Een intensieve training tot Divemaster aan de mooiste stranden van oostelijk Afrika zorgen voor een paar onvergetelijke maanden! Je duikt elke dag in het leven van de Indische oceaan, samen met de Manta’s, Walvishaaien en Bultruggen. Tofo heeft de grootste populatie jonge Walvishaaien ter wereld.

Mozambique Divemaster Cursus

Book Now

Mozambique Divemaster cursus

Afrika is niet het eerste continent waar je aan denkt voor een cursus Divemaster maar schijn bedriegt, want Tofo is een van de beste duikplekken in de wereld. In de voortuin van Tofo liggen een twintigtal riffen onder het wateroppervlak, met exotische namen als ‘Arena’, ‘Oasis’ en ‘Manta Reef’. De dieper gelegen riffen hebben een heel hoge ‘Big 5’ kans. De foto’s aan de muur van de duikschool met daarop Walvishaaien, Manta’s en Bultruggen zijn stille getuigen en doen de verwachtingen stijgen. In de Tofo wateren vind je de hoogste populatie jonge Walvishaaien in de wereld. De Walvishaai is de grootste vis in de oceaan en kan wel 12 meter worden.

In Tofo kan het hele jaar door gedoken worden. Er zijn maar liefst 16 duikstekken die ontdekt kunnen worden en er worden regelmatig zelfs nieuwe stekken ontdekt. Diepte varieert van 10 tot 40 meter. Het zicht onderwater is afhankelijk van de dagelijkse weersomstandigheden wat betreft plankton, stromingen, wind en getijden, maar is meestal tussen 5 tot 30 meter. De watertemperatuur varieert van 23 tot 29 graden Celsius, afhankelijk van de tijd van het jaar.

De onderwaterwereld rond Tofo Beach kent grote hoeveelheden voedzame plankton waardoor de meeste vissoorten naar dit gebied trekken. Walvishaaien, Luipaardhaaien, zeeschildpadden, duivelsroggen, morenen, baarzen, hengelaarsvissen, Spaanse danseressen, schorpioen vis, barracuda’s, krokodilvis, naaktslakken en harlekijn garnalen zijn maar een paar voorbeelden van wat er te zien is.

Mozambique Divemaster cursus Highlights:

 • Mozambique Divemaster (18)Eindeloze tropische stranden en veel, heel veel duiken
 • Beleef een unieke onderwaterwereld met Walvishaaien, Manta’s, Dolfijnen en zelfs de ‘Guitar Shark’
 • Volg de training bij de meest perfecte duikschool met een familiare sfeer en heel veel andere backpackers die hier cursus volgen
 • Je krijgt les van de beste Walvishaai-spotters in het land
 • Je kunt chillen en genieten op de tropische stranden bij het resort waar ze af en een beach bbq houden
 • Ontdek de cultuur van Mozambique en de mooiste natuur in Afrika dat hier wel stil lijkt te staan in de tijd
 • En natuurlijk je certificaat halen zodat je overal in de wereld kan werken als duikmaster
 • Daarnaast kun je surfen, oceaan kajakken en andere avonturen opzoeken

Foto’s

Reisbeschrijving

Tijdens het PADI Divemaster-programma wordt je opgeleid van PADI Open Water tot professionele Divemaster. Er is geen vast schema voor op te noemen, maar als Divemaster moet je door de de verschillende PADI opleidingen heen, om te beginnen met jouw ‘Open water’; dit is de basis van alle duikcursussen, na dit level doe je je ‘Advanced Open water’ (dit bestaat uit vijf gespecialiseerde duiken) gevolgd door je ‘Rescue Diver’-cursus. Met de ‘Rescue Diver’ cursus leer je over de veiligheid van de duiker, duikers in nood te redden en train je hoe je reanimatie en eerste hulp verleent en zuurstof toedient in noodgevallen. Dit is het laatste recreatieve niveau dat je af rond, voordat je op gaat voor je Divemaster.

Tijdens je Divemaster stage ontdek je de details die je moet weten om een professionele duiker te worden. Er is geen dag-tot-dag schema te noemen voor dit onderdeel van de cursus, maar er zijn een aantal criteria waaraan je moet voldoen; bijvoorbeeld een minimum aantal duiken (60); je gaat duikinstructeurs helpen tijdens hun cursussen; je bent voor klanten een duikgids tijdens hun duiksessies en doet bijvoorbeeld de veiligheid briefings; je helpt de duikschool en het duikcentrum. Ondertussen volg je de theorielessen die horen bij de Divemaster cursus.

Het echte avontuur van je Divemaster zit ‘m in de enorme hoeveelheid duiken die je maakt. Dit is niet overdreven, als je je bedenkt hoe duur een sportduik is en vervolgens beseft dat je met dit programma élke dag gaat duiken… Tja, onbeperkt duiken dus in de meest opwindende onderwaterwereld van Afrika (zo niet de wereld) je begrijpt waarom dat dit een unieke kans is en het geld dubbel en dwars waard!

Wanneer je niet in het water ligt, help je met de duikschool of met het schip en zo leer je vanzelf alles over het werken in de duikindustrie. Er is tijd zat om ook nog te relaxen en te genieten van alles wat Tofo te bieden heeft. Er is genoeg te doen hier, in een ontspannen en relaxte sfeer. Wanneer je niet in een hangmat of onder een palmboom ligt, kun je meegaan op een Oceaan-safari (met snorkeluitrusting) om te zwemmen met Walvishaaien en Bultrugwalvissen (in het seizoen). Er is een heerlijk tropisch zandstrand met goede surfgolven, je kunt kajakken op zee en paardrijden op het strand.
Of je zoekt de drukte van het backpackersleven in de stad op, want dit is een heel populaire bestemming voor backpackers (gelukkig niet overbevolkt). De lokale bevolking is buitengewoon vriendelijk, de kosten van levensonderhoud is ongelooflijk goedkoop. Je wilt wilt vast nooit meer een andere levensstijl.

Bij aankomst bepaald je samen met je duikinstructeur je leerschema, en wordt je volledig ingelicht over de cursus, aan het einde van de cursus moet je een aantal examens (ongeveer acht) afleggen, heel goed te doen als je al je cursus materiaal hebt doorlopen!
Na het succesvol afronden van de cursus en als je je PADI contributie hebt voldaan (± €90 direct aan PADI over te maken) ben je een professionele Divemaster. Nu kun je werken in een duikschool overal ter wereld en je geld verdienen met deze easy-going levensstijl. Je krijgt je duikcertificaat en lidmaatschap per post opgestuurd.

Verschillende Duikplekken

Voor Tofo liggen een twintigtal riffen onder het wateroppervlak, met exotische namen als ‘Arena’, ‘Oasis’ en ‘Manta Reef’. Tijdens je Divemaster training, duik je tussen harde en zachte koralen en in een super rijk zeeleven tussen haaien en schildpadden, dolfijnen, walvishaaien en duizenden vissen. De duiksites variëren in diepte, er is weinig stroming en de temperatuur van het water is altijd warm van 23C tot 29C. Fantastische omstandigheden om dagelijks in te duiken!
Walvishaaien, eindeloze stranden en heel veel duiken, is dus wat je kunt verwachten op de Padi Divemaster cursus in Mozambique. Je kunt aan dit programma deelnemen zonder duikervaring. Maar ook als je al een certificaat hebt of meerder kun je deelnemen.

Wil je echt all the way? Dan kun je ook je IDC doen (Instructor Development Course). Vraag ons naar de details.

Accommodatie

Jouw thuis is een super gezellig hostel met een Caribisch, laidback achtig sfeertje. Het wordt gerund door Nederlanders en ligt dichtbij het strand. Er worden vaak leuke activiteiten georganiseerd en het is een super sociale plek.

De kamers zijn prima, schoon en hebben een fijne vibe. Je slaapt in een dorm, met anderen op een kamer. Dit geeft een extra sociaal tintje aan je verblijf.

Neem je eigen handdoek mee ook voor op het strand want die zijn niet aanwezig. De kamers hebben stroom met 220 volt stekkers met adapters van het drie poot stopcontact naar de twee poot stekker. De kamer wordt desgewenst elke dag schoongemaakt.

Bar & restaurant

In de keuken wordt vers gevangen vis en garnalen omgetoverd tot lokale specialiteiten, vegetarische gerechten en populaire sushi avonden. Het diner is een ontspannen aangelegenheid waar de gasten zich verzamelen rond de bar voor ‘Sundowners’ en de hoogtepunten van de dag bespreken. Soms kijk je wat surfbeelden van de branding bij Tofinho punt of is er na het eten nog live muziek rond het vuur.

Veelgestelde Vragen

Walvishaaien zijn prachtige en de grootste vissen in de zee en toch eten ze alleen maar plankton. Ze hebben niet eens tanden. Zodra je ze ziet zal je verliefd op ze worden. Ze zijn zo gracieuze en mooi, en het leuke is: ze houden van de bellen die de duikers maken. Ze komen graag naar je toe. En omdat hun ogen zo klein zijn moet je nog opletten dat ze niet tegen je aan zwemmen ook.
De populatie jonge walvishaaien in Mozambique is op dit moment hoger dan waar dan ook, wat betekent dat je ze onherroepelijk tegen het lijf zwemt. En vergeet niet dat je je Divemaster bij een topschool doet, die de beste mensen in dienst hebben om Walvishaaien op te snorren. Angst voor Walvishaaien is dus overbodig!

Als Divemaster kun je straks werken in de duikindustrie, wat dus betekent dat je je geld verdient met een van de coolste banen ter wereld. Je bent straks gecertificeerd om duiken te leiden, scuba reviews te doen en te helpen in duikwinkels. Het PADI Divemaster certificaat is internationaal erkend, zodat je overal ter wereld kunt werken. Als Divemaster is de boot (waarop je ‘s ochtends met je koffie van de zon geniet), de zee, de koralen en de vissen je kantoor en je collega’s en klanten ‘happy people’ die op vakantie zijn.

In Afrika zie je de Big 5 op safari’s, maar in Mozambique duik je naar de Big 5.
De grote vijf van de onderwaterwereld zijn:

 •      Walvishaaien
 •      Bultruggen
 •      Dolfijnen
 •      Manta-roggen
 •      Zeeschildpadden

De Xtreme Gap Divemaster cursus vindt plaats op Tofu in Mozambique. Tofu is een van de meest favoriete duiklokaties van Zuidelijk Afrika. Zelfs National Geographic wijst Tofu in Mozambique aan als de beste duiklocatie voor het spotten van Walvishaaien en Manta-roggen. Xtreme Gap werkt met een PADI gecertificeerde duikschool die al heel wat duikers heeft opgeleid.

De watertemperatuur schommelt tussen de 23 °C en 29 °C, wat een 3 tot 5mm, full length suit wenselijk maakt. Het duiken is niet echt seizoensafhankelijk. Augustus staat bekend als winderig. Bultrug walvissen kan men aantreffen van juni t/m oktober

De Divemaster cursus in Mozambique loopt het hele jaar door. De startdatum is elke eerste maandag van de maand. Maar als je schema anders is, kunnen we flexibel zijn.

<h2> Hoe</h2>
Je vliegt naar Inhambane in Mozambique, wij regelen een pick-up voor je vanaf de luchthaven. Je vliegt eerst naar Johannesburg in Zuid-Afrika en een aansluitende vlucht met LAM luchtvaartmaatschappij.

Je wordt opgeleid in een klein duikcentrum met een geweldige sfeer: een leuk jong team zal je 100% verwelkomen.

Het meeste van je uitrusting is aanwezig en te huur behalve de duikcomputer. Maar sinds je zo’n intensieve cursus volgt en je je duikpak elke dag draagt, is het handig om er zelf een aan te schaffen (3 tot 5mm full suit).

Absoluut niet. Ze zijn dan wel groot, maar ze hebben niet eens tanden. Ze zijn niet minder indrukwekkend en om er onderwater een tegen te komen en mee te zwemmen blijft je altijd bij.

Ja, wij trainen je van ‘Zero tot Hero’!

Ja natuurlijk, op het strand chillen, vissen, surfen, kajakken op zee, paardrijden, naar het dorp of de stad en een van ‘s werelds minst onbedorven kustgebieden ontdekken… niet slecht!

Alle boten in Tofo zijn 8 meter lang, zowel de zodiacs als de rubberboten. Ze zijn uitgerust met 2 motoren. Deze boten, bedoeld voor duiktochten, zijn volledig voorzien van de belangrijkste veiligheidsvoorzieningen. Zuurstof is standaard op iedere boot aanwezig.

In dit deel van Afrika worden bijna alle duiken als volgt begonnen: een jeep rijdt de zodiac zover mogelijk de branding in. Daarna helpt iedereen mee om de boot door de golven heen te duwen, richting open zee.

Het terugkomen na de duik is nog spectaculairder. Op een teken van de schipper haken alle duikers zich vast aan voetlussen om niet over boord te slaan. Vanaf 500m van het strand kiest de schipper een hoge surfgolf uit om daarop met plankgas door de branding naar het strand te surfen, waar hij met een hevige schok tot stilstand schuift…

Woh, een reuze glijbaan als toetje, wat een unieke ervaring!

Inhambane ligt in een Malaria gebied, we adviseren je dan ook malaria medicatie te nemen en je GGD om advies te vragen voor dit gebied

<h3>Afrika is goedkoop reizen, waarom is dit dan duur?” open=”no”]
Het leven in Afrika is dan wel goedkoop, maar duiken in Afrika is dat niet. Zeker niet bij een gerenommeerde duikschool die goed onderhouden uitrusting heeft en veilig met zijn klanten omspringt. Al het materieel moet uit Zuid-Afrika worden gehaald. Je verblijft ook nog eens in een heel goed backpackers resort en mag onbeperkte hoeveelheid duiken maken. Dus deze indrukwekkende reis die je niet snel zal vergeten is het zeker waard, want ook de locatie is uniek, met zóveel Walvishaaien op één prachtige plek.

Ja dat kan, maar de reden dat we dit niet op online hebben staan is omdat dit 65 USD per nacht extra kost (tijdens Kerst en Oud en Nieuw is dit nog meer).

[/toggle]
Je vliegt naar Inhambane in Mozambique, daar halen we je op van het vliegveld.

Als je een land bezoekt, is het belangrijk om van te voren te informeren of je een visum nodig hebt. Wij kunnen je daarbij helpen, maar omdat wij de visa zelf niet uitgeven en reglementen kunnen wijzigen, geven wij alleen advies. Je bent zelf verantwoordelijk het juiste visum te regelen. Vaak kun je dit doen bij de ambassade of het consulaat van het land.

Klik hier om naar de site te gaan waar je een visum kunt aanvragen.

De vluchten zijn niet inbegrepen en moet je dus zelf regelen. Boek eerst de reis bij ons en dan pas de vluchten. Vul het boekingsformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om de boeking te bevestigen. Zodra we je een bevestiging en rekening hebben gestuurd, kun je je vlucht boeken.

Duration Option Price  
3 (Week)IDC EFRI IE Add onEUR 3799Book Now
4 (Week)IDC EFRI IE MSDT Add onEUR 4299Book Now
8 (Week)DM DormEUR 1849Book Now
8 (Week)Rescue to DM DormEUR 2379Book Now
8 (Week)EFR & Rescue to DM DormEUR 2379Book Now
8 (Week)Advanced Open Water to DM DormEUR 2829Book Now
8 (Week)Open Water Course to DM DormEUR 3179Book Now
12 (Week)DM DormEUR 2139Book Now
12 (Week)Rescue to DM DormEUR 2659Book Now
12 (Week)Advanced Open Water to DM DormEUR 3199Book Now
12 (Week)Open Water Course To DM DormEUR 3549Book Now

Inclusief

 • Land- en reisinformatie voor vertrek
 • PADI open water cursus
 • PADI advanced open water cursus
 • PADI rescue diver cursus
 • PADI Divemaster stage
 • Vliegveld pick up
 • Duiklessen
 • Alle boeken en certificaten
 • Duikuitrusting te huur
 • Ongelimiteerd duiken
 • Accommodatie in gedeelde kamer
 • PADI Divemaster crew pakket
 • Speciale Oceaan safari´s om met Walvishaaien te zwemmen

Exclusief

 • Maaltijden
 • Jaarlijkse PADI Divemaster contributie
 • Visa
 • Reisverzekering
 • Vlucht
 • Duikcomputer, duikmes en een oppervlakte boei

Data

Start dates are every Monday. Remember over Christmas the prices are higher; if you are planning to join us over the December period ask us for a quote please.

If you want to add on the IDC (PADI Instructor) please contact us for set start date.

 

“Ik heb een te gekke reis gehad en raad iedereen aan met Xtreme Gap te reizen!  Meer reviews hier 
Sanna De Bruin
” Hey Jasminka, dank je wel voor de super tijd! Meer reviews hier.”
Lina Jansen
” Hallo, ik wil nog een keer!!  Meer reviews hier.”
Tom Huissen
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.