Deze geweldige 9 dagen groepsreis noemen we ook wel de Inca Avonturen reis. Deze reis zit werkelijk vol met geweldige avonturen en je ziet de mooiste plekken van Peru. Dit land is zo ontzettend mooi en de mensen zijn super vriendelijk en kleurrijk. Het land leent zich ook nog eens supergoed voor adrenaline activiteiten. We wandelen door de straten van Lima en Cuzco, ontdekken het oude Peru, trekken door de bergen en langs meren, we gaan wildwater raften en om je Peru avontuur compleet te maken zullen we ook naar Machu Picchu gaan. We hiken de Inka trail! Je kunt binnen no time je bucketlist aftikken.

Book Now

Epic Peru Reis

Wat een avontuur ga jij beleven in 9 dagen! Het zal voelen alsof je weken onderweg bent geweest. Vele avonturen, prachtige en kleurrijke Inca cultuur, spannende trekking, uitzonderlijke natuur en de gezelligheid van een groep. Alles is natuurlijk perfect geregeld en altijd een gids aanwezig. Deze reis is ook een perfecte start van je Zuid Amerika avontuur en is goed te combineren met andere Zuid Amerika reizen.

Epic Peru 9 day trip

Tadaaa! Xtreme Gap has some new group trips in South America. One of them is the fantastic group trip in Peru with the salt mines, Inca train ride, city tours and ofcourse the Machu Picchu. A fun and epic trip with a group of likeminded people. Perfect to start your South America trip! https://xtremegapyear.co.uk/trip/peru-9-day-epic/

Geplaatst door Xtreme Gap Year op Dinsdag 10 december 2019

Highlights:

 • Lima City Tour
 • Flights to Cusco
 • Salsa Lesson & Bar Hopping in Cusco
 • Cusco City Tour
 • Ancient Site – Sacsayhuamán
 • Lake Humantay Full-Day Tour
 • Transfers to Ollantaytambo
 • Maras Salt Mines
 • Moray Ancient Site
 • Inca Train Ride
 • Inca Trail – 1-day Full Trek
 • Inca Trail Permit
 • Machu Picchu & Guided Tour
 • White Water Rafting

Fotos

 

Reisschema

Dag 1 Vliegveld pick up

Jouw avontuur start vandaag in Lima, Peru! Je kunt op ieder tijdstip van de dag aankomen, wij halen je op en brengen je naar het hotel. In de avond komt de groep bij elkaar en gaan we wat drinken en eten om elkaar beter te leren kennen en om de reis officieel te starten.

Dag 2 Lima City Tour & Vlucht naar Cuzco

De stad Lima ligt in een vallei en is omgeven voor woestijn. Het is de hoofdstad van Peru. We wandelen door het oude deel van de stad en genieten van de rijke historie en het kleurrijke en levendige gebeuren in de stad. Ook proeven we de Peruaanse keuken en zien we de highlights van de stad. Tevens bezoeken we uitzichten bij de kustlijn.

In het begin van de middag nemen we een korte vlucht van een uurtje naar Cuzco en checken in bij ons hotel. We zijn nu hoog in de Peruaanse Andes. Cuzco is een rijke stad aan een mix van Inca en Spaanse invloeden. We krijgen een orrientatie over de formele hoofdstad van de Inca’s. Tevens is dit de gateway naar de Machu Picchu. In de avond gaan we het levendige Cuzco ontdekken en dansen we bij de salsa bar.

Maaltijd inclusief: ontbijt

Dag 3 Cuzco City & Ancient Cites

Na het ontbijt gaan we op een wandeltocht door Cuzco centrum. Het is een oude stad rijk aan cultuur  en kent een belangrijke historie. We leren tijdens de wandeling meer hierover. Ook bezoeken we de lokale marktjes met fruit, eten uit de streek en handgemaakte producten. Verder bezoeken we de oude Inca en Spaanse sites zoals de Inca murencomplex, Sacsayhuamán. We eindigen deze bijzondere dag in de coffee bar met uitzicht op Cuzco square. Een perfecte locatie om terug te denken op de afgelopen dagen en gewoon even lekker genieten.

Maaltijd inclusief: ontbijt

Dag 4 Lake Humantay Trek

We gaan vroeg op vandaag, rise and shine! We gaan reizen naar Humantray Lake, een werkelijk prachtig meer ook wel ter plekke genaamd laguna Humantay. Dit meer ligt hoger dan 4000 meter en wordt voor de Inca gezien als een heilige en spirituele plek. We zijn een hele dag in deze omgeving aan het wandelen (trekking) en genieten van het majestueuze uitzicht. Denk aan met sneeuw bedekte bergtoppen, het meer met de turqoize kleur en het groene landschap. Neem een duik in het glacier meer als je durft. Echt een onvergetelijke ervaring!

Maaltijd inclusief: ontbijt en lunch

Dag 5    Ollantaytambo en oude archeologische sites

We gaan vandaag naar kleine en pittoreske stadje Ollantaytambo. Onderweg stoppen we bij Mara Salt Mines en de Moray Ancient Site. We krijgen meer kennis over het 500 jaar oude proces van zoutwinning. Bij Moray Ancient Site kunnen we genieten van de archeologie en leren we meer hierover.

Voordat we aankomen in Ollantaytambo stoppen we bij een kleine lokale brouwerij waar je je eigen biertje kunt maken.

Na het smakelijke biertje komen we op onze eindbestemming aan. Ollantanytambo is een klein stadje in het noorden van de Sacred Valley. We checken onzelf in bij het hotel en hebben en hebben de rest van de avond om te relaxen voordat we aan onze grote hike gaan beginnen.

Maaltijd inclusief: ontbijt

Dag 6 Inca Trail

We laten Ollantaytambo Lodge achter ons en gaan aan boord van de Inca Trail Trein die ons 12 kilometer van Machu Picchu brengt. Dit is zo’n ongelofelijk mooie rit! We kijken uit het raam en genieten van het uitzicht zoals de Urubamba river, de besneeuwde bergen en de kleine dorpjes die we passeren. We stappen uit bij Km 104 en beginnen hier de bekende Ica Trail hike (dagroute). Ook hier sta je weer versteld van de schoonheid en archeologische vondsten. En dan, dan komen we bij de adembenemend mooie Machu Picchu stad, Sun Gate.

Maaltijd inclusief: ontbijt en lunch

Dag 7 Machu Picchu & Inca City

We stappen op de bus die ons over een bochtige weg naar de ingang van Pachu Picchu brengt. De meest bekende archeologische vondst van Zuid Amerika. We hebben de hele dag om op ons gemak overal te kunnen wandelen. Dit doen we met gids zodat je ook alle geschiedenis te horen krijgt en de site zoveel meer gewaardeerd wordt. Deze world heritage site is zeker ook insta waardig! Je camera blijft tekeer gaan. Na een dag rondlopen, genieten en fotograferen gaan we terug naar Cuzco City om in ons hotel in te checken.

Maaltijd inclusief: ontbijt

Dag 8 White Water Rafting

Vandaag wordt een adrenaline dag, dus maak je borst maar nat. En de rest van je lijf wordt vast ook nat! We gaan raften. Met graad 2 & 3 rapids otw versnellingen. Zegt het je nog niets? Straks wel als je het achter de rug hebt! We raften op de urubamba rivier. Zoveel lol, adrenaline en water! Een te gekke dag vol met avontuur. Als we klaar zijn met dit avontuur gaan we naar ons hotel waar we genieten van onze laatste diner en avond met de groep in Cuzco City.

Maaltijd inclusief: ontbijt en lunch

Dag 9 Checkout

Adiós amigos as it’s checkout day today. De groepsleider helpt je graag met je verdere reisplannen. Of je nou verder reist of naar huis gaat.

Accommodatie

De accommodatie is voor deze reis zorgvuldig uitgekozen. De meeste kamers hebben airconditioning. Je deelt de kamer met 1 andere persoon.

 

Veelgestelde vragen

Jazeker! De meeste deelnemers reizen alleen. Het is juist een hele toffe reis voor solo reizigers. Iedereen staat open voor het maken van nieuw reismaatjes.
De groep bestaat meestal uit ongeveer 10 a 15 deelnemers en het is een internationale groep. De meeste deelnemers zijn tussen de 18en 35 jaar, maar iedereen vanaf 18 jaar is welkom. Maak je geen zorgen over leeftijd of waar iedereen vandaan komt want de groep voelt zich snel verbonden omdat iedereen die deelneemt gelijkgestemd is. Iedereen wil een mooi avontuur beleven!
De reis begint in Lima en eindigt in Cuzco. 
De vluchten zijn niet inclusief. We helpen je graag met het vinden van de juiste vluchten. Je vliegt heen op Alejandro Velasco Astete Airport, airport code CUZ. De reis eindigt in Cuzco. Deze stad heeft een groot vliegveld. Het duurt ongeveer 1,5 uur met een vlucht van Cuzco naar Lima en dit is niet inclusief. Je kunt dus het beste een retourtje Lima boeken en los de Cuzco naar Lima vlucht. 
We raden aan om ongeveer 15 tot 25 euro per dag te rekenen. Het hangt erg af van of je van een feestje houdt en alcoholische drankjes. 
Je kunt een dag eerder aankomen alss je wilt. Dat kost 60 euro en is inclusief de pick up service van het vliegveld.
De meeste maaltijden zijn niet inclusief. Je gaat wel over het algemeen gezellig met de groep eten. Zie reisschema voor de maaltijden die inclusief zijn.
Check dit bij het visum bureau, zijn zijn de specialist: xvisa

Duration Option Price  
9 (Days)EUR 1435 EUR 1220 (SALE! 15% Off!)Book Now

Inclusief

 • Uitgebreid informatiepakket voor vertrek
 • Mogelijkheid om met je reismaatjes te chatten voor de start
 • Vliegveld pick up
 • 8 nachten accommodatie
 • Maaltijden: 7 x ontbijt en 3 x lunch
 • Alle transport tijdens de reis
 • Activiteiten:

Lima City Tour
Flights to Cusco
Salsa Lesson & Bar Hopping in Cusco
Cusco City Tour
Ancient Site – Sacsayhuamán
Lake Humantay Full-Day Tour
Transfers to Ollantaytambo
Maras Salt Mines
Moray Ancient Site
Inca Train Ride
Inca Trail – 1-day Full Trek
Inca Trail Permit
Machu Picchu & Guided Tour
White Water Rafting

 

Exclusief

 • Vluchten
 • Maaltijden anders dan in reisschema genoemd
 • Drankjes
 • Persoonlijke uitgaven / souvenirs
 • Eventueel visum
 • Reisverzekering
 • Andere activiteiten niet genoemd in het reisschema

 

Data

15% OFF ALL 2020 and 2021 start dates – Book between now and the 2nd of March

2020 Start Dates:

21 Mar to 29 Mar

04 Apr to 12 Apr
18 Apr 29 Apr

02 May to 10 May
09 May to 17 May
16 May to 24 May
23 May to 31 May
30 May to 07 June

06 June to 14 June
13 June to 21 June
20 June 28 June
27 June to 05 July

04 July to 12 July
11 July to 19 July
18 July to 26 July
25 July to 02 Aug

01 Aug to 09 Aug
08 Aug to 16 Aug
15 Aug to 23 Aug
22 Aug to 30 Aug
29 Aug to 06 Sep

05 Sep to 13 Sep
12 Sep to 20 Sep
19 Sep to 27 Sep
26 Sep to 04 Oct

03 Oct to 11 Oct
10 Oct to 18 Oct
17 Oct to 25 Oct
24 Oct to 01 Nov
31 Oct to 08 Nov

07 Nov to 15 Nov
14 Nov to 22 Nov
21 Nov to 29 Nov
28 Nov to 06 Dec

05 Dec to 13 Dec
12 Dec to 20 Dec
19 Dec to 27 Dec

×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.