Tijdens dit vrijwilligers programma giert de adrenaline door je lichaam. Het is jouw taak om mee te helpen in het behoud van de Witte Haaien soort, het coolste werk wat je je maar kan voorstellen! Je helpt mee met de dagelijkse activiteiten aan boord van het schip en alles staat in het teken van het behoud van de Great White Shark in Gaansbaai, Zuid-Afrika!

Great White Shark Vrijwilligers Project

Book Now

Het Conservation Programma is in Gansbaai. DE plek om te duiken met witte haaien.

 Jouw werk ter bescherming van de witte haai

img_php.phpDit is je kans om actief betrokken te zijn bij het behoud van de witte haai tijdens je tussenjaar als vrijwilliger.

De grote witte haai een van de grootste roofdieren ter wereld en door slechte educatie en onethische activiteiten staat dit prachtige dier onder een enorme druk veroorzaakt door de mens. In de sport visserij wordt vaak op ze gevist, puur voor de kaken als trofee, maar ze worden ook per ongeluk gevangen in de commerciële visserij. Ook worden haaien voor de Aziatische markt gedood, die hun vinnen gebruiken in de naar niets smakende soep gooien. Zo worden er jaarlijks 200 miljoen haaien gedood (diverse haaiensoorten).

Help mee als vrijwilligers om de grootste jager van de oceanen te behouden

Het behoud van de grote witte haai is nu belangrijker dan ooit. Er zijn ernstige dalingen in diverse haaiensoorten geconstateerd in de Atlantische Oceaan, Australië en in Zuid- en Noordoost Afrika.Dit geweldige programma geeft jou de kans om daadwerkelijk fysiek bij te dragen aan het behoud van de grote witte haaien in Zuid-Afrika. In een van de hot spots voor de grote witte haaien activiteiten in de wereld.

 

 

 

Foto’s

Reisbeschrijving

Dit programma heeft geen vast reisschema. Je kunt meer informatie over de dagelijkse gang van zaken van het project door de meer info button te klikken. Je kunt ons ook altijd een mailtje sturen. De startdata zijn bij voorkeur de 1e en de 15e van de maand met aankomst en pick-up in Cape Town.

Great White Shark Vrijwilligers Project:

Dit programma neemt je mee op een programma voor vrijwilligers ter ondersteuning van een toonaangevende organisatie die zich sinds 1989 toelegt op het beschermen van de grote witte haai. Je krijgt les in haaien biologie, het gedrag van de witte haai, het behoud, onderzoek, het veranderen van attitudes, aanvallen van haaien, basis zeemanschap (inclusief verankering posities, windrichtingen), onderwater filmen, fotografie en haaien toerisme. Als het weer het toelaat ga je regelmatig mee de zee op. Als vrijwilliger leer je vooral om boven en onderwater met haaien te werken. Er wordt veel nadruk gelegd op het observeren van het gedrag en de interacties van de haaien rond de boot.

Ook leer je hoe je in en uit de kooi komt, hoe de kooi te beveiligen en hoe veilig te blijven in de kooi.

In de kooi

In de kooi observeer je de grote witte haaien en hier leg je verslag van. Je noteert het geslacht, de grootte, markeringen en het gedrag. Deze training is bedoeld om je zaken bij te brengen zodat je een goede assistent wordt. Tijdens de training word je ook beoordeeld. Je wordt beoordeeld op hoe je omgaat met teamwork, zelf initiatieven nemen, de interesse die je toont in de werkzaamheden en activiteiten, en de interesse die je toont in het leren over de grote witte haai en de leefomstandigheden.

Het zoeken naar de haaien

Het vinden van de grote witte haai is een vaardigheid waar jaren aan vooraf gaat om het te leren. De temperatuur van het water, de diepte, het zicht, de hoogte van de golven, stroming en windrichting zijn allemaal belangrijke factoren.

Zie ze springen

Grote witte haaien zijn oppervlakte eters, maar je zal versteld staan hoe witte haaien hun hoofd recht uit het water kunnen krijgen om hun prooi te pakken, en soms helemaal uit het water komen. In Shark Alley, dicht bij Gansbaai, zie je waarschijnlijk ook zeehonden, pinguïns en af en toe dolfijnen ronddartelen in de buurt van de eilanden. En ook schitterende Southern Right Whales komen van Antarctica om van mei tot november te paren. Deze expedities zijn meer dan alleen thrill-seeking avonturen, het is ook een hele interessante leerschool.

Accommodatie

Je verblijft in het vrijwilligershuis in Gansbaai. Gansbaai is een dorp aan zee, waar de mensen afhankelijk zijn van visserij en toerisme voor haar voortbestaan. Het ligt ongeveer twee uur ten zuidoosten van Kaapstad.

De haaien team documenteert veel haaien activiteiten met behulp van luchtfoto’s van het eiland. Op een van de belangrijkste onderzoeks-sites, Dyer Island, kunnen vele andere diersoorten worden bekeken vanaf de boot. Het is de voedingsbodem voor Jackass pinguïns, aalscholvers en Jan van Genten, en er tegenover op Geyser Rock is het een mekka voor zeehonden. Momenteel is het de thuishaven van ongeveer 20.000 zeehonden. In het seizoen zie je walvissen en af en kun je af en toe een dolfijn spotten. Dit is een perfecte habitat voor de grote witte haai.

Veelgestelde Vragen

Ja, maar altijd in een kooi. Alleen Mike Rutzen is gek genoeg om daadwerkelijk met ze te zwemmen.
Eerst wel een beetje, maar binnen no time gaat dat over in bewondering voor deze grote roofdieren uit de zee. Een beetje vergelijkbaar met verliefd worden op je goudvis. Maar dan met grote tanden.
Het hele jaar draait dit project en ben je van harte welkom. De beste tijd voor de haaien is van juni tot augustus. Dat is de winter tijd in Zuid Afrika en zijn de haaien het meest actief. Maar het is de natuur dus kunnen we het nooit met zekerheid zeggen.
Meestal organiseren we excursies, maar we vragen eigenlijk altijd aan de vrijwilligers wat ze willen doen en we stemmen als groep. We bezoeken animal rescue centers en community programma’s. Ook bezoeken we het meest zuidelijke punt van Afrika en bezoeken de wilde populatie penguins in Betty Bay

Duration Option Price  
1 (Week)EUR 669Book Now
2 (Week)EUR 1299Book Now
3 (Week)EUR 1539Book Now
4 (Week)EUR 1849Book Now

Inclusief

 • Pre departure pakket
 • Introductie programma bij aankomst
 • Accommodatie
 • Ontbijt in het vrijwilligershuis en lunch op de boot
 • E-mail en toegang tot internet in het vrijwilligershuis
 • Onbeperkt thee, koffie en sap gedurende de dag
 • Een petje
 • Great White Field Book

Exclusief

 • Alle vluchten
 • Activiteiten op vrije dagen
 • Reisverzekering
 • Diners
 • Lunch op je vrije dagen

Data

This trip starts on the 1st and 15th of the month with pick up from Cape Town.

You should arrange your flights into Cape Town the day before so the last day of the month or the 14th of the month. Many people book an extra few days in Cape Town. We can help you arrange this.

 

“Ik heb een te gekke reis gehad en raad iedereen aan met Xtreme Gap te reizen!  Meer reviews hier 
Sanna De Bruin
” Hey Jasminka, dank je wel voor de super tijd! Meer reviews hier.”
Lina Jansen
” Hallo, ik wil nog een keer!!  Meer reviews hier.”
Tom Huissen
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.