Houd je van duiken, of denk je dat duiken echt wat voor jou is? De Koh Tao Divemaster is DE opleiding tot professioneel duiker. Van beginner tot professioneel duiker kun je doen in 12 weken. Duik iedere dag zo vaak als je wilt, leer alles over de onderwaterwereld en leiderschap en woon op een tropisch eiland in de Golf van Thailand. Een paradijs met een groot sociaal leven, prachtige stranden, heerlijk eten en heel veel duiken. De perfect combinatie voor een geweldige tijd. Wie weet duik jij nog voor je ontbijt met haaien! Dit is het populairste duikprogramma van Thailand.

 

Koh Tao Divemaster Duikopleiding Thailand

Book Now

Altijd al willen weten hoe het voelt een haai recht in de ogen te kijken?

Dit is je kans! Word Divemaster in de Golf van Thailand, volg deze internationaal erkende SSI duikopleiding in Thailand en leef op een Tropisch eiland. Stel je voor dat jij op dat tropische eiland woont. Overdag ben je aan het duiken en ‘s avonds zit je met je voeten in het zand en een cocktail in je hand naar de zonsondergang te kijken. Ervaar de ultieme vrijheid van leven! Oh, en als je eenmaal Divemaster bent, kun je overal ter wereld werken, op de meest exotische plekken! He, wat vervelend nou.

Koh Tao Divemaster Duikopleiding Thailand Highlights:

 • Iedere dag duiken op de mooiste duikplekkenZero to Hero Duikinstructeur (51)
 • Ongelimiteerd duiken in een prachtige onderwaterwereld
 • Wonen op een van de mooiste eilanden van Thailand
 • Wonen op het gezelligste eiland van Thailand met een rijk en divers uitgaansleven
 • Veel andere duikmaatjes leren kennen
 • Super leuke opleiding die je de mogelijkheid geeft op de mooiste plekken van de wereld te werken als Divemaster
 • Tropische temperaturen, prachtige stranden en een heerlijk warme zee!

 

Foto’s

Reisbeschrijving

Voordat je aan je Divemaster training en stage begint heb je een aantal certificaten nodig. Hieronder een opsomming van alle cursussen die je moet doen.

 • Open Water
 • Advanced Open Water
 • EFR en Rescue
 • Divemaster training met stage

Wat houden de cursussen in?

Tijdens je Divemaster programma start je met je Open Water.  In je Open Water leer je de beginselen van duiken. Met dit brevet mag je over de hele wereld duiken tot 18 meter diep en hoef je niet met een instructeur te duiken.

Deze cursus duurt ongeveer 3 dagen en bestaat uit Theorie, oefeningen in een zwembad, oefeningen in de zee en 4 echte duiken.

Na je Open Water ga je door met je Advanced Open Water cursus. Je maakt 5 speciality duiken, waaronder de verplichte diepe duik en navigatie duik. De andere 3 specialty’s mag je zelf uitkiezen. Denk bijvoorbeeld aan vis identificatie, digitale fotografie, nachtduiken en nog veel meer. Je leert niet alleen specialiteiten, maar je wordt ook een betere en meer ervaren duiker.

De cursus duurt ongeveer 2 dagen en bestaat uit theorie en 5 duiken.

EFR staat voor Emergency First Response, oftewel eerste hulp. Deze cursus dien je eerst te doen, alvorens aan je Rescue cursus te beginnen.

Deze cursus duurt 1 dage.

Dan volgt je Rescue. Hierin leer je hoe je moet reageren als er zich een noodsituatie zou aandoen. Deze cursus is leuk en heel leerzaam. Als je je nu nog geen vis in het water voelt…

Als je klaar bent met je rescue start de Divemaster training. In je divemaster training leer je hoe je duikers op een leuke en veilige manier kan rondleiden in de onderwaterwereld.

Je Divemaster opleiding bestaat uit een aantal modules. Deze modules zijn onderverdeeld in theorie en praktijk. Samen met je aangewezen Instructeur bepaal je je lesprogramma.

Naast je Divemaster lesprogramma heb je genoeg de gelegenheid om fundives te maken. Dat zijn duiken zonder dat je oefeningen hoeft te doen. Gewoon lekker duiken. Op zoek naar haaien. En hoe meer je duikt, hoe beter je wordt!

Als Divemaster begeleid je gecertificeerde duikers tijdens hun duik, maar je kunt ze niet leren om te duiken. Je mag wel een opfriscursus doen, en een introductie in de onderwaterwereld, maar echt lesgeven is weer heel wat anders. Het is leuk om divemaster te zijn, want je bent vooral bezig met het leiden van duiken (fundives heet dat) en de duikers die met je meegaan hebben ervaring. Je kunt als Divemaster wel al (zak)geld verdienen, maar als je nog een stap verder wilt en een goed betaalde baan in de duik industrie wil hebben, maar vooral het leuk vindt om mensen te leren duiken, moet je verder met de instructeursopleiding.

Geen gehaast, lekker vrij in het paradijs

In tegenstelling tot andere Koh Tao Divemaster opleidingen, wordt er niet van je verwacht om in de duikwinkel te hangen, lees werken. Hierdoor heb je de tijd om te genieten van je Koh Tao Divemaster programma. Je kunt kiezen om fundives te maken of gewoon op een van de prachtige stranden te hangen.

Gevarieerde duiksites

Tijdens je Divemaster opleiding ontdek je een mix van harde en zachte koralen en een enorme verscheidenheid aan leven onderwater. Haaien, schildpadden, barracuda’s en duizenden andere soorten vissen. De sites verschillen in diepte van slechts een paar meter tot 40 meter, er is weinig stroming en de temperatuur van het water is het hele jaar warm, variërend van ongeveer 27C tot 32C. De ideale omstandigheden om iedere dag tijdens je Divemaster opleiding heerlijk te duiken.

De duikschool

Onze duikschool is een middelgrote duikschool. Geen sardientjes in een blik, maar veel persoonlijk aandacht en toch altijd genoeg te doen en zekerheid dat je iedere dag kunt duiken. Of je nou met een deel van je opleiding bezig bent of lekker voor jezelf wilt duiken (met buddy natuurlijk). De duikschool heeft 3 boten en op de duikschool zijn gemiddeld 10 tot 20 DMT’s. DMT staat voor divemaster trainee. Iemand die dus de Divemaster cursus volgt. Gezellig maar ook leerzaam, want je leert van elkaar en met elkaar. De duikschool heeft een apart trainingscentrum voor DMT’s. Je krijgt daar lezingen, kunt daar studeren en je vragen stellen. Ook is er een dive medic aanwezig die je duikmedisch kan helpen (onderdeel van je opleiding, maar ook erg interessant en deze man is en wandelende encyclopedie. Een zeer professionele begeleiding op alle vlakken.

Loopbaanontwikkeling Na De Cursus

Je kunt natuurlijk ook op Koh Tao blijven na je Divemaster programma. Met je Divemaster brevet op zak kun je betaald werk als Divemaster krijgen bij een van de vele duikresorts op Koh Tao.

Je kunt er ook voor kiezen je verder te kwalificeren op duikgebied en bijvoorbeeld voor technisch duiker (o.a. wrakken afspeuren) of duikinstructeur  te gaan om meer inkomen te kunnen vergaren. De kans op werk na je duikinstructeur opleiding op Koh Tao is zo goed als gegarandeerd. Vraag ons naar de details.

Ook kun je je Onderwater Videografie opleiding doen. Een opleiding die meer kennis geeft en ook mogelijkheden biedt voor werk. We werken met een van de beste opleidingscentra van Zuid Oost Azië en is als zeer veilig bestempeld. Ze nemen veiligheid in de cursussen, het materiaal en de medewerkers zeer serieus. En uiteraard zijn de video’s die ze maken van zeer goede kwaliteit en prachtig om te zien!

Dus genoeg mogelijkheden na je cursus, maar de cursus zelf is al zo te gek! En als je denkt niet te gaan werken als Divemaster, kan dat natuurlijk ook, want de cursus zelf is gewoon heel gaaf om te doen!

Accommodatie

Keuze uit verschillende kamers

Standaard kamer met fan

Aanbevolen!!! Onze meest simpele standaard accommodatie met je eigen badkamer, satelliet televisie, 2 persoons bed, fan aan het plafond en privé balkon van waaruit je kunt genieten van het uitzicht op de tuin en om te socializen.

 • Fan
 • Satelliet TV
 • Internet Wifi
 • Balkon
 • Je eigen douche en toilet

Comfort standaard kamer met fan

Onze nieuwste kamers zijn net gebouwd en mooi ingericht om lekker te kunnen relaxen. Ze zijn groter dan de Standaard kamer en liggen heel dichtbij het zwembad, waar je ook lekker kunt zonnen.

 • Satelliet TV
 • Internet Wifi
 • Balkon
 • Je eigen douche en toilet

Standaard airconditioning kamer

Basis accommodatie, met je eigen badkamer, satelliet televisie, 2 persoons bed, airco en een balkon met uitzicht op de tuin en om gezellig te socializen.

 • Airconditioning
 • Satelliet TV
 • Eigen douche (warm) en toilet
 • Internet Wifi
 • Koelkast
 • Balkon

 Superior kamer

Onze meest luxe kamer, mooi en ruim. Deze leuk ingerichte kamer in de grootste en heeft de meeste faciliteiten, met televisie, airco, koelkast en een warme douche. Ook heeft deze kamer een comfortabel balkon met uitzicht op het zwembad en de tuin.

 • Airconditioning
 • Satelliet TV
 • Eigen douche (warm) en toilet
 • Internet Wifi
 • Koelkast
 • Balkon

Klik hier voor meer info op ons blog over de accommodatie

Bij prijzen zijn wij uitgegaan van de standaard kamer met fan. Je kunt ons mailen voor een prijsopgave voor een andere kamer naar keuze.

Veelgestelde Vragen

Ja, de Koh Tao Divemaster cursus is flexibel. We kunnen deze bv. verkorten als je al bepaalde duikcertificaten hebt. Geef het ons aan en wij maken een programma voor je, inclusief prijs.
Om mee te doen aan de Koh Tao Divemaster cursus moet je een medische verklaring hebben en een medisch onderzoek doen. Je zult zeker merken dat je conditie aanzienlijk verbetert als je de Divemaster cursus doet. Voor het begin van de cursus moet je redelijk fit en gezond zijn. Je moet ook een PADI Divemaster zwemtest en snorkeltest doen. Verder meot je minimaal 18 jaar zijn om aan dit programma mee te mogen doen.

20 tot 25 euro per dag moet genoeg zijn voor een te gek tussenjaar. Als je geen bar type bent en je rustige nachten hebt kun je het met nog minder rondkomen. Gedurende de dag geef je alleen maar wat geld uit aan voedsel en water, en geloof me, dat is goedkoop!

Je hebt geen ervaring nodig maar je moet kunnen zwemmen, niet uitstekend, maar je moet kunnen zwemmen rond de boot. Het Divemaster programma van Xtreme Gap geeft je ruim de tijd, meer dan de meeste programma’s. Maar om te slagen moet je je wel voor 100% inzetten. 80% van de mensen die hun Divemaster boeken hebben nog geen ervaring. Het is belangrijk om bij je dokter langs te gaan voor een medisch onderzoek voordat je hier naartoe komt.[/toggle]

Je kunt ervoor kiezen om een nacht in Bangkok te overnachten en met de bus en boot naar Koh Tao te gaan. Dit is super simpel zelf te regelen. Ter plekke of vooraf. Zorg dat je in de buurt van Kao San Road overnacht. Een druk en gezellig backpackers deel van de stad vol met hostels. En je kunt overal de tocht boeken naar Koh Tao. Vast ook bij het hostel waar je gaat logeren. Je kunt met de taxi naar het hostel. Tips staan in ons informatiepakket. Je kunt ook een hostel boeken voor vertrek via bijvoorbeeld booking.com. Je kunt ook naar buureiland Koh Samui vliegen en vanuit daar met de boot naar Koh Tao. Vraag ons naar de details.
Ja. We weten nooit precies hoeveel, maar er is altijd een gemiddelde van 5 tot 12 reizigers van Xtreme Gap. Niet alle reizigers doen het Thailand Divemaster programma. Er zijn ook mogelijkheden om aan vechtsport te doen op Koh Tao, freediving en rotsklimmen. Iedereen verblijft in hetzelfde resort.

Ja. Xtreme Gap heeft een contactpersoon op het eiland en die is er voor alle Xtremers. De contactpersoon haalt je op van de pier, geeft je een eilandintroductie, gaat de eerste avond met je uit eten en je maakt kennis met de andere Xtremers. Zij is er 24 uur per dag voor je. En we hebben ook nog een noodnummer. Ook leuk om te weten is dat de meesten die bij Xtreme Gap werken zelf Divemaster of duikinstructeur zijn en op Koh Tao hebben gewoond. Wij helpen je dus graag met onze expertise en enthousiasme!
Je kunt alles wat je nodig hebt op Koh Tao kopen, en het is veel goedkoper dan thuis, dus pak je rugzak licht in! De winkels zijn allemaal dichtbij het resort. Je kunt souvenirs kopen, zonnecrème, muggenmelk, slippers en alles wat je nodig zou kunnen hebben (maar let op meiden, bikini’s zijn er alleen in kleine maatjes).

Duration Option Price  
8 (Week)Rescue to Divemaster - Standard EUR 2829Book Now
8 (Week)AOW to Divemaster - Standard EUR 3299Book Now
8 (Week)OW to Divemaster - Standard EUR 3339Book Now
12 (Week)Rescue to Divemaster - StandardEUR 3249Book Now
12 (Week)AOW to Divemaster - Standard EUR 3699Book Now
12 (Week)OW to Divemaster - StandardEUR 3899Book Now
Book 16 or more weeks up front to secure these deals.
Duration Option Price
8 (Week)Rescue to Divemaster - Standard EUR 2829 EUR 2716 (Early Bird)
Enquire here
8 (Week)AOW to Divemaster - Standard EUR 3299 EUR 3167 (Early Bird)
Enquire here
8 (Week)OW to Divemaster - Standard EUR 3339 EUR 3205 (Early Bird)
Enquire here
12 (Week)Rescue to Divemaster - StandardEUR 3249 EUR 3119 (Early Bird)
Enquire here
12 (Week)AOW to Divemaster - Standard EUR 3699 EUR 3551 (Early Bird)
Enquire here
12 (Week)OW to Divemaster - StandardEUR 3899 EUR 3821 (Early Bird)
Enquire here

Book today with a deposit and travel after 18 - May - 2022 to lock in the early bird price. "Hurry only limited early bird spots available !"

Terms: €250 deposit required on booking. Full payment 12 weeks prior to trip start.

Inclusief

 •  Reisadvies voor vertrek naar Thailand
 • Hulp bij het aanvragen van je visum voor 3 maanden voor ThailandOpvang ter plekke om je van de boot op Koh Tao af te halen
 • 8 of 12 weken schone en comfortabele accommodatie in het Dive Resort
 • Eiland introductie en oriëntatie en diner bij aankomst
 • Open Water, Advanced, Rescue en EFR EHBO-cursussen (en / of een Scuba Review sessie als je al een duikbrevet hebt)
 • Divemaster cursus op Koh Tao, inclusief ongelimiteerd duiken
 • Toegewijde duikinstructeur
 • Alle benodigde Open Water tot Divemaster boeken
 • Divemaster kit pack (om te houden) – Duik encyclopedie, Divemaster schrijfplankje, RDP Wiel
 • Gebruik van duikuitrusting tijdens de duur van de Divemaster opleiding
 • Certificaten, voor alle opleidingen
 • Aanzienlijke kortingen op alle duikuitrusting

Exclusief

 • Vliegtickets van en naar Bangkok (maar wij kunnen je wel helpen)
 • Transport naar Koh Tao vanaf Bangkok
 • Eten en drinken
 • Kosten voor pro lidmaatschap
 • Divemaster registratiekosten en de jaarlijkse abonnementskosten
 • Duikcomputer (kan plaatselijk worden gekocht, ongeveer 200 euro)
 • Veiligheidsworst en duikmes (kan plaatselijk worden gekocht)
 • Reisverzekering en duikverzekering
 • Ticket terug van Koh Tao naar Bangkok. Onze contactpersoon kan je helpen bij het boeken van je ticket als je eenmaal op het eiland bent.

Nog even het volgende: dit programma is exclusief maaltijden. Waarom doen we dat?
Het antwoord is simpel. Je kan overal voor maar een euro eten in Thailand.  Als we het eten inclusief zouden maken, zou je steeds op dezelfde plek en om afgesproken tijd moeten eten, terwijl het juist zo leuk is te kunnen kiezen waar je gaat eten en wanneer jij wilt. De Thaise mensen houden van eten en eten maken, dus het is veel leuker om zelf de verschillende restaurants uit te proberen. Uit eten gaan is ook een sociale gebeurtenis. Je ontmoet elkaar ’s avonds voor een lekkere Thaise curry. Onze contactpersoon kan je alles vertellen over de leukste en lekkerste plekken om te eten.

 

“Ik heb een te gekke reis gehad en raad iedereen aan met Xtreme Gap te reizen!  Meer reviews hier 
Sanna De Bruin
” Hey Jasminka, dank je wel voor de super tijd! Meer reviews hier.”
Lina Jansen
” Hallo, ik wil nog een keer!!  Meer reviews hier.”
Tom Huissen
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.