Ontdek Afrika in 55 dagen. Dit is DE Afrika Overland tour. In deze geweldige reis bezoek je negen Afrikaanse landen en het programma zit volgepropt met natuur, cultuur, spanning, actie en avontuur! Je reist door Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Malawi, Tanzania, Zambia, Oeganda en Kenia. Wat een heerlijke Afrika overload is dit programma!

De Ultieme Afrika Overland Reis

Book Now

Het avontuur van je leven

We noemen deze reis niet zomaar de Ultieme Afrika Reis. Deze reis is een groot avontuur in de mooiste gebieden die je je maar kan voorstellen. Je reist door de meest fantastische landen met in ieder land hun eigen bijzondere culturen, wonderbaarlijke stammen en supermooie tochten door Nationale Parken. Dit is reizen in de voetsporen van de eerste ontdekkingsreizigers. De zeer ervaren reisbegeleiding neemt je mee naar afgelegen plekken waar je mond openvalt van de schoonheid van de natuur. In Oost en Zuidelijk Afrika kun je veel wild tegenkomen en samen met de gids ga je op zoek naar de big 5. We vinden het erg belangrijk om in deze reis contact te maken met de lokale bevolking, dus bezoeken we diverse Afrikaanse stammen, zoals de Masai en de San Bosjesmannen. En tijdens de reis verandert de natuur steeds weer en blijf je je verbazen. Woestijnen, riviermondingen, jungles, bergen en prachtige stranden. We gaan het allemaal zien in deze reis! Zie de video sectie voor meer informatie.

De Ultieme Afrika Overland Reis Highlights:

 • Cape Town to Victoria Falls Overland adventure! (10)Oranje Rivier
 • Namib-Naukluft Nationaal Park (NP)
 • Okavango Delta Excursie
 • Fish River Canyon
 • Sesriem Canyon
 • Spitzkoppe
 • Himba Tribes
 • Masai Village
 • Chobe NP
 • Victoria Falls NP
 • Zuid-Luanga NP
 • Lake Malawi
 • Zanzibar, Masai Mara NP
 • Lake Naivasha, Hells Gate NP
 • Gorilla’s
 • en nog zoveel meer!

Foto’s

Reisbeschrijving

Elke dag een nieuw avontuur met de Afrikaanse stammen

Het hoogtepunt voor veel mensen die Afrika bezoeken is de interactie met de lokale bevolking. Je bezoekt de oorspronkelijke stammen uit verschillende regio’s op deze reis en krijgt een goede indruk hoe het dagelijkse leven is van de verschillende Afrikaanse stammen. Door de eeuwen heen, evoluties verder en de harde omstandigheden daar, is er een rijkdom aan cultuur ontstaan in Afrika. Naast de schitterende natuur is er dus ook een schitterende cultuur. Een must see, of beter een must meet op deze reis.

Himba Tribes

Vanwege het barre woestijnklimaat in de regio waar de Himba wonen (Namibië in de woestijn) en hun afzondering van invloeden van buitenaf, zijn de Himba er in geslaagd om veel van hun traditionele levensstijl te handhaven. We maken hier een stop en blijven even in het dorp om de bevolking echt te leren kennen!

San Bosjesmannen

De Bosjesmannen, de inheemse bevolking van Namibië en Botswana, hebben zich kunnen aanpassen aan het leven in een van de droogste plekken op aarde. Oorspronkelijk zijn het jagers-verzamelaars en zijn ze een van de meest uiteenlopende rassen in Afrika en staan ze bekend om hun dialecten die gebaseerd zijn op klikgeluiden in plaats van woorden!

Maasai De Maasai (ook wel Masai genoemd)

De Masai is waarschijnlijk de meest bekende stam van alle Afrikaanse stammen. Je gaat de Masai ontmoeten tijdens je reis door Kenia en in het noorden van Tanzania. Hun onderscheidende gewoontes en kleding zijn zeer karakteristiek. De lange oorringen die aan hun oorlellen hangen en het op en neer dansen, een soort stuiteren tijdens een traditionele Masai dans, maakt hun zo kenmerkend. De Masai zijn meestal gekleed in fel rode gewaden en ondanks dat de Masai nomaden zijn kun je ze vaak vinden bij wildparken in Oost-Afrika.

Wildlife

De Afrikaanse wildlife zien staat natuurlijk bovenaan de prioriteitenlijst voor mensen die Afrika bezoeken en op deze reis word je zeker niet teleurgesteld. Je bezoekt de beste wildparken waar je op safari gaat. De Nationale Parken die je gaat bezoeken zijn: Namib-Naukluft National Park (NP) Okavango Delta National Park Chobe National Park Victoria Falls National Park Zuid-Luanga National Park Maasai Mara National Park Hells Gate National Park Lake Nakuru National Park Etosha National Park

Gorillas in the Mist

In deze spectaculaire reis bezoek je ook de berg gorilla’s in Oeganda (of Zambia, dat ligt aan de vergunningen op dat moment). Een must see in Afrika. Berg gorilla’s in het wild staan hoog op de lijst van bedreigde diersoorten als gevolg van de jacht door de mens en het verlies van hun natuurlijke habitat. Het is echt super triest, maar pogingen om hen te beschermen zijn inmiddels goed op gang, en als jij een bezoek brengt aan je voorouder dan helpt dat bij te dragen tot hun bescherming. Maar buiten dat, het zien van een zilverrug in het wild is een ervaring die zo bijzonder is, die kans moet je gewoon benutten. Het zien van de gorilla’s in het wild is niet goedkoop. Een gorilla vergunning kost 500 dollar (dit is niet opgenomen in de prijs van deze reis, maar je kunt dit betalen op het moment van de boeking om er zeker van te zijn dat jij een plekje hebt om ze te zien. Echt, het is het geld zeker waard en vergeet niet dat je helpt om de gorilla’s te beschermen! Je kunt op je boekingsformulier aangeven dat je de gorilla’s wilt zien.

De meest fantastische plek op aarde

Ja, daar zijn er vast heel veel van. Dat klopt, maar in deze reis bezoek je de Victoria Falls, The Great Rift Valley, de Okavango Delta, Spitzekoppe, Zanzibar en de nationale parken waaronder het Serengetti en Ngorogoro Crater. Dan heb je toch wel heel veel van de meest fantastische plekken in een grote reis. Dit is de ultieme Afrika reis! Maar, niet alleen de bestemmingen maken de reis zo fantastisch, het is vooral de reis zelf die het echt bijzonder maakt. Met een maximale groepsgrootte van 24, maar vaak is de groep veel kleiner, deel je jouw ervaringen met anderen en maak je vrienden voor het leven. En de rit is zo op de groep en de omstandigheden aangepast dat geen reis hetzelfde is. Bekijk ons blog voor meer informatie over een aantal locaties op deze reis.

Tijd om te relaxen op Zanzibar!

Een bezoek aan Oost-Afrika is niet compleet zonder Zanzibar. Zanzibar is een paradijs voor de strandliefhebber. Je kunt er geweldig snorkelen in een turquoise zee. Met de stralend witte stranden is het een super plek om te relaxen. Ook heeft Zanzibar een oude koloniale architectuur, dus als je nog meer cultuur wilt proeven valt hier ook nog van alles te zien. Maar, je kunt hier dus ook lekker luieren. Even bijkomen van de Afrikaanse wegen en de vele hoogtepunten van deze reis. Vergeet niet om hier de super verse vis te eten en een heerlijk koud Safari biertje te drinken terwijl je in de hangmat onder een palmboom ligt.

Activiteitenpakket upgrade

Het activiteitenpakket is een interessant pakket met activiteiten die je volgens ons echt moet doen! Bij deze reis is het activiteitenpakket inclusief.

 • Kwa Ttu San Ervaring
 • Een wandeling door de woestijn onder begeleiding van een lokale expert
 • Een bezoek aan de Himba stam
 • 3-daagse Delta Tour
 • Chobe National Park cruise
 • Entreekosten Victoria Falls National Park
 • Safari bij zonsondergang door South Luangwa NP
 • Bezoek aan een textieldorp in South Luangwa
 • Tour door een dorp in Malawi
 • Zanzibar excursion plus ferry
 • Masai Museum
 • Arusha
 • Masai Mara camping excursie (dit is een verplicht deel van de tour).

Reisbeschrijving

Afrika overland truck tour per dag

Na een korte stop om de Tafelberg te bekijken rijden we naar het noorden naar de Cederberg regio. Bij aankomst waar we overnachten, zullen we genieten van het wijnproeven, uiteraard wijnen uit de regio. In de avond genieten we van een traditioneel diner en na het diner krijg je een briefing over wat ons allemaal te wachten staat.
Maaltijden: lunch

Vandaag gaan we vroeg op weg naar de Gariep / Orange River (waanzinnig mooi!). en gaan we naar het stadje Springbook. We brengen de nacht door aan de rivierbedding, vlakbij de Namibische grens.
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Je kunt kiezen tussen een ochtend aan de oever doorbrengen of een halve dag kanoën op de rivier. Na de lunch reizen we noordwaarts en steken we de grens over naar de Fish River Canyon. We genieten van een mooie wandeling aan de rand van de canyon en daarna dineren we met een prachtige zonsondergang.
Optionele Activiteiten: Oranje / Gariep Rivier Kano Avontuur(halve dag)

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Vanuit de Fish River Canyon gaan we verder naar het echte afgelegen gebied in dit prachtige national park waar ontzettend veel te zien is. We komen in de middag aan op het kamp en maken een mooie, korte wandeling bij Sesriem Canyon. Vanavond genieten we van de prachtige sterrenhemel en nemen de stilte van de Namib desert in ons op, wellicht alleen gestoord door de roep van een jakhals en een vreemde hagedis de gecko roept.
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Dit gebied is een woestijngebied met overal prachtige zandduinen en de zon en schaduw maken het zandgebied spectaculair mooi.
We staan voor zonsopgang op om te wandelen naar Duin 45. Daar aangekomen genieten we van de zonsopgang. Adembenemend mooi en zeker de moeite waard om voor uit je bed te komen! Na het ontbijt gaan we met een lokale expert mee een toertje maken en vertelt hij over het ecosysteem van de woestijn.
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Vandaag steken we de Tropic of Capricorn over (en we stoppen even voor een foto) onderweg naar Namibie aan de Atlantische kust. In Swakopmund krijg je een briefing over de optionele activiteiten die je hier kunt doen. We stoppen ook nog even bij Walvis Bay lagoon, waar vaak de flamingo’s zich ophouden.
Maaltijden dag 6: Ontbijt, lunch

Optionele activiteit: diner in /swakopsmund

Dag 7 is een dag die je zelf kunt indelen. Bijvoorbeeld om de stad te verkennen of om een van de vele avontuurlijke activiteiten te doen.
Optionele Activiteiten: Quadbiking, Sandboarding, Sky Diving, Dolphin Cruise, Scenic Flights, Vissen etc. Diner in Swakopsmund
Maaltijden dag 7: ontbijt

We laten al de pracht en praal van het moderne leven achter ons en rijden landinwaarts naar het mysterieuze Spitzkoppe. Vannacht kamperen we in het wild aan de rand van een berg. Hier vind je granieten rotsformaties die uit het vlakke landschap reizen. In de middag neemt onze gids ons mee op een wandeling om deze te gekke rotsformaties te bekijken. De meer avontuurlijke mensen kunnen rots klimmen als optionele activiteit boeken. Adembemende uitzichten!
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Nadat we in de vroege ochtend de omgeving hebben verkend gaan we verder het binnenland in en rijden richting Kamanjab. De Himba mensen zijn herders en fokken voornamelijk vee of geiten. Ze zijn makkelijk herkenbaar door hun unieke stijl van kleden. Hier heb je de tijd om de Himba en hun leefwijze te leren kennen. De gids geeft je graag meer info over hun unieke leefwijze.
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Etosha NP is een super plek om op safari te gaan. We gaan op diverse game drives en brengen onze avonden bij de drinkplaatsen door. Hier komt al het wild naartoe en deze plek is perfect voor wild fotografie. We stoppen ook nog even bij een handwerk markt. Ideaal om hier je souvenirs in te slaan.
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Na een vroege ochtend op game drive vertrekken we richting Windhoek in het hart van Namibië en de hoofdstad. Op de terugweg stoppen we bij een populaire handwerk markt. In de middag gaan we op een korte toer door de stad.
Optionele Activiteiten: Diner bij Joeys Beer House.
Maaltijden: ontbijt en lunch

Na een vroege start nemen we afscheid van Namibie en gaan we de grens over naar Botswana. Eenmaal op het kamp aangekomen ontmoeten we de lokale Bushmen gemeenschap en kunnen we de geweldige traditionele Tribal Dancing aanschouwen. De voorloper van de house?
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Nog een vroege ochtend! Onze reis brengt ons van Ghanzi naar Maun. We overnachten hier en bereiden ons voor op onze twee nachten bush-camping ervaring. Onze gidsen zullen je een briefing geven over de activiteiten de komende dagen en het toerisme gerund door de lokale gemeenschap.Vanaf hier gebruiken we lokaal vervoer om de Delta te betreden. Als het waterpeil het toelaat nemen we een mokoro (traditionele kano) trip en maken we een wandeling in de natuur met de lokale bevolking. En we genieten van een kampvuur in de avond.
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

We laten de Delta achter ons en reizen door het desolate landschap naar het noorden. Nadat we weer terug zijn bij ons truck gaan we terug naar Namibie. Onze nacht brengen we door aan de oevers van de Okavanga Delta in de Caprivi Strip van Noord-Oost Namibie.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Als we bij Kasane aankomen zetten we ons kamp op aan de oever van de Chobe rivier. De middag wordt besteed aan game viewing vanaf een boot in het Chobe NP. Dit is een uitstekende gelegenheid om de spectaculaire wildlife van Afrika te zien. De volgende dag heb je de mogelijkheid om met een vroege ochtend game drive mee te gaan.
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Optionele activiteit: 3 uur fotografie boot safari

De Chobe National Park is in 1968 opgericht en is ongeveer 11700 vierkante meter. We gaan vroeg op voor een gamedrive door het park, op zoek naar de kuddes olifanten en diverse antilopen. Na onze game drive pakken we onze spullen in en gaan naar Victoria Falls.
Optionele Activiteiten: Chobe ochtend game drive, diner bij Victoria Falls
Maaltijden: ontbijt en lunch

Het zou zonde zijn als je hier niet zou kiezen voor White water Rafting. De perfecte plek voor dit avontuur! Maar het prachtige Victoria Falls biedt ook vele leuke alternatieven.
Optionele Activiteiten: White Water Rafting, Bungee Jumping, Olifanten Excursie en Uit eten gaan.
Maaltijden: ontbijt
[/toggle]

We laten alle schoonheden van Victoria Falls achter ons en gaan verder met onze expeditie. Na Livingstone reizen we richting Lusa, de hoofdstad van Zambia. Je zal zien onderweg dat de vegetatie verandert naar tropisch en dat de wegen wat ruiger worden.

maalrtijd: lunch/diner

Vandaag maken we een lange rit door het prachtige landschap, we steken rivieren over en reizen zo naar Petauke, de ingang van het Luanga National Park. Zambia is echt heel Afrikaans en anders dan de meer westerse kan van Zuid Afrika.
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Vroeg in de ochtend rijden we van Petauke naar de grens van het South Luangwa NP, waar we twee nachten aan de oever van de rivier blijven. De volgende dag bezoeken we een lokaal gerund textiel project in een dorp in dit gebied. Later deze middag genieten we van een mooie zonsondergang game drive in South Luangwa NP. Soms kan in het regenseizoen het South Luanga NP beter niet aangedaan worden, simpelweg omdat het niet te bereiken is. Als dit zo is wordt er een alternatieve route gekozen.
Optionele Activiteiten: zonsondergang Game drive met gids in South Luangwa NP, safari walk in Zuid Luanga NP, ochtend game drive is dit park.
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Vandaag verlaten we South Luanga National Park en rijden naar Lake Malawi. Ons verblijf voor de nacht ligt aan de rand van Lake Malawi en als we tijd hebben, pak dan je snorkelspullen en ontdek de interessante dieren die in dit meer leven. We zullen 3 nachten overnachten aan Lake Malawi, in het zuiden.
Optionele Activiteiten: snorkelen, livingstone mission
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Vandaag is de laatste dag bij Lake Malawi, dus ga nog eens voor die snorkeltrip en geniet van alles wat het meer te bieden heeft.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Als we uit de Great Rift Valley omhoog rijden door spectaculaire bergpassen, passeren we de uitgestrekte theeplantages in de hooglanden naar ons kamp buiten Iringa. We gaan genieten van een traditioneel diner.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

We rijden noordwaards naar Mikumi National park. Mikumi is de thuisbasis van de leeuw, zebra, wildebeast, impala, buffalo en de olifant. Camera klaar!!! We kunnen een game drive maken in de middag.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

[/toggle]

Onze reis brengt neemt ons mee naar Dar Es Salaam, de kuststad en hoofdstad van Tanzania. De naam betekent het huis van de vrede in het Arabisch. Het is de economische handelsstad van Tanzania, maar in het land zelf is Dodoma de officiele hoofdstad.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Een lokale veerboot brengt je van Dar es Salaam (waar we de truck achterlaten). We nemen de transfer naar het noordelijk deel van het eiland waar we heerlijk gaan bijkomen van alle avonturen aan het strand. Let op: Als je het activiteitenpakket niet hebt gekocht, dan verblijf je de komende 3 dagen op een camping in Dar es Salaam.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner op dag 32, ontbijt en diner op dag 33, ontbijt en diner op dag 34.

Optionele activiteiten: Zanzibar diners, zwemmen met dolfijnen, duiken

Vandaag vertrek je uit Zanzibar en ga je per veerboot weer terug naar Dar es Salaam en de truck. Het is een korte rit naar onze volgende bestemming, Bagamoyo. We checken in ons verblijf wat aan het strand ligt. Je hebt de middag voor jezelf. Ga lekker de zee in en rust wat uit op het strand. De stad Bagamoyo is een korte wandeling en zeer leuk om doorheen te wandelen.

Maaltijden: ontbijt, diner

De stad Arusha is omgeven door de mooiste landschappen en nationale parken. Het ligt aan de voet van Mount Meru aan het oostelijk deel van de oostelijke kant van de Great Rift Valley, de stad is dichtbij Serengeti, Ngorongo Crater, Lake Manyara, Tarangrie National park en Mount Kilimanjaro en het Arusha National Park. De volgende dag maken wij ons klaar voor onze trip naar Serengeti.

Maaltijden; ontbijt, lunch, diner

Deze 4 dagen zijn gereserveerd voor de optionele excursie; 3-nachten kamperen in het Serengeti National Park en de Ngorongoro Krater. Dit gebied heeft een van de meest dicht bevolkte dierenpopulaties van Afrika. Op de eerste dag van Karatu naar Ngorongoro, zal er tijd zijn voor een bezoek aan de Oldupai kloof en het museum.

De Serengeti excursie wordt gedaan in 4×4 safari voertuigen (met open dak ) en rijdt je over de uidagende zijweggetjes in de parken. Voor degenen die niet naar de parken gaan; Ga de fascinerende lokale cultuur opsnuiven en ervaren.

Serengeti NP

De Serengeti is het meest bekend vanwege de grootste en langste overland migratie in de wereld. Deze migratie is een van de tien natuurlijke reiswonderen van de wereld. Rond oktober, reizen bijna 2 miljoen planteneters van de noordelijke heuvels naar de zuidelijke vlaktes, steken de Mara rivier over, zij doen dit vanwege regenval. In april, trekken ze terug naar het noorden via het westen, en steken opnieuw de Mara rivier over. Dit fenomeen wordt ook wel de circulaire migratie genoemd. Meer dan 250 000 gnoes sterven tijdens de reis van Tanzania naar Masai Mara Reserve in Kenia, een reis van 800 km. De dood wordt vaak veroorzaakt door verwonding, uitputting of roofdieren.

Er zijn ongeveer 70 grote zoogdieren en zo’n 500 avifauna soorten gezien. Deze hoge diversiteit in qua soorten is afhankelijk van diverse habitats, die variëren van rivierwouden, moerassen, graslanden en bossen. Een aantal van de grote zoogdieren die vaak gezien worden in de regio zijn; Blauwe gnoes, gazellen, zebra’s en buffels.
Het Ngorongoro gebied maakt deel uit van het Serengeti ecosysteem, en in het noordwesten grenst het aan Serengeti NP en aan de zuidelijke Serengeti vlaktes. Deze vlaktes strekken zich ook uit naar het noorden in de onbeschermde Loliondo divisie en worden open gehouden voor de wilde dieren en wordt er door de Masaai gebruik gemaakt van transhumance veeteelt (verticale verplaatsing van vee, typisch voor hoger gelegen weiden in de zomer en lager gelegen dalen in de winter).Het zuiden en westen van het gebied zijn vulkanische hooglanden en de zuidelijke en oostelijke grenzen worden gedefinieerd door de rand van de Great Rift Valley wand, die ook migratie van dieren voorkomt in deze richtingen.

Wat je mee moet nemen:

 • Dag rugzak met schone kleding
 • Verrekijkers,fotocamera’s & filmcamera’s
 • Warme kleding, omdat het altijd koud is op de rand van de krater
 • Veel insectenwerend middel (Deet)
 • Een paar dollars (kleine biljetten) voor fooien en souvenirs enz.
 • Snacks, koude dranken, sigaretten, enz. voor de excursie
 • Slaapzak

Voor degenen die niet mee gaan op de excursie:

 • Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
 • Accommodatie: Kudu Camp
 • Website: http://www.kuducamp.com
 • Faciliteiten: Bar, zwembad, warme douches, ensuite badkamer, cadeauwinkeltje, internetcafé.
 • Optionele Activiteiten: Dag wandeling in Ngorongoro Forest, Mountainbiken rond de dorpen, Diverse dag safari opties (Kudu Lodge naar Karatu)

Vandaag komt de groep weer samen en hebben je de kans om verhalen uit te wisselen van de verschillende avonturen die jij en de rest van de groep hebben meegemaakt.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Nadat je de grens naar Kenia bent overgestoken, reis je verder naar Nairobi en het is het einde van de reis in zicht. Meestal eindigt de de tour met een groepsmaaltijd in een van de uitstekende restaurants van Nairobi.

Nairobi

Nairobi is de hoofdstad en grootste stad van Kenia. De naam “Nairobi” komt van de Maasai zin Enkare Nyirobi, wat “de plaats van de koele wateren” betekent. Het is echter beter bekend als de “Groene Stad in de Zon” en is omgeven door een aantal groeiende villa voorsteden.

De stad is in 1899 opgezet, met het doel om er een eenvoudige rail depot van te maken op de spoorwegverbinding tussen Mombasa naar Oeganda, de stad groeide snel uit tot de hoofdstad van Brits Oost-Afrika in 1907 en werd in 1963 uiteindelijk de hoofdstad van een vrije Keniaanse republiek. Tijdens de koloniale periode van Kenia, werd de stad een centrum voor koffie , thee en sisal industrie. Nairobi is de dichtstbevolkte stad in Oost- Afrika, er leven nu ongeveer 3 miljoen mensen in de stad.

Nairobi is nu een van de meest vooraanstaande steden in Afrika op zowel politiek als financieel gebied. Het is de thuisbasis van vele bedrijven en organisaties, waaronder de United Nations Environment Programme en het VN- bureau in Afrika, Nairobi is het centrum voor het bedrijfsleven en cultuur. De Nairobi Stock Exchange (NSE) is een van de grootste in Afrika, staat op de vierde plaats op het gebied van handelsvolume en is in staat om 10 miljoen transacties per dag te doen. De Globalization and World City Study Group and Network (GaWC) omschrijft Nairobi als een prominent sociaal centrum.

Overzicht:

  • Maaltijden: Ontbijt, Lunch
  • Optionele activiteit: Dineren in een restaurant

We verlaten de hoofdstad Nairobi en reizen naar de Masai Mara. Wereldberoemd vanwege de eindeloze vlaktes met wilde dieren en spectaculaire schoonheid. We reizen in safari achtige vervoermiddelen en niet in de trucks. Om deze reden wordt gevraagd om licht te pakken in een kleine overnacht tas of rugzak. Je hebt je handdoek nodig, slaapzak, wat kleding en toiletartikelen, plus basis camping spullen.

 • Maaltijden: Lunch, diner

De overweldigende graslanden van de Masai Mara is een uitgelezen plek voor game vieuwing en fotografie mogelijkheden. Je kunt o.a. tegenkomen: olifanten, zwarte neushoorn, buffalo, luipaard, cheetah, wildebeest, zebra en gazelle. Nijlpaarden en krokodillen leven in de modderige bruine rivieren, die je ook hier kunt tegenkomen. Vandaag zijn we de gehele dag op game drive in de Mara op zoek naar al het wild.

 • Maaltijden; ontbijt, lunch, diner

We staan vroeg op en genieten van onze laatste Game drive door de Mara voordat we naar Lake Nakuru National Park gaan. Daar genieten we van een middag Game Drive in het park. Lake Nakuru is de thuisbasis van de grote groepen flamingo’s en pelikanen, en ook de zwarte en witte neushoorn, luipaard, leeuwen en nog veel meer moois.

 • Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Jinja is Uganda’s tweede grote stad en bekend om de rivier de Nijl zich verder verspreidt van Lake Victoria met een 6695 kilometer reis naar Egypte en de Mediterrane.

 • Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
 • Optionele activiteiten: Nijl cruise, Nijl river rafting (halve dag)

De Murchison Falls, ook bekend als de Kabaraga Falls, is een waterval die is ontstaan uit de Nijl is ligt in het Murchison National Park. Het park staat bekend als een van de beste parken van Uganda. Nadat we ons hebben ingechekt in de accommodatie, zal de gids ons briefen over de activiteiten van de volgende dag. Als er genoeg tijd is, kun je eventueel aan de optionele activiteit meedoen van het bezoeken van de watervallen. Houd er wel rekening mee dat dit afhankelijk is van wanneer je aan de chimp trekking starten en het is niet met zekerheid te zeggen of we tijd hebben voor de watervallen.

 • Maaltijden:  lunch en diner
 • Optionele activiteiten:Murchison Falls Boat cruise incl park fees

Budongo Forest is het grootste mahonie bos in heel Oostelijk Afrika en is de thuisbasis van de grootste groep chimpanzees in Uganda. Men zegt dat er tussen de 600 en 700 chimpanzees in Budongo leven en deze ochtend of middag (afhankelijk van hoe groot de groep is) ontmoeten we onze Chimp gids die ons meeneemt op een trekking in het bos op zoek naar de chimps. We zullen ook op een game drive gaan door het park op zoek naar vele wilde dieren die dit park rijk is.

 • Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Vanochtend is gereserveerd voor activiteiten die gepland stonden, maar waar we nog niet aan toe zijn gekomen. Daarna vertrekken we naar Kampala waar je de middag vrij hebt om te genieten van de stad.

 • Maaltijden: ontbijt
 • Optionele activiteit: diner in Kampala

Lake Bunyoni is een klein maar mooi meer met veel wilde vogels. Omringd door bergen en bekend om de grote otterkolonie en adembenende uitzichten. We zullen hier overnachten, voordat we naar de gorillas rijden.

 • Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
 • Optionele activiteit: kano trip op het meer

The Berggorilla is een uiterst bedreigde diersoort en hoewel de exacte aantallen varieren wordt algemeen aangenomen dat er nog maar 650 over zijn. Een bezoek aan deze gorillas is een geweldige manier om hun te steunen voor het behoud van de dieren in de toekomst. Het geld wat je betaalt aan de vergunning wordt gebruikt voor hun bescherming. Een uiterst belangrijk deel van het toekomstige behoud van de resterende Gorillas is het in gesprek gaan met de lokale gemeenschap en te proberen hun houding te veranderen naar wilde dieren. In plaats van te stropen zouden de mensen ze moeten beschermen zodat de toekomst van de Berggorilla verzekerd is. Aangezien het verlenen van vergunningen om de gorilla’s te bezoeken zeer beperkt is hebben we hierin enige flexibiliteit nodig in ons reisschema. Gebied van de berggorilla’s is in Oeganda, Rwanda en de Democratische Republiek Congo. Waar mogelijk kiezen we voor het NP in Uganda, maar dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van de vergunningen. Als we geen vergunning krijgen voor de berggorillas in Uganda, dan zullen we alle deelnemers vooraf informeren dat de tour naar Ruwanda of DRC gaat.

Op je vrije dag in Buyoni kun je meedoen aan de optionele activiteiten. Je kunt ook gaan hiken of de omgeving ontdekken per mountain bike.

 • Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Ook al zijn er 2 dagen geboekt voor de Gorilla trekking, we zullen maar 1 dag echt op trekking zijn. De andere dag/dagen hebben we nodig om alles te regelen voor de permits en om ervoor te zorgen dat de hele groep op trekking kan als er meer dan 6 deelnemers zijn. Vandaag genieten we van een bezoek aan de Nyombi village, een Pygmee dorp wat bereikbaar is met een motorboot van Bunyoni resort. We hebben de mogelijkheid te leren over de Pygmee en hoe zij leven.

 • Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Vandaag nemen we afscheid van de gorillas en maken we onze lange rit terug naar de hoofdstad van Uganda, Kampala.

Optionele Activiteiten: Uit eten in Nairobi
Maaltijden: ontbijt en lunch

[/toggle]

We verlaten Kampala vroeg om net voor de lunch aan te komen in Jinja. De middag heb je de tijd om te relaxen en te genieten van de beschikbare activiteiten als zwemmen, quad biken, kajakken en raften.

 • Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Terug in Kenia beoeken we Eldoret, de 5e grootste stad van dit land. Het ligt 2100 meter boven zeeniveau en ligt bij het Great Rift Valley.

 • Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

We komen aan op onze laatste bestemming, Nairobi. de grootste stad van Oostelijk Afrika. Je kunt genieten van een optioneel diner en zo onze ervaringen delen.

Maaltijden; ontbijt, lunch.

Nb: de tour eindigt aan het eind van de dag en wij raden je aan nog een nacht bij te boeken om zo op je gemak afscheid te nemen en de volgende dag niet gehaast je vlucht naar huis te nemen. Vraag ons naar meer info.

Accommodatie

Alle accommodatie is inbegrepen. Je logeert in dorms (gedeelde kamers) in hotels en op campings. Alle kampeeruitrusting is inbegrepen, maar er wordt wel van je verwacht dat je meehelpt met het opzetten van de tenten en dat je de afwas niet constant voor een ander laat staan. Een lijst met spullen wordt aan je verstrekt voordat je op reis gaat, zodat je kan bepalen wat je zelf nog wilt meenemen.

Veelgestelde Vragen

Zodra je een boeking met ons doet zenden wij je een reisschema en een pre-departure document. Dit is een kort overzicht van deze informatie en nog wat veelgestelde vragen.

Drie gezonde maaltijden per dag zijn inbegrepen, tenzij anders vermeld. Vegetariërs komen prima aan hun trekken en ze zijn altijd onder de indruk van ons gevarieerde menu. Onze gidsen kunnen wonderen produceren op een campinggasje. Speciale dieetwensen kunnen worden aangevraagd, maar alleen op speciaal verzoek. In Oost-Afrika is het moeilijker om tegemoet te komen aan bepaalde eisen.

Op onze camping tours salpp je in tweepersoons koepeltent. Wij leveren een matras en je neemt je eigen slaapzak mee. Tijdens de andere tochten logeer je in traditionele hutten, permanente tentenkampen en hostel-stijl kamers.

Alle mensen die mee willen op deze adventure tour moeten in goede gezondheid verkeren. Medische voorzieningen zijn niet altijd beschikbaar. Als je een specifieke medische conditie hebt ben je verplicht dit te melden voor vertrek.

Malaria is een echte zorg in vele gebieden van Afrika, vooral tijdens het regenseizoen. Ons advies is simpel; voorkom dat je gebeten wordt door het gebruik van een insectenwerend middel en het gebruik van een effectief preventief middel. Praat met uw arts voordat u je Malaria medicatie neemt.

Zorg ervoor dat je de juiste vaccinaties hebt. Een bewijs van vaccininatie is vereist op bepaalde tochten.

Alle reizigers zijn verplicht om onze schadeloosstelling formulier te ondertekenen bij vertrek. Elke persoon die weigert om dit te doen zal niet worden toegestaan op de tour.

Dit wordt uitgebreid behandeld in de pre-departure pack. Zuid-Afrikaanse Rand en Credit Cards werken in Zuid-Afrika. In Oost-Afrika (incl. Zimbabwe en Zambia) is cash USD het beste.

Passagiers onder de 18 jaar moeten toestemming van een ouder of voogd hebben. Passagiers boven de leeftijd van 65 jaar vereisen een medische verklaring verklaring van hun arts waarin staat vermeld dat de persoon fit is om te reizen.

Gezelligheid en een flexibele houding! Een volledige checklist van belangrijke benodigdheden is opgenomen in de pre-departure pack.

Je horloge, mobiele telefoon, laptop, werk, stress, tijdsbesef, vooroordelen over van alles en nog wat.

Hoewel we ons best zullen doen te allen tijde ervoor te zorgen dat de tour op schema blijft willen wij duidelijk maken dat dit niet altijd mogelijk is. Er gebeurt altijd wel iets onverwachts op een reis, soms komt de truck vast te zitten in de modder of zand, soms regent het … Alles kan gebeuren, maar met wat humor weet je dat de reis zelf het avontuur is en zijn dit vaak de leukste momenten achteraf.

Ja! Zorg ervoor dat je verzekering een dekking heeft voor vervoeren vanuit de lucht bij ernstig letsel / ziekte omdat goede ziekenhuizen vaak ver weg zijn van onze reis. Gratis creditcard verzekering is vaak onvoldoende, zodat een apart beleid wordt aanbevolen. Omdat een reisverzekering verplicht is, word je voor vertrek met de truck gevraagd naar je verzekeringsnummer.

Het gemiddelde aantal mensen is 18. Op de camping tours is er een maximum van 24 en minimaal 4. Op de andere tour is het minimum is 4 en het maximum is 18. Het maximum aantal voor het bezoeken van de Gorilla’s, Serengeti en Masai Mara tours is 18. Single supplementen zijn beperkt tot maximaal 4 per tour, op alle reizen.

Alle soorten en maten gaan mee op deze reis, als je maar van avontuur houdt, vroeg opstaan niet erg vindt als je leuke dingen gaat doen en iedere dag als een nieuw avontuur ziet. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 25 jaar en hoger.

Natuurlijk niet, maar je maakt dan niet veel vrienden! Op onze tours doen onze gidsen het meeste werk. Op een camping tour hoef je niet veel te doen: om de beurt helpen met afwassen, het ophangen en afbreken van je tent en het inpakken van je bagage. Op sommige van onze andere tours hebben we ook een kamp assistent.

Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen visa. Gelieve zorgvuldig het reisschema te checken en als je een multiple entry visum nodig hebt moet je er een nemen. Je paspoort moet tot 6 maanden na je vertrekdatum uit Afrika geldig zijn en je moet minimaal 3-4 blanco pagina’s beschikbaar hebben. In sommige landen is het niet mogelijk om binnen te komen zonder twee blanco pagina’s in je paspoort.

Al onze tours zijn geprijsd op gedeelde accommodatie. De single supplement is standaard op onze camping tours, maar als je le eigen tent wilt moet je de single supplement betalen. Ook voor de andere tours moet je de single supplement betalen. Er zijn maximaal vier supplementen beschikbaar op alle tours.

Deze reis is 56 dagen. En er zijn altijd meerdere mensen op deze reis geboekt. Je gaat met een groep van start en deze kan na een paar weken wijzigen omdat niet iedereen dezelfde lange mooie reis maakt. Dit betekend dat de groep gedurende de reis kan wijzigen.

De gemiddelde leeftijd van mensen op deze reis is tussen de rond de 25 jaar, maar iedereen kan aan deze reis meedoen!  Maar iedereen is er om een mooie reis te maken, dus behalve leeftijd is er genoeg dat jullie delen!

Dit is een groepsreis en dus super gemakkelijk om andere mensen te ontmoeten. En 80% tot 90% van onze reizigers reist alleen. Eigenlijk is reizen heel leuk als je alleen van start gaat want je maakt zoveel meer vrienden dan wanneer je al van start gaat met een vriend of vriendin.

Voor deze reis heb je voor een aantal landen een visum nodig. Start zo vroeg mogelijk met de aanvraag van je visum. Vraag ons naar hulp met visa

Duration Option Price  
55 (Days)Camping excludes Activity packEUR 5999Book Now

Inclusief

   • Het pre departure pakket
   • Alle vervoer met onze eigen adventure vehicle
   • 54 nachten kamperen/ander verblijf & uitrusting
   • De meeste maaltijden: O x 52 L x 52 D x 46 (zie reisschema)
   • Uitstapjes die niet in het reisschema staan

Exclusief

   • Alle vluchten
   • Visa
   • Reisverzekering
   • Slaapzak (of iets vergelijkbaars)
   • Serengeti Excursie 3 dagen, ongeveer 930 euro (optioneel)
   • Gorilla Permit US $ 630 – $ 730

 

Data

We have multiple departures per month. Please contact us for specific dates & availability.

 

“Ik heb een te gekke reis gehad en raad iedereen aan met Xtreme Gap te reizen!  Meer reviews hier 
Sanna De Bruin
” Hey Jasminka, dank je wel voor de super tijd! Meer reviews hier.”
Lina Jansen
” Hallo, ik wil nog een keer!!  Meer reviews hier.”
Tom Huissen
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.