Surfen en Spaans. Een fantastische combinatie als je tijdens je tussenjaar begint met je reis door Zuid Amerika. Spaans is essentieel en surfen is de ultieme beach lifestyle. Je leert Spaans in Montanita, een funky plaatsje aan het strand en de plek om te surfen in Ecuador. Dat betekent surfen met de beste surfers in het gezelligste stadje van Ecuador! Dit programma duurt minimaal 2 tot max. 12 weken.

Surfen en Spaans leren in Ecuador

Book Now

 • Montanita staat bekend als een paradijs voor surfers, met warm water, mooie golven en leuke feestjes
 • Het is een geweldige plek om te surfen, te relaxen en Spaans te leren, wat essentieel is als je wilt rondreizen door Zuid-Amerika, bijvoorbeeld tijdens je tussenjaar
 • De meeste mensen spreken geen Engels in Zuid-Amerika. Spaans spreken maakt je reis makkelijker en leuker
 • Montanita is een van de coolste surfstadjes in Zuid-Amerika. Je leert een taal en hebt ook nog een geweldige tijd
 • Je kunt deelnemen aan yoga en salsa lessen. Ter plekke te regelen

Surfen in Ecuador

Tijdens dit Ecuador Tussenjaar programma leer je surfen op de beste golven die er zijn (rollers). Mooie golven om naar te kijken, en nog mooier om op te surfen.

Het is de perfecte golf wat Montanita zo populair heeft gemaakt bij surfers. Zonder twijfel is het kleine strandstadje Montanita een van de belangrijkste surfplekken van Ecuador. Er hangt in het dorp een relaxte sfeer, maar er is wel genoeg leven in het super gezellige dorpje aan de kust met super gezellige barretjes en restaurantjes.

Die mooie golven vind je niet alleen vlak bij Montanita. De branding loopt kilometers langs de kust en dat betekent dat als je op een rustig of verlaten strand wil surfen, dit zeker kan. En surfplanken mogen in de bus meegenomen worden, want alles draait hier on de surf!

Wat als je nog nooit hebt gesurft?

Montanita is perfect voor beginners en voor gevorderde surfers. De golven bij laag water zijn wat kleiner dus beter voor beginners. En voel jij je na een aantal lessen vol vertrouwen, dan kun je ook in je vrije tijd heerlijk gaan surfen. Je krijgt les van een instructeur die een indrukwekkende 17e plaats in het WK had. Hij zal ervoor zorgen dat jij een echte surfdude wordt die de mooiste golven ter wereld kan surfen. Wat een leven, surfen, Spaans leren, chillen en feesten!

Spaanse lessen

Reizen en leven in Zuid-Amerika. Te gek, maar je moet wel te taal spreken. Deze intensieve cursus Spaans is opgezet om zo snel mogelijk de taal eigen te maken zodat je binnen no time zonder problemen verder kunt reizen .

Het is niet zomaar een school waar je les krijgt. Je school ligt direct aan het strand en heeft meerdere prijzen gewonnen voor beste school.

Geweldig om mensen te ontmoeten en vanuit hier verder te reizen

Veel mensen komen naar Montanita om Spaans te leren en te relaxen voordat ze Zuid Amerika verder gaan ontdekken. Dit programma is perfect voor mensen die een tikkie zenuwachtig zijn om alleen aan hun reis te beginnen. Je leert Surfen en Spaans in een groep, dus ontmoet je makkelijke mensen met dezelfde interesses en het gebeurt regelmatig dat de mensen uit de groep besluiten samen verder te reizen.
De perfecte start voor je tussenjaar in Zuid Amerika.

Foto’s

 

Reisbeschrijving

Spaanse School Ecuador

Onze Spaanse School in Ecuador is een van de meest originele en leuke Spaanse academies in Zuid-Amerika. Winnaar van vele prijzen, waaronder de taal Star Awards (aangeschreven als een van de top 5 taal scholen in de wereld).

Er zijn nog meer redenen waarom wij dit super programma aanbieden: Niet alleen zijn we erg te spreken over hoe er wordt lesgegeven, maar vooral ook de ligging. Tijdens je Spaanse les met je mede leerlingen, hoor je tussendoor het breken van golven van de Stille Oceaan. Dat dus.

De Spaanse taal spreken is essentieel als je van plan bent om een tussenjaar te nemen in Zuid-Amerika, dus er is geen betere manier om jezelf voor te bereiden op je reis. En dat doe je op een super relaxed plekje.

Intensief Spaans leren

De Spaanse School bestaat uit kleine groepjes leerlingen. We zijn trots op de kwaliteit van deze cursussen. Reken maar dat je veel hulp krijgt met het leren van Spaans, want je krijgt 4 uur les per dag, 5 dagen per week. Je zit altijd in een klasje met mensen van gelijk niveau en anderen die ook graag willen leren, aangezien er 6 verschillende groepen zijn.

De school volgt het standaard Europese Onderwijssysteem van A 1 tot en met C 2. Doordat je met anderen in een klas zit heb je veel motivatie om te leren en natuurlijk helt het dat je in een Spaanstalig land bent. Je kunt met de andere studenten oefenen en wie weet blijf je wel met elkaar verder reizen na dit programma.

De cursus bestaat uit 2 uur Grammatica, maar we proberen het ook gezellig te houden en niet saai! Vervolgens wordt er 2 uur lesgegeven met veel praktijk, dus met elkaar in het Spaans oefenen. Deze manier van lesgeven is zeer effectief.

Kleine groepen om effectief te leren

De groepen zijn erg klein, normaal gesproken tussen de 2 en 4 personen. Het absolute maximum per klas is 6! Dus je krijgt veel individuele aandacht en er wordt gekeken waar jij behoefte aan hebt. Af en toe kan er geen klasje samengesteld worden omdat er te weinig leerlingen van hetzelfde niveau zijn. Er wordt dan besloten 15 uur privéles te geven.

Spoedcursussen zijn beschikbaar

Wilt je een spoedcursus hebben? Dat kan. We hebben ook privélessen – 20 uur per week tegen extra betaling.

Extra programma-activiteiten

Wil je wat extra activiteiten toevoegen aan je Spaanse Tussenjaar programma? Vraag ons naar de volgende opties:

 • Leer Salsa
 • Leer Yoga
 • Leer Kitesurfen (seizoensgebonden)
 • Duiken

Accommodatie

Jouw accommodatie is een kamer die je deelt met anderen (4 op een slaapzaal of een upgrade naar een Cabana) in een prachtig Eco Resort: dat betekent gerecycled water om de grote en bloeiende tuin te onderhouden (breng biologisch afbreekbare zeep en shampoo indien mogelijk), zonne-energie voor de buitenverlichting, opvang van regenwater voor het grote en heerlijke zwembad (en Jacuzzi – een life saver om spierpijn tegen te gaan – want reken maar dat je spierpijn krijgt na een middag surfen), en een recycling systeem.

Onze accommodatie is een perfecte combinatie van ligging, rust en luxe! Maar de restaurantjes en het nachtleven ligt ook om de hoek!

Veelgestelde Vragen

Het is best lastig om aan te geven hoeveel geld je nodig hebt. Het ligt er echt aan wat voor eten je neemt. Bij de restaurants in het stadje zijn de maaltijden tussen de 1,50 en 5,50 us dollar. Wat je uitgeeft ligt ook aan hoeveel je feest en drinkt, wat je allemaal naast dit programma wilt gaan doen etc etc. het ligt er echt aan hoeveel de student in Montanita uitgeeft. Je kunt al leven van 5 usd per dag als je zelf al je maaltijden klaarmaakt en je kunt tot 30 usd uitgeven als je vaker uit eten gaat. Een realistisch dagbudget als je goed oplet op je budget en niet iedere dag uit eten gaat is per dag ongeveer 15 tot 20 usd. wij hopen dat dit je helpt, maar kijk ons niet kwaad aan als je meer uitgeeft, omdat je van feesten houdt!
Er zijn twee pinautomaten en een kleine bank waar je geld kan opnemen. Let wel, het kan zijn dat de pinautomaten het soms niet doen omdat er gewoonweg niet meer geld in de automaat zit (bijvoorbeeld wanneer het heel druk is met surfkampioenschappen) of vanwege electriciteit storing. Meestal is het probleem na een dag alweer verholpen. Het is aan te raden om wat Amerikaanse dollars mee te nemen voor de eerste dagen, mocht je niet direct kunnen pinnen.. Je kunt ook nog in zo’n situatie naar de bank zelf gaan om geld op te nemen met je bankkaart of creditcard en paspoort. Je kunt dan tot max 1000 dollar opnemen. In geval van nood kun je gebruik maken van een Western Union overboeking. Dat kan vanuit Nederland geregeld worden en kun je vrijwel direct opnemen in Montanita. Daar zitten 2 Western Union kantoren.
Het eten is heerlijk en er zijn overal restaurants. Er zijn veel maaltijden met fruit, groente en rijst. Er zijn zelfs vegetarische fast food restaurants, jaja.
Vanuit het vliegveld (Guayagil) bieden wij vervoer, maar het is niet inclusief. Het vervoer van Guayaguil naar Montanita cost ongeveer 80 us dollar en terug kost het ongeveer 70 us dollar. De meesten nemen de bus voor 6 a 7 dollar en de bus doet het prima. Verder kun je naast de standaard lessen nog een surf board huren dit is 60 USD voor de eerste week. De weken daarna kost het 30 usd per week. Dit kun je ter plaatse regelen.

Duration Option Price  
2 (Week)Shared DormEUR 899Book Now
4 (Week)Shared DormEUR 1659Book Now

Inclusief

 • Uitgebreid informatie pakket voor vertrek
 • Surflessen (maandag tot en met vrijdag)
 • Spaanse lessen in de buitenlucht (maandag tot vrijdag)
 • Accommodatie
 • Alle cursusmateriaal voor Spaanse les
 • Excursies zoals vermeld in het reisschema

Exclusief

 • Vluchten
 • Reisverzekering
 • Visa
 • Reis naar Montanita (maar kan geregeld worden tegen een kleine betaling)
 • Maaltijden (maar je kunt zelf koken in het resort en uiteten gaan kost bijna niks. Voor een euro heb je al een maaltijd)

Data

More dates

 

“Ik heb een te gekke reis gehad en raad iedereen aan met Xtreme Gap te reizen!  Meer reviews hier 
Sanna De Bruin
” Hey Jasminka, dank je wel voor de super tijd! Meer reviews hier.”
Lina Jansen
” Hallo, ik wil nog een keer!!  Meer reviews hier.”
Tom Huissen
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.