Word surfinstructeur en leef het leven van een echte Beach Boy / Girl! Dag in dag uit surfen,lekker buiten op ‘t strand, in de zon, kampvuur in de avond en strandfeesten in de weekenden, wie wil dat niet? Het surfkamp is op slechts 2 uur rijden van Byron Bay op een geweldig mooie locatie aan de oostkust van Australië. Deze opleiding tot surfinstructeur wordt wereldwijd erkend en na afloop kun je in Australië een baan vinden!

Opleiding tot Surfinstructeur Australië

Book Now

Leer voor surfinstructeur, de leukste baan als je van zon, zee en strand houdt!

Eindeloos veel strandfeestjes, veel nieuwe vrienden maken van over de hele wereld, relaxen bij de zonsondergang, wonen aan zee en leren hoe je surf lessen geeft.  Wat een leven! De surfacademie wordt door 2 zeer ervaren instructeurs gerund. Je verblijft in een speciaal daarvoor gemaakt surfkamp, 2 uur van Byron Bay vandaan, aan de prachtige kust van Australië. In 3 maanden leer jij alle surftechnieken van beginner tot professioneel niveau. Je leert alles wat je moet weten om na je opleiding te kunnen werken in Australië (of ergens anders in de wereld).

Surfen, surfen en nog eens surfen. Daar gaat het om. En om de heerlijke lifestyle van een beach boy (of girl). Naast surftechnieken leer je ook coaching technieken en reddingstechnieken. Het certificaat is internationaal erkend. De perfecte start voor een nieuwe carrière!

Highlights

 • 5 day Australia Surf trip (3)De locatie is ongeveer 2 uur rijden van Byron Bay vandaan, direct aan het prachtige strand en de heldere blauwe zee.
 • Je vindt hier verlaten stranden met eindeloos veel surfgolven. En hier is het waar het surfkamp staat en waar jij woont.
 • Vaak ben jij niet alleen in de golven. Links je surfmaatje en rechts een dolfijn! Hoe fijn kan het leven zijn?
 • Je leert iedere dag veel, heel veel techniek en je wordt steeds weer gecoacht door de instructeurs. Tot je na 3 maanden je certificaat ontvangt en klaar bent om te werken en te verdienen.

 

Foto’s

Reisbeschrijving

Surfinstructeur worden in 3 maanden

Als je de kunst van het surfen echt goed wilt leren en van je nieuwe passie je werk wilt maken (of in ieder geval tijdens je tussenjaar), dan is dit het programma voor jou! Het is niet alleen 3 maanden surfen en leven op het strand, maar uiteindelijk kun je er nog echt geld mee verdienen ook!

Je hoeft geen ervaring te hebben om deze opleiding te starten, wel moet je kunnen zwemmen (schoolslag is voldoende) en dien je minimaal 18 jaar oud te zijn.

Bekijk het schema voor de surfopleiding per maand

LEVEL1

 • Je leert over veiligheid en je leert alles over de zee mbt surfen
 • Je leert alles over surfomstandigheden en het kiezen van de juiste golven
 • Je leert golven van begin tot eind te surfen zonder van je board te vallen
 • Je leert op het juiste moment een golf te laten gaan
 • Je  bouwt een enorme conditie op
 • Je leert alles over de surfboards en surfpakken

LEVEL 2

 • Je fitness en surf kwaliteiten worden getest
 • Een golf ‘rijden’ en een draai kunnen maken op golven tot 1 meter hoog
 • Goed kunnen bepalen welke golf wel of niet te ‘pakken’
 • Links en rechts een golf kunnen surfen
 • Alles kunnen vertellen over golven, getijden en stromingen

LEVEL 3

 • Eerste hulp kunnen toepassen
 • Een reddingsactie kunnen uitvoeren
 • 500 meter binnen 10 minuten zwemmen in zee
 • Het toepassen van gevorderde resuscitatie technieken
 • Surflessen geven
 • Bepalen of een gebied veilig is om te surfen en vertellen waarom of waarom niet
 • Surflessen kunnen samenstellen
 • Kunnen draaien, links om en rechts om kunnen surfen

 

De laatste maand leer je veel over coaching

Met deze kwalificatie kun je in surf instructeur in Australië terecht. Perfect om tijdens je tussenjaar wat bij te verdienen, en dat met het strand als je kantoor. Als je geen surfinstructeur wilt worden, maar gewoon lol wilt hebben en veel wilt leren, kijk dan naar onze Surf Dude cursus in Australië.

Accommodatie

Het surfkamp ligt op een prachtige plek in een natuurpark. De kustlijn is prachtig en rustig. Omdat de plek vrij afgelegen is van de toeristische gebieden is er altijd voldoende ruimte voor jou om te surfen.

Jouw accommodatie is vlak aan het strand deel je met meerdere personen. Van 2 tot 8. Het is afhankelijk van wie er nog meer deelnemen en hoe druk het is. De surfschool is onderdeel van de camping en het surfstrand is op 100 meter lopen. Alles is dus dichtbij en voelt heel veilig en gezellig aan.

Data

Het programma loopt het gehele jaar door en start in Sydney. Het programma start iedere eerste maandag van de maand. Je dient op zondag aan te komen in Sydney.

Veelgestelde Vragen

Na je 3 maanden training is het tijd om werk te vinden (als je dat wilt). Je krijgt hierbij hulp, want er is een groot netwerk aan surfscholen over heel Australië (ook al kunnen we niets garanderen, de kansen zij best groot). Je kunt dan anderen leren hoe te surfen en geld verdienen op het strand en in de zee! Je kunt in Australië werken, maar je certificaat is wereldwijd erkend. Je kunt verder reizen en werken als surfinstructeur. Veel Xtreme Gappers gingen verder naar Fiji, Nieuw Zeeland, Bali en sommigen werken zelfs in (brrr) Holland.

Ja, je surft 5 dagen in de week, minimaal 4 uur per dag en dat is best pittig. Maar als je vrij bent is er ook nog veel anders leuks te doen. Leer het personeel kennen, doe mee aan coole spelletjes en activiteiten die georganiseerd worden. Ga kajakken, parachutespringen, en ga lekker genieten van een muziekje bij het kampvuur.  Op het strand kun je het zo actief maken als je zelf wilt. Wij reizen met volleybal spullen, voetballen etc.

De surfacademie is een erg sociale plek. Naast het surf instructeur programma is het surfkamp ook de spot waar de Oz Experience bus een stop maakt en dat betekent dat er iedere week honderden backpackers stoppen. Een feestje kan dus best heftig worden!

Als je op zoek bent naar rust kun je je terugtrekken in je surfhouse wat net wat verder ligt van het surfkamp. Daar kun je relaxen met de andere studenten van de surf academie. Normaliter zijn er tussen de 7 en 10 studenten aanwezig, dus er is altijd wel iemand om tijd mee door te brengen.

Drie maal daags krijg je goed, lekker en gezond eten. Alles wat je maar wenst. Van surfen krijg je trek. In de ochtend is er muesli ed, vers fruit, toast , jam, etc. Met de lunch staan er allerlei salades voor je klaar, bonen, vlees, spaghetti etc. In de avond verse pasta, vlees, rijst, toetjes. Noem het maar op. En alles is vers bereid!

Na 3 maanden intensief surfen bij jij klaar om examen te doen voor je instructeurs. Dit is niet verplicht. Je kunt dus ook intensief leren surfen in 3 maanden en geen examen doen als je niet wilt werken als instructeur. Wil je dat wel, dan moet je 1000 AUD te plekke betalen.

Je hoeft geen ervaring te hebben als je aan deze opleiding start, maar je moet wel een matige tot goede conditie hebben en je moet van water houden, want daar lig je tenslotte iedere dag in. Je hoeft ook geen hele goede zwemmer te zijn, want je surfbord is een prima drijfplank voor je! Als je nog geen of slechts een klein beetje ervaring hebt moet je de opleiding van 3 maanden doen. Binnen drie maanden garanderen wij dat jij een uitstekende surfer bent mits je natuurlijk ieder dag surft en een goed doorzettingsvermogen hebt.

De surf academie is ontworpen om je in 3 maanden van beginnend surfer tot instructeurs level te trainen.

Als je alleen de opleiding wilt volgen en niet van plan bent vervolgens in Australië een baan te gaan zoeken heb je geen werkvisum nodig. Je hebt 20 ‘werk’ uren tijdens je opleiding, maar dit wordt gezien als stage/training en je wordt hier niet voor betaald, dus heb je geen werkvisum nodig.

Er trainen veel mensen van allerlei nationaliteiten op de surf academie in Australië. Iedere eerste maandag van de maand begint een nieuwe groep. Sommige blijven 1 maand andere 2 of 3. Weer anderen trainen er alleen een aantal maanden om hun surf kwaliteiten te verbeteren en gaan niet voor de instructeurs opleiding (dat bieden wij ook aan en dit is wat goedkoper omdat je geen certificering ontvangt, de surf dude) en er zijn groepen jongeren die slechts 3 tot 5 dagen komen als onderdeel van hun rondreis en alleen de beginselen leren van surfen, ook dit bieden wij trouwens aan. (erg leuk als deel van je rondreis door Australië)

Je kunt een elektronisch visum aanvragen, standaard voor 3 maanden dus dat is vaak net te kort voor de opleiding van 90 dagen als je ook nog een aantal dagen in Sydney wilt verblijven.
Je kunt via de Australische ambassade een visum voor 6 maanden aanvragen of je kunt ook overwegen om een Working Holiday Visum aan te vragen. Klik hier voor meer info.

Er is Wifi aanwezig. Het kost 5 AUD voor 24 uur, 10 AUD voor 3 dagen en 15 AUD voor 7 dagen.
Er is geen pin op locatie, maar er rijden dagelijkse shuttles naar de stad en daar kun je pinnen.

Duration Option Price  
30 (Days)Development Course - No QualificationEUR 2279Book Now
3 (Month)Excl. local paymentEUR 5259Book Now
Book 16 or more weeks up front to secure these deals.
Duration Option Price
30 (Days)Development Course - No QualificationEUR 2279 EUR 2256 (Early Bird)
Enquire here
3 (Month)Excl. local paymentEUR 5259 EUR 5154 (Early Bird)
Enquire here

Book today with a deposit and travel after 11 - Feb - 2022 to lock in the early bird price. "Hurry only limited early bird spots available !"

Terms: €250 deposit required on booking. Full payment 12 weeks prior to trip start.

Inclusief

 • Reisinformatie pakket voordat je vertrekt
 • Vervoer van Sydney naar het surfkamp (enkele reis)
 • Accommodatie, 90 dagen!
 • Beddengoed
 • Alle maaltijden
 • Koffie en thee
 • Alle lessen van professionele instructeurs
 • Alle benodigde materialen (wel wordt er aangeraden je eigen wetsuit mee te nemen of aan te schaffen)
 • 20 uur stage
 • 2 dagen per week vrij om meer van de omgeving te ontdekken
 • Goede carrière mogelijkheden

Wat is nog meer inbegrepen?

 • Internationaal erkend Level 1 Surfinstructeur kwalificatie
 • Eerste hulp training
 • Ocean Safety Surf Coach Award APOLA
 • Advanced Resuscitation
 • Ook leer je kinderen te coachen
 • Je surft iedere dag, 3 maanden lang en je leeft in een surfhouse direct aan het strand
 • Je eten is geregeld, dus daar hoef je niet meer aan te denken na een pittige surfdag
 • Er komen veel backpackers naar het kamp, dus je ontmoet makkelijk en veel nieuwe mensen
 • Als je gecertificeerd bent, kun je werken en krijg je betaald voor de coolste baan van Australië!.
 • Je leeft direct aan het strand.

Exclusief

 • Vluchten
 • Visa
 • Zakgeld
 • Reisverzekering
 • 1000 AUD Local payment ter plekke betalen bij aankomst voor examen fees
 • Vervoer terug naar Sydney, vaak kunnen we het wel gratis voor je regelen

 

Data

More dates
“Ik heb een te gekke reis gehad en raad iedereen aan met Xtreme Gap te reizen!  Meer reviews hier 
Sanna De Bruin
” Hey Jasminka, dank je wel voor de super tijd! Meer reviews hier.”
Lina Jansen
” Hallo, ik wil nog een keer!!  Meer reviews hier.”
Tom Huissen
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.