18 day china gap year trip (1)

18 Day China loop met startpunt in Shanghai. Deze geweldige reis laat je het beste van China zien in 18 dagen. We reizen door China in een groep en maken vele avonturen mee. Veel is inclusief in deze reis en er zijn ook nog opties om de reis te pimpen met extra activiteiten. Een greep uit de activiteiten: Bamboo raften, panda’s, De Chinese Muur, Kung Fu tempels, oude Chinese tempels en natuurlijk de grote en moderne steden van China.

 

China 18 Dagen Backpacking Tour

Book Now

Highlights

 • Bezoek Shanghai, de grootste stad van de wereld met meer bewoners dan in heel Australie
 • Ervaar de grootste kroegentocht van China – the Drunken Dragon Pub Crawl
 • Ontdek de prachtige omgeving van Yangshuo
 • Bezoek Tianfu Square voor het kollosale Chairman Mao en bezoek de grootste Boeddha van de wereld
 • Al fietsend over de oude muren van de stad
 • Bamboe raften op de Li River
 • Bezoek de panda’s in het Chengdu Research Base van de Giant Panda Breeding
 • Kijk je ogen uit bij het Terracotta leger and verblijf op de boerderij in de bergen in Xi’an
 • Kijk naar Kung Fu op het hoogste niveau in een Shaolin Tempel
 • Wandel en kampeer op de Great Wall en maak de volgende dag de zonsopgang mee
 • We reizen met de nachttrein tussen de bestemmingen dus we verliezen geen tijd met reizen

FOTOS

Reisschema

Dag 1: Shanghai

Welkom in China! De reis begint in Shanghai, een van de meest moderne steden van de wereld. Je ontmoet de rest van de groep bij aankomst op het dakterras van de bar van het Pheonix Hostel. We ontmoeten elkaar om 13.30 uur in het hostel voor de briefing. Daarna reizen we met de nachttrein naar het prachtige Guillin. Zorg dat je op tijd bent, je kunt een dag eerder aankomen. Vraag ons naar de details.

We gaan naar het Shanghai South Station om aan boord van de nachttrein te gaan naar Guillin. De ene gids zet je op de trein en de andere haalt je op in Guillin.

Xtreme Gap Year China Xplorer (7)

Note: deze reis is een variatie van de China Experience reis. Het kan gebeuren dat je de reis van Shanghai naar Yangzhou alleen maakt de eerste avond en dat je de rest van de groep later bij aankomst ontmoet. We laten het je weten als dit zo is. Als je dit niet wilt, kun je ervoor kiezen om te vliegen naar Guillin iangjiang International Airport en de groep op dag 2 ontmoeten.

Note over Shanghai:  De eerste dag is een connectie dag om je aan te sluiten bij de rest van de groep in Guillin. Als je meer tijd wilt in Shanghai om de stad verder te ontdekken, en wij raden dit zeker aan, dan kun je extra nachten bijboeken aan het eind van de reis. De reis eindigt namelijk ook weer in Shanghai. Er zijn optionele activiteiten op de laatste dag.

Dag 2-5: Yangshuo

img-30381Geniet van de rit door het steeds weer veranderende landschap tot de spectaculaire heuvels en bergen tevoorschijn komen. Dat betekent dat je in de buurt komt van je bestemming. Dit is een backpacking en klimmers paradijs en sommige klimpunten hebben interessante namen: The Egg, Baby Frog, Low Mountain and Moon Hill. Als je een 20 yuan briefje hebt kun je zien dat de foto op de achterkant in Yangshuo is gemaakt.

Je eerste activiteit inclusief in deze reis is bamboo raften op de River Li. In de middag laten we ons heerlijk over de rivier glijden, omgeven door bergen. Met de zonsondergang erbij kan het niet beter! Yangshuo staat bekend om de prachtige omgeving en er zijn nog wat leuke optionele activiteiten die je kunt doen.

De accommodatie in Yangshuo is in Monkey Jane’s Hostel. Hier kunnen we nog meer genieten van de omgeving, want dit hostel heeft een super terras met geweldige uitzichten op de bergen en de rivier. Het is het hoogste dakterras in de omgeving dus met zekerheid de beste plek voor een paar biertjes en gezelligheid terwijl de zon ondergaat. Als je een echte stoere bent probeer je snake liquor (10 RMB per shot).

Rond de Li Rivier vind je een aantal optionele activiteiten. Kajakken kent iedereen wel, maar heb je weleens gehoord van deep water soloing? Alles wat je hoeft te doen is omhoog klimmen langs een hoge inham, geen touwen en dan springen in diep water!

Voor de meer relaxte opties, probeer eens Chinees te leren  of neem wat lessen in Kalligrafie.

Voor een te gekke groepsactiviteit kun je naar de Golden Water caves. Smeer elkaar in met rivier modder tot je er uitziet als chocolade koekes en spring dan de hot springs in om je af te spoelen. Dit is superleuk en ook nog erg goed voor je huid.

Hier wordt op een hele speciale manier gevist. Vissen in Yangshuo word iets anders gedaan dan wij kennen. Er worden namelijk vogels ingezet om vis de vangen.

Forget fishing with rods or nets. Fishing in Yangshuo is done is a slightly different way as the men use birds to catch the fish. Speciaal getrainde aalsgolvers duiken van de boot en vangen de vis, komen teug naar de boot en spugen de vis uit. Er zit iets om hun nek waardoor ze alleen de kleintjes kunnen opeten.

Voor een iets minder bekende activiteit en ook nog behoorlijk relaxed kun je kiezen voor de Hot Cupping treatment. Verhitte bamboe of een gals wordt op je rug geplaatst en als ze zich sluiten om je huid trekt dat de onzuiverheden en stress uit je huid. De Yangshuo boeren vinden het geweldig na een dag hard werken op het land en wat maakt het uit dat je een paar dagen rondloopt met 30 donkere cirkels op je huid!

Er is genoeg vrije tijd in Yangshuo naast alle activiteiten en uiteraard gaan we weer door met onze reis, naar Chengdu.

Dag 6 – 8: Chengdu

Xtreme Gap Year China Xplorer (6)Ongeveer 14 miljoen mensen leven in Chengdu, wat ook wel de City of Brocade of City of Hibiscus wordt genoemd. Vandaag is er tijd om de stad te ontdekken en misschien zelfs tijd om de bekende Sichuan Hot Pot te proberen. Heerlijk bubbelende potten met kruiden, olie en verschillende soorten vlees en groente en je kunt zelf kiezen wat je wilt en het zelf maken. Kijk uit voor de Sichuan Pepers, die kunnen behoorlijk heet zijn!

Dag 2 in Chengdu start vroeg omdat je naar het Panda fokprogramma Research Center. Panda’s doen niet veel maar ze zien er ontzettend schattig uit, net knuffels zijn het. Wel zijn ze veel met eten bezig. Ontbijt tijd is de beste tijd om deze zwart witte knuffels te zien, ze eten ongeveer 20 kilo bamboe.

Bij terugkeer in Chengdu kun je als je wilt genieten van een massage. De masseurs zijn blind of bijna blind en omdat hun gevoel beter is dan bij iemand die kan zien krijg je hier de beste massages.

Als je eenmaal lekker relaxed bent is het tijd voor de nachttrein naar Xi’ an. De treinrit is ongeveer 800 kilometer en duurt ongeveer 15 uur.

Dag 9-10: Xi´an

We nemen je in de ochtend mee op een tocht met gids en bezoeken de nummer 1 attractie in Xi’an, het Terracotta Leger.  Dit is in 1974 ontdekt door lokale boeren en is met zekerheid een plek die je gezien moet hebben als je China bezoekt. Archeologen zijn nog volop bezig op deze bijzondere plek en op dit moment zijn er nog duizenden soldaten die uitgegraven moeten worden (en zo ook 40.000 wapens). Iedere soldaat heeft zijn eigen kenmerken en begraven naast de soldaat liggen de paarden en andere toebehoren. De eerste Keizer uit China, Qin Shi Huang, overleed in 210 voor Chr. en de soldaten moesten hem beschermen in het hiernamaals.

Je bent wel even bezig om alles goed in je op te nemen en als je wilt kun je een fietstocht nemen rond de stadsmuren.

Het moslim gedeelte van Xi’an is een levendige plek, zoals op de Beiyuanmen Muslim Market. Dit is een geweldige plek voor lunch en om lekker rond te neuzen op zoek naar souvenirs. Er zijn 10 moskeeen in de omgeving en de meest bekende is de Great Mosque met mooie decoraties en versieringen en een prachtige tuin. Je kunt hier de hele dag vrij rondlopen, wat je godsdienst ook is. Alleen de Prayer Hall is voor moslims.

In de avond raden wij aan om de Big Wild Goose Pagoda te bezoeken om Azie’s grootste licht en geluid show te zien. En als je nog verder wilt, raden wij aan om naar een van de vele karaoke bars te gaan. Karaoke of KTV zoals het ook wel genoemd wordt is ontzettend populair in China en zelfs nog meer in Xi’an en in zo ongeveer alle nachtclubs vind je Karaoke bars.

Er zijn vele daklozen on Xi’an en op ons bezoek vanavond geven we iets terug aan dit geweldige land. We gaan helpen soep uitdelen in een soepkeuken. Dat zijn koppen thee, noodels en gestoomde bonen, aangeboden door de organisatie come rain or shine.

Dag 11 – 12 Shaolin

Shaolin kung fu TempleWe starten vandaag weer vroeg en reizen noordwest van Denfeng naar de dichtbegroeide bergen. Hier staat de ‘Number one temple under heaven’ en is vooral bekend als thuisbasis voor de Shaolin Kung Fu en is een UNESCO werelderfgoed plek.

Deze tempel komt uit 495 na Chr. en heeft een hele historie. Het complex heeft 7 hallen en is een geweldige spot om te fotograferen.

Dag 13 – 16 : Beijing

Nadat we de ochtend rustig aan hebben gedaan, gaan we naar de Chinese muur. Daar gaan we de nacht doorbrengen en kamperen. Zo beleven we de muur, het waanzinnige bouwwerk op z’n best. De reis naar de Great Wall of China doen we met de bus en duurt ongeveer 2 uur, natuurlijk afhankelijk van het verkeer uit Beijing. Als we eenmaal uit de stad zijn verandert de natuur naar vooral bosrijk gebied en bergen zover als je kunt kijken.

Niets kan je voorbereiden op de realiteit van de Great Wall of China. De enorme grootte van dit iconische bouwwerk wat op een behoorlijke afstand al zichtbaar is en ongelofelijk lang is, dat kun je echt niet voorstellen. Adembenemend is het en terwijl je er rondloopt vraag je je af hoe men het heeft kunnen bouwen . De lokale bevolking noemt het de Wild Wall. Nadat we een stuk gewandeld hebben op de muur gaan we kamperen, zoeken we een plek en zetten we de tent op. De zon hier zien ondergaan is een magische ervaring en blijft voor altijd in je geheugen gegrift.

We gaan de volgende dag vroeg op om de zon te zien opkomen boven de Great Wall en nadat we prachtige foto’s hebben genomen gaan we terug naar Beijing. De rest van de dag en de volgende dag kun je zelf besteden in de stad.

Xtreme Gap Year China Xplorer (9)

Als je echt Beijing style wilt eten raden wij de night market aan. Er zijn overal eet stalletjes met zowel eten wat je herkent als wat je niet herkent! Veel van het eten wordt op stokjes geserveerd en een sateetje klinkt natuurlijk super, maar je zal hier ook andere dingen op een stokje tegenkomen als kevers, wormen/maden en zelfs schorpioenen! Gelukkig staat er in Mandarijn en Engels wat het is dus als je niet zeker bent of je een hagedis of lam kebab eet kun je dit misschien nog even checken. De stokjes worden rauw in de etalage gelegd en gefrituurd in de wok op bestelling. Dit is echt een geweldige ervaring om met de groep te doen en zeker weten dat het duidelijk gaat worden hier wie de sterkste maag heeft en het meeste lef!

Na de fantastische of misschien minder fantastische ervaring kun je nog naar het Chaoyang theater. Acrobatiek op het hoogste niveau!

Vergeet niet naar Tiananmen Square te gaan. Dit is echt een must-see. Heerser Mao overleed in 1976 en hij ligt in een kristallen kist in het Mausoleum sinds die tijd. Hij wilde gecremeerd worden maar zijn laatste wens werd niet gehonoreerd en dagelijks bezoeken duizenden mensen hem. Aan de oostelijke zijde van het plein vind je het National Museum, voor ieder die wat meer wil weten over de geschiedenis van Beijing.

Een paar straten van Tiananmen Square vind je Forbidden City, wat vanaf de 15e eeuw de thuisbasis was van vele heersers en hun gevolg. De stad is een fascinerende plek met de hoge muur er omheen, inclusief slotgracht, met ongeveer 9000 kamers over ongeveer 1000 gebouwen. Het Palace Museum vind je hier ook, waar prachtige schatten liggen en schitterende kunststukken.

Om te zien hoe de anderen leven verplaats je je van het centrum naar rand naar het prachtige Kunming Lake om het zomerpaleis te bezichtigen. Er zijn paviljoens, torens, bruggen en andere handgemaakte oude structuren, in totaal wel rond de 3000, verspreid over een groot stuk grond. De meest interessante zijn de Marble Boat en de Seventien Arches Bridge.

Andere bezienswaardigheden in Beijing zijn de Bird’s Nest Stadium van de Olympische spelen uit 2008 en de Water Cube. Ze zijn prachtig om te zien in het daglicht maar in de avond nog mooier omdat ze prachtig zijn belicht.

Da8 17-18: Hangzhou & Moganshan

18 day china gap year trip (2)We kunnen tussen 2 grote stops weer even lekker ademhalen in de natuur. Niet alleen wij genieten hier van de bergen, dit is waar de elite van Shanghai naartoe gaat, van de oude kolonisten tot Mao.

“In heaven there is paradise, on earth there is Hangzhou”.

Hangzhou, wat ooit de hoofdstad van China was en naar men zegt bezocht door Marco Polo, is een mooie mix tussen oud en nieuw en is gebouwd aan de oever van West Lake. Iedereen in China kent het om de schoonheid en cultuur. Hangzhou is een van de meest bezochte toeristische steden in de wereld.

Aan het eind van dag 18 heb je duizenden kilometers afgereisd, veel ervaringen gedeeld met je reisgenootjes en de mooie herinneringen blijven altijd bij je. Maar, het is nu wel tijd om afscheid te nemen. Terug naar huis of door naar volgende avonturen.

Optionele Activiteiten & Beknopt reisschema

Deze reis is zo ontwikkeld dat er nog genoeg tijd is om zelf rond te kijken en te ontdekken. Daarnaast zijn er vele optionele activiteiten waaraan je kunt deelnemen, op iedere locatie op de route. Hieronder vind je een overzicht van wat er iedere dag gebeurt met de optionele activiteiten erbij.

Dag 1: Shanghai

 • Ontmoet de groep op het dakterras van het Pheonix Hostel. Je kunt je bagage in het hostel laten als je dat wilt
 • Transfer naar Shanghai Zuid Station om op de nachttrein naar Guillin te stappen
 • 1 gids zet je op de trein, de andere haalt je op in Guillin

Dag 2-5: Yangshuo

 • Probeer traditioneel Chinees eten koken in het vriendelijke en lokale keuken instituut
 • Lunch met de groep
 • Niet te missen activiteit: cruise over de Yulong River op een Gondola, Chinese stijl Bamboe raften! Inclusief fietsen om rond te rijden (draag ajb een helm als je fietst)
 • Optioneel:Aalsgolver vissen
 • Optioneel: Fietstocht naar Moon Hill en een grotten complex, inclusief modderbad en hot springes
 • Optioneel: Deep Water soloing of Rots Klimmen, beiden zeer aan te raden! c
 • Optioneel: Ervaar Chinese traditionele therapie zoals Hot Cupping
 • Optioneel: Ga heerlijk Kajakker op de Li River (je moet wel om 13 uur terug zijn)
 • Optioneel: Een echte traktatie; ervaar hoe het echte landleven is op een boerderij door een bezoekje te brengen aan het dorp vande Adventure Leaders’s
 • Stap op de minibus naar Noord Bus Staion en stap op de bus naar Guillin
 • We nemen afscheid van de tweede Adventure leader en stappen aan boord van de trein naar Chengdu

Dag 6-8: Chengdu

 • Aankomst in Chengdu waar we onze nieuwe Adventure leader ontmoeten en met de metro naar ons hostel gaan
 • Optioneel: Massage van blinde masseuse
 • Mandarijn les 1: Neem een taalles bij de Adventure Leader
 • Optioneel: Bezoek een traditionele Sichuan Opera show
 • Niet te missen activiteit: Ga mee naar de Panda’s in het Giant Panda Breeding & Research Center
 • Optioneel: Bezoek ‘s werelds grootste stenen Boeddha in Leshan
 • Optioneel: Slenter door Jinli street en de Tibetaanse wijken (zonder gids) Chengdu ligt naast Tibet or Xizang in Mandarijn, dus je vindt hier een grote groep etnische minderheden uit Tibet
 • Optioneel: Proef de befaamde Sichuan Hot Pot als je het durft! Super heet!
 • Uitgaan in Chengdu
 • Optioneel: Bezoek het Wenshu Monastery, Sichuan Provincie Museum, People’s Park en een traditioneel Theehuis
 • We nemen de bus of metro naar Chengdu Noord Treinstation
 • We nemen afscheid van onze Adventure Leader en gaan een boord van de trein naar Xi’an

Dag 9-10: Xi’an

 • Aankomst in Xi’an waar we onze nieuwe Adventure leader ontmoeten
 • Check in, in ons hostel
 • Optioneel: Bezoek de Bell Drum towers, Muslim Quarter en de  Great Mosque en leer over de geschiedenis van Silk Road, de torens, moskee en wat lokale legendes
 • Street food in Muslim Quarter. Relax na het eten op Silk Road markt vlakbij
 • Optioneel: Doe vrijwilligerswerk bij Star Sun Home
 • Niet te missen activiteit: Terracotta Leger  – Gratis
 • Optioneel: Fietstocht op Ming Dynasty Stadsmuren (draag ajb een helm)

Dag 11-12: Shaolin

 • Stap aan boord van onze eigen minivan en later de bus naar DengFeng, het dichtstbijzijnde dorp bij de Shaolin Tempel Board a private minivan then a bus to
 • Aankomst in DengFeng
 • Optioneel: Kungfu Lessen & Show bij een lokaal weeshuis wat door de Shaolin wordt gerund
 • Tempel waar de monniken deze kinderen leren om Kungfu masters te worden. Alle verdiensten gaan direct naar het weeshuis
 • Diner in het guesthouse
 • Mandarijn les; neem je tweede taalles
 • Optioneel: Bezoek het visitekaartje van Kung Fu, de Shaolin Tempel
 • Optioneel: Wandel naar Dharma Cave, een spirituele plek voor boeddhistische pelgrims en geniet van het prachtige uitzicht van de omgeving en de tempels
 • Late lunch in het guesthouse, inpakken en uitchecken
 • Vertrek nar Zhengzhou om op de trein naar Beijing te stappen
 • Wat eten op het station voordat de trein vertrekt

Dag 13-16: Beijing

 • Aankomst in Beijing en we ontmoeten de nieuwe Adventure Leader. Transfer met de bus naar het hostel. We verblijven hier niet, maar je kunt wel gebruik maken van de badkamer en gezamenlijke ruimtes. We gaan in de middag door naar de Chinese Muur.
 • Mandarijn les: Neem je 3e taalles
 • Het is tijd voor de Mandarij Challenge! Gebruik je net geleerde kennis over Mandarijn voor deze Challenges rond de oude straten en steegjes in Beijing. Het winnende team krijgt een prijs
 • Verplichte maaktlijd bij een lokale boerderij om toegang te krijgen tot het enige deel van de Grote Muur die niet in gerestaureerd
 • Niet te missen activiteit; Wandel op het stuk van de Muur wat niet is gerestaureerd en zet de tenten op, op een verlaten stuk Muur. Hier kijken we naar de zonsondergang bij een van de grote wonderen van de wereld (nb, ivm koud weer voor eind april en na september logeren we in een guesthous vlakbij de Muur en kamperen wij dus niet, maar we gaan wel naar de Muur om de zonsondergang te kijken)
 • Niet te missen activiteit; zonsopgang op de Muur
 • Terugkeer naar Beijing
 • Optioneel: Bezoek het Olympic Bird’s Nest Stadion
 • Optioneel: Een geweldig Chinese Acrobaten act, uitgevoerd door jonge getalenteerde mensen uit China
 • Optioneel: Proef Beijing’s nummer 1 gerecht: Peking Roast Duck, het gerecht wat vroeger alleen gemaakt werd voor het koningshuis
 • Optioneel: Wandel over het Tiananmen Square, inmiddels wereldberoemd
 • Optioneel: Bezoek de Verboden Stad. Het grootste paleisachtige complex in de wereld, met 980 gebouwen welke 24 verschillende Chinese royalties kon herbergen
 • Optioneel: Bezoek Jingshan park voor een waanzinning uitzicht op de drie paleizen: Forbidden City, Temple of Heaven, Summer Palace en Tiananmen Square
 • Test je afding kwaliteiten op de Fake Goods Market!
 • Laat je smaakpapillen keihard werken op de WangFuJing night market waar je zo ongeveer alles kunt proeven wat je nooit eerder hebt geproefd. Bijvoorbeeld schorpioen, hond, kat, insecten etc! Hoeft niet, mag wel. Wie durft?
 • Optioneel: Bezoek de Temple of Heaven, het grootste complex in de wereld waar het hiernamaals centraal staat.
 • Stap aan boord van de nachttrein naar Hangzhou

Dag 17-18: Hangzhou & Moganshan

Na het ontbijt neemt de groep de minibus van Hangzhou treinstation naar Moganshan, beroemd door de bamboe bossen.

 • Optioneel: Wandel naar Moganshan Peak Dinner
 • Diner
 • Geniet van het ontbijt en check uit. Je kunt je spullen in het hostel laten
 • Niet te missen activiteit: Fiesttocht
 • Lunch in het hostel
 • We reizen naar Hangzhou Oost Treinstation en nemen de bullet trein naar Shanghai
 • Aankomst in Shanghai en transfer via de metro naar het hostel
 • Optioneel: Ga mee op de Shanghai Drunken Dragon kroegentocht – een favoriet onder onze reizigers!

We krijgen vaak de vraag hoeveel extra activiteiten kosten. Hieronder vind je de kosten van de activiteiten die je tijdens deze reis kunt doen. Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen wijzigen, dat  valuta schommelt, dus dit is een richtlijn en kan afwijken. Het geeft je wel een goede indicatie van de extra kosten.

 

 • Entrance to the Great Wall: 45CNY (ong. 5.80 euro)
 • Cable car at Great Wall: 55CNY each way (ong. 7.13 euro)
 • Toboggan at Great Wall: 45CNY (ong. 5.80 euro)
 • Beijing: Forbidden City: 60CNY (Ong. 7.80 euro)
 • Beijing: Temple of Heaven: 35CNY (ong. 4.54 euro)
 • Beijing: Summer Palace: 50CNY (ong. 6.48 euro)
 • Beijing: Legend of Gongfu performance: 100CNY (ong. 12.96 euro)
 • Beijing or Shanghai: Acrobatic Performance: 100CNY (ong. 12.96 euro)
 • Beijing: Opera Performance: 180CNY (ong. 23.33 euro)
 • Beijing: Hutong Cycle Tour: 100 CNY (ong. 12.96 euro)
 • Shanghai: Yuyuan Garden: 40CNY (ong. 5.18 euro)
 • Shanghai: Jinmao Tower: 100CNY (ong. 12.96 euro)
 • Shanghai: Huangpu River night cruise: 70CNY (ong. 9.07 euro)
 • Shanghai: Oriental Pearl View deck 100 CNY (ong. 12.96 euro)
 • Xi’an: Terra Cotta Warriors Museum: 150CNY (ong. 19.44 euro)
 • Xi´an: Bell & Drum Towers: 40CNY (ong. 5.18 euro)
 • Xi´an: Great Mosque: 25CNY (ong. 3.24 euro)
 • Xi´an: City Wall South Gate: 40CNY (ong. 5.18 euro)
 • Xi´an: Big Wild Goose Pagoda: 50CNY (ong. 6.48 euro)
 • Xi´an: Dumpling Banquet: 80CNY (ong. 10.37 euro)
 • Yangtze River: Three Lesser Gorges: 220 CNY (ong. 28.52 euro)
 • Yangtze River: Three Gorges Dam: 120 CNY (ong. 15.55 euro)
 • Yangshuo: 40 min Calligraphy class: 30 CNY (ong. 3.89 euro)
 • Yangshuo: Chinese Language lesson: 40 CNY (ong. 5.18 euro)
 • Yangshuo: Impression Light Show: 188 CNY (ong. 24.37 euro)
 • Yangshuo: 1 hour Gongfu Lesson: 50 CNY (ong. 6.48 euro)
 • Yangshuo: Cooking School & market tour: 150CNY (ong. 19.44 euro)
 • Yangshuo: Bike rental: 20CNY (ong. 2.59 euro)
 • Yangshuo: Kayaking: 130CNY (ong. 16.84 euro)
 • Yangshuo: Li River Cruise: 80CNY (ong. 10.37 euro)

Trip Frequently Asked Questions

Alle accommodatie is inclusief in deze China groepsreis. We maken meestal gebruik van hostels met gedeelde kamers. Er is een mogelijkheid om je kamer te upgraden, dit kost ongeveer 29 euro per nacht. Laat het ons ajb een paar weken van te voren weten of je dit wilt.

De checken regelmatig de hostels waar we gebruik van maken of ze schoon en veilig zijn. Alle accommodatie heeft een moderne badkamer faciliteiten en internet toegang.

Een deel van de reis zullen we kamperen op de Great Wall of China. Je hoeft hier geen spullen voor mee te nemen, alles is inclusief. We brengen 1 nacht door op een traditionele organische boerderij en je krijgt ook de gelegenheid om in een roundhouse te logeren.

We logeren in slaaptreinen op sommige delen van de reis, dit is een ideale manier van reizen, omdat je de volgend ochtend wakker wordt in een nieuwe omgeving en je mist geen dag reizen. Slaaptreinen hebben allemaal een echt bed en het is superleuk!

Deze reis is exclusief maaltijden. De gids zal altijd advies geven over waar je het beste kunt gaan eten en meestal eet iedereen samen. Een maaltijd kost gemiddeld ongeveer 4 euro per persoon.

Als je echt heel goedkoop wilt eten, kun je een kom met noedels of gebakken rijst kopen voor ongeveer 1,5 euro.

Je kunt ook Westers eten en de meeste hostel hebben Westers eten op het menu. Dit kost ongeveer 3,5 euro. Maar hey, je bent in China, dus eet vooral van de lokale keuken!

Je hebt een visum nodig om China in te komen. Wij kunnen je in contact brengen met een visum bureau maar je kunt ook direct naar de Ambassade. Je hebt een invitation letter nodig en deze krijg je van ons nadat de reis betaald is. Wij adviseren je daarom om op tijd te boeken om alles in orde te maken.
Onze groepen bestaan meestal uit tussen de 10 en 18 personen. het minimum aantal is 5 personen.
Meestal wel ja, maar soms wordt je op de trein gezet door de ene gids en bij aankomst opgehaald door een andere gids.
Deze reis is vooral populair bij jongeren tussen de 18 en 25 jaar, maar alle leeftijden zijn welkom.
De reis start met een briefing in het hostel in Shanghai op dag 1, om 13.30 uur. Zorg dat je op tijd bent, want we gaan dezelfde dag op de nachttrein naar de volgende locatie. Je kunt ervoor kiezen een dag eerder aan te komen, vraag ons naar de details. De reis eindigt op de laatste dag met een vrije dag en optionele activiteiten. Je kunt op de laatste dag naar huis vliegen of kiezen voor een extra nacht en de optionele activiteiten.

Duration Option Price  
18 (Days)EUR 1429Book Now

INCLUSIEF

 • Alle vervoer
 • Gedetailleerd informatiepakket
 • Service van Engels sprekende, lokale coordinators en gidsen
 • Alle accommodatie
 • Groepsreis met begeleiding
 • Bamboe raften over de Li River
 • Nachttreinen
 • Propaganda Museum in Shanghai
 • Shop till you drop op Nanjing Road
 • Check out de Shanghai skyline
 • Dompel je onder in Chines modderbaden
 • Entree voor de Panda breeding research centre
 • Entree voor de terracotta Warriors
 • Qin ling Mountains excursie
 • Een bezoek aan de Shaolin Temple
 • Kamperen op de Great Wall of China
 • Tiananmen Square en de Forbidden City

EXCLUSIEF

 • Tranfer van en naar het vliegveld (maar super eenvoudig)
 • Vluchten
 • Reisverzekering
 • Zakgeld (inclusief zakgeld voor optionele activiteiten)
 • Optionele activiteiten
 • Maaltijden

Data

Departing Shanghai – Finishing Shanghai

2020 Start Dates
Departure Finish

March 09/03/2020 – 26/03/2020
March 11/03/2020 – 28/03/2020
March 18/03/2020 – 04/04/2020
March 25/03/2020 – 11/04/2020

April 01/04/2020 – 18/04/2020
April 06/04/2020 – 23/04/2020
April 08/04/2020 – 25/04/2020
April 15/04/2020 – 02/05/2020
April 22/04/2020 – 06/05/2020
April 29/04/2020 – 16/05/2020

May 06/05/2020 – 23/05/2020
May 11/05/2020 – 28/05/2020
May 13/05/2020 – 30/05/2020
May 20/05/2020 – 06/06/2020
May 25/05/2020 – 11/06/2020
May 27/05/2020 – 13/06/2020

June 03/06/2020 – 20/06/2020
June 08/06/2020 – 25/06/2020
June 10/06/2020 – 27/06/2020
June 17/06/2020 – 04/07/2020
June 24/06/2020 – 11/07/2020

July 01/07/2020 – 18/07/2020
July 06/07/2020 – 23/07/2020
July 08/07/2020 – 25/07/2020
July 15/07/2020 – 01/08/2020
July 22/07/2020 – 08/08/2020
July 27/07/2020 – 13/08/2020
July 29/07/2020 – 15/08/2020

August 05/08/2020 – 22/08/2020
August 10/08/2020 – 27/08/2020
August 12/08/2020 – 29/08/2020
August 19/08/2020 – 05/09/2020
August 26/08/2020 – 12/09/2020

September 02/09/2020 – 19/09/2020
September 07/09/2020 – 24/09/2020
September 14/09/2020 – 01/10/2020
September 16/09/2020 – 03/10/2020
September 23/09/2020 – 10/10/2020
September 30/09/2020 – 17/10/2020

October 07/10/2020 – 24/10/2020
October 14/10/2020 – 31/10/2020
October 19/10/2020 – 05/11/2020
October 21/10/2020 – 07/11/2020
October 28/10/2020 – 14/11/2020

November 04/11/2020 – 21/11/2020

2021 Start Dates:

Departure Finish

March 10/03/2021 27/03/2021
March 17/03/2021 03/04/2021
March 24/03/2021 10/04/2021

April 05/04/2021 22/04/2021
April 07/04/2021 24/04/2021
April 14/04/2021 01/05/2021
April 26/04/2021 13/05/2021

May 05/05/2021 22/05/2021
May 12/05/2021 29/05/2021
May 19/05/2021 05/06/2021
May 24/05/2021 10/06/2021

June 02/06/2021 19/06/2021
June 09/06/2021 26/06/2021
June 16/06/2021 03/07/2021
June 23/06/2021 10/07/2021
June 30/06/2021 17/07/2021

July 05/07/2021 22/07/2021
July 14/07/2021 31/07/2021
July 21/07/2021 07/08/2021
July 28/07/2021 14/08/2021

August 04/08/2021 21/08/2021
August 11/08/2021 28/08/2021
August 18/08/2021 04/09/2021
August 25/08/2021 11/09/2021

September 01/09/2021 18/09/2021
September 06/09/2021 23/09/2021
September 15/09/2021 02/10/2021
September 22/09/2021 09/10/2021

October 06/10/2021 23/10/2021
October 13/10/2021 30/10/2021
October 27/10/2021 13/11/2021

November 03/11/2021 20/11/2021

×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.