.”
Lina Jansen
” Hallo, ik wil nog een keer!!  Meer reviews hier.”
Tom Huissen
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.