Help mee op het grootste Big Cat en Wildlife Vrijwilligers Project in de wereld. Je maakt deel uit van een groep die zich gezamenlijk inzetten voor de bescherming van de dieren die men hier verzorgt. Het zijn hoofdzakelijk katachtigen, maar ook andere wilde dieren. Dit geweldige Namibische project kan alle hulp van vrijwilligers gebruiken. Het terrein van het project ligt in het echt ruige Afrika waar jij meehelpt te zorgen voor leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden, wilde honden, caracals (katachtige) en (baby) bavianen.

Namibia Wildlife Vrijwilligerswerk

Book Now

Knuffel met Cheetas en voed baby bavianen

Het wildreservaat ligt in een afgelegen en prachtig gebied en is ongeveer 50.000 hectare groot. Hier vind je een enorm project wat werkt aan de bescherming van de grote katachtigen. Naast de grote katachtigen zijn er honderden verschillende soorten dieren die hier worden opgenomen en verzorgd. Het project wordt geleid door een hele goede conservation expert en biedt tegelijk arbeidsplaatsen aan de lokale San Bosjesmannen. Maar zonder de hulp van vrijwilligers kan het project niet stand houden.

Nog meer dieren die je kunt tegenkomen zijn luipaarden, kudu’s, gnoes, impala’s, steenbokken, zebra’s, wrattenzwijnen, etc etc. Ook nachtdieren waaronder aardvarkens, dassen, stekelvarkens, bruine hyena etc etc en er zijn meer dan 200 verschillende vogelsoorten.

Dit onvergetelijk tussenjaar programma is een echte aanrader. Het project ligt in een natuurlijke savanne. Met kleine riviertjes, prachtige grasvlaktes en mooie uitzichten op de bergen. Het is het thuisgebied van veel verschillende soorten dieren en jij als vrijwilligers kan helpen met de bescherming en verzorging van de wilde dieren die het nodig hebben.

Namibia Wildlife Vrijwilligerswerk Highlights:

 • namibia wildlife (4) - kopieSta oog in oog met allerlei wilde dieren, van cheeta’s en leeuwen tot de meest kleinste baby aapjes
 • De omgeving, de Afrikaanse Bush is een cadeau op zich
 • Maak vrienden met andere vrijwilligers van over de hele wereld
 • Bushwalks met de San bosjesmannen; de dieren verzorgen en voeden; de verblijven onderhouden en babysitten van bavianen. Dat doe je allemaal in 1 dag.
 • Buiten slapen onder de sterren
 • Wilde honden in de gaten houden en hyena’s spotten
 • Dieren ‘tracken’ zoals de cheeta en het luipaard
 • En nog veel, veel meer!

Foto’s

De rol van de vrijwilliger

Vrijwilligers zijn de sleutel tot het succes van dit project, wat bekend staat om de verscheidenheid aan dieren en activiteiten. Deelname aan het programma biedt werkgelegenheid aan de lokale Bosjesmannen gemeenschap en zorgt voor het redden, de overleving en het herstel van de dieren die ondergebracht zijn in een natuurlijke omgeving rond het terrein.

De rol van de vrijwilliger in het Namibia Wildlife Sanctuary:

Tijdens je verblijf in het Namibia Wildlife Sanctuary werk je met het helpen ontwikkelen en onderhouden van een gebied voor de rehabilitatie van de exotische dieren van Namibië.

De dagelijkse activiteiten bestaan onder andere uit

Het bereiden van voedsel. Het gooien van vlees naar de leeuwen, luipaarden, cheeta’s, Afrikaanse wilde honden en het voeden van de Meerkatten met de hand. Je bereidt de groenten, fruit en pap om te voeden aan de bavianen en boerderij dieren.

 • Je bent verantwoordelijk voor het schoonmaken van de dierenverblijven
 • Je kunt wandelen met de 4 tamme caracals en ervaar hoe ze jagen in het wild
 • Je brengt tijd door met de tamme en semi tamme jachtluipaarden in hun verblijven.
 • De wees bavianen spelen een grote rol in ons project. Je wordt ook verantwoordelijk voor de flesvoeding, wandelen en ‘s nachts slapen met de baby bavianen (als ze er zijn)
 • Veiligheid op het terrein is erg belangrijk. Je doet patrouilles op golfkarretjes langs de hekken en doet de carnivoor patrouilles te voet met een getrainde medewerker van het project.
 • Er is een mogelijkheid om mee te gaan met het voeden van de vleeseters op een toer voor gasten, als die er zijn. Je assisteert de gids met het voeden van de dieren, terwijl de gasten hun onvergetelijke foto’s nemen! Vergeet niet dat de dieren worden gered, opgevangen, verzorgd en indien mogelijk, weer losgelaten in natuurlijke habitat. Dus de soorten en aantallen dieren op het terrein verschillen per dag.
 • Er wordt verwacht dat de vrijwilliger zijn mouwen opstroopt en overal bij helpt. Als er nieuwe dieren komen moeten er misschien nieuwe hokken gebouwd worden. Vrijwilligers helpen de Bosjesmannen bij de voorbereiding van de materialen, het graven van funderingen en drinkplaatsen en het maken van de hokken. Bestaande hokken moeten worden bijgehouden om een hoge standaard te houden, waterpoelen moeten regelmatig worden schoongemaakt en botten van het eten worden verzameld.

Accommodatie

Je accommodatie is eenvoudig, schoon en je deelt, met drie personen van dezelfde sekse, je kamer. De eenpersoons bedden zijn comfortabel en voor lakens wordt gezorgd (lakens, dekbedden en kussens). De gemeenschappelijke badkamer is voorzien van drie douches, wastafels en 3 toiletten. Elektriciteit is beschikbaar in de kamers. Er is twee keer per week een wasservice.

Data

Je kunt bij dit project elk moment instappen, maar het beste is maandag of dinsdag te starten om zoveel mogelijk van het project mee te maken. De piek maanden zijn juli, augustus en september.

Veelgestelde Vragen

Je vliegt op Windhoek International Airport in Namibië. Houd er rekening mee dat mensen die via Johannesburg reizen problemen met hun bagage ervaren. Als je via Johannesburg vliegt, houdt er dan rekening mee dat jouw bagage een paar dagen later kan aankomen. Zorg er dan voor je dat je alle waardevolle spullen in je handbagage hebt, samen met een extra setje kleding. En label je bagage met de adresgegevens.

Je kunt het beste aankomen op maandag of donderdag. Dat zijn de dagen dat je vana het vliegveld opgehaald kunt worden en de volgende dag krijg je dan je uitgebreide introductie. Als je op een andere dag aankomst, dan kost de taxi 500 Namibian Dollar en krijg je pas de eerstvolgende dinsdag of vrijdag ochtend. Het is daarom sterk aan te raden om op maandag of donderdag aan te komen.

Je wordt opgehaald van het vliegveld (Windhoek International Airport). Op maandag en donderdag is de pick-up gratis. Kom je op een andere dag aan, dan word je wel opgehaald, maar dan kost dat N$500 (ongeveer 45 euro). De reis naar het terrein is ongeveer 45 minuten. Bij aankomst word je voorgesteld aan de coördinatoren van de vrijwilligers en krijg je de accommodatie en faciliteiten te zien. In de eerste paar dagen krijg je een introductie. De activiteiten gaan continu door op het terrein en het zou zo maar kunnen dat de dieren direct een beroep op je doen.

Je kunt van twee weken tot een maximum aan drie maanden blijven.

Wij zijn blij met vrijwilligers van over de hele wereld van 18 jaar en ouder om ons te helpen. Je hebt geen ervaring of diploma’s nodig.

We hebben meestal van 15 tot een maximum van 40 vrijwilligers die deelnemen aan onze projecten. Onze piek maanden zijn juli tot september.

Als je vrijwilligerswerk gaat doen in Namibie heb je een visum nodig. Wij helpen je daar graag bij. LET OP: HET KAN TOT 8 WEKEN DUREN OM EEN VISUM AAN TE VRAGEN, DUS BOEK OP TIJD EN REGEL JE VISUM OP TIJD. Mocht je toch pas op het laatste moment boeken, dan zijn er nog andere manieren, neem daarvoor contact met ons op

Windhoek heeft een semi woestijn klimaat, met zeer hete zomers en milde winters en de temperatuur kan s nachts zakken. Gemiddeld heeft Namibië ongeveer 300 dagen zon per jaar. Niet slecht dus. De zomer is van oktober tot april. De temperatuur kan dan oplopen tot 40 ° C en in de nacht kan het koel worden. Gemiddelde dagelijkse temperaturen van 20 tot 34 ° C. De regen valt meestal tussen november en maart en er kunnen dan zware onweersbuien verwacht worden. De winter is van mei tot september met prachtige warme dagen en zeer koude nachten, dalend tot het vriespunt. Zorg dus dat je warme kleding en een slaapzak mee brengt. De meest populaire tijd om te reizen naar Windhoek is tussen maart en oktober, wanneer de regenval het laagst is en de temperaturen mild zijn.

Vaccinaties zijn verplicht als je naar Namibië gaat. Neem contact op met je arts . Hij kan je vertellen wat je nodig hebt. Doe dit ruim van te voren.

Nadat je hebt geboekt sturen wij je een pre departure pakket met alle info en een lijstje met benodigdheden. Het vrijwilligerswerk is werken met dieren, bouwen, en wandelen met bavianen dus je bent waarschijnlijk erg vies! Oude kleren zijn aan te raden voor de dagelijkse activiteiten. Het soort kleding wat je mee moet brengen is afhankelijk van tijd van het jaar dat je gaat. Mei tot september is de winter en kan het erg koud worden in de nacht en vroeg in de ochtend en overdag kan de temperatuur schommelen. Een slaapzak is aan te bevelen! Oktober tot april is de zomerperiode en het regenseizoen en ook al is het overdag vrij warm, in de avond koelt het af.

Heel veel! Je zou het eigenlijk zelf moeten gaan bekijken. Namibië is een prachtig land met een waanzinnig veel verschillende landschappen. Haal het meeste uit je tijd in dit geweldige land door dit project te combineren reis door het land. Wij willen je daar zeker mee helpen! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Ja, leuk he? Een echt certificaat.

Duration Option Price  
2 (Week)EUR 1229Book Now
4 (Week)EUR 2169Book Now
6 (Week)EUR 3199Book Now
8 (Week)EUR 3889Book Now
Book 16 or more weeks up front to secure these deals.
Duration Option Price
4 (Week)EUR 2169 EUR 2126 (Early Bird)
Enquire here
6 (Week)EUR 3199 EUR 3135 (Early Bird)
Enquire here
8 (Week)EUR 3889 EUR 3811 (Early Bird)
Enquire here

Book today with a deposit and travel after 18 - May - 2022 to lock in the early bird price. "Hurry only limited early bird spots available !"

Terms: €250 deposit required on booking. Full payment 12 weeks prior to trip start.

Inclusief

 • Pre departure informatie
 • Vervoer van en naar het vliegveld
 • Accommodatie
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Thee en koffie
 • Aankomst oriëntatie
 • Volledige ondersteuning en hulp van je programma coördinator gedurende het gehele programma

Meer informatie over de maaltijden:

Het ontbijt is selfservice en bestaat uit toast en muesli.
Lunch is meestal koud en varieert . Broodjes, soep of gevulde pannenkoeken en fruit indien beschikbaar.
Het diner is meestal een warme maaltijd of soms een braai (barbeque) en bestaat meestal vlees, groenten, brood, pasta en rijst.

Exclusief

 • Alle vluchten (maar we helpen je graag met het zoeken naar de juiste vlucht)
 • Persoonlijke reisverzekering voor de duur van je stage, die repatriëring moet dekken
 • E-mail/internet en telefoontjes
 • Alle artikelen van persoonlijke aard, zoals curiosa, geschenken, kleding (werk en andere)
 • Drankjes en snacks, die in de winkel gekocht kunnen worden op het terrein
 • Extra excursies
 • Optionele reis naar Windhoek op zondag
 • Optionele Lodge nachten

“Ik heb een te gekke reis gehad en raad iedereen aan met Xtreme Gap te reizen!  Meer reviews hier “
Sanna De Bruin
” Hey Jasminka, dank je wel voor de super tijd! Meer reviews hier.”
Lina Jansen
” Hallo, ik wil nog een keer!!  Meer reviews hier.”
Tom Huissen
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.