Als je van plan bent om keihard te trainen in een inspirerende omgeving om zo fit mogelijk te worden met de ultieme uitdaging, dan is ons Kung Fu programma in China helemaal jouw programma! Het is een pittige uitdaging en een fantastische ervaring. Je leert deze uitdagende Martial Arts vorm van de grootmeesters in een oude tempel aan de voet van de Himalayas.

Leer Kung Fu In China

Book Now

 

Er zijn dingen in je leven die bijna te cool zijn om te doen. Kung Fu leren van de grootmeesters en zelf een Kung Fu legende worden is zoiets. Dit is een geweldige mogelijkheid om in China te verblijven op een prachtige plek in een oude tempel alles over Kung Fu te leren. Je traint hard en zal zien dat je binnen no time enorm verbetert met conditie en de techniek van Kung Fu. Er zijn diverse vormen van Kun fu mogelijk, wapen training.

Dit programma brengt je op je top van je conditionele fitness niveau, maar onderschat niet wat je ervoor moet doen. Het is hard werken, maar enorm belonend en een unieke ervaring.

Highlights van dit programma

 • Je krijgt les van Chinese Kung Fu masters en leert op een intensieve manier Kung Fu
 • Je leeft in een prachtige tempel, leer van de monniken en verblijf in een van de mooiste gebieden van China
 • Je conditie en gezondheid verbeter je razendsnel
 • Je leert oude Martial Arts technieken in het land van herkomst
 • Je traint samen met andere westerse mensen en maakt nieuwe vrienden voor het leven
 • Geniet van optionele activiteiten in de omgeving en dompel je onder in de cultuur
 • Je kunt Mandarijn leren tijdens je omgang met de monniken en de grootmeesters
 • Je wordt beloond met een perfect lijf en wordt een echte Kung Fu master!

China Kung Fu 2015 (23)_800x600

Fotos

 

Kung Fu Training in China

Train Kung Fu in China (2)

Je kunt minimaal 2 vuist vormen leren en tevens de basis van Qiqong (optioneel en niet te licht inschatten). Er zijn vele stijlen die je kunt leren, maar onthoud dat het vele jaren duurt om al één vorm  te leren, dus je focus ligt bij 1 of 2 vuist vormen tijdens de cursus, of je kiest ervoor om lang aan dit programma mee te doen.

De training is van maandag tot en met vrijdag, 6 uur per dag, onnodig om te melden dat dit hard core trainen is. Dit is een zeer zware training regime and moet zeker niet onderschat worden. Het is niet een programma om even uit te proberen.

Je wordt gepushed en hard gepushed. Neem dit in overweging voordat je boekt, want er is geen geld terug garantie als je besluit eerder te stoppen.

Iedere master heeft maximaal 10 studenten in de groep. Zo krijg je een groter niveau van persoonlijke training dan bij de meeste andere martial arts cursussen. Bij Kung Fu leren is het belangrijk dat je alle elementen begrijpt, inclusief de geschiedenis, fysieke en mentale aspecten en ook dit wordt meegenomen in de lessen.

De master geeft alle lessen in het Mandarijn (de taal). Er is een vertaler aanwezig om er zeker van te zijn dat je alle lesstof begrijpt en de studenten zijn meestal westers (ongeveer 90%).

1 tot 3 maanden trainen is voldoende om een goede basis kennis van Kung Fu te hebben, het maakt niet uit welke stijl je kiest. Als je al aan Kung Fu doet thuis, zal je met dit programma sneller tot resultaat komen en dus sneller groeien.

Shaolin Kung Fu Vs Xtreme Gap Kung Fu!

Kung Fu Master China (21)

Er zijn vele Kung Fu scholen in China. Sommige zijn geweldig, sommige niet zo ok om te trainen.

De meest bekende van allemaal is de Shaolin Kung Fu academie, eeuwenoud waar Shaolin Monniken trainen. De Shaolin Monastry of Shaolin Tempel is een Chan Buddhist tempel in Song Shan vlakbij Zhengzhou City Henan Provincie in Dengfeng, China.

Westerse mensen kunnen hier trainen, maar ga ervan uit dat je een van de duizenden pupillen bent en de meesten zijn Chinese monniken die een strict monniken leven er op na houden. Het leven is behoorlijk hard hier als je meedoet en het aantal mensen wat eerder stopt is groot, omdat ze niet kunnen wennen aan het levensomstandigheden en de extreem harde training wat gegeven wordt in Mandarijn. Onze school is niet zoals deze.

De Xtreme Gap school is onder leiding van een westerse persoon (Engels), die ooit zelf in China begonnen is met Kung Fu. Na vele jaren en trainingen heeft hij besloten zijn eigen school op te zetten met de echte Kung Fu training, gegeven door Chinese grootmeesters om westerse mensen te trainen. De school bestaat nu een aantal jaar en het loopt goed.

In een prachtige omgeving met authentieke Chinese details, geweldige trainers en een ondersteunend team zijn er meer en meer mensen die terugkomen om nog meer te leren over Kung Fu.

The Training

Kung Fu Stijlen:

xtreme gap kung fu china (15)

Er worden diverse stijlen aangeboden, zie hieronder. Afhankelijk van de grootmeesters die er op het moment zijn, kan het zijn dat niet alle stijlen worden gegeven. Welke stijl je ook zal kiezen, je zal enorm verbeteren op conditioneel niveau en uithoudingsvermogen. De basis van de stijlen zijn:

 • Shaolin Quan
 • Modern Wushu
 • Sanda
 • Qinna
 • Baji
 • Quan
 • Pigua Zhang
 • Qigong
 • Taiji Quan
 • XingYi
 • Bagua en /of White Crane (een zeldzame, locale vorm)

Iedere groep heeft zijn eigen master die gespecialiseerd is in diverse stijlen. De groep bestaat uit maximaal 10 leerlingen. Dit betekent dat je veel aandacht krijgt, dus je kunt NIET de kantjes ervan af lopen.

Concentratie en 100% inzet is vereist! De lessen zijn in Mandarijn wat te gek is omdat je echt de cultuur gaat ervaren en de taal gaat leren. En je kunt je vast voorstellen dat de echte Kung Fu grootmeesters geen taal wetenschappers zijn,  maar wel geweldig in martial arts. Het staat niet in de weg van wat je gaat leren. We zorgen ervoor dat er iemand aanwezig is die je helpt om er zeker van te zijn dat je alle bewegingen onder de knie krijgt.

Nog even dit over de training. We kunnen niet duidelijk genoeg zijn over hoe enorm zwaar dit programma is, helemaal in China. Het is niet geschikt voor mensen die het even willen uitproberen. China is ver weg om martial arts te leren en als je niet voor de volle 100% ervoor wilt gaan, kun je beter niet boeken.

We willen je natuurlijk niet ontmoedigen, omdat wij weten dat dit een van de meest geweldige trips is die wij aanbieden, zowel fysiek als geestelijk. Maar wij willen geen valse beloftes doen, liever een eerlijk beeld. Het is niet voor iedereen weggelegd.

Er trainen ongeveer net zoveel vrouwen als mannen op de school, dus geslacht maakt niet uit. Als je een prima conditie hebt en redelijk sportief kun je meedoen, maar je moet je wel voor de volle 100% inzetten.

Het is zeker aan te raden om in goede conditie te komen als je je wilt inschrijven. Opdrukken, hardlopen, touwtje springen etc. helpt enorm. Onthoud, niets wat echt de moeite waard is komt vanzelf en dat geldt zeker voor dit programma. Als je echt Kung Fu wilt leren van de levende legendes op de plek waar het vandaan komt, dan geldt hoe meer je er  in stopt, hoe meer je er uit haalt.

Waar ligt het

Dit legendarische Kung Fu programma ligt in een stad met de naam YongPing in de Yunnan provincie in China. 3000 jaar historie wacht op jou om ontdekt te worden en deze regio is een van de mooiste regio’s van China. Het ligt tegen de Himalaya aan.

De provincie ligt in Yunnan en is rijk aan culturele historie, met prachtige bergen, meren en tempels om te bezoeken. Alles ligt dicht in de buurt.

Het meeste van je tijd breng je door rond de boeddhistische tempel. Er zijn monniken die leven op het terrein dus je kunt naast je training je echt onderdompelen in de cultuur.

Er is genoeg te doen als je niet aan het trainen bent. Je mag de hot springs niet overslaan om je spieren los te maken na een heftige dag trainen.

Het Trainingsschema

De Martial Arts School in China is aangepast aan westerse standaarden. Communicatie (in het Engels) is geen probleem. Een typische trainingsdag:

 • 05.00 Wakker worden
 • 05.30 Circuit training – dit is verplicht en bestaat uit o.a. joggen, sprint, bear crawls, push ups, sit ups, chin ups, squats, handstand, bur-pees, planken, springen, gymnastiek (ringen) etc.
 • 06.00 – 07.20 Martial Arts training
 • 07.30 Ontbijt
 • 09.00 – 11.30 Hardlopen, gevolgd door Martial Arts training (met een 20 minuten break)
 • 12.00 Lunch
 • 14.30 – 17.00 Nogmaals hardlopen, gevolgd door Martial Arts training (met een 20 minuten break)
 • 18.00 Diner
 • 19.00 Avond activiteit, bijvoorbeeld Mandarijn les, kalligrafie, Daoism en het bespelen van traditionele Chinese instrumenten.

Het programma kan wijzigen, dus neem niet aan dat dit je exacte schema wordt. Je hebt genoeg training per dag. Gemiddeld train je rond de 5 uur per dag. Dit is erg zwaar en je hebt een goede conditie nodig. Zorg dat je weloverwogen een beslissing neemt om aan dit programma mee te doen.

Accommodatie

Na een heftige dag training is het fijn om een prima plek te hebben om te chillen. Alle kamers hebben een groot en comfortabel bed, een 32 inch flatscreen TV met 100 films, thee en koffie mogelijkheden om te maken en een westers toileet bij de kamer.

Je verblijft in het tempel gebied. Accommodatie is verder simpel, maar comfortabel. De kamers zijn gedeeld tussen 2 of 3 personen.

There are no photos with those IDs or post 20073 does not have any attached images!

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inclusief gedurende het gehele programma, inclusief het weekend. Het bestaat uit ontbijt, lunch en diner, alles wordt door een westerse persoon klaargemaakt. Maaltijden worden samengesteld in locale stijl en met locale producten. Er worden soms westerse maaltijden klaargemaakt. Verwacht veel verse ingredienten, inclusief rijst, groenten kip. Houd er rekening mee dat de maaltijden simpel zijn en heel anders dan je in de westerse wereld gewend bent, ook de Chinese westerse stijl is niet te vergelijken. Maar de maaltijden zijn gezond en het gaat prima samen met de training die je doet. Er kan rekening gehouden worden met bepaalde dieten als we dit van te voren weten.

Veelgestelde vragen

Je kunt op ieder moment starten, maar bij voorkeur in het eerste weekend van de maand.
Nee, de meesten hebben geen ervaring. Je moet er wel rekening mee houden dat je hard wilt trainen en wilt leren. Je wordt in een groep geplaatst afhankelijk van je achtergrond. Sommigen zijn beginners, anderen hebben meer ervaring.
De beste instructie, met les van de grootmeesters. Je leert meer en beter, je leert sneller omdat je helemaal op de sport focust. Daarnaast ben je in een inspirerende omgeving waardoor je jezelf nog meer pusht!
Ja, dat kan. We geven Sanda en onze trainers hebben op nationaal niveau wedstrijden gedaan. Dus zeker weten dat jij het goed kunt leren!
De meesten blijven een maand. Maar je kunt een jaar blijven om Kung Fu of Sanda te trainen. Sommigen zijn er al voor hun derde jaar.
Wij denken dat 60 euro per week genoeg is voor alles wat je nodig hebt.
Dit programma ligt in YongPing en ligt precies in het midden van 2 steden die beide luchthavens hebben. De luchthavens heten Dali en Boashan. Dus zorg ervoor dat je op een van deze steden vliegt en wij halen je op van het vliegveld. Je dient eerst een internationale vlucht naar China te regelen dan een binnenlandse vlucht.
W

Wij kunnen je adviseren, maar je dient het zelf te regelen. Veel informatie vind je in het informatiepakket wat je krijgt na volledige betaling (uiterlijk 3 maanden voor de start). Wij adviseren direct naar de Chinese ambassade te gaan als je 3 maanden of korter blijft en vraag dan naar een toeristen visum. Wil je langer gaan? Neem dan contact met ons op voor visa.

Hoe fitter, hoe beter en hoe sneller je ontwikkelt, maar een normale tot goede conditie is prima. Dat betekent niet dat je out of shape bent, maar je hoeft ook niet mega fit te zijn. Als je eenmaal besloten hebt om deel te nemen, dan raden wij je aan om deze of een aantal van deze oefeningen te doen voordat je vertrekt: squats, push ups, sit ups, fietsen, zwemmen, korte sprints, lange afstand hardlopen, hiken, gymnastieken, aerobics, yoga, en dagelijks stretchen. Als je er eenmaal bent, dan zal je snel verbeteren.
Er zijn ongeveer 20 westerse mensen maandelijks aan het trainen op het kamp. Normaliter ongeveer 30% vrouwen.
Er is geen kluis in de kamers, maar het management heeft een kluis. Je kunt wat spullen daar achterlaten (als paspoort etc). maar het is hier erg rustig en veilig.
Er is een grote koelkast in de gezamenlijke kamer waar je je spullen in kunt doen.
Je deelt de kamer met iemand van hetzelfde geslacht en maximaal 3 per kamer.
Ja, dat kan. Geef het ons aan en er wordt rekening mee gehouden.
Neem comfortabele jogging broeken mee, trainingspak en T shirts. Het kan behoorlijk afkoelen in de avond.

Duration Option Price  
4 (Week)EUR 999Book Now
8 (Week)EUR 1869Book Now
12 (Week)EUR 2599Book Now
6 (Month)EUR 4899Book Now
12 (Month)EUR 8759Book Now

Inclusief

 • Uitgebreid informatiepakket voor vertrek
 • 5 dagen per week training in oude tempels
 • Alle instructie van de meesters
 • Gebruik van alle training materialen
 • Alle maaltijden
 • Accommodatie
 • 24 hr local support
 • Xtreme Gap Westers Chinees sprekende begeleiding
 • Pickup van het vliegveld

Exclusief

 • Vluchten
 • Visa
 • Reisverzekering
 • Vliegveld Drop Off
 • Nun Chukkas (martial arts wapen)
 • Toilet papier
 • Handdoeken
 • Flessen water

 

 

“The training was tough but awesome. I would love to go back.”
Charlie Whitehead
“What a wake up call I had when I arrived, China is so different from back in the UK… but I loved it…I loved the training and the whole experience in general. “
Samantha Bendien
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.