De Sri Lanka Experience is een fantastische groepsreis in een prachtig land. Sri Lanka is een zonnig, tropisch eiland vol met palmbomen, een turquoise zee en veel activiteiten die je zelf kunt samenstellen. Je helpt mee aan een project waarin je waardevol en belangrijk werk doet ter bescherming van de schildpadden en je hebt ook nog een relaxte strand week op het einde! Ontdek Sri Lanka en krijg de smaak te pakken van het leven in de tropen. Dit programma duurt 4 weken.

 Sri Lanka Experience

Book Now

In de Sri Lanka Experience leer je veel over het land en de mensen, doe je de coolste dingen en dat alles in een gezellige groep. Je reis gaat naar twee verschillende gebieden: Kandy en Ambalangonda Beach. Je programma bestaat uit 4 verschillende weken. Je doet altijd de intro week en daarna kun je ter plekke kiezen welk andere programma je wilt gaan doen.

Dit is leuk omdat je als groep zou kunnen beslissen wat je het liefst wil doen, maar je kunt natuurlijk ook zelf beslissen. Na de optie week help je mee zeeschildpadden beschermen en daarna kun je lekker op het strand luieren.

 • 1. Intro Week
 • 2. Cultuur of Adventure Week (Cultuur/Olifant/Trekking of Lichaam en Geest)
 • 3. Schilpadden week
 • 4. Strand Week

 

sri lanka experience (10)

Sri Lanka Experience  Highlights:

 • Wij nemen je mee op avontuur door de schitterende natuur en cultuur van Sri Lanka
 • Super veel leuke activiteiten
 • Je helpt met het beschermen van de zeeschildpadden op een prachtig strand
 • Je leert over de cultuur, de keuken en de taal in de introductie week
 • Sri Lanka is onbeschrijfelijk mooi en de mensen zijn super vriendelijk
 • Je reist in een groep met allemaal mensen met dezelfde interesse en van rond dezelfde leeftijd
 • Je helpt het grootste olifantenweeshuis ter wereld
 • Je komt veel te weten over de cultuur van de lokale gidsen
 • Optie op trekking in het prachtige binnenland

 

Fotos

Reisbeschrijving

Introductie week, je begint altijd met deze week

Deze week bestaat uit een uitgebreide introductie, wat handige weetjes van het land en rondleidingen door de stad. Je krijgt taallessen en een stukje geschiedenis over Sri Lanka. Deze week is een perfecte tijd om de rest van de groep te leren kennen.
Tijdens deze week leer je over wat wel en niet kan in Sri Lanka, je krijgt rondleidingen door de stad, taallessen en een stuk geschiedenis over Sri Lanka. Wij maken een excursie door de stad (Kandy) en we nuttigen en lekkere welkomst lunch. In de avond is er een show voor ons geregeld, een traditionele uitvoering van Kandyan dansers. Het diner doen we lekker in ons eigen guesthouse.

-zondag

Vandaag is de aankomstdag. Je wordt van het vliegveld opgehaald en naar je locatie gebracht. Je kunt lekker bijkomen van je vlucht, er staat verder nog niets op de planning.

-maandag

Vandaag start je avontuur! We starten met een introductie en vertellen je wat er allemaal op het programma staat. Om het meest uit je reis te halen vertellen wij je in de cultuur les over de do’s en dont’s van het land. Sri Lanka is voornamelijk Boeddhistisch en men leeft hier ook naar, het is verweven in het dagelijks leven. Ook nemen we je mee voor een tour door Kandy. Een van de mooiste steden van Sri Lanka. Deze stad staat op de Wereld Unesco lijst en is een combinatie van prachtige architectuur en interessante geschiedenis. Misschien herken je wel iets, want de Indiana Jones film en de Temple of Doom films zijn hier opgenomen. Maar je gaat zeker meer zien dat dit Hollywood gedeelte. In de avond staat er een culturele show op de planning. Er zijn vele soorten traditionele dansen en iedere dans heeft een betekenis. het is fascinerend om te zien en leerzaam.

-dinsdag
We boeken een kruiden en ayurvedische tuin, gaan we naar een thee fabriek en bezoeken we een edelstenen fabriek. Sri Lanka staat bekend om de specerijen en je zal veel opsteken over deze ochtend. Alleen al om te weten hoe alles groeit. Daarnaast is Sri Lanka bekend om zijn edelstenen. Sri Lanka was ook bekend onder de naam Ratna Deepa, wat edelstenen eiland betekent. Je leert over de verschillende edelstenen en hoe deze gevormd worden.

In de middag maken we een prachtige bootrit op het meer bij Kandy. Een prachtige locatie!

-woensdag
Je krijgt meer info over de eet cultuur en gaat ook zelf koken. Erg leuk, want het eten is heerlijk en je hebt nu wat meer kennis opgedaan over de verschillende specerijen.

In de middag krijgt je les in zelfbescherming en in Boeddhisme plus mediatie. Erg leerzaam en daarnaast een groot onderdeel van de cultuur.

-donderdag
In de vroeg ochtend bezoeken we de Temple of Tooth en gaan we daar genieten van de zonsopgang. Dit is een van de heiligste plekken van de wereld voor het Boeddhisme. Niet alleen is het een prachtige locatie, je leert hier ook meer over de cultuur, de architectuur en het Boeddhisme zelf. We bezoeken een Engelse begraafplaats, een batik- en houtfabriek. Overigens zijn dit soort fabrieken meer handwerk dan machinewerk en zeker de moeite waar te bezoeken.

-vrijdag
Vandaag bezoeken we een van de grootste Boeddha beelden in Sri Lanka en het is de enige Boeddha die mag beklimmen, helemaal tot aan de schouder. Je hebt dan een prachtig uitzicht over Kandy city.

Je kunt ook de prachtige Hind tempels bezoeken, zeker ook de moeite waard, opgedragen aan de God Ganesh, de zoon van Siva met het olifantenhoofd.

Na de maaltijd krijg je een heerlijke Ayurvedische massage om de intro week mee te eindigen.

In het weekend ben je vrij, dat geldt voor het gehele programma

Na de introductie kun je voor de tweede week kiezen uit deze opties in Kandy:

 • Olifant Project
 • Trekking avontuur
 • Lichaam & Geest (Yoga / Meditatie)

En hierna heb je nog twee weken in Ambalangonda Beach voor: Het Turtle (schilpad) Conservation Project (week drie) en de Strand Week (week 4) om je reis compleet te maken!

• Het Olifanten Weeshuis Project Optie

Tijdens dit mooie project betrekken wij je bij het verzorgen van de olifanten en leer je veel over deze prachtige dieren. Je bent gewaarschuwd, het zal het moeilijk worden om te vertrekken na een week, helemaal als je de kans hebt gekregen een baby olifantje te voeden! De locatie voor deze activiteit ligt vlakbij Kegalla, halverwege de hoofdstad en Kandy. Wij nemen je hier mee naartoe en checken in op onze nieuwe accommodatie. Dat wordt een guesthouse of een homestay (bij mensen thuis), afhankelijk van de grootte van de groep. Daarna nemen we je mee naar het olifantenweeshuis. Je zal van 8 tot 17 uur werkzaamheden verrichten. Dat klinkt niet echt als een vakantie, maar wij verzekeren je dat we het Xtreme Gap style doen met veel avontuur en genoeg tijd met de prachtige dieren.

Er is geen vast programma per dag. Je assisteert de mahouts, dat zijn de professionele verzorgers van de olifanten.

 • Eten geven aan de olifanten
 • Wassen van de olifanten (in de rivier) en dan is het ook tijd om te spelen met ze
 • Schoonmaakwerkzaamheden in olifant verblijven
 • Olifanten commando’s leren
 • Schoonhouden van de tuin en het assisteren op het land

Aan het einde van de week heb je niet alleen veel nieuwe vrienden gemaakt (ook olifanten), maar je hebt ook echt bijgedragen aan het helpen op dit fantastische project. En je krijgt nog een cerficitaat ook! Op zaterdagochtend nemen we je mee terug naar Kandy voor je weekend vrij. Ook kun je de verhalen delen met de anderen die een andere optie week hebben gehad.

• Trekking Optie

Als je deze optie kiest maak je een tocht door de bergen van Nuwara Eliya, begeleid door gidsen en met de rest van de groep die deze optie heeft gekozen. Sri Lanka is super groen en je kunt veel inheemse flora en fauna zien. Ook de uitzichten tijdens deze trekking zijn adembenemend mooi! Je verblijft in ons huis  en maakt dagtochten. Je hoeft dus niet te sjouwen met al je spullen, neem een dag rugzak mee en trek lekkere wandelschoenen aan.

-Maandag
De dag begint met een korte inleiding in de activiteiten van deze week. We nuttigen een snel ontbijt en ga door naar Sigiriya Rock, ook wel bekend onder de naam Lion Mountain. Het is een 180 meter hoge granieten rots en is een archeologisch, historisch en geografisch wonder. Het is een ruine, rots fort en paleis, er is een groot netwerk van tuinen en rots tekeningen. Waarschijnlijk een de 4e of 5e eeuw.

Na de lunch gaan we voor een safari naar Minneriya National Park. We overnachten in een guesthouse in Sigiriya.

-Dinsdag
Na het ontbijt bezoeken we de Rose Stone Garden voor trekking en we gaan in de avond weer terug naar Kandy.

-Woensdag
We beginnen de dag vroeg met een trekking naar Hantana Mountain en de rest van de dag brengen we door in de prachtige en serene omgeving van de berg.

-Donderdag
Na het ontbijt trekken we  naar de Bijbelse Rock en brengen daar de hele dag door. In de avond gaan we terug naar Kandy.

-Vrijdag
Na het ontbijt bezoeken we de Royal Botanical Gardens.

-Weekend
We houden een evaluatie en een praten met elkaar over de avonturen van de week. De rest van het weekend ben je vrij.

• Yoga en Meditatie Optie

Tijdens deze week leer je van onze experts de healing technieken van Ayurveda, Yoga & Meditatie om een gezond lichaam en een gezonde geest te hebben en te behouden. Dit is een perfecte keuze als je een rustiger programma wilt en je meer wilt verdiepen in de cultuur en in jezelf. Xtreme zit niet alleen in Xtreme Acitvieiten maar ook in dingen doen die je nog niet eerder hebt gedaan. En meditatie is iets wat wij goed kunnen gebruiken in onze snelle, westerse wereld.

Meditatie is de kunst van het focussen van je geest, je gedachten te remmen en op zoek te gaan naar je diepere ik. Door deze oefeningen kun je een beter inzicht krijgen in het doel van het leven en van het wat er nog meer in het leven is.

De ochtenden beginnen vroeg met de zonsopgang met een begeleide meditatie-sessie, gevolgd door een yoga les.
In de middagen leer je in sessies over Ayurveda krijg je een Ayurveda detox behandeling.
De avond bestaat ook uit een begeleide meditatie sessie en ademhalingstechnieken.

1. Beginners:
Zij zullen worden onderwezen in Surya Namaskar, beter bekend als Zonnegroet of Sun Vitilation. Deze bestaat uit 12 opeenvolgende Asana’s. Het is de enige Asana, die achtereenvolgens is gedaan en geeft flexibiliteit aan het lichaam en maken de studenten fit om naar de tweede fase Yogasana te gaan.

2. Tweede fase:
Studenten die de Surya Namaskar beoefend hebben worden waarschijnlijk nog onderwezen in enkele andere Asana’s of houdingen (misschien 15, afhankelijk van de student).

3. Gevorderden:
Studenten die de tweede fase hebben doorlopen zullen worden onderwezen in nog meer Asana’s.

4. Pranayama – Yoga Ademhaling:
Degenen die het gevorderde stadium hebben afgerond, kunnen verder met het interessante thema ademhaling. Je leert verschillende technieken van de ademhaling om het lichaam te koelen,  te verwarmen, ademhaling voor concentratie en ademhaling voor het reinigen van het lichaam van giftige lucht.

Het Schildpadden Project

Wist je dat vijf van de zeven soorten zeeschildpadden een bezoek brengt aan Sri Lanka? Hoe fantastisch is het dat jij met je eigen ogen ziet hoe een baby schildpadje het ei openbreekt. Met zijn snaveltje doet hij zijn best om uit te breken naar de nieuwe wereld. Eindelijk is hij uitgebroken en vrij. Hij doet dan de loop van zijn leven direct naar zee want hij is een lekker hapje voor zeevogels, krabben en talloze andere roofdieren. Schildpadden hebben een zeer kleine kans om hun eerste verjaardag te vieren, hoe schattig ze ook zijn. Die kans is niet meer dan een op duizenden. Maar jij kunt helpen.
Het project ter bescherming van de zeeschildpadden heeft als doel om mensen van over de hele wereld samen te brengen om te helpen met het behoud van de verschillende soorten schildpadden in Sri Lanka. Je werkt in dit project dus met mensen van over de hele wereld.
Je doet de meest uiteenlopende taken in ondersteuning. Xtreme Gappers die al geweest zijn en hebben geholpen hebben echt wat kunnen betekenen. Er kwamen meer eieren uit en er was een toename in het aantal schildpadden die terugkeerden naar hun nest. En als je dat nog niet genoeg vindt kun je ook nog meedoen met de Tsunami Tree plantage om te helpen met de opbouw, na de schade die veroorzaakt was door de Tsunami.

Tijdens deze week verblijf je in een vrijwilligers accommodatie in Ambalagoda.

 • Het verzamelen van eieren
 • Het identificeren van verschillende soorten
 • Hatching (Uitkomen) van de eieren
 • De zorg voor schildpadden
 • Je wordt ook betrokken bij het voeren van de schildpadden, het reinigen van schildpadden tanks en vervolgens (in het seizoen) waarschijnlijk het meest lonende ervaring, het vrijgeven van de baby schildpadden terug naar de oceaan .
 • Je neemt deel aan de bescherming van schildpadden (5 dagen p.w., met het weekend vrij zodat je tijd hebt om te relaxen en je spullen in te pakken voor de strandweek!

Werktijden van 09 tot 15  uur.

Grootte van de Groep: Er is een maximum van 15 personen per groep, dus zorg dat je vroeg boekt, want dit is een populair project en het zit zo vol!

Strand week, lekker chillen!

En dan is het je verdiende tijd om te relaxen op een super mooi tropisch strand. De locatie is Ambalagoda.
Dit plekje ligt op slechts 90 kilometer van de hoofdstad Colombo. Het is een ongerept stukje strand en een super mooie locatie. Naast lekker luieren op het strand kun je ook nog wat dingen doen. We nemen je mee naar de meest cultureel interessante plekken in de buurt, zoals een masker fabriek en het langste Boeddhabeeld van Azië.

Accommodatie

De accommodatie is basis maar comfortabel. Je deelt de accommodatie met de rest van de groep. De accommodatie ligt dichtbij de verschillende projecten. Vervoer is over het algemeen openbaar vervoer, maar wel met gids. Je wordt niet aan je lot overgelaten!

Accommodatie in Kandy

 • accommodatie type: gedeelde kamers in een huis
 • gedeelde kamers met 4 tot 6 personen in een kamer
 • eten: sri lanka vegetarische maaltijden (door de weeks 3 maaltijden en in het weekend brunch en diner)

Accommodatie Ambalangoda

 • Accommodatie type: Vrijwilligershuis en aan het strand
 • gedeelde kamers met 4 tot 6 personen
 • eten: Sri lanka vegetarische maaltijden (door de weeks 3 maaltijden en in het weekend brunch en diner)

Er is altijd een coordinator beschikbaar, 24 uur per dag en in het weekend is het aan jou om te doen wat je wilt.

Veelgestelde Vragen

Oktober tot April is het broedseizoen en de baby schildpadden komen meestal 2 tot 4 dagen na het leggen uit het ei.
We nemen je mee naar verschillende plekken, dus ook naar verschillende accommodatie
Reken op ongeveer 70 euro per week en je hebt alles wat je nodig hebt.
Ontbijt is inclusief en het avond eten ook. Je krijgt lokale Sri Lankese specialiteiten. Dat zijn veel soorten curry, maar ook brood, melk, fruit en groente.
Dit kan heel verschillend zijn, maar meestal tussen de 10 en 15 mensen.
De gemiddelde leeftijd voor deze reis is tussen de 18 en 25 jaar. Maar als je ouder bent, kun je echt wel mee hoor! De minimum leeftijd is 18 jaar.
Onze contactpersoon haalt je op van het vliegveld en alle info die je nodig hebt voordat je vertrekt, krijg je van ons toegestuurd nadat je geboekt hebt.

Duration Option Price  
4 (Week)EUR 1459Book Now
Book 16 or more weeks up front to secure these deals.
Duration Option Price
4 (Week)EUR 1459 EUR 1386 (Early Bird)
Enquire here

Book today with a deposit and travel after 31 - Jul - 2020 to lock in the early bird price. "Hurry only limited early bird spots available !"

Terms: €250 deposit required on booking. Full payment 12 weeks prior to trip start.

Inclusief

 • Uitgebreide informatie voor vertrek
 • Airport pick-up
 • Alle accommodatie
 • Alle maaltijden (behalve in het weekend, maar het is goedkoop!)
 • (Openbaar) Vervoer tussen de diverse locaties
 • Begeleiding (24 uur per dag bereikbaar, indien nodig)

Exclusief

 • Vluchten
 • Visa
 • Drankjes en zakgeld
 • Reisverzekering

Data

More dates