Laos, het pareltje van Zuid Oost Azie. Nog niet zo populair als Thailand, maar oh zo mooi! Ga op avontuur en geniet van dit geweldige land tijdens deze gezellige groepsreis van 11 dagen.  De mensen uit Laos zijn super vriendelijk en het is ook nog eens heel goedkoop. We bezoeken de mooiste tempels, watervallen en de rijstvelden. We fietsen langs de 4000 eilanden, gaan ziplinen, kajakken met dolfijnen en nog veel meer! 

 

Book Now

Laos Xplorer Groepsreis

Laos is de parel van Zuid Oost Azie. Nog niet zo populair als Thailand maar zeker net zo mooi. Het ligt ten noorden van Thailand en heeft een fantastisch mooie natuur. Veel water, prachtige oude steden en dorpjes en er zijn vele geweldige activiteiten als ziplinen, watervallen bezoeken en tuben. De bevolking is super aardig, het land is goedkoop en eigenlijk is er niets wat niet fijn is in Laos. Dus ga en geniet tijdens deze fantatsische groepsreis door Laos.

Highlights:

 • UNESCO world heritage stad en tempels
 • Watervallen
 • Ziplinen
 • Rijstvelden bezoek en meer
 • Tuben over de rivier
 • Grotten bezoek
 • 4000 Islands tocht
 • Kajakken
 • Dolfijnen spotten

Fotos

Reisschema

Dag 1 – Aankomst

Vandaag is je aankomst in Luang Prabang. We halen je op en brengen je naar het hotel waar de reis begint. Luang Prabang is een charmante stad en is tevens een UNESCO World Heritage Site. Een goed begin van ons avontuur. We starten vandaag met een welkom diner met de groep en gaan er even op uit om het nachtleven te ontdekken.

Dag 2 – Tempels en Watervallen

Vandaag starten we de dag met een aantal culturele highlights in de omgeving van Luang Prabang. Het Royal Palace museum, Wat Mai en Wat Xieng Thong. Na deze trip gaan we naar de Kuang Si Waterval, een perfecte plek voor een duik in het water en wat mooie foto’s. We zetten dan onze reis voort naar de Luang Prabang night market waar de stad bekend om staat. Hier vind je een rijkdom aan lekker en goedkoop eten en andere dingen.

Dag 3 – Living Land & Mt. Phousi

Degenen die van de vroege ochtend houden kunnen opstaan bij zonsopgang en de traditionele Sai Bat (ochtend ritueel van de monniken) meemaken, ook wel morning alms genoemd. Na wat te hebben gegeten in de ochtend gaan we naar de rijstvelden en ervaren we het leven van een rijstboer. Daarna lopen we de treden naar de pagoda van Mt. Phousi waar je kunt genieten van een prachtig panoramisch uitzicht en we de zonsondergang kunnen meemaken. De avond gaan we weer gezellig genieten van het nachtleven.

Dag 4 – Blue Lagoons

Het avontuur gaat verder en we gaan met onze eigen bus naar Vang Vieng. Nadat we zijn ingecheckt in onze accommodatie trekken we onze zwemkleding aan. We maken eerst een mooie tocht door de rijstvelden en komen zo bij één van de blue lagoons. Dat is zwemmen in het paradijs! Na een paar uur rijden we terug naar de stad en genieten we van lekker eten en het nachtleven van Vang Vieng.

Dag 5 – Grotten en Tubing

We starten de dag vandaag met een bezoek aan de grotten in de omgeving. Na een korte stop voor tuben (in een opblaasband zitten) in de Tham Nam Water Cave gaan we verder naar Nam Song river waar we ons echte Tubing avontuur starten. We spenderen een paar uur op de rivier. Hier staat Vang Vieng om bekend bij de backpackers. Een geweldige ervaring!

Dag 6 – Vientiane Ontdekken

We staan vandaag iets later op en gaan naar Vientiane. De hoofdstad en de grootste stad van Laos. We gaan in de avond één de lokale bierwinkels in. Dit is een gezellige, traditionele manier van bier drinken en Laos bier is echt lekker! Er is muziek,  het is gezellig,  fun en gewoon een toffe avond uit!

Dag 7 – Buddha Park & Tempels

We gaan vandaag de stad in en wat belangrijke plekken bezoeken. We starten met een bezoek aan Buddha Park, Patuxai (de Arc de Triomph van Vientiane) en één van de meest bekend Boeddhistische tempels – Pha That Luang. De rest van de dag kun je vrij besteden. In de avond stappen we op de nachtbus naar Pakse.

Dag 8 – Watervallen & Zip Linen

We komen ongeveer 8 uur in de ochtend in Pakse aan. Nadat we een ontbijtje hebben gegeten gaan we naar de prachtige watervallen. Daar staat ons een nieuw avontuur te wachten, Zip linen. Aan een kabelbaan door de jungle sjeezen. We bezoeken eerst diverse watervallen en duiken hier en daar het water in om af te koelen en te genieten van de natuur. We gaan hier ook lunchen. De BBQ lunch is inclusief en hebben wij bij de Tad Yang Watervallen. Bij Tad Fane kun je gaan Zip Linen over de watervallen. Een werkelijk unieke ervaring! (optionele activiteit). Rond zonsondergang gaan we terug en stoppen we bij de bergtop Buddha voor onvergetelijke uitzichten.

Dag 9 – 4000 Islands

Geen bezoek aan Laos zonder bij de 4000 Islands te zijn geweest. Onderweg hier naartoe stoppen we bij Vat Phou, een ongelofelijk mooie tempel in Ankor stijl, tevens een UNESCO site. Na deze stop reizen we verder naar het zuiden en stoppen we bij Khone Phapheng. De grootste watervallen in volume van Zuid Oost Azië. Vanuit daar is het een korte boottocht naar Don Det, het backpackers centrum van de 4000 Islands.

Dag 10 – Kajakken en Dolfijnen

Vandaag gaan we de 4000 Islands ontdekken en er is geen betere manier dan per kajak. Tijdens ons kajak avontuur stoppen we voor een fietstocht langs Don Det, door de rijstvelden naar Liphi Falls. We gaan dan weer verder per kajak en gaan op zoek naar de Irrawaddy dolfijnen. Een unieke Beluga achtige dolfijn die hier voorkomt. Aan het eind van de dag gaan we terug naar ons hostel en maken ons klaar voor ons afscheidsdiner en laatste avond samen.

Dag 11 – Chilled Checkout

Vandaag komt onze mooie reis tot een einde en nemen we afscheid van elkaar. De check out is om 11 uur en of je nou nog verder reist of naar huis gaat, de gids helpt je graag met je reisplannen.

Accommodatie

Je verblijft gedurende deze reis op diverse locaties. Je deelt de kamer met 1 andere persoon.

Veelgestelde vragen

Jazeker! De meeste deelnemers reizen alleen. Het is juist een hele toffe reis voor solo reizigers. Iedereen staat open voor het maken van nieuw reismaatjes.
De groep bestaat meestal uit ongeveer 10 a 15 deelnemers en het is een internationale groep.   De meeste deelnemers zijn tussen de 21 en 35 jaar maar iedereen vanaf 18 jaar is welkom. Maak je geen zorgen over leeftijd of waar iedereen vandaan komt want de groep voelt zich snel verbonden omdat iedereen die deelneemt gelijkgestemd is. Iedereen wil een mooi avontuur beleven!.
De reis start in Luang Prabang en eindigt in Don Det. We helpen je graag met je reisplan/vluchten en/of aansluitingen. 
Laos is erg goedkoop. voor een paar euro heb je al een lekkere maaltijd. Veel zakgeld heb je niet nodig.
De maaltijden zijn niet inclusief. .
Je hebt waarschijnlijk een visum nodig. Check dit bij het visum bureau: xvisa

Duration Option Price  
11 (Days)EUR 839Book Now

Inclusief

 • Uitgebreid informatiepakket voor vertrek
 • Vliegveld pick up
 • 10 nachten accommodatie
 • 1 lunch
 • Alle transport gedurende de reis
 • Luang Prabang culturele tour
 • Kuang Si Watervallen
 • Blue Lagoon in Vang Vieng
 • Water Cave
 • Tuben op de Nam Song rivier
 • City tour in Vientiane
 • Bolaven Plateau Watervallen
 • Vat Phou Tempel
 • Kajakken
 • Fietstocht
 • Irrawaddy dolfijnen spotten

 

Exclusief

 • Vluchten
 • Optionele activiteiten
 • Toeristen visum indien nodig (wij kunnen advies geven)
 • Reisverzekering
 • Maaltijden
 • Drankjes

Data

2020 Start Dates:

March:

06/03/2020 to 16/03/2020
28/03/2020 to 07/04/2020

April:

19/04/2020 to 29/04/2020

May:

11/05/2020 to 21/05/2020

June:

02/06/2020 to 12/06/2020
24/06/2020 to 04/07/2020

July:

16/07/2020 to 26/07/2020

August:

07/08/2020 to 17/08/2020
29/08/2020 to 08/09/2020

September:

20/09/2020 to 30/09/2020

October:

12/10/2020 to 22/10/2020

November:

03/11/2020 to 13/11/2020

×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.