Leer duiken op Koh Tao tijdens je tussenjaar in Thailand of op je vakantie! Het behalen van je duikcertificaten is een van de dingen die je moet doen als backpacker in Azie of als je een wereldreis maakt. Koh Tao is beroemd om het duiken. De zee is prachtig blauw en warm, de kosten voor de duiken in Thailand zijn laag en er is een geweldig nachtleven. Als je geluk hebt zie je ook nog een walvishaai, de grootste vis in de zee! Ga met ons mee en beleef de tijd van je leven op Koh Tao. Of je nou je voor de eerste keer wilt leren duiken of professioneel wilt worden, het kan allemaal!

Duikbrevet halen in Thailand

Book Now

<
Koh Tao is een van de meest populaire duikbestemmingen van Zuidoost-Azië. Nergens anders in de wereld worden zoveel duikbrevetten behaald via het PADI systeem als hier. De zee is warm, prachtig blauwe en het wemelt er van de vissen in de meest fantastische kleuren! En overal om het eiland is koraal te vinden. Er is nauwelijks stroming, de instructeurs zijn zeer ervaren en veiligheid gaat altijd voorop. Op Koh Tao je duikbrevet halen is de perfecte toevoeging aan jouw reis! Je kunt diverse cursussen doen, zelfs tot aan professioneel niveau.

Oh, en het is er boven water super gezellig met een fantastisch uitgaansleven.

Duikbrevet halen in Thailand Highlights:

 • Finlay on his Divemaster courseBoven en onderwater is Koh Tao het paradijs
 • De cursussen zijn van zeer hoge standaard
 • Koh Tao is een van de goedkoopste, maar ook de beste plekken van Azië om te leren duiken
 • Het eiland is lekker jong, er wordt veel gedoken en gefeest
 • Een perfecte manier om nieuwe vrienden te maken
 • Je haalt het certificaat voor je leven en je mag overal in de wereld duiken
 • Je verblijf is inbegrepen (in een prachtig resort met eigen zwembad waar ook de duikcursussen worden gegeven)
 • Kans op de walvishaai, de grootste vis die er bestaat (je hoeft niet bang te zijn, want hij eet plankton)
 • Super leuk nachtleven, dus perfect om jouw nieuw behaalde certificaat te vieren

Fotos

Reisbeschrijving

Hieronder vind je van iedere cursus een uitgebreide omschrijving.

De Open Water cursus duurt ongeveer tussen de 3 en 4 dagen. Het is afhankelijk van hoe snel jij en je groep door de lesstof gaan. Je begint je Open Water duikcursus met theorie in het klaslokaal en je leert een aantal basishandelingen in het zwembad. Je zal ook een zwemtest moeten kunnen afleggen. Je hoeft geen olympisch kampioen te zijn, je moet gewoon kunnen zwemmen om te starten met je Open Water duikcursus. Je leert hoe je een duik moet plannen en uitvoeren, je leert over hoe je problemen moet voorkomen en hoe je ermee omgaat , over de apparatuur die je gaat gebruiken en vooral hoe leuk duiken is. Dit allemaal onder het toeziend oog van je duikinstructeur en een assistent Divemaster.

Na het klaslokaal en de zwembad modules zijn afgerond en je hebt aangetoond dat je in staat zijn om verschillende open water duikcursus vaardigheden correct uit te voeren (zoals het terugvinden van je ademautomaat en het watervrij maken van je masker), ben je klaar voor het echte werk in de open zee.

In de Open Water duikcursus maak je in totaal 4 buiten duiken. De eerste 2 duiken zijn tot maximaal 12 meter en de laatste 2 duiken zijn tot maximaal 18 meter. In deze vier duiken leer je nog meer nieuwe dingen, maar er is ook genoeg tijd om te genieten van de kleurrijke vissen en koralen.

En als je je theorie examen (niet moeilijk) hebt afgerond mag je overal in de wereld tot 18 meter diep duiken!

Dit is het vervolg op het Open Water duikbrevet. Je Advanced Open Water duikopleiding in Thailand bestaat uit 5 specialty duiken. 1 diepe duik (30 meter max) en 1 navigatie duik zijn verplicht. De andere 3 duiken mag je zelf, in overleg met je instructeur, kiezen. Denk bijvoorbeeld aan onderwater fotografie, biologie, of nachtduiken. De theorie is wat minder uitgebreid dan de Open Water duikopleiding. Je leert niet alleen duikspecialiteiten, maar ook een betere duiker te worden. Want hoe meer je duikt, hoe beter en relaxter je wordt. Deze cursus duurt 2 dagen

Deze duikopleiding is voor de wat serieuzere duiker die verder wil. Het Rescue Diver duikbrevet geeft je nog meer zekerheid onderwater. Je wordt getraind hoe je preventief met veiligheid tijdens het duiken omgaat om problemen te voorkomen, in het redden van een duiker in nood of hoe om te gaan met een duikongeluk. Ook je eerste hulp opleiding is inbegrepen (EFR). Het is een zeer uitdagende en nuttige cursus. De EFR cursus duurt ongeveer een dag en de Rescue cursus 2 a 3 dagen.

De Rescue Diver duikopleiding is tevens ter voorbereiding om een professionele duik carriere aan te gaan.

In deze cursus leer je o.a.:

 • Zelfredzaamheid
 • Stress bij andere duiker herkennen en ermee omgaan
 • Omgaan met een noodgeval en nooduitrusting
 • Duikers die in paniek zijn redden
 • Bewusteloze duikers redden

Wil je een duik professional te worden?

Als je professionele duiker wilt worden, dan kunnen wij je daarmee helpen. We hebben duik opleidingen in de Filipijnen, Indonesië, Australië, Honduras en Thailand. Check ons Divemaster programma’s , het niveau na je Rescue.

Accommodatie

Keuze uit verschillende kamers

Standaard kamer met fan

Aanbevolen!!! Onze meest simpele standaard accommodatie met je eigen badkamer, satelliet televisie, 2 persoons bed, fan aan het plafond en privé balkon van waaruit je kunt genieten van het uitzicht op de tuin en om te socializen.

 • Fan
 • Satelliet TV
 • Internet Wifi
 • Balkon
 • Je eigen douche en toilet

Comfort standaard kamer met fan

Onze nieuwste kamers zijn net gebouwd en mooi ingericht om lekker te kunnen relaxen. Ze zijn groter dan de Standaard kamer en liggen heel dichtbij het zwembad, waar je ook lekker kunt zonnen.

 • Satelliet TV
 • Internet Wifi
 • Balkon
 • Je eigen douche en toilet

Standaard airconditioning kamer

Basis accommodatie, met je eigen badkamer, satelliet televisie, 2 persoons bed, airco en een balkon met uitzicht op de tuin en om gezellig te socializen.

 • Airconditioning
 • Satelliet TV
 • Eigen douche (warm) en toilet
 • Internet Wifi
 • Koelkast
 • Balkon

Klik hier voor meer info op ons blog over de accommodatie

Veelgestelde Vragen

Als je de basis van duiken wil leren tot een maximale diepte van 18 meter, dan is de Open Water (OW) cursus iets voor jou. Nadat je je brevet hebt gehaald kun je overal ter wereld duiken.

Als je wilt leren duiken tot een gevorderd niveau dan is de Advanced Open Water (AOW) het beste voor jou. Je kunt tot 30 meter duiken en nog veel meer specialties doen.

Als je tot professioneel niveau wilt leren duiken dan kun je het beste de divemaster opleiding doen. Je kunt ook nog kiezen voor je rescue om  goed te leren wat de doen bij een duiker in nood.

Leren duiken is relatief eenvoudig en je hoeft echt niet top fit te zijn om te leren duiken. Gezond ja, maar atletische, nee. Als je een medische aandoening hebt die strijdig kan zijn met het duiken dan kun je dat hier laten onderzoeken voordat je aan je cursus begint. Denk hierbij bijvoorbeeld aan astma. 

Het PADI leersysteem is eenvoudig te volgen en zeer efficiënt. Ja, je moet een beetje studeren, maar je hoeft echt geen genie te zijn om je examen te halen. Alleen als je niet eens in de boeken kijkt, zak je voor je examen. Maar omdat je zelf kiest voor het leren duiken, gaan we ervan uit dat je de theorie ook graag wil leren.
Het is misschien gek om te horen, maar je hoeft geen hele goede zwemmer te zijn. Je moet ongeveer 200 meter kunnen zwemmen.Het is wel belangrijk dat je je lekker voelt in water. Tijdens het duiken heb je bijna altijd een BCD (trimvest) aan en draag je vinnen. Dat maakt door het water gaan een stuk eenvoudiger.
Laten we eerlijk zijn. Onderwater is een overvloed aan vis en als je liever vis eet dan dat je door ze omringd wordt moet je je afvragen of duiken wel wat voor je is. Sommige mensen maken zich zorgen over haaien. Haaien staan in een slecht daglicht en dat is onterecht. De meeste soorten haaien zijn absoluut ongevaarlijk. Als je duikt heb je kans dat je een haai mag tegenkomen. Je gaat door deze ervaring anders tegen deze prachtige dieren aankijken. Het is met zekerheid de beste manier om over je angst voor haaien heen te komen. Als je echt meer wilt weten over haaien, check dan onze grote witte haai duik specialty in Zuid-Afrika met Shark man Mike Rutzen of misschien zijn de andere haaien specialty cursussen in Zuid-Afrika wat voor jou.

Een deel van de onderwaterwereld zijn is het ontdekken van een nieuwe wereld. Zo kleurrijk dat we dat niet kennen boven water. Ademen onderwater is een sensatie op zich en gewichtsloosheid geeft je een gevoel van totale vrijheid. Niets is lekkerder dan dat!

Er is zoveel moois te zien onderwater dat je behoefte om weer te duiken steeds groter wordt. Pas op, want het is een verslaving! Ieder duikplek is weer anders, maar ook al zou je elke keer op dezelfde plek duiken, dan nog ontdek je steeds iets nieuws. Wil je nog meer weten over duiken? Het Xtreme Gap team bestaat uit allemaal duikprofessionals. Stuur ons een mailtje en wij vertellen je graag meer over deze super gave sport!

Je reist meestal vanaf Bangkok of Koh Samui naar Koh Tao. Wij kunnen je helpen met het boeken van je verblijf in Bangkok, de nachtbus en de boot naar Koh Tao of je kunt zelf iets regelen. Laat het ons weten als je hulp nodig hebt.
Ja, dat kan. Je kunt zowel je Open Water doen en daar achteraan de Advanced Open Water. Deze combinatie wordt veel gedaan. Zodra je je Open Water hebt behaald, heb je vaak zo de smaak te pakken van het duiken, dat je niet meer wilt stoppen! En je Advanced Open Water op zak, betekent dat je overal ter wereld tot 30 meter mag duiken. Dat geeft je een stuk meer vrijheid.

Duration Option Price  
3 (Days)Open Water Course OnlyEUR 399Book Now
7 (Days)AOW & One Week AccommodationEUR 649Book Now
7 (Days)Fun dive pack 10 dives (only for qualified divers)EUR 599Book Now
7 (Days)Rescue & One Week AccommodationEUR 689Book Now
7 (Days)OW & AOW & One Week AccommodationEUR 899Book Now
20 (Days)Xtreme Diver OW to Rescue with Deep Wreck & Nitrox | Private Standard Fan Room EUR 2099Book Now

Inclusief

 • Uitgebreid informatie pakket voor vertrek
 • Hulp met vervoer naar Koh Tao
 • Vervoer van de pier op Koh Tao naar je accommodatie
 • Welkomstdiner en eiland introductie
 • duikuitrusting gedurende de cursus
 • Instructie van PADI duikinstructeur
 • Duik handleidingen en boeken
 • Accommodatie
 • Duikcertificaat

 

Exclusief

 • PADI Medische kosten (ca. € 10)
 • Vluchten
 • Visum (30 dagen visum bij aankomst)
 • Verzekeringen
 • Maaltijden en drankjes
 • Transfer van en naar Koh Tao (kan worden geregeld)

 

 

“Ik heb een te gekke reis gehad en raad iedereen aan met Xtreme Gap te reizen!  Meer reviews hier 
Sanna De Bruin
” Hey Jasminka, dank je wel voor de super tijd! Meer reviews hier.”
Lina Jansen
” Hallo, ik wil nog een keer!!  Meer reviews hier.”
Tom Huissen
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.