Er is geen ander land in de wereld zo groen als Costa Rica. Prachtige jungle, vulkanische hotsprings, watervallen, veel soorten wildlife en meer activiteiten dan je kunt tellen. Costa Rica staat niet alleen bekend om de meeste diversiteit in eco-systeem in de wereld maar ook om de meest uitdagende adrenaline stad ter wereld, in San José. Het is hier waar je jouw reismaatjes leert kennen en waar de reis start. Natuurlijk gaan we de jungle in, het strand op, de landelijke dorpjes bezoeken, wildlife spotten, ziplinen, vulkanische hotsprings bezoeken, surfen en nog veel meer geweldigs! De 10 mooiste dagen van je leven!

 

 

Book Now

Epic Costa Rica

In 10 fantastische dagen nemen wij je mee naar de fijnste steden, de mooiste stranden en de beste plekken in de natuur. Dit land is groener dan groen! Houd je van natuur maar dan wel gezellig in een groep met gelijkgestemden en rond jouw leeftijd dan is dit je reis!

Highlights:

 

 • Fietstocht door ruig Costa Rica
 • Zip linen door de wolken in de dichte bossen
 • Verblijf bij de mensen thuis
 • El Salto Swimming hole
 • Vulkanische hot springs
 • Yoga klas
 • Night safari
 • Strand dag
 • Watervallen en strand in Montezuma

Fotos

Reisschema

Dag 1 Aankomst

Eenmaal aangekomen op de luchthaven van San Jose staat er iemand op je te wachten om je naar je hotel te brengen. De plek waar deze reis start. Doe lekker even rustig aan of ga vast de omgeving checken. In de avond gaan we met de groep uit. Onze eerste avond in Costa Rica! We gaan ergens eten en een drankje doen om elkaar en de stad beter te leren kennen.

 

Dag 2 Local Homestay

In de ochtend reizen we een paar uur naar Coope San Juan, een authentiek dorp waar we de cultuur en de manier van leven van de bewoners meemaken. We verblijven bij de mensen thuis waar we een kook demonstratie krijgen. Ook gaan we op de fiets de omgeving verkennen. En meer naar het eind van de dag gaan we spelletjes spelen met de lokale bevolking en eindigen deze mooie eerste volle dag bij het kampvuur.

Maaltijden inclusief: lunch, diner

 

Dag 3 Hot Springs & Watervallen

Na het ontbijt reizen we weer verder naar de adventure stad genaamd La Fortuna. Nadat we zijn ingecheckt hebben wij tijd om te relaxen bij de vulkanische hot springs. Met waterglijbanen, swim-up bars, watervallen en meer is dit de highlight van La Fortuna.

Maaltijd inclusief: ontbijt

 

Dag 4 El Salto Swimming Hole

Vandaag neemt de groepsleider je mee naar een bijzondere plek. De Swimming Hole wat vlakbij de stad ligt. Voor degenen die van avontuur houden is dit een perfecte plek. Er zijn hele toffe optionele activiteiten te doen hier. Canyoneering, whitewater rafting, vulkaan hikes, ATV rijden etc. Een dag vol fun!

 

Dag 5 Monte Verde & Nacht Safari

Vandaag maken we een fantastische mooie trip naar Monteverde. Adembenemende mooi is het hier. We stappen over op een boot om over het meer te varen met op de achtergrond het prachtige uitzicht op de Arenal Vulkaan. In de middag gaan we de stad verkennen. Maar we zijn nog niet klaar vandaag want in de avond gaan we op uit om een night safari te maken. Costa Rica staat bekend om de enorme diversiteit aan wildlife. Dit wordt met zekerheid een geweldig avontuur en een meer dan fantastsiche dag!

 

Dag 6 Zip Lining

Be ready voor het avontuur van vandaag! We gaan Zip Linen en niet zomaar op een plek. We gaan door de cloud forest zoals ze dat noemen. Een jungle achtige omgeving en wellicht DE plek van de wereld om te gaan Zip Linen. Het uitzicht is adembenemend mooi! De middag heb je voor jezelf om te chillen en na te genieten. In de avond gaan we ergens lekker eten en wat drankjes doen met de groep.

 

Dag 7 Transfer naar Santa Teresa en strand

Maak jezelf klaar voor het strand. We gaan vandaag naar het prachtige strand van Santa Teresa. We komen aan het eind van de middag aan. Genoeg tijd nog om het strand op te gaan, een duik in zee te nemen en te genieten van de zonsondergang.

 

Dag 8 Strand dag & Yoga les

Je kunt lekker uitslapen omdat er vandaag weinig anders op het programma staat dan strand en relaxen. Als je wilt kun je een surfles nemen of gewoon lekker niks de hele dag. Aan het eind van de dag staat er een yoga les op het programma. Daarna gaan we uit eten met de groep.

 

Dag 9 Watervallen & Cabuya Island

We gaan vandaag Montazuma ontdekken en de watervallen die hier vlakbij zijn. Een mooie en rustige plek in de natuur. Nadat we hier een duik genomen hebben gaan we lunchen en  door naar Cabuya Island. We maken een mooie wandeling bij laag water om de bijzondere begraafplaats te zien. Na deze bijzondere trip gaan we terug naar Santa Teresa voor ons laatste diner samen.

 

Dag 10 Chilled Check Out

Het is tijd om afscheid te nemen van je nieuw reismaatjes. Je groepsleider helpt je graag met je verdere plannen. Of je nou doorreist of naar huis gaat.

Adios Amigos!

 

Veelgestelde vragen

Jazeker! De meeste deelnemers reizen alleen. Het is juist een hele toffe reis voor solo reizigers. Iedereen staat open voor het maken van nieuw reismaatjes.
De groep bestaat meestal uit ongeveer 10 a 15 deelnemers en het is een internationale groep. De meeste deelnemers zijn tussen de 18en 35 jaar, maar iedereen vanaf 18 jaar is welkom. Maak je geen zorgen over leeftijd of waar iedereen vandaan komt want de groep voelt zich snel verbonden omdat iedereen die deelneemt gelijkgestemd is. Iedereen wil een mooi avontuur beleven!
De reis start in San Jose en eindigt in Santa Teresa. Het vliegveld waar je op vliegt heet Juan Santamaría International Airport. Het dichtstbijzijnde vliegveld voor de terugreis is Tambor Airport . Wij helpen je graag met de vluchten.
Dat is lastig te zeggen omdat het persoonlijk is wat je uitgeeft. De ene persoon houdt van uitgaan en uitdelen en de ander niet. Voor een paar euro heb je een lekkere maaltijd. Een lekker cocktail kost ook zoiets. Een biertje kost rond een euro. Niet overal is het zo goedkoop en soms zelfs op de meest toeristische plekken kan een cocktail net zo duur zijn als thuis. Met een budget van rond de 15 tot 25 euro per dag moet je al ver kunnen komen. Pin ons niet op het budget, nogmaals het is persoonlijk. Google er ook eens naar.

Je kunt tot 2 dagen eerder aankomen als je wilt. Dat kost ongeveer 60 euro en is inclusief de pick up service van het vliegveld.
De meeste maaltijden zijn niet inclusief. Je gaat wel over het algemeen gezellig met de groep eten. Zie reisschema voor de maaltijden die inclusief zijn.
Waarschijnlijk niet, maar check dit bij het visum bureau, zijn zijn de specialist: xvisa. je bent zelf verantwoordelijk voor een visum indien nodig.

Duration Option Price  
10 (Days)EUR 1260 EUR 1071 (SALE! 15% Off!)Book Now

Inclusief

 • Uitgebreid informatiepakket voor vertrrek
 • Vliegveld pick up
 • 11 nachten accommodatie
 • Maaltijden: 5 x ontbijt en 2 x lunch
 • Transport: alle transport gedurende de reis
 • Activiteiten:

Medellin City Tour
Communa 13 Street Art
El Penol Rock Climb
Flight to Santa Marta
Guatapé & Local Coffee Farm
Minca Jungle, Marinka Waterfalls & Viewpoints
Casa Elemento
Transfer to Viajero Tayrona
Surf Lesson
Transfer to Private Island
Isla Roots Private Island Getaway
Island Hopping Adventure
Cartagena Old Town

 

Exclusief

 • Vluchten
 • Maaltijden anders dan in reisschema genoemd
 • Drankjes
 • Persoonlijke uitgaven / souvenirs
 • Eventueel visum
 • Reisverzekering
 • Andere activiteiten niet genoemd in het reisschema

 

Data

15% OFF ALL 2020 and 2021 start dates – Book between now and the 2nd of March

2020 Start Dates:

02 May to 11 May
23 May to 01 June

06 June to 15 June
20 June to 29 June

04 July to 13 July
18 July to 27 July

04 Aug to 13 Aug
15 Aug to 24 Aug
29 Aug to 07 Sep

12 Sep to 21 Sep
26 Sep to 05 Oct

10 Oct to 19 Oct
24 Oct to 02 Nov

07 Nov to 16 Nov
21 Nov to 30 Nov

05 Dec to 14 Dec

×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.