Malapascua eiland ligt in de Filipijnen en het is de enige plek ter wereld waar je de befaamde Thresher Shark regelmatig kunt bewonderen. Dit alleen is al een hele goede reden om je Divemaster duikopleiding hier te volgen. Maar er zijn meer goede redenen…Je woont op een prachtig tropisch eiland, er heerst een gemoedelijke sfeer, super lieve bevolking, professionele duikschool en kans op Manta’s, Hamer haaien en heel veel kleins om onderwater te bewonderen! Een waar paradijs!

Shark Divemaster Filipijnen

Book Now

Het eiland

Thresher Shark Divemaster Philippinnes (16)Er zijn maar weinig eilanden die Malapascua kunnen evenaren, het eiland is klein en prachtig! Als een echt bounty eiland…maar dan mooier! Het eiland is gelegen in het helderste water dat altijd warm is, en het is omringd door andere prachtige witte zandstrand eilanden, die je ook bezoekt tijdens je duiken.

Het eiland is niet groot. Je kunt het eiland bijna rond omlopen, was het niet dat er een mangrove is waar je niet door kunt. Alle stranden zijn witte zandstranden met palmbomen. Het leven is er relaxed. De mensen spreken Engels omdat dit verplicht is op de scholen, dit maakt communicatie gemakkelijk!

Het duiken en de opleiding

Of je nou eerder gedoken hebt of niet, iedereen kan aan dit programma meedoen. Afhankelijk van jouw al eerder behaalde certificaten duurt dit programma van 6 tot 10 weken. Als je nog geen certificaten hebt dien je de volgende brevetten te halen tijdens deze cursus.

 • Open Water
 • Advanced Open Water
 • EFR en Rescue
 • Divemaster (met stage)

Wij werken samen met een van de grotere, professionele duikcentra. Dat betekent altijd duiken in het paradijs, iedere dag weer!

Shark Divemaster Filippijnen Highlights:

 • Leven en duiken in HET paradijs
 • Geen schreeuwerige discotheken, maar een relaxte sfeer, met locals en kippen
 • De meest prachtige duiksites, vol met kleurrijk leven
 • Met je Divemaster brevet kun je overal ter wereld op de mooiste plekken werken
 • Je maakt makkelijk nieuwe vrienden, de duikschool heeft meestal rond de 5 Divemaster trainees
 • Duiken met de befaamde Tresher Sharks!
 • Kans op veel groots: manta’s, hammerheads etc.

Foto’s

Reisbeschrijving

De Divemaster opleiding bestaat uit diverse duikopleidingen en een duik internship (soort stage) waarbij je alles leert over het begeleiden van andere duikers.

Indien je al een aantal duikcertificaten hebt kunnen wij het programma voor je aanpassen.

Tijdens je Divemaster programma start je met je Open Water.  In je Open Water leer je de beginselen van duiken. Met dit brevet mag je over de hele wereld duiken tot 18 meter diep en hoef je niet met een instructeur te duiken.

Deze cursus duurt ongeveer 3 a 4 dagen en bestaat uit Theorie, oefeningen in een zwembad, oefeningen in de zee en 4 echte duiken.

Na je Open Water ga je door met je Advanced Open Water cursus. Je maakt 5 speciality duiken, waaronder de verplichte diepe duik en navigatie duik. De andere 3 specialty’s mag je zelf uitkiezen. Denk bijvoorbeeld aan vis identificatie, digitale fotografie, nachtduiken en nog veel meer. Je leert niet alleen specialiteiten, maar je wordt ook een betere en meer ervaren duiker.

De cursus duurt ongeveer 2 dagen en bestaat uit theorie en 5 duiken.

EFR staat voor Emergency First Response, oftewel eerste hulp. Deze cursus dien je eerst te doen, alvorens aan je Rescue cursus te beginnen.

Deze cursus duurt 1 dage.

Dan volgt je Rescue. Hierin leer je hoe je moet reageren als er zich een noodsituatie zou aandoen. Deze cursus is leuk en heel leerzaam. Als je je nu nog geen vis in het water voelt…

Als je klaar bent met je rescue start de Divemaster training. In je Divemaster training leer je hoe je duikers op een leuke en veilige manier kan rondleiden in de onderwaterwereld.

Je Divemaster opleiding bestaat uit een aantal modules. Deze modules zijn onderverdeeld in theorie en praktijk. Samen met je aangewezen Instructeur bepaal je je lesprogramma.

Naast je Divemaster lesprogramma heb je genoeg de gelegenheid om fundives te maken. Dat zijn duiken zonder dat je oefeningen hoeft te doen. Gewoon lekker duiken. Op zoek naar haaien. En hoe meer je duikt, hoe beter je wordt!

Als Divemaster begeleid je gecertificeerde duikers tijdens hun duik, maar je kunt ze niet leren om te duiken. Je mag wel een opfriscursus doen, en een introductie in de onderwaterwereld, maar echt lesgeven is weer heel wat anders. Het is leuk om Divemaster te zijn, want je bent vooral bezig met het leiden van duiken (fundives heet dat) en de duikers die met je meegaan hebben ervaring. Je kunt als Divemaster wel al (zak)geld verdienen, maar als je nog een stap verder wilt en een goed betaalde baan in de duik industrie wil hebben, maar vooral het leuk vindt om mensen te leren duiken, moet je verder met de instructeursopleiding.

 

Accommodatie

Gedurende de Divemaster opleiding verblijf je in de accommodatie van het comfortabele duikresort, direct aan het strand. Alle kamers zijn voorzien van een schoonmaakservice en de kamers zijn veilig, en schoon.

Standaard Aircon Kamer

De standaard kamer is klein maar fijn. Het nieuwe gebouw aan de achterzijde van het resort biedt accommodatie voor alle Divemasters in opleiding. Je hebt een groot bed en tv en op de hal tref je goede douches en toiletten die gedeeld worden met de andere Divemasters. Deze ruimten worden netjes schoongehouden.

Luxe Aircon Kamer met eigen badkamer

Een beetje grotere kamers, met uw een kleine veranda en een eigen douche en toilet. Deze kamers hebben eigen faciliteiten en bieden meer privacy.

Faciliteiten

 • Bar
 • Restaurant
 • Klaslokalen
 • Duik compressor en apparatuur onderhouden
 • Aparte ruimte voor duikspullen
 • Duikshop
 • Massagefaciliteiten
 • Wifi
 • Moderne klaslokalen met airconditioning
 • Aan het strand
 • Strandbedjes
 • Eigen duikboten
 • Super vriendelijk personeel
 • Nederlandse eigenaar

 

Veelgestelde Vragen

 

Er is geen echt regenseizoen op Malapascua, het weer is altijd warm en zonnig, een goede tijd om te gaan is tijdens de Nederlandse zomer (mei, juni, juli), maar het programma loopt het gehele jaar door! Let op: Wanneer jij in het hoogseizoen de opleiding wilt volgen hebben wij een zeer tijdige reservering nodig. Minimaal 12 weken van te voren is ideaal. Hieronder een uitgebreide omschrijving van de seizoenen op Malapascua.

Je kunt Malapascua het hele jaar door bezoeken!

Er zijn drie verschillende seizoenen in Malapascua.

 • Het voorjaar van februari tot mei
 • De zomer van juni tot september
 • Winter (regenseizoen) loopt van oktober tot januari.

In het voorjaar is de zee op zijn kalmst. De temperatuur kan dan meer dan 30 graden zijn, en de zee temperatuur is dan rond de 28 a 29 graden , maar er kan een thermocline op de diepere sites zitten.

In deze periode heb je kans om tresher sharks te zien, devil rays en soms kun je de reusachtige manta rays zien tijdens deze periode. Ook blauw geringde octopus, flamboyante inktvissen, naaktslakken, zeeslangen, parende inktvis en super veel andere tropische vissen en zeedieren. Dit is een van de drukste tijden van het jaar voor Malapascua dus zorg ervoor dat je ruim van tevoren boekt.

Het zomerseizoen brengt het warme weer en is tevens het begin van het regenseizoen. Het kan in de namiddag of in de avond/nacht wat gaan regenen. Het water is warm en er is veel zeeleven. Het is nog steeds mogelijk om manta roggen te zien in deze tijd van het jaar en het is altijd mogelijk om de tresher sharks te zien. Het zicht tijdens deze periode is vaak het beste van het hele jaar. Het eiland is relatief rustig, omdat dit wordt gezien als het laagseizoen. De tyfoon seizoen begint ook in deze tijd van het jaar, hoewel Malapascua vaak net er buiten valt, omdat de grotere eilanden Cebu en Leyte ons beschermen. Daarom gaan de meeste tyfoons aan Malapasua voorbij.

De winter is wat koeler, maar de temperatuur kan nog steeds rond de 27 graden zijn. In deze periode kan het veel regenen en af en toe kan de zee ruw zijn, genoemd lokaal als ocho ocho. Het duiken is echter zeer goed, als de zee temperatuur een beetje gedaald is. De zee koelt dan af naar ongeveer 26 tot 28 graden. Het koelere water trekt de grotere haaien aan zoals hamerhaaien en white tips, requiem haaien en natuurlijk de gigantische manta roggen en treshersharks.

De kerst- en paasperiode zijn drukke tijden op Malapascua, dus nogmaals zorg ervoor er ook in deze tijd voor dat je ruim op tijd boekt om zeker te zijn van een plekje. De enige dagen die echt een effect hebben op reizen zijn de kerst dagen en het paasweekend omdat dan het meeste openbaar vervoer plat ligt, ook het vliegverkeer.

Malapascua is net ten noorden van Cebu. Je dient te vliegen op Cebu International Airport. Dit kan gemakkelijk gedaan worden van de grotere Aziatische vliegvelden, zoals Hong Kong, Singapore en Bangkok. Cebu Pacific is een goede low cost carrier en vliegt dagelijks. Je kunt het beste aankomen voor 17.00 uur, dan kun je nog met de transfer naar Malapascua eiland.

Wij kunnen voor ongeveer 50 euro vervoer van Cebu Airport naar de haven van Cebu regelen per privé taxi en vervolgens staat de boot van de duikschool voor je klaar. De reis duurt in totaal zo’s tot uur. Maar is prachtig!!

Let op: er zijn kruiers die jouw bagage naar de boot tillen, zij vragen om een zeer kleine vergoeding (20PHP) per zak – ongeveer 20 euro cent, dus is het beste om wat kleingeld bij je. Denk niet dan je eronderuit kan. Dit zijn gewoon de ongeschreven regels!

We kunnen het ontbijt voor je verzorgen, dit is 7 euro per dag. Maaltijden op het eiland zijn tussen de 4 en 10 euro’s in de kleine restaurantjes. Je kunt een sandwich voor ongeveer 2 euro’s kopen en er zijn vele kleine kiosk voor chocolade repen voor energie- en frisdrankjes en biertjes. Het is heel goedkoop. Als je uit gaat naar een bar, verwacht dan ongeveer 2 euro te betalen voor een biertje.
Chillen met je vrienden en chillen op het strand, een massage nemen. Fun duiken maken, kletsen met de lokale bevolking en een biertje drinken. Niet veel meer, heerlijk!
Per boot, en het duurt ongeveer 30 minuten. Cebu is vrij groot en om naar het vliegveld te gaan kun je een bus nemen, of wij kunnen een taxi voor je regelen.

Yes! ZHet zijn de meest fantastische en liefdevolle mensen die je kunt bedenken! Het resort wordt gerund door een Nederlandse man, de duikschool door een Engelse jonge vrouw en haar Spaanse partner, verder is veel personeel afkomstig van de (nabijgelegen) eilanden.

Duration Option Price  
7 (Week)Rescue + EFR to DivemasterEUR 2999Book Now
8 (Week)Advanced Open Water to DivemasterEUR 3259Book Now
8 (Week)Open Water to DivemasterEUR 3559Book Now

Inclusief

 • Alle accommodatie
 • Huur van duikuitrusting
 • Alle duikopleidingen en instructie
 • Zeer ervaren duikinstructeurs (Engels en Spaans)
 • Alle handleidingen voor alle cursussen
 • Ongelimiteerd duiken voor de duur van de cursus
 • Welkomstdrankje
 • Restaurant kortingen van 10%

 

Exclusief

 • Vluchten
 • Airport pick-up uit Cebu en transfer naar Malapascua (ongeveer 50 euro)
 • Verzekering (Inclusief dekking voor duiken tot 30 meter diepte)
 • PADI Divemaster registratiebelasting en de jaarlijkse abonnementskosten (ongeveer 139 dollar AUD)
 • Transfer terug naar Cebu (lokaal kan worden geregeld)
 • Duikcomputer (aanbevolen)

 

Data

There are no set start dates for this trip please contact us with your preferred start date.
“Ik heb een te gekke reis gehad en raad iedereen aan met Xtreme Gap te reizen!  Meer reviews hier 
Sanna De Bruin
” Hey Jasminka, dank je wel voor de super tijd! Meer reviews hier.”
Lina Jansen
” Hallo, ik wil nog een keer!!  Meer reviews hier.”
Tom Huissen
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.