Ontdek Afrika in 55 dagen. Dit is DE Afrika Overland tour. In deze geweldige reis bezoek je negen Afrikaanse landen en het programma zit volgepropt met natuur, cultuur, spanning, actie en avontuur! Je reist door Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Malawi, Tanzania, Zambia, Oeganda en Kenia. Wat een heerlijke Afrika overload is dit programma!

De Ultieme Afrika Overland Reis

Book Now

Het avontuur van je leven

We noemen deze reis niet zomaar de Ultieme Afrika Reis. Deze reis is een groot avontuur in de mooiste gebieden die je je maar kan voorstellen. Je reist door de meest fantastische landen met in ieder land hun eigen bijzondere culturen, wonderbaarlijke stammen en supermooie tochten door Nationale Parken. Dit is reizen in de voetsporen van de eerste ontdekkingsreizigers. De zeer ervaren reisbegeleiding neemt je mee naar afgelegen plekken waar je mond openvalt van de schoonheid van de natuur. In Oost en Zuidelijk Afrika kun je veel wild tegenkomen en samen met de gids ga je op zoek naar de big 5. We vinden het erg belangrijk om in deze reis contact te maken met de lokale bevolking, dus bezoeken we diverse Afrikaanse stammen, zoals de Masai en de San Bosjesmannen. En tijdens de reis verandert de natuur steeds weer en blijf je je verbazen. Woestijnen, riviermondingen, jungles, bergen en prachtige stranden. We gaan het allemaal zien in deze reis! Zie de video sectie voor meer informatie.

De Ultieme Afrika Overland Reis Highlights:

 • Cape Town to Victoria Falls Overland adventure! (10)Oranje Rivier
 • Namib-Naukluft Nationaal Park (NP)
 • Fish River Canyon
 • Sesriem Canyon
 • Spitzkoppe
 • Himba Tribes
 • Masai Village
 • Chobe NP
 • Victoria Falls NP
 • Zuid-Luanga NP
 • Lake Malawi
 • Zanzibar, Masai Mara NP
 • Lake Naivasha, Hells Gate NP
 • Gorilla’s
 • en nog zoveel meer!

Foto’s

Reisbeschrijving

Elke dag een nieuw avontuur met de Afrikaanse stammen

Het hoogtepunt voor veel mensen die Afrika bezoeken is de interactie met de lokale bevolking. Je bezoekt de oorspronkelijke stammen uit verschillende regio’s op deze reis en krijgt een goede indruk hoe het dagelijkse leven is van de verschillende Afrikaanse stammen. Door de eeuwen heen, evoluties verder en de harde omstandigheden daar, is er een rijkdom aan cultuur ontstaan in Afrika. Naast de schitterende natuur is er dus ook een schitterende cultuur. Een must see, of beter een must meet op deze reis.

Himba Tribes

Vanwege het barre woestijnklimaat in de regio waar de Himba wonen (Namibië in de woestijn) en hun afzondering van invloeden van buitenaf, zijn de Himba er in geslaagd om veel van hun traditionele levensstijl te handhaven. We maken hier een stop en blijven even in het dorp om de bevolking echt te leren kennen!

San Bosjesmannen

De Bosjesmannen, de inheemse bevolking van Namibië en Botswana, hebben zich kunnen aanpassen aan het leven in een van de droogste plekken op aarde. Oorspronkelijk zijn het jagers-verzamelaars en zijn ze een van de meest uiteenlopende rassen in Afrika en staan ze bekend om hun dialecten die gebaseerd zijn op klikgeluiden in plaats van woorden!

Maasai De Maasai (ook wel Masai genoemd)

De Masai is waarschijnlijk de meest bekende stam van alle Afrikaanse stammen. Je gaat de Masai ontmoeten tijdens je reis door Kenia en in het noorden van Tanzania. Hun onderscheidende gewoontes en kleding zijn zeer karakteristiek. De lange oorringen die aan hun oorlellen hangen en het op en neer dansen, een soort stuiteren tijdens een traditionele Masai dans, maakt hun zo kenmerkend. De Masai zijn meestal gekleed in fel rode gewaden en ondanks dat de Masai nomaden zijn kun je ze vaak vinden bij wildparken in Oost-Afrika.

Wildlife

De Afrikaanse wildlife zien staat natuurlijk bovenaan de prioriteitenlijst voor mensen die Afrika bezoeken en op deze reis word je zeker niet teleurgesteld. Je bezoekt de beste wildparken waar je op safari gaat. De Nationale Parken die je gaat bezoeken zijn: Namib-Naukluft National Park (NP) Okavango Delta National Park Chobe National Park Victoria Falls National Park Zuid-Luanga National Park Maasai Mara National Park Hells Gate National Park Lake Nakuru National Park Etosha National Park

Gorillas in the Mist

In deze spectaculaire reis bezoek je ook de berg gorilla’s in Oeganda (of Zambia, dat ligt aan de vergunningen op dat moment). Een must see in Afrika. Berg gorilla’s in het wild staan hoog op de lijst van bedreigde diersoorten als gevolg van de jacht door de mens en het verlies van hun natuurlijke habitat. Het is echt super triest, maar pogingen om hen te beschermen zijn inmiddels goed op gang, en als jij een bezoek brengt aan je voorouder dan helpt dat bij te dragen tot hun bescherming. Maar buiten dat, het zien van een zilverrug in het wild is een ervaring die zo bijzonder is, die kans moet je gewoon benutten. Het zien van de gorilla’s in het wild is niet goedkoop. Een gorilla vergunning kost tussen de 630 (voor juli 2020) en 730 us dollar  (na juli 2020). Dit is niet opgenomen in de prijs van deze reis, maar je kunt dit regelen bij ons op het moment van de boeking om er zeker van te zijn dat jij een plekje hebt om ze te zien. Echt, het is het geld zeker waard en vergeet niet dat je helpt om de gorilla’s te beschermen! Je kunt op je boekingsformulier aangeven dat je de gorilla’s wilt zien. Let wel, het is belangrijk dat je een redelijk goede conditie hebt. Het is een hike door dikke jungle over ongelijk pad.

De meest fantastische plek op aarde

Ja, daar zijn er vast heel veel van. Dat klopt, maar in deze reis bezoek je de Victoria Falls, The Great Rift Valley, de Okavango Delta, Spitzekoppe, Zanzibar en de nationale parken waaronder het Serengetti en Ngorogoro Crater. Dan heb je toch wel heel veel van de meest fantastische plekken in een grote reis. Dit is de ultieme Afrika reis! Maar, niet alleen de bestemmingen maken de reis zo fantastisch, het is vooral de reis zelf die het echt bijzonder maakt. Met een maximale groepsgrootte van 24, maar vaak is de groep veel kleiner, deel je jouw ervaringen met anderen en maak je vrienden voor het leven. En de rit is zo op de groep en de omstandigheden aangepast dat geen reis hetzelfde is. Bekijk ons blog voor meer informatie over een aantal locaties op deze reis.

Tijd om te relaxen op Zanzibar!

Een bezoek aan Oost-Afrika is niet compleet zonder Zanzibar. Zanzibar is een paradijs voor de strandliefhebber. Je kunt er geweldig snorkelen in een turquoise zee. Met de stralend witte stranden is het een super plek om te relaxen. Ook heeft Zanzibar een oude koloniale architectuur, dus als je nog meer cultuur wilt proeven valt hier ook nog van alles te zien. Maar, je kunt hier dus ook lekker luieren. Even bijkomen van de Afrikaanse wegen en de vele hoogtepunten van deze reis. Vergeet niet om hier de super verse vis te eten en een heerlijk koud Safari biertje te drinken terwijl je in de hangmat onder een palmboom ligt.

Activiteitenpakket upgrade

Het activiteitenpakket is een interessant pakket met activiteiten die je volgens ons echt moet doen! Bij deze reis is het activiteitenpakket inclusief.

 • Kwa Ttu San Ervaring
 • Een wandeling door de woestijn onder begeleiding van een lokale expert
 • Een bezoek aan de Himba stam
 • Chobe National Park cruise
 • Entreekosten Victoria Falls National Park
 • Safari bij zonsondergang door South Luangwa NP
 • Bezoek aan een textieldorp in South Luangwa
 • Tour door een dorp in Malawi
 • Zanzibar excursion plus ferry
 • Masai Museum
 • Arusha
 • Masai Mara camping excursie (dit is een verplicht deel van de tour).

Reisbeschrijving

<h1>Reisbeschrijving</h1>
<strong>Afrika overland truck tour per dag, Klik op het plusteken voor de uitgebreide omschrijving.
</strong>

We verlaten Kaapstad maar stoppen eerst bij Table Mountain voor een prachtig uitzicht over de stad en over Table Bay. Gene roadtrip is compleet zonder stop bij een traditionele “padstal”, een kleine boerderij langs de weg waar je een varieteit aan lekkers kunt kopen. In Cederberg vind je niet alleen prachtige bergachtige gebieden en sinaasappel kwekerijen, maar het is ook het gebied van de Rooibos. Een heerlijke kop thee die hier zijn oorsprong vindt. Een traditioneel diner bij onze eerste accommodatie onderweg zorgt ervoor dat we ons heerlijk settelen.

Maaltijden: lunch en diner

Vandaag gaan we vroeg op weg naar de Gariep / Orange River. Een woestijnachtig gebied en echt schitterend mooi. We stoppen onderweg nog even in het stadje Springbok voor wat voorraden. We logeren aan de rand van de rivier op ene prachtige plek.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Je kunt kiezen tussen een ochtend aan de oever doorbrengen of een halve dag kanoën op de rivier. Want de beste manier om al het natuurschoon te zien is vanaf het water. Na de lunch verlaten we de Orange River en gaan naar onze bestemming voor deze dag, Ais-Ais. Hier vind je de hot springs waar je kunt genieten van de mineraalrijke hot spring.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Inclusief: Ais-Ais Hot Springs

We gaan vandaag vroeg op en rijden naar de rand van Fish River Canyon. We hebben de tijd om te genieten van de ochtend zonnestralen die schijnen op de canyon. Nadat we even bewogen hebben met een ochtend wandeling aan de rand van de canyon gaan we verder naar het westen naar Keetmanshoop. De middag genieten we van wandelen door Quiver Tree Forest en de Giant Playground. Als je daar bent weet je waarom het zo is genoemd.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Inclusief: prachtige wandeling aan de rand van de Canyon, bezoek aan Quiver Tree Forest en Giant Playground

Iedere reis heeft soms lange reisdagen en vandaag is zo’n dag. We reizen diep in de Namib Woestijn. We reizen naar het westelijk deel. Dit gebied is een woestijngebied met overal prachtige zandduinen en de zon en schaduw maken het zandgebied spectaculair mooi. Onderweg kunnen we genieten van het veranderende landschap dat aan ons voorbij trekt. Van het grasland in het oosten tot de rode zandduinen in het westen. Vanavond kamperen we aan de rand van de zandduinen en vallen we in slaap met de speciale roep van de Barking Gecko.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Dit gebied is een woestijngebied met overal prachtige zandduinen en de zon en schaduw maken het zandgebied spectaculair mooi. We betreden het park net na zonsopgang en gaan naar het bekende duin 45. Vanuit het hoogste punt hebben we een spectaculair uitzicht over de duinen en de steeds veranderende kleuren. Na deze bijzondere ervaring genieten we van een ontbijtje en nemen na ons ontbijt een 4×4 rit naar Sossusvlei. We zullen te voet deze vallei en Deadvlei ontdekken. In de avond halen we het rode zand uit onze schoenen en slapen onder een waanzinnige sterrenhemel.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Inclusief: Sesriem Canyon, Hike naar Dune 45, 4×4 shuttle naar Sossuvlei /Deadvlei

Op onze laatste dag in de woestijn gaan we er met een lokale expert op uit voor een excursie. We zullen vandaag Namibie verlaten, maar maken nog even een stop bij de Tropic of Capricorn. We gaan door naar de Atlantische kust en onze stop voor vandaag is Swakopmund. Onderweg stoppen we nog even bij Walvis Bay Lagoon om flamingo’s te spotten (als we geluk hebben). Er zijn vele avontuurlijke activiteiten te doen in Swakopsmund.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Inclusief: Walvis Bay Lagoon, Tropic of Capricorn, Guided Desert Walk met lokale expert.

Velen genieten in Swakopmund van de adrenaline activiteiten die je hier kunt doen. Het stikt er van. Vandaag kun je zelf bepalen wat je doet en op je eigen gemak de stad ontdekken en/of deelnemen aan een van de vele activiteiten. Ook vind je hier heerlijke koffie bars en bakkerijtjes. Een heerlijk stadje om van te genieten voordat we straks verder reizen naar het noorden.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Optionele Activiteiten: Quadbiking, Sandboarding, Sky Diving, Dolphin Cruise

We laten al de pracht en praal van het moderne leven achter ons en rijden landinwaarts naar het mysterieuze Spitzkoppe met massieve granieten formaties die tot 700 mtr boven de woestijn uitsteken. De rotstekeningen laten zien dat de San people hier woonden en de natuurlijk bezoeken wij deze bijzondere kunst.

Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner
Inclusief: bezoeken en ontdekken van Spitskoppe

De Brandberg (Burning Mountains) zijn de hoogste bergen van Namibie. Hier vind je de bekende White Lady. Een van meer dan 45.000 rots beschilderingen in dit gebied. We hebben hier ongeveer een uur om rond te kijken. Sommigen zijn wel meer dan 2000 jaar oud. Na ons bezoek gaan we naar Kamanjab. Hier vind je de Himba Tribe en als je er meer van wilt weten kun je de optionele activiteit boeken voor het informatiecentrum.

Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner
Inclusief: Brandberg White Lady hike

We gaan vandaag vroeg op en rijden naar Etosha National Park. Dit NP is perfect voor het spotten van wild. In de middag komen we bij het park aan en hebben onze eerste Game Drive (Game is wild in het Engels).

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Inclusief: game drive in de middag

Onze tweede dag in Etosha is een volle dag en dit geeft ons de gelegenheid om het park beter te leren kennen. Geen safari is hetzelfde en we houden constant onze ogen open om wild te spotten. En dit verveelt nooit!

Maaltijen: ontbijt, lunch, diner
Inclusief: hele dag game drive

We vertrekken vroeg richting Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Eenmaal aangekomen maken we een korte wandeling door het centrum om wat highlights van de stad te bezoeken.

Maaltijden: ontbijt en lunch
Inclusief: wandeling door Windhoek met onze gids

Vandaag reizen we naar het oosten naar Botswana en de Kalahai Desert. Anders dan de Namib Desert maar even zo adembenemend mooi (en groot, meer dan 900.000 m2). De San people zijn verbonden aan deze woestijn en we bezoeken dan ook de San people, samen met een gids. We genieten in de avond van een traditionele dans en de story telling. We krijgen zo een mooi beeld van deze prachtige mensen en hun cultuur.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Inclusief: San wandeling met gids

We gaan vroeg op ons maar Maun te reizen. Als je wilt kun je de optionele scenic flight doen over de Delta (afhankelijk van tijd en weer). In de avond vertelt onze gids wat we kunnen verwachten van onze volle dag in de Okanvanga Delta. Degenen die de 2 dagen excursie hebben geboekt gaan met de vlucht mee en komen op dag 17 weer terug bij de groep.

Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner
Optionele activiteit: Okanvanga Delta scenic flight

De beste manier om de delta te ervaren is over het water. Het water wat omgeven is door lelie’s en bestaat uit vele waterwegen. De polers (de bestuurders van de bootjes) nemen ons mee door de delta met kleine waterwegen en lagunes. Let ook op het wild, want hier kan van alles gespot worden. Olifanten, giraffen, impala, zebra etc.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Inclusief: Okavanga Delta Dag Excursie

We verlaten Maun en komen weer samen met de anderen die de 3 dagen excursie hebben gemaakt en zetten onze reis voort naar Nata. We zitten de meeste tijd in onze truck en de reis gaat langs Makgadikgadi vlaktes. Eenmaal aanngekomen in Nata kun je deelnemen aan de optionele game drive op deze vlakte wat een broedplaats is voor vele watervogels, waaronder pelikanen en flamingo’s.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Optionele activiteit: Makgadikgadi Salt Pans (Nata Sanctuary)

We gaan vroeg op en reizen verder naar het noorden waar we gaan logeren aan de oever van de Chobe River. In de middag kun je Chobe NP ontdekken en je kunt deelnemen aan een 4×4 game drive (optioneel). In de middag maken we een relaxte boottocht over de rivier en genieten van al het moois, waaronder de olifanten die komen drinken.

Maaltijden: ontbijt en lunch

Inclusief: Chobe NP boottocht

Optionele Activiteiten: Chobe ochtend game drive, diner bij Victoria Falls

Met onze herinnerigen bij de game drives en al het wildlife passeren we de grens en komen in Zimbabwe. Vanuit hier is het een kort stukje naar Victoria Falls. Vandaag kun je op eigen tempo de spectaculaire watervallen bekijken, door de locals ook wel ‘Mosi-oa Tunya’ genoemd (de rook die buldert). Het grootste deel van de dag ben je vast bezig met de bewondering van hoe de grote Zambezi rivier naar beneden dropt in de Batoka Gorge eronder. Toch zijn er ook vele optionele activiteiten waaronder een aantal adrenaline activiteiten in de middag. Voor de wat relaxtere reiziger zijn er winkeltjes en leuke koffie tentjes.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Optionele activiteiten: Bezoek Vic Falls, Zambezi Sunset Cruise, Bungee Jump, Helikopter vluchten, White Water Raften

Met de vele optionele activiteiten rond Victoria Falls heb je vandaag hier een perfecte dag voor. Je kunt deze helemaal invullen zoals jij het wilt. Of je nou gaat raften op de machtige Zambezi rivier of iets anders doet, jij bepaalt het zelf vandaag.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Optionele activiteiten: Bezoek Vic Falls, Zambezi Sunset Cruise, Bungee Jump, Helikopter vluchten, White Water Raften

We laten alle schoonheden van Victoria Falls achter ons en gaan verder met onze expeditie. We gaan de grens over naar Zambia. Tijdens onze lange reis vandaag kunnen we goed zien naar welk Afrika deel we nu reizen. Met vele kleurrijke marktjes, drukke dorpjes met op de achtergrond het ruige landschap zijn dit de voorsteden van Lusaka. We genieten van een heerlijke maaltijden en onze gids vertelt over de komende dagen.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Inclusief: uitzicht van Victoria Falls van de brug.

Vandaar rijden we over de bekende Great East Road door landelijk Zambia en steken we de grote Luanga River over. Ons uitzicht tijdens de rit zien we veranderen in meer het echte Afrika en niet te vergelijken met thuis. Kleine dorpjes en boerderijtjes in een prachtige setting.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Met 2 reisdagen achter ons verlangen we naar het rustieke zuid Luanga en deze ochtend gaan we naar de oevers van de Luanga River. Onze eerste stop onderweg is Chipate, bekend van het Chipate Katoen en een belangrijk centrum van de katoenkwekers in de omgeving. Tribal Textiles laat de creativiteit zien van de Afrikaanse cultuur en als je het interessant vindt kun je een toer doen bij hun workshop (maart tot december). Een van de mooiste zonsondergangen is met zekerheid die bij de oevers van de Luanga River dus bestel een lekker koud drankje en laat de dag aan je voorbij glijden.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Optionele activiteit: Textiel bezoek

South Luanga National Park is een top bestemming voor Safari park en we hebben de gehele dag om hier door te brengen en op zoek te gaan naar wildlife. In de ochtend kun je deelnemen aan een ochtend safari (optioneel) en in het droge seizoen (april tot december) kun je ook deelnemen aan een van de wandel safari’s die het park aanbiedt. In de middag gaan we op een zonsondergang rit en genieten onderweg van de zonsondergang tijdens onze stop. Een unieke kans om het park in het donker te ervaren en zo de kans te krijgen om wild te zien die je niet overdag ziet.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Optionele activiteit: Safari wandeling (seizoensgebonden) of ochtend Game Drive in South Luanga

Vandaag verlaten we South Luanga National Park en rijden naar Malawi, het warme hart van Afrika. Ons verblijf voor de nacht ligt aan de rand van Lake Malawi. Dit meer is één van de 10 grootste meren van de wereld en is wel 500 kilometer lang. Hier vind je de meeste soorten vissen die in één meer kunnen voorkomen.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Vandaag kun je helemaal invullen zoals jij het wilt. De dag is voor jou en je kunt het een rustdag maken of één van de vele activiteiten.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Vandaag zijn we vooral aan het reizen richting het noorden en zullen de nacht wederom doorbrengen aan de oevers van Lake Malawi. Geniet vanaf het strand van de zonsondergang over het meer.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Vandaag verlaten we Malawi en reizen we via de Great Rift Valley naar Tanzania. We reizen langs de meren richting het oosten. Onze stop voor de nacht is in Iringa.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

We zetten vandaag onze reis voort naar de ingang van Mikumi National Park. Dit is één van de grootste parken van Tanzania, zo’n 75.000 m2 wildernis met Selous als grootste game reserve. Vandaag kun je een game drive boeken voor dit park.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Optionele activiteit: Mikumi Game Drive

We gaan vandaag vroeg op en reizen van Mikumi naar het prachtige Zanzibar. We stoppen eerst in Dar Es Salaam waar we op de boot stappen naar het eiland. Ons thuis voor de komende 3 dagen.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Je hebt vandaag de dag te besteden zoals jij het wilt, een vrije dag. Je kunt lekker luieren of het strand of aan één van de activiteiten deelnemen als duiken, visssen, snorkelen en ander activiteiten op zee. Wat je ook kiest, je kunt vandaag het eiland beter leren kennen. Ook een scooter huren is een optie.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Optionele activiteiten: vissen, snorkelen, duiken, bezoek schildpadden opvang, dorpjes toer, Jozani forest etc.

Vandaag gaan we naar het prachtige Jozani Forest. Voor degene die nog wat meer wil zien en doen, de middag kun je vrij besteden.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

In de ochtend gaan we er op uit naar Stone Town, de rijke historie en de levendige marktjes kun je niet overslaan op Zanzibar. Na dit uitstapje nemen we afscheid van het mooie Zanzibar en stappen op de boot naar het vasteland in Dar Es Salaam haven. We reizen verder met onze truck naar Bagamoyo en zullen hier overnachten.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

We reizen vandaag verder noordelijk door Tanzania en onze bestemming voor de nacht is Arusha. Noord Tanzania is de thuisbasis voor de Serengeti, Ngorongoro en Kilimanjaro. Je krijgt deze avond een briefing van de local guide over de komende dagen.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Ondanks dat het een klein stukje is naar Karatu zullen we de meeste tijd dichtbij de Ngorongoro Krater spenderen. Bij aankomst in Karatu zal onze gids ons inlichten over de hele dag excursie in de krater. De ligging van Karatu is perfect voor diverse optionele activiteiten die je de komende dagen kunt doen. De deelnemers die de Serengeti excursie hebben geboekt zullen in de ochtend worden opgehaald vanuit Arusha.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

We gaan vandaag vroeg op en worden opgehaald met een 4X4 om naar de Ngorongoro krater te gaan. We zullen het grootste deel van de dag hier doorbrengen en op zoek gaan naar wilde dieren die hier forageren. We komen in de middag terug in Karatu.

We gaan ook vandaag weer vroeg op voor een hike naar de Elephant Caves. De hike is geweldig door een onaangetast bosrijk gebied en prachtig wildlife. De rest van de dag ben je vrij om te doen wat je wilt. Relaxen bij het kamp of één van de optionele activiteiten. De activiteiten kun je boeken bij de accommodatie.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

We reizen vandaag terug naar Arusha en komen weer samen met de mensen die de optionele Seregeti Excursie hebben gedaan. We delen onze ervaringen bij onze fijne accommodatie.

Maaltijden: <strong>ontbijt,</strong> lunch, diner

Nadat je de grens naar Kenia bent overgestoken, reis je verder naar Nairobi en het is het einde van de reis in zicht. Meestal eindigt de de tour met een groepsmaaltijd in een van de uitstekende restaurants van Nairobi.

Nairobi

Nairobi is de hoofdstad en grootste stad van Kenia. De naam “Nairobi” komt van de Maasai zin Enkare Nyirobi, wat “de plaats van de koele wateren” betekent. Het is echter beter bekend als de “Groene Stad in de Zon” en is omgeven door een aantal groeiende villa voorsteden.

De stad is in 1899 opgezet, met het doel om er een eenvoudige rail depot van te maken op de spoorwegverbinding tussen Mombasa naar Oeganda, de stad groeide snel uit tot de hoofdstad van Brits Oost-Afrika in 1907 en werd in 1963 uiteindelijk de hoofdstad van een vrije Keniaanse republiek. Tijdens de koloniale periode van Kenia, werd de stad een centrum voor koffie , thee en sisal industrie. Nairobi is de dichtstbevolkte stad in Oost- Afrika, er leven nu ongeveer 3 miljoen mensen in de stad.

Nairobi is nu een van de meest vooraanstaande steden in Afrika op zowel politiek als financieel gebied. Het is de thuisbasis van vele bedrijven en organisaties, waaronder de United Nations Environment Programme en het VN- bureau in Afrika, Nairobi is het centrum voor het bedrijfsleven en cultuur. De Nairobi Stock Exchange (NSE) is een van de grootste in Afrika, staat op de vierde plaats op het gebied van handelsvolume en is in staat om 10 miljoen transacties per dag te doen. De Globalization and World City Study Group and Network (GaWC) omschrijft Nairobi als een prominent sociaal centrum.

Overzicht:

Optionele activiteit: Dineren in een restaurant

We verlaten de hoofdstad Nairobi en reizen naar de Masai Mara. Wereldberoemd vanwege de eindeloze vlaktes met wilde dieren en spectaculaire schoonheid. We reizen in safari achtige vervoermiddelen en niet in de trucks. Om deze reden wordt gevraagd om licht te pakken in een kleine overnacht tas of rugzak. Je hebt je handdoek nodig, slaapzak, wat kleding en toiletartikelen, plus basis camping spullen.

De overweldigende graslanden van de Masai Mara is een uitgelezen plek voor game vieuwing en fotografie mogelijkheden. Je kunt o.a. tegenkomen: olifanten, zwarte neushoorn, buffalo, luipaard, cheetah, wildebeest, zebra en gazelle. Nijlpaarden en krokodillen leven in de modderige bruine rivieren, die je ook hier kunt tegenkomen. Vandaag zijn we de gehele dag op game drive in de Mara op zoek naar al het wild.

We staan vroeg op en genieten van onze laatste Game drive door de Mara voordat we naar Lake Nakuru National Park gaan. Daar genieten we van een middag Game Drive in het park. Lake Nakuru is de thuisbasis van de grote groepen flamingo’s en pelikanen, en ook de zwarte en witte neushoorn, luipaard, leeuwen en nog veel meer moois.

Jinja is Uganda’s tweede grote stad en bekend om de rivier de Nijl zich verder verspreidt van Lake Victoria met een 6695 kilometer reis naar Egypte en de Mediterrane.

Optionele activiteiten: Nijl cruise, Nijl river rafting (halve dag)

De Murchison Falls, ook bekend als de Kabaraga Falls, is een waterval die is ontstaan uit de Nijl is ligt in het Murchison National Park. Het park staat bekend als een van de beste parken van Uganda. Nadat we ons hebben ingechekt in de accommodatie, zal de gids ons briefen over de activiteiten van de volgende dag. Als er genoeg tijd is, kun je eventueel aan de optionele activiteit meedoen van het bezoeken van de watervallen. Houd er wel rekening mee dat dit afhankelijk is van wanneer je aan de chimp trekking starten en het is niet met zekerheid te zeggen of we tijd hebben voor de watervallen.

Optionele activiteiten:Murchison Falls Boat cruise incl park fees

Budongo Forest is het grootste mahonie bos in heel Oostelijk Afrika en is de thuisbasis van de grootste groep chimpanzees in Uganda. Men zegt dat er tussen de 600 en 700 chimpanzees in Budongo leven en deze ochtend of middag (afhankelijk van hoe groot de groep is) ontmoeten we onze Chimp gids die ons meeneemt op een trekking in het bos op zoek naar de chimps. We zullen ook op een game drive gaan door het park op zoek naar vele wilde dieren die dit park rijk is.

Vandaag gaan we naar Leopard Rest Camp, aan de grens met Lake Mburo National Park. Lake Mburo is een van de 13 meren wat een 50 kilometer wetland systeem vormt, verbonden met elkaar door moeras. Het is het kleinste park in Uganda’s savannah parken en is de thuisbasis van 350 soorten vogels, zebra’s, impala’s, buffalo, nijlpaarden en hyena’s. Plus natuurlijk nog veel meer.

Lake Bunyoni is een klein maar mooi meer met veel wilde vogels. Omringd door bergen en bekend om de grote otterkolonie en adembenemende uitzichten. We zullen hier overnachten, voordat we naar de gorillas rijden.

 • Optionele activiteit: kano trip op het meer

The Berggorilla is een uiterst bedreigde diersoort en hoewel de exacte aantallen varieren wordt algemeen aangenomen dat er nog maar 650 over zijn. Een bezoek aan deze gorillas is een geweldige manier om hun te steunen voor het behoud van de dieren in de toekomst. Het geld wat je betaalt aan de vergunning wordt gebruikt voor hun bescherming. Een uiterst belangrijk deel van het toekomstige behoud van de resterende Gorillas is het in gesprek gaan met de lokale gemeenschap en te proberen hun houding te veranderen naar wilde dieren. In plaats van te stropen zouden de mensen ze moeten beschermen zodat de toekomst van de Berggorilla verzekerd is. Aangezien het verlenen van vergunningen om de gorilla’s te bezoeken zeer beperkt is hebben we hierin enige flexibiliteit nodig in ons reisschema. Gebied van de berggorilla’s is in Oeganda, Rwanda en de Democratische Republiek Congo. Waar mogelijk kiezen we voor het NP in Uganda, maar dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van de vergunningen. Als we geen vergunning krijgen voor de berggorillas in Uganda, dan zullen we alle deelnemers vooraf informeren dat de tour naar Ruwanda of DRC gaat.

Op je vrije dag in Buyoni kun je meedoen aan de optionele activiteiten. Je kunt ook gaan hiken of de omgeving ontdekken per mountain bike.

Ook al zijn er 2 dagen geboekt voor de Gorilla trekking, we zullen maar 1 dag echt op trekking zijn. De andere dag/dagen hebben we nodig om alles te regelen voor de permits en om ervoor te zorgen dat de hele groep op trekking kan als er meer dan 6 deelnemers zijn. Vandaag genieten we van een bezoek aan de Nyombi village, een Pygmee dorp wat bereikbaar is met een motorboot van Bunyoni resort. We hebben de mogelijkheid te leren over de Pygmee en hoe zij leven.r

Vandaag nemen we afscheid van de gorillas en maken we onze lange rit terug naar de hoofdstad van Uganda, Kampala.

Optionele Activiteiten: Uit eten in Nairobi

[/toggle]

We verlaten Kampala vroeg om net voor de lunch aan te komen in Jinja. De middag heb je de tijd om te relaxen en te genieten van de beschikbare activiteiten als zwemmen, quad biken, kajakken en raften.

Terug in Kenia beoeken we Eldoret, de 5e grootste stad van dit land. Het ligt 2100 meter boven zeeniveau en ligt bij het Great Rift Valley.

We komen aan op onze laatste bestemming, Nairobi. de grootste stad van Oostelijk Afrika. Je kunt genieten van een optioneel diner en zo onze ervaringen delen.

Nb: de tour eindigt waarschijnlijk aan het eind van de dag en wij raden je aan nog een nacht bij te boeken om zo op je gemak afscheid te nemen en de volgende dag niet gehaast je vlucht naar huis te nemen. Vraag ons naar meer info.

Accommodatie

Alle accommodatie is inbegrepen. Je logeert in dorms (gedeelde kamers) in hotels en op campings. Alle kampeeruitrusting is inbegrepen, maar er wordt wel van je verwacht dat je meehelpt met het opzetten van de tenten en dat je de afwas niet constant voor een ander laat staan. Een lijst met spullen wordt aan je verstrekt voordat je op reis gaat, zodat je kan bepalen wat je zelf nog wilt meenemen.

Maaltijden

Zo ongeveer alle maaltijden zijn inclusief. Er wordt heerlijk gekoookt en er is een kok mee.

Veelgestelde Vragen

Zodra je een boeking met ons doet zenden wij je een reisschema en een pre-departure document. Dit is een kort overzicht van deze informatie en nog wat veelgestelde vragen.

Drie gezonde maaltijden per dag zijn inbegrepen, tenzij anders vermeld. Vegetariërs komen prima aan hun trekken en ze zijn altijd onder de indruk van ons gevarieerde menu. Onze gidsen kunnen wonderen produceren op een campinggasje. Speciale dieetwensen kunnen worden aangevraagd, maar alleen op speciaal verzoek. In Oost-Afrika is het moeilijker om tegemoet te komen aan bepaalde eisen.

Op onze camping tours salpp je in tweepersoons koepeltent. Wij leveren een matras en je neemt je eigen slaapzak mee. Tijdens de andere tochten logeer je in traditionele hutten, permanente tentenkampen en hostel-stijl kamers.

Alle mensen die mee willen op deze adventure tour moeten in goede gezondheid verkeren. Medische voorzieningen zijn niet altijd beschikbaar. Als je een specifieke medische conditie hebt ben je verplicht dit te melden voor vertrek.

Malaria is een echte zorg in vele gebieden van Afrika, vooral tijdens het regenseizoen. Ons advies is simpel; voorkom dat je gebeten wordt door het gebruik van een insectenwerend middel en het gebruik van een effectief preventief middel. Praat met uw arts voordat u je Malaria medicatie neemt.

Zorg ervoor dat je de juiste vaccinaties hebt. Een bewijs van vaccininatie is vereist op bepaalde tochten.

Alle reizigers zijn verplicht om onze schadeloosstelling formulier te ondertekenen bij vertrek. Elke persoon die weigert om dit te doen zal niet worden toegestaan op de tour.

Dit wordt uitgebreid behandeld in de pre-departure pack. Zuid-Afrikaanse Rand en Credit Cards werken in Zuid-Afrika. In Oost-Afrika (incl. Zimbabwe en Zambia) is cash USD het beste.

Passagiers onder de 18 jaar moeten toestemming van een ouder of voogd hebben. Passagiers boven de leeftijd van 65 jaar vereisen een medische verklaring verklaring van hun arts waarin staat vermeld dat de persoon fit is om te reizen.

Gezelligheid en een flexibele houding! Een volledige checklist van belangrijke benodigdheden is opgenomen in de pre-departure pack.

Je horloge, mobiele telefoon, laptop, werk, stress, tijdsbesef, vooroordelen over van alles en nog wat.

Hoewel we ons best zullen doen te allen tijde ervoor te zorgen dat de tour op schema blijft willen wij duidelijk maken dat dit niet altijd mogelijk is. Er gebeurt altijd wel iets onverwachts op een reis, soms komt de truck vast te zitten in de modder of zand, soms regent het … Alles kan gebeuren, maar met wat humor weet je dat de reis zelf het avontuur is en zijn dit vaak de leukste momenten achteraf.

Ja! Zorg ervoor dat je verzekering een dekking heeft voor vervoeren vanuit de lucht bij ernstig letsel / ziekte omdat goede ziekenhuizen vaak ver weg zijn van onze reis. Gratis creditcard verzekering is vaak onvoldoende, zodat een apart beleid wordt aanbevolen. Omdat een reisverzekering verplicht is, word je voor vertrek met de truck gevraagd naar je verzekeringsnummer.

Het gemiddelde aantal mensen is 18. Op de camping tours is er een maximum van 24 en minimaal 4. Op de andere tour is het minimum is 4 en het maximum is 18. Het maximum aantal voor het bezoeken van de Gorilla’s, Serengeti en Masai Mara tours is 18. Single supplementen zijn beperkt tot maximaal 4 per tour, op alle reizen.

Alle soorten en maten gaan mee op deze reis, als je maar van avontuur houdt, vroeg opstaan niet erg vindt als je leuke dingen gaat doen en iedere dag als een nieuw avontuur ziet. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 25 jaar en hoger.

Natuurlijk niet, maar je maakt dan niet veel vrienden! Op onze tours doen onze gidsen het meeste werk. Op een camping tour hoef je niet veel te doen: om de beurt helpen met afwassen, het ophangen en afbreken van je tent en het inpakken van je bagage. Op sommige van onze andere tours hebben we ook een kamp assistent.

Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen visa. Gelieve zorgvuldig het reisschema te checken en als je een multiple entry visum nodig hebt moet je er een nemen. Je paspoort moet tot 6 maanden na je vertrekdatum uit Afrika geldig zijn en je moet minimaal 3-4 blanco pagina’s beschikbaar hebben. In sommige landen is het niet mogelijk om binnen te komen zonder twee blanco pagina’s in je paspoort.

Al onze tours zijn geprijsd op gedeelde accommodatie. De single supplement is standaard op onze camping tours, maar als je le eigen tent wilt moet je de single supplement betalen. Ook voor de andere tours moet je de single supplement betalen. Er zijn maximaal vier supplementen beschikbaar op alle tours.

Deze reis is 56 dagen. En er zijn altijd meerdere mensen op deze reis geboekt. Je gaat met een groep van start en deze kan na een paar weken wijzigen omdat niet iedereen dezelfde lange mooie reis maakt. Dit betekend dat de groep gedurende de reis kan wijzigen.

De gemiddelde leeftijd van mensen op deze reis is tussen de rond de 25 jaar, maar iedereen kan aan deze reis meedoen!  Maar iedereen is er om een mooie reis te maken, dus behalve leeftijd is er genoeg dat jullie delen!

Dit is een groepsreis en dus super gemakkelijk om andere mensen te ontmoeten. En 80% tot 90% van onze reizigers reist alleen. Eigenlijk is reizen heel leuk als je alleen van start gaat want je maakt zoveel meer vrienden dan wanneer je al van start gaat met een vriend of vriendin.

Voor deze reis heb je voor een aantal landen een visum nodig. Start zo vroeg mogelijk met de aanvraag van je visum. Vraag ons naar hulp met visa

De gorille trip is exclusief en dient vooraf geboekt te worden. Je krijgt dan een permit. Deze permit kost tussen de 650 en 750 USD. Om de gorilla trip te doen moet je redelijk fit zijn. Het terrein is ongelijk en de jungle is echt jungle dus lastig door te komen. Je hoeft zelf geen takken weg te hakken maar wel een gezonde conditie hebben. /toggle]

Duration Option Price  
55 (Days)Camping includes Activity packEUR 5999Book Now

Inclusief

   • Het pre departure pakket
   • Alle vervoer met onze eigen adventure vehicle
   • 54 nachten kamperen/ander verblijf & uitrusting
   • De meeste maaltijden: O x 52 L x 52 D x 46 (zie reisschema)
   • Uitstapjes die niet in het reisschema staan

Exclusief

   • Alle vluchten
   • Visa
   • Reisverzekering
   • Slaapzak (of iets vergelijkbaars)
   • Serengeti Excursie 3 dagen, ongeveer 930 euro (optioneel)
   • Gorilla Permit US $ 630 – $ 730

 

Data

We have multiple departures per month. Please contact us for specific dates & availability.

 

“Ik heb een te gekke reis gehad en raad iedereen aan met Xtreme Gap te reizen!  Meer reviews hier 
Sanna De Bruin
” Hey Jasminka, dank je wel voor de super tijd! Meer reviews hier.”
Lina Jansen
” Hallo, ik wil nog een keer!!  Meer reviews hier.”
Tom Huissen
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.