Volg je Divemaster opleiding in Costa Rica, een paradijselijke locatie in de Stille Oceaan. Overdag duik je op de mooiste duiklocaties en ‘s avonds relax je in het natuurpark met op de achtergrond het geluid van de jungle, apen en tropische vogels. Onderwater is het natuurpark eindeloos, met zijn vulkanische rotsformaties en duizenden tropische vissen.

Divemaster Costa Rica

Book Now

Maak de meest waanzinnige 8 weken mee tijdens je opleiding tot Divemaster. Of je nou besluit er je werk van te maken of het gewoon heerlijk vind elke dag te duiken in tropisch water, er is geen betere manier om dit te doen. Middenin het mooiste stukje Costa Rica kun je met elke duikervaring doorleren voor Divemaster. Ook zonder ervaring brengen we je van Zero tot Hero, van Openwater tot Divemaster.

Costa Rica Divemaster (3)Divemaster Costa Rica Highlights:

 • Duiken in de tropische Stille Oceaan
 • Dolfijnen spotten, walvissen en duizenden tropische vissen
 • Aapjes kijken en Luiaarden in Manuel Antonio National Park
 • Elke dag duiken en meedraaien in de populaire duikshop
 • Leer veel mensen kennen via je gastgezin
 • Tot 20 meter zicht onder water

Foto’s

 

Reisbeschrijving

We hebben geen vast schema waarmee we werken, je moet alleen de punten van de duikcertificaten afwerken:

 • Open Water Course
 • Advanced Open Water Course
 • Rescue diver
 • Divemaster

Een dag op je Divemaster stage

De ochtend begint meestal in de duikshop waar je de klanten wegwijs maakt bij het passen van hun duikpakken, vinnen, masker, gewichten ect.. Je kunt al een hoop vragen beantwoorden en ze op hun gemak stellen voor ze hun duiken gaan maken..
Na het laden van al de tanks en de apparatuur op de grote F150 truck beter bekent als “Mighty Whitey” vertrek je naar de boot, 5 minuten verderop. Na het laden van de boot en het geven van een briefing aan de klanten is het tijd om te gaan duiken. Er zijn veel duikstekken in Manuel Antonio Nationaal Park.
Je duikvaardigheden zullen met sprongen vooruitgaan, gewoon door de hoeveelheid ervaring die je met zoveel duiken op doet, naast de specifieke trainingsduiken die je met de cursusleider Georgia doet kunt je bijvoorbeeld onder water de Divemasters ‘schaduwen’ en een extra oogje op de klanten houden. Mapping, search and recovery, deep, rescue and navigation ect… allemaal dingen die je gaat leren. Andere keren verzorg je weer de lessen in het zwembad of help je in de duikshop.
Als er ‘s middags geen duiken zijn ben je rond 2 uur klaar. Lekker de tijd voor het strand, het regenwoud ontdekken, of in watervallen zwemmen… Manuel Antonio is een verbluffend mooi nationaal park met prachtige flora en fauna; Luiaarden, hagedissen, 3 soorten apen en tropische vogels.

Accommodatie

Dit Divemaster programma maakt gebruik van lokale gastgezinnen. Je kunt kiezen uit 2 opties. Je eigen kamer met een gedeelde badkamer of een kamer die je deelt met 1 of 2 anderen en een gedeelde badkamer. Je kunt ook gebruik maken van de wasmachine. We hebben al jaren dezelfde gastgezinnen en het is heel populair bij onze Divemaster trainees en wat nog belangrijker is; veilig. Je wordt meteen ondergedompeld in de lokale cultuur en je hebt je eigen Costa Ricaanse familie die voor je zorgt!

Er is gratis wifi aanwezig.

Manuel Antonio ligt 160km onder San Jose aan de Stille Oceaan kust (2 1/2-rijden of 20 minuten met een vliegtuigje), Manuel Antonio, met zijn ongerepte witte zandstranden en weelderige tropische vegetatie, is een van de mooiste bestemmingen in Costa Rica. Dit gebied staat bekend om zowel de natuurlijke schoonheid van primaire en secundaire regenwouden, uitbundige flora en fauna, als prachtige stranden, in een locatie aan de Pacifische kust van Costa Rica. Zowel binnen als buiten het park zijn er een reeks van kleine halve maan stranden en baaien, omringd door tropisch regenwoud, allemaal veilig om te zwemmen en prima geschikt om te duiken.

Manuel Antonio is omgeven door het prachtige Manuel Antonio Nationaal Park, dat bestaat uit meer dan 800 hectare land en beslaat meer dan 66.000 hectare van het oceaan reservaat. In 1972 is het park een beschermd gebied geworden. Dit om de ongerepte stranden en de omgeving van het regenwoud te behouden. Het Nationaal Park is een toevluchtsoord voor vele bedreigde diersoorten. Dit is ook een van de weinige gebieden waar u het doodskopaapje nog in zijn natuurlijke leefomgeving kunt tegenkomen. Luiaards, leguanen, wasberen en ara’s zijn slechts een paar voorbeelden van de 108 soorten zoogdieren in dit park. Daarnaast zijn er 184 soorten vogels te vinden.

Aan de rand van dit Nationaal Park ga je je duikcursus volgen. Vlakbij Quepos op ongeveer 10 minuten rijden is de Duikshop.

Quepos

Dit  is een stadje met alle voorzieningen van dien, een bank, winkels, restaurants, bars en andere dingen die je nodig hebt. Je gastgezin zit in Quepos. Ongeveer 15 minuten wandelen van de Duikshop.

Veelgestelde Vragen

Voor het duiken is de beste tijd van half november tot en met mei. Het zicht in de oceaan is dan van 6 tot 20 meter afhankelijk van het weer.
Het droge seizoen is het beste en loopt van december tot en met mei.
Je kunt ook de maanden mei tot augustus starten maar het zicht onder water is dan minder, van 4,5 meter tot 12 meter.
September en oktober is het regenseizoen en kunnen we niet vaak duiken.

Je vliegt naar San Jose Airport in Costa Rica, daar wordt je opgehaald door iemand van de Duikshop.

Het meeste van je uitrusting is aanwezig en te huur behalve de duikcomputer. Maar sinds je zo’n intensieve cursus volgt en je je duikpak elke dag draagt, is het handig om er zelf een aan te schaffen, net als vinnen, en snorkel spullen.

Je hoeft in principe helemaal geen duikcertificaat te hebben om met deze cursus te starten. Maar als je wel al in het bezit bent van een Open Water, Advance of Rescue certificaat, neem dan de relevante papieren mee, zoals je certificaat en je logboek. Je moet ook een redelijke conditie hebben om minstens 400m te zwemmen in minder dan 20 minuten.

Ja natuurlijk, op het strand chillen, het nationaal park doorkruisen, je Spaans bijspijkeren, wild water raften, ATV, paardrijden op het strand, stappen in het dorp.

Als je een land bezoekt, is het belangrijk om van te voren te informeren of je een visum nodig hebt. Wij kunnen je daarbij helpen, maar omdat wij de visa zelf niet uitgeven en reglementen kunnen wijzigen, geven wij alleen advies. Je bent zelf verantwoordelijk het juiste visum te regelen. Vaak kun je dit doen bij de ambassade of het consulaat van het land.

Klik hier om naar de site te gaan waar je een visum kunt aanvragen.

De vluchten zijn niet inbegrepen en moet je dus zelf regelen. Boek eerst de reis bij ons en dan pas de vluchten. Vul het boekingsformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om de boeking te bevestigen. Zodra we je een bevestiging en rekening hebben gestuurd, kun je je vlucht boeken.

Wij zijn voornamelijk overgegaan op digitale informatieverstrekking en benodigde materialen. Zo kun je voor je start al bij de materialen en informatie als je dat zou willen. En het zorgt ervoor dat je lichter reist omdat je geen boeken hoeft mee te nemen. En als je je voorbereidt voor vertrek heb je meer tijd voor het waterwerk en minder tijd nodig voor je theorie in het klaslokaal

 

Duration Option Price  
8 (Week)OW to DM Home StayEUR 3889Book Now
8 (Week)OW to DM Private Room Home StayEUR 4059Book Now
12 (Week)OW to DM Home StayEUR 4399Book Now
12 (Week)OW to DM Private Room Home StayEUR 4599Book Now

Inclusief

 • Alle duiklessen (Open water tot Divemaster)
 • Duikuitrusting (huur)
 • 2-4 Duiken per dag
 • Accommodatie privé kamer met badkamer
 • Ontbijt en diner
 • lunch om mee te nemen
 • Wasservice
 • Geregeld sociale activiteiten zoals bbq, salsa lessen
 • Dichtbij restaurants, bars, de bank en winkels
 • Strand locatie is op een paar minuten van Manuel Antonio National Park
 • Korting voor lokale uitjes: wild water raften, ATV, paardrijden op het strand
 • Workshop reddingstechnieken
 • Hulp met je Curriculum Vitae opstellen en werk zoeken
 • Pick up vanaf het San Jose vliegveld naar Quepos door iemand van de duikshop
 • Gratis wifi

 

Exclusief

 • Vluchten
 • Verzekering
 • Lunch
 • PADI Divemaster contributie
 • Duikcomputer
 • Extra duiken na het programma
 • Masker, vinnen, snorkel (alle Divemaster leerlingen moeten die hebben)
 • Drop off San Jose vliegveld (kan wel ter plekke voor je geregeld worden)

“Ik heb een te gekke reis gehad en raad iedereen aan met Xtreme Gap te reizen! Meer reviews hier
Sanna De Bruin
” Hey Jasminka, dank je wel voor de super tijd! Meer reviews hier.”
Lina Jansen
” Hallo, ik wil nog een keer!! Meer reviews hier.”
Tom Huissen
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.