Playa del Carmen in Mexico is een betoverende badplaats en een populaire plek aan de Mexicaanse ‘Riviere Maya’, met prachtige witte stranden en een enerverend nachtleven. Lessen worden gegeven in open ‘palapas’ in plaats van een saai klaslokaal. Na de Spaanse les duik je de azuurblauwe Caribische zee in en ga je heerlijk onderuit liggen in het witte koele zand om je huiswerk te maken. Daarnaast kun je gaan duiken, surfen, onderwater grotten verkennen, snorkelen, eeuwen oude Maya ruïnes bezoeken en is het nachtleven hier als nergens anders. Als je eenmaal de Mexicaanse gastvrijheid gewend bent, zal het moeilijk zijn weer terug naar huis te gaan!

Book Now

Leer Spaans in Mexico

Leren en leven in een paradijs!

Onze bekroonde Spaanse school is de beste plek om de tweede grootste taal ter de wereld te leren. Spaans leren in het waanzinnig gezellige Playa del Carmen zal zeker een ervaring zijn die je leven verandert. Playa – zoals de locals het noemen – is een plaats aan de Caribische Zee vol met mensen die hier ooit kwamen om, net als jij wellicht, nooit meer weg te gaan. Europeanen, Amerikanen, Canadezen en Argentijnen hebben zich hier gevestigd, evenals Mexicanen uit alle delen van Mexico, om een unieke sfeer te creeën hier in dit stukje paradijs. Hoe het jou ook vergaat, één ding is zeker: Je krijgt de ervaring van je leven, om nooit meer te vergeten! Oh, en je leert Spaans.

Playa del Carmen, tussenjaar Mexico (3)Leer Spaans in Mexico Highlights:

 • 20 uur Spaanse les per week in de meest enerverende stad van de Cariben
 • Lessen worden gehouden in open ‘palapas’ in een bekroonde school
 • Loop naar het witte strand en de blauwe zee in tien minute na je les
 • Maak makkelijk vrienden op school en in jouw accommodatie met wekelijkse ‘cafe social’ en sportactiviteiten
 • Gratis salsa danslessen, Mexicaanse kooklessen en filmavonden
 • Super accommodatie in het Xtreme Gap hostel vlakbij het strand

Fotos

Reisbeschrijving

We hebben de beste Spaanse cursus voor de beste prijs en met de beste mogelijkheden samengesteld voor je, in een van de meest geweldige plekken ter wereld om te zijn!

Onze taalschool is opgericht in 1997. Haar missie is om te zorgen voor de beste kwaliteit Spaanse les die je kan krijgen, en om studenten een betekenisvolle en onvergetelijke culturele ervaring te geven.

Wat de school uniek maakt is de individuele aandacht die iedere student krijgt om zo snel en zo goed mogelijk Spaans te leren. De leraren en de professionele medewerkers hebben alle tijd en aandacht voor je en proberen je zoveel mogelijk thuis te laten voelen.

Xtreme Gap Playa del Carmen Mexico (37)

Op de eerste dag zal je een klein testje maken om vast te stellen wat je niveau in Spaans is, zodat je met de juiste medestudenten in de juiste klas geplaatst kan worden. Gedurende de morgen zal er een presentatie zijn door de directeur van de school over het lesprogramma, en over het leven in Playa del Carmen. Iedereen in de school zal deel uitmaken van je alledaagse leven, want veel activiteiten zullen zowel door leerlingen als door leraren gedaan worden.

Naast het leren van Spaans op een leuke manier, buiten in een ‘palapa’ of hut in plaats van in een saai klaslokaal, zal je wonen in een plek onvergelijkbaar met enig ander. Witte stranden, heldere blauwe zee en vele cafés, clubs en restaurants zullen je nieuwe leefomgeving zijn. Stel je voor dat je op het strand zit, je voeten in het zand en een emmer corona naast je, mariachi’s spelen een liedje dat je vaag bekend voor komt – iets met ‘cucaracha’ – terwijl je enkele nieuw geleerde Spaanse woorden uitprobeert op de serveerster of die leuke jongen aan de andere tafel. Dat is Spaans leren in Mexico!

Enkele redenen om hier Spaans te leren

 • Kleine groepen met maximaal 6 tot 8 studenten per klas
 • Alle Spaanse cursussen en niveau’s zijn beschikbaar het hele jaar door
 • Vriendelijke omgeving voor iedere student
 • Culturele activiteiten van dinsdag tot vrijdag, zoals Spaanse films, salsa en kooklessen, voetbal en volleybal, en elke woensdag uitgaan met je medestudenten.
 • Prachtige omgeving om te leren, met een mooie binnenplaats, open ‘palapas’, tropische tuin en mooie architectuur.
 • In het centrum, dichtbij het strand en de voornaamste winkelstraat, restaurants, eettentjes, cafés, en dichtbij het strand.
 • Culturele en spannende excursies naar verschillende archeologische plekken en andere interessante plaatsen ieder weekend optioneel.
 • Persoonlijke aandacht voor elke student en hulp bij elke vraag of welk probleem dan ook.
 • Een bibliotheek met boeken over geschiedenis, kunst, literatuur en tijdschriften en kranten.
 • Ontvang een telefoontje van thuis via de receptie van de school. Gratis.
 • Computers aanwezig, en gratis WIFI op de school.
 • Een kaart van de school waarmee je op verschillende locaties korting kan krijgen.
 • Wonen op een plek waar heel veel te doen is, zoals duiken, kite surfen, paddle boarden, snorkelen, paardrijden, quad tours, salsalessen, natuurparken, onderwater grotten, sportscholen, yoga, eilanden te bezoeken, vissen, etc.
 • Een geweldig hostel dicht bij het strand en de beroemde 5th Avenue waar je nooit genoeg van zal krijgen. Je medestudenten zullen jaloers zijn op je.

De cursus

 • 20 uur Spaanse les per week
 • De lessen worden gehouden van 9 uur ‘s ochtends tot 1 uur ‘s middags en bestaan uit drie lesuren grammatica en een lesuur conversatie.
 • Dit programma bestaat uit groepen van 4 tot maximaal 8 personen in het hoogseizoen.

We richten ons op de conversatievaardigheden van de student al zijn van schrijven, begrijpen, uitspraak, grammatica en lezen ook belangrijke onderdelen. Hieronder volgt een opsomming van de grammaticale onderdelen op elk niveau.

A1 A2 B1 B2 C1 C2

 • A1: Beginner Spaans I:Geslacht en nummer, lidwoorden, bijvoeglijke naamwoorden, de werkwoorden estar, haber en ser, aanwijzende voornaamwoorden, regelmatige en onregelmatige werkwoorden in tegenwoordige tijd, directe voornaamwoorden (deel I).
 • A2: Beginner Spaans II:onregelmatige werkwoorden in tegenwoordige tijd (deel II), onvoltooid tegenwoordige tijd, voltooid tegenwoordige tijd en verleden tijd, wederkerende werkwoorden , directe en indirecte voornaamwoorden in dezelfde zin.
 • B1: Gemiddeld Spaans I:Onvoltooide tijd, onvoltooide toekomende tijd en voltooide toekomende, verleden tijd en onvolmaakte tijd in dezelfde zin, vergelijkingen, voltooid verleden tijd.
 • B2: Gemiddeld Spaans II:Toekomende tijd, conditional tense, passieve vorm, vergelijkingen van por en para, formele en informele opdrachten.
 • C1: Gevorderd Spaans I: Conjunctief modus (verleden en tegenwoordige tijd).
 • C2: Gevorderd Spaans II: Verdiepende analyse en herziening van alle grammatica onderdelen in voorgaande niveaus
 • Gevorderd Spaans III: Analyse van literatuur, kranten, dagboeken en ander materiaal. Grammaticale herziening.

Playa del Carmen

Playa del Carmen is de laatste jaren uitgegroeid tot een levendige badplaats. Van oorsprong was het een vissersdorpje waar vooral de zelfstandige rugzaktoerist op af kwam. Tegenwoordig bestaat het plaatsje uit twee delen. Één deel wat nog gemoedelijk en ongedwongen aandoet, met het langgerekte centrum aan de populaire ‘Fifth Avenue’. Hier zijn vele winkels en gezellige uitgaansgelegenheden te vinden. Daarnaast bestaat het plaatsje uit een deel waar de nieuwe, luxe wijk Playacar is gevestigd. Hier vindt men vele grote, luxueuze accommodaties, villa’s en een winkelcentrum. Playa del Carmen ligt aan een lang wit zandstrand waar men prachtig kan snorkelen en duiken.

Playa del Carmen heeft vele uitgaansgelegenheden, deze zijn voornamelijk geconcentreerd rond de ‘Fifth Avenue’. ‘s Avonds is het heerlijk om hier langs de boulevard met zijn vele winkeltjes en en souvenirkramen te slenteren. Hier zijn ook naast de vele terrasjes en bars, de discotheken te vinden, sommige zelfs met Caribische livemuziek. Ook zijn er diverse uitgaansgelegenheden aan het strand, waar het ‘s avonds goed toeven is.

De meeste eetgelegenheden zijn gelokaliseerd in het hart van Playa del Carmen, aan de ‘Fifth Avenue’. Naast diverse Mexicaanse restaurants waar de lokale specialiteiten geproefd kunnen worden zijn hier ook diverse keukens uit andere landen te vinden.

De witte, koraal-achtige stranden in Playa del Carmen zijn ongerept en hebben de prettige eigenschap dat het zand koel blijft, ongeacht de stand van de zon. Ook zijn de stranden hier over het algemeen breed. Sommigen behoren zelfs tot de breedste stranden aan de Rivièra Maya. Over het algemeen is de zee rustig en kan er goed gezwommen worden. Het Playa del Carmen strand wordt onderbroken door een grote pier, waarvandaan de ferry naar Cozumel vertrekt. Voor mensen die wat meer rust zoeken is er iets verder noordwaarts een strandgedeelte genaamd ‘Coco beach’. Of je gaat naar het zuiden, naar Playacar waar je geen strandtenten vindt. Alle stranden zijn publiek gebied in Mexico dus je kan zo ver lopen als je wilt.

Accommodatie

Jouw verblijf ligt in een rustige omgeving in Play del Carmen, Quintana Roo, Mexico. Maar 5 minuten lopen naar het strand en 2 minuten lopen naar het drukke 5th Avenue. Het is ongeveer 5 minuten lopen naar de taalschool.

 • Alle gedeelde kamers hebben een eigen badkamer en airconditioning!
 • Alle gasten kunnen gebruik maken van het grote terras waar je lekker kunt relaxen en je reiservaringen kunt delen met andere gasten
 • Ontbijt inclusief
 • Gratis Wifi
 • Keuken

Het beste hostel van Playa del Carmen, dat staat vast. Een heerlijke sfeer hangt er. Je kunt er lekker relaxen in de chill out area die in het midden ligt met leuke activiteiten in de avond. Het personeel is gezellig en vriendelijk. Deze plek heeft een lekker vibe en als je van Tequila houdt, dan zit je hier goed.

Xtreme Gap Mexico Spaans

Veelgestelde Vragen

Het gemiddelde is 6 personen maar het kan variëren tussen de 4 en 8
Op het moment hebben wenog geen kookfaciliteiten voor de gasten in het hostel. Je kan echter heel goedkoop eten.Het ontbijt is inbegrepen en op school kan je lunchen, of eten op straat kopen wat slechts een paar dollar kost. Voor $5 ben je klaar ‘s avonds als je het niet te gek maakt.
Per taxi is het 5 minuten en het kost 1.50 euro. Vaak kun jij natuurlijk je taxi met andere delen.Je kan het ook prima lopen over de leuke 5th Avenue en dan is het ongeveer een kwartier. Vanaf de school is het nog geen tien minuten lopen naar het strand.
Kijk bij Datums, maar in principe iedere maandag van het jaar, behalve op feestdagen
Natuurlijk!!! Heel veel zelfs!
85% van onze reizigers reist alleen, dus je bent eigenlijk nooit alleen. We hebben ook activiteiten bijgesloten om het nog makkelijker te maken te interacten met andere reizigers. Maar het is een super sociale plek. Je zal je niet vervelen.

Duration Option Price  
1 (Week)One weekEUR 849Book Now
2 (Week)Two weeksEUR 1399Book Now
3 (Week)EUR 1899Book Now
4 (Week)EUR 2386Book Now
5 (Week)EUR 2699Book Now
6 (Week)EUR 3099Book Now
7 (Week)EUR 3599Book Now
10 (Week)EUR 4499Book Now
11 (Week)EUR 4999Book Now

Inclusief

 • Uitgebreid informatie pakket voor vertrek
 • gedeelde accommodatie in het mooiste hostel vlakbij het strand en 5th Avenue
 • Ontbijt inbegrepen
 • Je wordt opgehaald van het vliegveld
 • Studieboeken inbegrepen
 • 4 uur per dag, 20 uur per week Spaanse les in een open ‘palapa’
 • Wekelijkse salsa en kooklessen
 • Wekelijkse sociale activiteiten zoals ‘social café’ en beach volleybal
 • Aan het begin van je studie word je getest om te zien wat je niveau is zodat je in de juiste groep wordt ingedeeld
 • Dagelijkse conversatieles
 • Vele andere excursies, sporten en activiteiten die toegevoegd kunnen worden
 • Oneindig veel zon, strand en plezier!

Exclusief

 • Vluchten
 • Visa
 • Andere maaltijden dan ontbijt
 • Drankjes
 • Reisverzekering
 • Vervoer van en naar de school
 • Persoonlijke uitgaven

 

“Ik heb een te gekke reis gehad en raad iedereen aan met Xtreme Gap te reizen!  Meer reviews hier 
Sanna De Bruin
” Hey Jasminka, dank je wel voor de super tijd! Meer reviews hier.”
Lina Jansen
” Hallo, ik wil nog een keer!!  Meer reviews hier.”
Tom Huissen
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.