Duik in de rijke, levendige en diverse cultuur van  het noorden van India met deze avontuurlijke reis van 13 dagen. We bezoeken de beste bezienswaardigheden waaronder de Golden Triangle. Natuurlijk gaan we ook naar de Taj Mahal en het spirituele centrum van de oude stad Varanasi. We gaan de woestijn in op een camel safari en genieten van de rijke Indiase gerechten. Van drukke steden tot afgelegen dorpjes. Dit is India op haar best!


Book Now

 

Bij India denk je aan kleurrijke taferelen, een rijke cultuur en een prachtige en wisselende natuur. En terecht. Dit land is zo divers dat je je blijft verbazen over de schoonheid en rijkdom in kleuren, gebouwen en landschappen. Maar vooral is India rijk aan haar cultuur.

We bezoeken tempels, dompelen ons onder in de cultuur, verbazen ons langs de Ganges in Varansi, bezoeken chaotische en interessante steden en genieten van de rust in de woestijn. Off the beaten track en dat alles in een groep met gelijkgestemde jongeren.

Highlights:

 • Bruisende steden als Delhi en Mumbai
 • De Ganges Rivier en de bewoners aan de Ganges
 • Culturele onderdompelin
 • Taj Mahal
 • Agra Fort
 • Monkey Tempel
 • Kamelen Safari in de woestijn
 • Pink City
 • Blue City
 • Koken workshop
 • Oude forten
 • Vrijwilligerswerk met dieren

Fotos

 

Reisbeschrijving

Dag 1 Delhi

Vandaag is aankomstdag. We ontmoeten elkaar in het hostel en we starten in de avond met een briefing van de gids die ons uitlegt wat ons allemaal te wachten staat. Je kunt lekker even genieten van het uitzicht op de stad, op het dakterras van het hostel.  Even later starten we onze reis door India en stappen we op de nachttrein naar onze eerste bestemming, Varanasi!

Dag 2 en 3 Varanasi

Vandaag komen we aan in de meest heilige stad van India, Varanasi. Er is even tijd om te relaxen in het hostel voordat we onze dag beginnen die vol zit met activiteiten. We gaan naar Sarnath Buddhist and Hindu archeologische site,, een van de 4 heilige boeddhistische plekken en gebruikt door Boeddha voor zijn eigen pelgrimstocht. Geniet van de afgegraven ruïnes en bezoek het  hertenpark ernaast waar de dieren vrij rondlopen in de prachtige tuinen.

Heb je geen zin in tempels? Ga struinen door het oude deel van de stad en bezoek de Blue Lassi Store. Hier kun je de lekkerste fruit lassi van India vinden.

In de middag gaan we op een prachtige boottocht over de Ganges rivier. DE heilige rivier van India. De tour neemt ons mee langs Varanasi’s historische Ghats, de monumentale trappen die naar beneden lopen de rivier in. Let goed op dat je de meest bekende Ghat niet mist, de burning Ghat. We eindigen de rivier tocht bij de Dasaswamedh Ghat waar je kunt genieten van de zonsondergang Ganga Aarti ceremonie.

Na dit boeiende ritueel genieten we van onze eerste avond maaltijd samen. Een mooi moment om de anderen van de groep te leren kennen en natuurlijk onze gids. Natuurlijk eten we een heerlijke Indiase maaltijd en vinden onze weg terug naar het hostel. Maak het niet te laat want morgen staan we vroeg op voor een hele speciale zonsopgang!

Optionele activiteit extra kosten

 • Transfer naar de Sarnath Buddhist and Hindu Archeologic site 200 INR

Dag 3 Varanasi & Agra

We staan vroeg op voor een onvergetelijke ochtend. We stappen weer aan boord van een boot en glijden de Ganges rivier over in alle rust van de vroege ochtend. We zien de ochtendrituelen van de bevolking beginnen. De religieuze rituelen als de ochtend gebeden en het wassen in de rivier die zo belangrijk zijn voor de mensen langs de Ganges, de heilige rivier.

Om 10 uur in de ochtend worden we van het hostel opgehaald en naar het vliegveld gebracht. We vliegen naar onze volgende bestemming, Agra.

Bij aankomst worden we opgehaald van het vliegveld naar het hostel gebracht. Onderweg kun je alvast indruk krijgen van de stad.

In de avond kun je de eerste entertainment show meemaken, Mohabbat The Taj Show op het Kalakitri Cultural & Convention Centre. Geniet van een show met creatieve dans en geweldige verlichting. Het verhaal van de Emperor Shajahan wordt uitgebeeld.

Als het theater in mei of juni gesloten is gaan we drankjes drinken bij het Taj Resort Hotel.

Optionele activiteit extra kosten

 • Sunrise Boat Tour 100-200 INR, afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers
 • Mohabbat The Taj Show 1500 INR, alternatief Hotel Taj diner and drinks 300 – 1000 INR

Dag 4 Agra

De ochtend van dag 4 kun je lekker genieten van de stad Agra. Je kunt een riksja naar Agra Fort nemen, een van India’s UNESCO World Heritage sites. Deze prachtige zandstenen tempel met hoge muren uit de Mughal dynasty van de 16e eeuw was zeer belangrijk aangezien Agra in die tijd de hoofdstad van India was.

Na het exploreren van het fort steken we de Yamuna rivier over en bezoeken we de Black Taj foundations. Vanuit hier heb je een uitstekend uitzicht op de Taj Mahal aan de andere kant van de rivier. De Taj Mahal staat morgen op onze agenda.

In de middag heb je de gelegenheid om een dorp in de omgeving te verkennen. Superleuk om met de lokale bevolking in contact te komen. Je kunt kiezen voor een groepswandeling. Je hebt dan de mogelijkheid om binnen in de huizen te kijken en zelfs een lokale school.

Als je school in de zomerperiode dicht is, kun je een mooie natuur wandeling maken.

Optionele activiteit extra kosten

 • Agra Fort 550 INR en rikshaw 500 INR met 3 personen. Audio guide 22 INR
 • Ruines of Black Taj 200 INR
 • Village Group Walk Tour 1500 INR

Dag 5 Agra & Jaipur

Vandaag starten we weer vroeg. We lopen in de ochtend van het hostel naar de Taj Mahal, ongeveer een half uur lopen. Hier genieten we van de zonsopgang bij dit waanzinnig mooie, wereldberoemde monument. Vergeet je camera niet! Het uitzicht is meer dan spectaculair en met de zonsondergang een sprookje. Het mooiste moment om de Tja Mahal te bewonderen.

Na deze geweldige ervaring keren we terug naar ons hostel en zorgen we dat we klaar staan voor ons privé vervoer naar Jaipur.  We komen in het begin van de middag aan bij ons hostel waar we onze spullen droppen.

Wil je de rest van de dag de omgeving ontdekken? Ga dan door met de bus naar Nahargarth Fort. Het fort ligt aan de rand van de Aravalli heuvels, een werkelijk prachtig uitzicht op Jaipur.

Als je wilt kun je nog wat drinken in het Padao restaurant vlakbij het fort.

Optionele activiteit extra kosten

 • Nahargarth Fort 200 INR

Dag 6 Jaipur

In de ochtend bezoeken we het Amber fort wat vlakbij het hostel ligt. Een van de meest historische plekken van Jaipur. Het fort ligt hoog op de heuvels en kijkt uit over Maota Lake. Hier vlakbij ligt ook de Monkey Temple waar je een aantal religieuze baden vindt met heilig water waar de lokale bevolking zicht in bad. Je kunt zelf ook een plons nemen, maar vanwege religieuze redenen moeten mannen en vrouwen apart baden.

Houd je meer van kunst dan geschiedenis? Als alternatief kun je met de tuk-tuk naar een art class in de Creatis Studio. Er zijn vele soorten creatieve activiteiten te doen.

In de avond nemen de 2 gidsen je mee op een food tour door de stad. Mmm, dat wordt lekker! We nemen je mee naar 8 verschillende hot spots. Laat je papillen verrassen met de diversiteit aan eten.

Optionele activiteit extra kosten

 • Historical spots in Jaipur 200 INR
 • Creatis Studio 1000 INR
 • Food tasting 200 INR

Dag 7 Jaipur

In de ochtend nemen wij je mee op onze eigen Pink City tour. Tijdens deze tour wordt duidelijk waarom de stad deze bijnaam heeft (architectonisch). We maken een stop bij het stadspaleis waar we genieten van de prachtige gebouwen, tuinen en tempels.

Na de tour heb je de middag voor jezelf. Wil je wat advies? Wat dacht je van lekker shoppen op de levendige markt of bezoek een van Jaipur’s World Heritage Sites genaamd Jantar Mantar.

Zorg dat je in de avond weer terug bent bij ons hostel, want om 23 uur stappen we op de trein naar Jaisalmer!

Dag 8 Jaisalmer

We komen rond het middaguur met de trein aan in Jaisalmer. Nadat we zijn ingecheckt in onze accommodatie en ons hebben opgefrist gaan we op kameelsafari!

We rijden naar de woestijn waar we een rit van ongeveer een uur gaan maken op een kameel. We zetten hier kamp op middenin de woestijn.  Daar wordt heerlijk vegetarisch voor ons gekookt en we genieten van de woestijn die we helemaal voor onszelf hebben.

Hoe tof! Heerlijk eten, genieten van een prachtige zonsondergang, de rust en overweldigende woestijn. En als kers op de taart zitten we met z’n allen rond het kampvuur en genieten we als het donker is van een waanzinnig heldere sterrenhemel. Beter kan niet!

We slapen in de natuur omgeven door zandduinen en de prachtige hemel boven ons.

Mocht het regenen dan slapen we onder een doek maar als het droog is slapen we buiten.

Dag 9 Jaisalmer

We gaan vroeg op om te genieten van de prachtige zonsopgang over de zandduinen en ruiken alweer een heerlijk vegetarisch ontbijt wat voor ons wordt klaargemaakt.

We gaan vandaag wederom op onze kameel door de woestijn. Dit keer wat langer met als doel een dorpje in de woestijn. Hier krijgen we een goed beeld van hoe de lokale bevolking leeft.

Later vandaag moeten we afscheid nemen van onze kamelen vrienden en rijden we terug naar onze accommodatie. We hebben wat tijd om ons op te frissen want er staat vandaag nog meer op de planning!

We bezoeken Jaiselmer Fort, een van de weinige forten in de wereld die nog bewoond wordt. Meer dan een kwart van de bevolking van de stad woont nog binnen het fort.

Optionele activiteit extra kosten

 • Jaisalmer Fort 600 INR
 • Viewpoint Lake 100 INR

Dag 10 Jodhpur

Onze dag begint goed, zeker voor adrenaline junkies. Je kunt deze ochtend je zenuwen testen met een zipline over de gevechtsvelden van Mehrangarh Fort. De zes stations geven je een geweldig uitzicht op het fort en een panoramisch uitzicht over de stad.

Wil je liever iets anders doen en wat leren? Ga met ons mee op kookles waar je traditionele kooklessen kunt krijgen. Aan het eind van de les mag je natuurlijk proeven en genieten van de regionale Rajasthan cuisine.

Om 16 uur ontmoeten we elkaar weer en maken we een wandeling door het oude centrum van de stad. We lopen door Blue City (je begrijpt snel waarom dit de bijnaam is). Als het waterlevel laag genoeg is zie je de oude stenen van de trappen die dateren uit 1740. Als het waterlevel hoog genoeg is kun je genieten van de kids die van grote hoogte in het water springen!

Eindig de dag hier met een drankje met je reismaatjes in The Step Well Café en neem daarna een rickshaw terug naar het hostel. Zorg dat je goed slaapt want morgen ochtend vroeg staat er weer iets op het programma.

Optionele activiteit extra kosten

 • Mehrangarh Fort 1999 INR
 • Cooking workshop 1500 INR

Dag 11 Udaipur

We stappen vandaag om 8 uur in de bus op weg naar Udaipur. We komen aan het begin van de middag aan in ons hostel. Er is even tijd om te relaxen. Mocht je direct wat willen doen dan kun je een mooie wandeling maken naar de oude stad die vlakbij ligt, onderweg naar de City Palace.

Om 17 uur ontmoeten we onze gids en stappen we aan boord van een sunset cruise over Lake Pichola. Vanaf het water krijg je het beste uitzicht over het paleis en de oude stad en natuurlijk een geweldige zonsondergang.

We eindigen deze dag met een heerlijk diner aan het meer. Het eten is verrukkelijk en het uitzicht adembenemend.

Optionele activiteit extra kosten

 • City Palace outsite 30 INR, inside 300 INR
 • Lakeshore restaurant 300 – 500 INR

Dag 12 Udaipur

Vandaag kun je je nuttig maken en helpen bij Animal Aid, een dierenopvang centrum. Hier krijg je een rondleiding en kun je je een paar uur inzetten en helpen.

Wil je meer creativiteit? Volg een art class in Udaipur Art Villa en probeer een henna klas. Je kunt zelf een les nemen in muziekinstrumenten als de sitar en Indiase drums. Als je zin hebt in een yoga les dan kan dat ook. De beste plek om aan yoga te doen!

En als toch nog iets anders wilt kun je het de gids vragen. Er zijn vele mogelijkheden en alles is op loopafstand van onze accommodatie. Udaipur is een cultuurrijke stad, dus er is voor iedereen wel iets leuks.

Na een dag vol activiteiten ontmoeten we onze gids in de avond en stappen we om 21.30 uur op de trein naar onze volgende bestemming, Mumbai.

Optionele activiteit extra kosten

 • Animal Aid volunteering 500 INR voor de rikshaw met 3 personen
 • Art Class 250 INR
 • Henna Class 75 INR
 • Instrument playing 900 INR
 • Yoga klas naar behoefte

Dag 13 Mumbai

Onze nachttrein arriveert rond 14 uur in Mumbai. Reis naar Mumbai is mooi en je kunt nog even heerlijk van het uitzicht genieten. Als we eenmaal in de stad zijn aangekomen is het tijd om afscheid te nemen. Je kunt als je wilt direct door naar het vliegveld. Of je kiest ervoor om nog een nacht extra te blijven.

Accommodatie

Tijdens deze reis verblijven op verschillende plekken en verschillende accommodatie. Alle hostels zijn schoon, hebben airconditioning of een fan, zijn veilig, hebben een goede douche, internet, wasmachines en vooral een echt Indiaas karakter. De meeste hostels hebben een lounge area en in hostels maakt met makkelijker contact dan in hotels. Het is wat goedkoper, maar zeker gezelliger! Je deelt de kamer met anderen. Mocht je toch een kamer voor jezelf willen? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Veelgestelde Vragen

 

Nee, de meeste van onze backpackers reizen alleen, ongeveer 80%. We krijgen deze vraag vaak en we kunnen ons voorstellen dat je je dit afvraagt, maar dit programma is juist gemaakt voor solo reizigers. /toggle]

De leeftijd kan varieren, maar normaliter ligt de leeftijd tussen de 18 en 30 jaar. We kunnen altijd even voor je navragen of er leeftijdgenoten mee gaan.
Voor India heb je een visum nodig. Wij zijn hier geen specialist in. Je kunt alle info vinden als je op de link klikt: xvisa
De meeste maaltijden zijn exclusief, maar eten in India is erg goedkoop. Voor een paar euro heb je al een maaltijd. Ook drankjes zijn exclusief maar niet duur. 
Waarschijnlijk wel, dit kun je checken bij je eigen arts of klik hier.
De Indiase mensen zijn nieuwsgierig van aard en zullen zeker op je afkomen. Dat betekent niet dat het onveilig is. Onze gidsen zorgen voor de veiligheid, weten waar wel en niet te komen en alles is goed geregeld. Dit is juist de ideale manier om India te ontdekken zonder dat je je onveilig voelt.

De vlucht is exclusief. We kunnen je helpen met de juiste vlucht boeken. Je vliegt heen op Delhi. De reis eindigt in Mumbai. Vanuit daar kun je naar je volgende bestemming of terug naar huis.

Het minimum aantal deelnemers is 3 en het maximum aantal deelnemers is 20

In het reisschema staan de optionele activiteiten per dag beschreven. Er staat een bedrag achter in INR. Dat is de Indiase Rupiah. Je kunt de kosten omrekenen in google (bijvoorbeeld 100 INR in euro). 1 euro is ongeveer 80 cent. Je bent niet verplicht mee te doen aan de activiteiten. Het is geheel vrijblijvend. Wel aan te raden natuurlijk. Soms zijn er meerdere mogelijkheden op een dag. De gids geeft hierover graag advies. Als je niet mee wilt doen vraag dan de gids om alternatieve gratis activiteiten in de buurt.

Duration Option Price  
13 (Days)EUR 729Book Now

Inclusief

 

 • Alle transfers gedurende de reis
 • Accommodatie gedurende de reis
 • Alle activiteiten, behalve de optionele genoemd in het reisschema
 • Engels sprekende gidsen
 • Entree bij de belangrijkste activiteiten die inclusief zijn als de Taj Mahal, de Camel Safari de Thar Desert en kamperen in Shola Forest

 

Exclusief

 • Vlucht naar en van India
 • De maaltijden. Eten in India is erg goedkoop en de gids adviseert graag
 • Optionele activiteiten beschreven in het reischema
 • Reisverzekering
 • Visa indien nodig
 • Pick up van het vliegveld Tegen extra betaling van ongeveer 30 euro te regelen

 

Data

2020

March 14/03/2020 to 26/03/2020

April 04/04/2020 to 16/04/2020
11/04/2020 to 23/04/2020

May 02/05/2020 to 14/05/2020

June 06/06/2020 to 18/06/2020

August 15/08/2020 to 27/08/2020

September 12/09/2020 to 24/09/2020

October 10/10/2020 to 22/10/2020
24/10/2020 to 05/11/2020

November 21/11/2020 to 03/12/2020

2021 Start and Departure Dates:

January 16/01/2021 – 28/01/21

February 13/02/2021 – 25/02/21

March 06/03/2021 – 18/03/21

April 03/04/2021 – 15/04/21
April 24/04/2021 – 06/05/21

May 15/05/2021 – 27/05/21

June 05/06/2021 – 17/06/21

September 11/09/2021 – 23/09/21

October 09/10/2021 – 21/10/21
October 23/10/2021 – 04/11/21

November 13/11/2021 – 25/11/21

 

 

[/tab]
“Ik heb een te gekke reis gehad en raad iedereen aan met Xtreme Gap te reizen! Meer reviews hier
Sanna De Bruin
” Hey Jasminka, dank je wel voor de super tijd! Meer reviews hier.”
Lina Jansen
” Hallo, ik wil nog een keer!! Meer reviews hier.”
Tom Huissen
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.