Onze meest populaire Afrika Overland reis is de Kaapstad naar Victoria Falls reis. Per adventure truck reis je in 20 dagen door Zuidelijk Afrika. We starten in Kaapstad en eindigen in Victoria Falls. Natuurlijk gaan we wildlife spotten en bezoeken we meerdere Nationale parken. Een werkelijk onvergetelijk mooie reis! Deze reis is te boeken vanaf januari 2020.

Afrika overland van Kaapstad naar Victoria Falls

Book Now

Stel je voor dat je oog in oog staat met een leeuw, een kudde olifanten voorbij ziet komen en op het randje van de Victoria Falls staat! Dit alles en nog veel meer is mogelijk in deze adembenemend mooie Afrika Overland reis. We reizen door de volgende landen:

 • Zuid-Afrika
 • Namibië
 • Botswana
 • Zimbabwe

Highlights:

 • Orange River
 • Namib- Naukluft Nationaal Park (NP)
 • Okavango Delta
 • Fish River Canyon
 • Sesriem Canyon
 • Spitzkoppe
 • Himba Tribes (Himba stammen)
 • Masai Village (Masai dorp)
 • Chobe NP
 • Victoria Falls NP (Victoria Watervallen)

 

 

Fotos

Reisbeschrijving

Afrika overland truck tour per dag, klik op het plusteken voor de uitgebreide omschrijving.

We verlaten Kaapstad maar stoppen eerst bij Table Mountain voor een prachtig uitzicht over de stad en over Table Bay. Gene roadtrip is compleet zonder stop bij een traditionele “padstal”, een kleine boerderij langs de weg waar je een varieteit aan lekkers kunt kopen. In Cederberg vind je niet alleen prachtige bergachtige gebieden en sinaasappel kwekerijen, maar het is ook het gebied van de Rooibos. Een heerlijke kop thee die hier zijn oorsprong vindt. Een traditioneel diner bij onze eerste accommodatie onderweg zorgt ervoor dat we ons heerlijk settelen.

Maaltijden: lunch en diner

Vandaag gaan we vroeg op weg naar de Gariep / Orange River. Een woestijnachtig gebied en echt schitterend mooi. We stoppen onderweg nog even in het stadje Springbok voor wat voorraden. We logeren aan de rand van de rivier op ene prachtige plek.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Je kunt kiezen tussen een ochtend aan de oever doorbrengen of een halve dag kanoën op de rivier. Want de beste manier om al het natuurschoon te zien is vanaf het water. Na de lunch verlaten we de Orange River en gaan naar onze bestemming voor deze dag, Ais-Ais. Hier vind je de hot springs waar je kunt genieten van de mineraalrijke hot spring.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Inclusief: Ais-Ais Hot Springs

We gaan vandaag vroeg op en rijden naar de rand van Fish River Canyon. We hebben de tijd om te genieten van de ochtend zonnestralen die schijnen op de canyon. Nadat we even bewogen hebben met een ochtend wandeling aan de rand van de canyon gaan we verder naar het westen naar Keetmanshoop. De middag genieten we van wandelen door Quiver Tree Forest en de Giant Playground. Als je daar bent weet je waarom het zo is genoemd.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Inclusief: prachtige wandeling aan de rand van de Canyon, bezoek aan Quiver Tree Forest en Giant Playground

Iedere reis heeft soms lange reisdagen en vandaag is zo’n dag. We reizen diep in de Namib Woestijn. We reizen naar het westelijk deel. Dit gebied is een woestijngebied met overal prachtige zandduinen en de zon en schaduw maken het zandgebied spectaculair mooi. Onderweg kunnen we genieten van het veranderende landschap dat aan ons voorbij trekt. Van het grasland in het oosten tot de rode zandduinen in het westen. Vanavond kamperen we aan de rand van de zandduinen en vallen we in slaap met de speciale roep van de Barking Gecko.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Dit gebied is een woestijngebied met overal prachtige zandduinen en de zon en schaduw maken het zandgebied spectaculair mooi. We betreden het park net na zonsopgang en gaan naar het bekende duin 45. Vanuit het hoogste punt hebben we een spectaculair uitzicht over de duinen en de steeds veranderende kleuren. Na deze bijzondere ervaring genieten we van een ontbijtje en nemen na ons ontbijt een 4×4 rit naar Sossusvlei. We zullen te voet deze vallei en Deadvlei ontdekken. In de avond halen we het rode zand uit onze schoenen en slapen onder een waanzinnige sterrenhemel.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Inclusief: Sesriem Canyon, Hike naar Dune 45, 4×4 shuttle naar Sossuvlei /Deadvlei

Op onze laatste dag in de woestijn gaan we er met een lokale expert op uit voor een excursie. We zullen vandaag Namibie verlaten, maar maken nog even een stop bij de Tropic of Capricorn. We gaan door naar de Atlantische kust en onze stop voor vandaag is Swakopmund. Onderweg stoppen we nog even bij Walvis Bay Lagoon om flamingo’s te spotten (als we geluk hebben). Er zijn vele avontuurlijke activiteiten te doen in Swakopsmund.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Inclusief: Walvis Bay Lagoon, Tropic of Capricorn, Guided Desert Walk met lokale expert.

Velen genieten in Swakopmund van de adrenaline activiteiten die je hier kunt doen. Het stikt er van. Vandaag kun je zelf bepalen wat je doet en op je eigen gemak de stad ontdekken en/of deelnemen aan een van de vele activiteiten. Ook vind je hier heerlijke koffie bars en bakkerijtjes. Een heerlijk stadje om van te genieten voordat we straks verder reizen naar het noorden.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Optionele Activiteiten: Quadbiking, Sandboarding, Sky Diving, Dolphin Cruise

We laten al de pracht en praal van het moderne leven achter ons en rijden landinwaarts naar het mysterieuze Spitzkoppe met massieve granieten formaties die tot 700 mtr boven de woestijn uitsteken. De rotstekeningen laten zien dat de San people hier woonden en de natuurlijk bezoeken wij deze bijzondere kunst.

Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner
Inclusief: bezoeken en ontdekken van Spitskoppe

De Brandberg (Burning Mountains) zijn de hoogste bergen van Namibie. Hier vind je de bekende White Lady. Een van meer dan 45.000 rots beschilderingen in dit gebied. We hebben hier ongeveer een uur om rond te kijken. Sommigen zijn wel meer dan 2000 jaar oud. Na ons bezoek gaan we naar Kamanjab. Hier vind je de Himba Tribe en als je er meer van wilt weten kun je de optionele activiteit boeken voor het informatiecentrum.

Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner
Inclusief: Brandberg White Lady hike

We gaan vandaag vroeg op en rijden naar Etosha National Park. Dit NP is perfect voor het spotten van wild. In de middag komen we bij het park aan en hebben onze eerste Game Drive (Game is wild in het Engels).

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Inclusief: game drive in de middag

Onze tweede dag in Etosha is een volle dag en dit geeft ons de gelegenheid om het park beter te leren kennen. Geen safari is hetzelfde en we houden constant onze ogen open om wild te spotten. En dit verveelt nooit!

Maaltijen: ontbijt, lunch, diner
Inclusief: hele dag game drive

We vertrekken vroeg richting Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Eenmaal aangekomen maken we een korte wandeling door het centrum om wat highlights van de stad te bezoeken.

Maaltijden: ontbijt en lunch
Inclusief: wandeling door Windhoek met onze gids

Vandaag reizen we naar het oosten naar Botswana en de Kalahai Desert. Anders dan de Namib Desert maar even zo adembenemend mooi (en groot, meer dan 900.000 m2). De San people zijn verbonden aan deze woestijn en we bezoeken dan ook de San people, samen met een gids. We genieten in de avond van een traditionele dans en de story telling. We krijgen zo een mooi beeld van deze prachtige mensen en hun cultuur.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Inclusief: San wandeling met gids

We gaan vroeg op ons maar Maun te reizen. Als je wilt kun je de optionele scenic flight doen over de Delta (afhankelijk van tijd en weer). In de avond vertelt onze gids wat we kunnen verwachten van onze volle dag in de Okanvanga Delta. Degenen die de 2 dagen excursie hebben geboekt gaan met de vlucht mee en komen op dag 17 weer terug bij de groep.

Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner
Optionele activiteit: Okanvanga Delta scenic flight

De beste manier om de delta te ervaren is over het water. Het water wat omgeven is door lelie’s en bestaat uit vele waterwegen. De polers (de bestuurders van de bootjes) nemen ons mee door de delta met kleine waterwegen en lagunes. Let ook op het wild, want hier kan van alles gespot worden. Olifanten, giraffen, impala, zebra etc.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Inclusief: Okavanga Delta Dag Excursie

We verlaten Maun en komen weer samen met de anderen die de 3 dagen excursie hebben gemaakt en zetten onze reis voort naar Nata. We zitten de meeste tijd in onze truck en de reis gaat langs Makgadikgadi vlaktes. Eenmaal aanngekomen in Nata kun je deelnemen aan de optionele game drive op deze vlakte wat een broedplaats is voor vele watervogels, waaronder pelikanen en flamingo’s.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Optionele activiteit: Makgadikgadi Salt Pans (Nata Sanctuary)

We gaan vroeg op en reizen verder naar het noorden waar we gaan logeren aan de oever van de Chobe River. In de middag kun je Chobe NP ontdekken en je kunt deelnemen aan een 4×4 game drive (optioneel). In de middag maken we een relaxte boottocht over de rivier en genieten van al het moois, waaronder de olifanten die komen drinken.

Maaltijden: ontbijt en lunch

Inclusief: Chobe NP boottocht

Optionele Activiteiten: Chobe ochtend game drive, diner bij Victoria Falls

Met onze herinnerigen bij de game drives en al het wildlife passeren we de grens en komen in Zimbabwe. Vanuit hier is het een kort stukje naar Victoria Falls. Vandaag kun je op eigen tempo de spectaculaire watervallen bekijken, door de locals ook wel ‘Mosi-oa Tunya’ genoemd (de rook die buldert). Het grootste deel van de dag ben je vast bezig met de bewondering van hoe de grote Zambezi rivier naar beneden dropt in de Batoka Gorge eronder. Toch zijn er ook vele optionele activiteiten waaronder een aantal adrenaline activiteiten in de middag. Voor de wat relaxtere reiziger zijn er winkeltjes en leuke koffie tentjes.

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Optionele activiteiten: Bezoek Vic Falls, Zambezi Sunset Cruise, Bungee Jump, Helikopter vluchten, White Water Raften

De reis eindigt na het ontbijt en met de vele activiteiten die je hier kunt doen raden wij aan om hier nog aan deel te nemen. Je kunt helemaal zelf beslissen wat je wilt gaan zien en doen. Of het nou rafter op de Zambezi rivier is or een vlucht over de Falls. Mocht je nog een nacht willen blijven dan kan dat optioneel geregeld worden. Vraag ons naar de details.

Maaltijden: ontbijt

Optionele activiteiten: Bezoek Vic Falls, Zambezi Sunset Cruise, Bungee Jump, Helikopter vluchten, White Water Raften

 

[/toggle]

Wanneer

Deze tour start in Kaapstad en vertrekt op vele data per maand op vaste data (neem contact op met ons voor verdere details of extra informatie over de reis). De reis eindigt in Victoria Falls.

Accommodatie

Tijdens de reis verblijf je in gedeelde tenten, kampeergebieden en hostels. Alle accommodatie is geregeld en van een prima standaard.

Veelgestelde Vragen

Bij deelname ontvang je een uitgebreid toerdossier en informatiepakket. Zie hieronder een korte samenvatting van de informatie die in deze pakketten te vinden is.

Er zijn drie maaltijden per dag bij de prijs inbegrepen (indien anders vermeld). Er is ook een gevarieerd menu aanwezig voor vegetariërs. De reisgidsen kunnen wonderen verrichten op de kleine kampeer gasstellen. Er kan ook gezorgd worden voor mensen met speciale diëten, laat dit van te voren aan ons weten. In Afrika kan het namelijk nogal wat moeilijker zijn om te zorgen voor bepaalde diëten.

Tijdens de reis verblijf je in 2-persoons tenten. Wij zorgen voor een matras, maar je moet wel zelf een slaapzak meenemen. Je verblijft verder nog in traditionele hutten, permanente tentenkampen en hostel georiënteerde kamers.

Iedereen die aan deze tour meedoet moet in goede gezondheid zijn, dit omdat er niet altijd medische zorg aanwezig is. Als je een specifieke medische aandoening hebt laat het ons dan weten voordat je de reis boekt, zodat we je beter kunnen adviseren.

Malaria komt veel voor in grote delen van Afrika, vooral tijdens het regenseizoen. Ons advies is duidelijk: voorkom een beet door insecten werende middelen te gebruiken en malaria medicatie te nemen. Raadpleeg je huisarts en bespreek welke malariamedicatie het meest geschikt is.

Check even of je al beschikt over de juiste vaccinaties. Je kunt dit checken door op de link te klikken: xvacc

Alle reizigers zijn verplicht om voor vertrek een schadeloosstelling formulier te ondertekenen. Ieder persoon die dit weigert,mag niet mee op de reis.

Hier wordt uitgebreid over gesproken in het informatiepakket dat je ontvangt na boeking van de reis. De lokale munteenheid is de Zuid Afrikaanse Rand en je kunt gewoon gebruik maken van je credit card. In Oost Afrika (inclusief Zimbabwe en Zambia) is de meest gebruikte munteenheid de USD en kan je het beste contant geld gebruiken.

Reizigers onder de 18 jaar moeten een ondertekende toestemming hebben van hun ouders/voogd. Reiziger boven de 65 moeten een medische verklaring hebben om aan te kunnen tonen dat ze fit/gezond genoeg zijn voor de reis.

Een goed humeur en een flexibele instelling! Een volledige lijst met benodigdheden staat in het informatiepakket dat je na het boeken van de reis ontvangt.

Horloge, föhn, hakken, laptop, werk, stress, een tijdsconcept, vooroordelen over hoe iets zal zijn en een slechte attitude.

Hoewel we altijd proberen om alles volgens het reisschema te doen, is dit niet altijd mogelijk. Er kunnen zich altijd onverwachte gebeurtenissen voordoen, soms komt de truck vast te zitten in modder of zand en soms regent het.. er kan van alles gebeuren, maar niets wat een goed gevoel van humor niet kan overwinnen.

JA!! En zorg ervoor dat de verzekering ook het vervoer per vliegtuig vergoed in geval van ernstige ziekte of een ongeval, omdat goede ziekenhuisfaciliteiten zich vaak ver van onze routes bevinden. Zorg voor een goede creditcard verzekering. Omdat het hebben van een reisverzekering verplicht is zal er bij het betreden van het voertuig gevraagd worden naar je polisnummer.

Het gemiddelde aantal passagier is 18. Er een minimum van 4 personen en een maximum van 24 personen. Het maximum aantal personen bij de Gorillas, Serengeti en Masai Mara tours is 18. Er kunnen maximaal 4 personen met een single supplement/aanvulling mee.

Alle soorten en maten gaan mee op deze reis, als je maar van avontuur houdt, vroeg opstaan niet erg vindt als je leuke dingen gaat doen en iedere dag als een nieuw avontuur ziet. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 25 jaar. Op verzoek op startdatum kunnen we de leeftijd opvragen van de andere deelnemers.

Het is niet verplicht maar wel gewild. De reisgidsen doen het meeste werk tijden de tour. De klusjes op de tentenkamp zijn maar minimaal, er wordt om de beurt geholpen bij het afwassen, de tent opzetten/afbreken en de tassen in/uitladen.

Je bent zelf verantwoordelijk voor de benodigde visa. Bekijk het reisschema even of je een meervoudig inreisvisum nodig hebt, zorg dan wel dat je deze hebt! Je paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na je vertrekdatum uit Afrika en je moet nog minimaal 4 lege pagina’s in je paspoort hebben. Sommige landen laten je niet toe als je niet minimaal 2 lege pagina’s in je paspoort hebt. Meer info over visa: xvisa

Duration Option Price  
20 (Days)EUR 1839Book Now

Inclusief

 • Vervoer per adventure truck
 • Alle accommodatie (Campings en hostels)
 • Alle campingbenodigdheden
 • 24-uurs ondersteuning met 2 gidsen per voertuig
 • Informatiepakket met daarin alles wat je moet weten
 • Informatie over de benodigde visa
 • Alle activiteiten volgens reisschema
 • De diensten van de reisgids
 • Alle maaltijden gedurende de reis (zie reisschema)
 • Eventuele optionele activiteiten

Exclusief

 • Vluchten van en naar Afrika
 • Accommodatie voor vertrek en na terugkomst
 • Verzekeringen
 • Visa
 • Pick up van het vliegveld

 

Data

We have multiple departures per month. Please contact us for specific dates & availability.
“Ik heb een te gekke reis gehad en raad iedereen aan met Xtreme Gap te reizen! Meer reviews hier
Sanna De Bruin
” Hey Jasminka, dank je wel voor de super tijd! Meer reviews hier.”
Lina Jansen
” Hallo, ik wil nog een keer!! Meer reviews hier.”
Tom Huissen
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.