Ontdek zelf waarom Marokko de nieuwe top-surf-bestemming van Afrika is. De combinatie van cultuur en waanzinnige golven zorgen voor bijzondere surflessen van de beste Xtreme Gap instructeurs. Met genoeg te doen in het water en daarbuiten wordt je binnen no time een echte Berberse surfdude. Na een of twee weken les ben je een gevorderde surfer!

Marokko Surfkamp

Book Now

Omringd door de bergen die zich tot in het midden van Marokko uitstrekken, ligt het vissersdorp Taghazout aan de warme golven van de West-Afrikaanse Atlantische Oceaan. Niet voor niets de thuisbasis van Xtreme Gap Surf Camp! De instructeurs hier zijn opgegroeid met de golven en leven voor deze sport.

Marokko surfkamp Highlights:

 • 3567_10201171904324394_2025179895_nSurfen op de beste golven van Afrika
 • Het lekkerste Marokkaans eten uit de Tagine bij zonsondergang op het dakterras
 • Leer surfen van de echte rotten in het vak; de Berberse surfinstructeurs
 • Surfen, strand, kamelen, blauwe lucht en perfecte golven; weg van huis!
 • Surfles en surfgolven op ieder niveau, van beginners tot gevorderden
 • Je kunt per week boeken

Fotos

 

Reisbeschrijving

Xtreme Gap Marokko Surf Camp

Voorheen het gebied van Berber vissers, rondtrekkende hippies en een enkele surfer op zoek naar nieuwe surfbreaks, groeit die Marokkaanse zuidkust nu uit tot een surfers paradijs voor iedereen. De passie voor het surfen en de waanzinnige golven zijn uniek in combinatie met een overweldigend land met woestijn, bergen, strand en drukke steden. Noem het de poort naar het Afrikaanse continent.

Kwaliteit boven kwantiteit geldt voor zowel de golven als de ervaring. Dit surfkamp pakket is ontwikkeld om het maximale te halen uit je surftijd en -ontwikkeling, terwijl je je onderdompelt in het leven tussen strand en zoute golven, zon en de gekruide maaltijden uit de tajine.

Het Instructeurs Team

De toewijding van deze surfinstructeurs zorgt dat ze alles van hun sport weten en alles uit hun surfpupillen kunnen halen wat er in zit. Alle instructeurs zijn gekwalificeerde instructeurs volgens de Marokkaanse surf Federatie of de Franse Surf Federatie en zijn geslaagd voor Nick Thorn’s BSA. Bovendien en zijn ze opgegroeid op deze stranden, en kennen elke stroming en kolk.

Zowel voor beginner als gevorderde

We hebben onze beginnerscursus zo opgebouwd dat je binnen een week al de smaak te pakken krijgt. De meer gevorderde surfers kunnen hun techniek verfijnen en krijgen les in het golven kiezen en nieuwe technische manoeuvres.
Dit is de enige surfschool in Marokko die samen met de lokale surfers werkt, dus je zit midden in de Taghazoutse surfcultuur. Je hoort natuurlijk de hele dag niets anders praten dan over de beste ‘breaks’ en de langste ‘rides’.

Een dag ziet er ongeveer als volgt uit voor mensen die geen of nauwelijks ervaring hebben.

Start met een lekker ontbijt tussen 8 en 9 uur. Rond 9.15 uur nemen de surfcoaches je mee naar de shop om je board en wetsuit te regelen. Vanuit hier rijden we naar wat wij denken dat de meest geschikte plek is met de meest geschikte golven. Voor beginners is dat een mooi zandstrand zonder teveel stroming en mooie golven op borsthoogte.

Eenmaal op het strand krijg je een warming up en wat coaching aan land. Daarna ga je het water in en word je een aantal uur gecoached. We hebben lunch ingepakt om op het strand te eten. meestal is dit een baquette of salade, plus van snacks en chips. Noten of wat fruit.

In de middag wordt er nog meer gesurft met de instructeurs die je coachen waar nodig en wie wil. Rond 16 uur gaan we terug naar het kamp om op tijd te zijn voor wat chillen en yoga om 05.30 uur. En net op tijd voor de zonsondergang. Na yoga is het tijd voor het diner op het surfkamp dak, een prachtige plek met geweldig uitzicht over Taghazout.

Je krijgt ongeveer 2 uur les in de ochtend en meer coaching in de middag. Je kunt de surfmaterialen verder gebruiken wanneer je wilt.

Maaltijden

Maaltijden worden voor je bereid en lunch wordt meegebracht. In de ochtend is er een buffet in het cafe, in de avond krijg je een 3 gangen maaltijd op het dakterras met alle andere gasten.

De Surf

De instructeurs hier zijn bedreven in het kiezen van de juiste golven voor ieders niveau. Of het nou de Points, Right Peelers zijn, of Rif golven bij Mysteries en Boilers, of de beginnersgolven bij Devils point, ze zien zo wat voor jou het beste is.

Accommodatie

In dit surfkamp woon en leef je, dag en nacht met de golven. Het kamp ligt vlak aan het strand en wordt ‘s nachts nog net niet opgeslokt door de vloed. Wanneer je nou op het strand bent of zit te eten op het dakterras, je bent nooit verder dan een stap verwijderd van alle actie en het geluid van de golven. Je deelt een kamer in appartementen dicht bij het surfkamp, in de typische huizen van Taghazout met de platte daken (=dakterras!), op loopafstand van de zee.

Op ieder level van de accommodatie is een koelkast.

Veelgestelde Vragen

Laat ons weten hoe laat je aankomt dan kun je meteen in checken. Zelfs als je vroeg aankomt is het geen probleem, je kunt alvast gaan surfen, terwijl wij de kamer klaar maken, die is tegen de middag klaar. Het guesthouse heeft ook een taxi service, handig voor late aankomst, dat bespaart je een tocht door het doolhof aan straatjes in Taghazout’s.
Bij vertrek vragen wij je om voor 11 uur je kamer te verlaten zodat we het kamp kunnen voorbereiden op de nieuwkomers. Wanneer je een late vlucht hebt, kun je gewoon je spullen achterlaten en nog even genieten van de golven!

De leeftijd van de deelnemers kan varieren, maar ligt meestal tussen de 20 en 40 jaar.

Dat klinkt misschien vreemd, maar ja soms wil je ook wel eens wat anders in een surfkamp. We snappen dat er ook nog meer te ontdekken valt, en Marokko heeft nogal wat te bieden; de zandheuvels, het uitzicht vanaf de bergen achter Taghazout, het leven in de kleine vissersplaatjes in de omgeving, de drukte op de bazaar in Agadir en de prachtige bossen in de zelfbenoemde Paradise Valley.

Dus als de golven een keer rustig zijn, kan iedereen in het guesthouse je helpen een activiteit in de omgeving te kiezen. Wil je nog even high blijven van de adrenaline? Dan kun je de zandduinen af racen met mountainbikes in het Massa game park, of te paard over de stranden van Taghazout galopperen.

Voor de meer relaxte activiteiten kun je onthaasten tijdens een kamelenrit, of laat al die spieren ontspannen tijdens een Marokkaanse Argan olie massage!

Er zijn ook Yogalessen onder leiding van hele goede instructeurs op hele mooie plekken in de omgeving. Op ‘Anchor point’ kun je bijvoorbeeld even de spieren oprekken met uitzicht op de golven terwijl de zon onder gaat in zee.

Het makkelijkst is natuurlijk om te chillen in Hash Point café. Met uitzicht op de oceaan kun je daar heerlijk eten; vis, gerechten uit de tagine of gewoon een cheeseburger. Hier kun je ook surfspullen huren en de manager is altijd in voor surf- en cultuurpraatje!

Duration Option Price  
1 (Week)DormEUR 529Book Now
2 (Week)DormEUR 1099Book Now

Inclusief

 • Vliegveld pick-up
 • Gedeelde groepskamer (upgrade naar dubbele kamer kan ook)
 • Ontbijt, lunch, diner
 • Transport naar de beste surfplekken afhankelijk van de golven van die dag
 • Wetsuit huur
 • Huur van surf boards
 • Vijf surflessen per week

Exclusief

 • Vlucht
 • Verzekering
 • Vliegveld drop off (lokaal te regelen)
 • Excursie

Data

More dates

 

“Ik heb een te gekke reis gehad en raad iedereen aan met Xtreme Gap te reizen!  Meer reviews hier 
Sanna De Bruin
” Hey Jasminka, dank je wel voor de super tijd! Meer reviews hier.”
Lina Jansen
” Hallo, ik wil nog een keer!!  Meer reviews hier.”
Tom Huissen
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.