Tijdens deze trip langs de zuid-oostkant van Afrika bezoek je Tanzania  en Kenia. Twee prachtige landen met een enorme diversiteit. De Serengeti, de savanne, wildparken,  en natuurlijk uitgestrekte tropische stranden. Als je behoefte hebt aan de ultieme Afrika overland belevenis is dit absoluut de reis voor jou!! Je kunt er namelijk zeker van zijn dat dit een fantastische ervaring wordt!

Tanzania Overland Experience

Book Now

Deze Oostelijke strip van Afrika omvat enkele van de meest bijzondere hoogtepunten van het hele continent. Een van de beste wildparken van de Serengeti, de hoge Berg Kilimanjaro en één van de mooiste tropische en paradijselijke eilanden ter wereld, Zanzibar. Deze spannende groepsreis neemt je als een wervelwind mee door Oost Afrika met als startpunt Nairobi en eindpunt Dar es Salaam. De reis duurt 10 dagen.

Bezochte Landen

 • Tanzania
 • Kenia
Let op, alle ‘overland truck’ tours vereisen een aanbetaling van 25% van de reissom.

Fotos

Reisbeschrijving

Dag 1 Arusha

Vandaag verlaten we de bruisende hoofdstad Nairobi en gaan over de grens naar Tanzania.  We maken ons klaar voor de briefing van Serengeti National Park Excursie (niet inclusief en optioneel bij te boeken).

Maaltijden: Lunch, Diner

Activiteiten Pakket: Masai Mara Museum

Dagen 2/3/4 = voor diegenen die naar Serengeti NP / Ngorongoro Krater Excursie gaan

Deze dagen zijn speciaal ingericht voor een excursie naar Serengeti National Park en de Ngorongoro Krater met 3 nachten kamperen. Dit gebied omvat van heel Afrika de grootste hoeveelheid dieren bij elkaar. Op de eerste dag van Arusha naar Ngorongoro, is er tijd om de Oldulai kloof en het museum te bezoeken. De Serengeti excursie wordt met open 4×4 safari auto’s uitgevoerd zodat we alle zijweggetjes in het park in kunnen rijden. Voor diegenen die niet de parken in gaan, maak gebruik van de gelegenheid om deze fascinerende cultuur te absorberen.

Optionele activiteiten voor diegenen die niet de Serengeti Excursie doen: Verschillende Serengeti & Ngorongoro Excursie Pakketten, Lake Manyara game drives, dag wandelingen & dorp tours en heel veel verschillende dag trips.

 Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Activiteitenpakket: Serengeti Camping Excursie

Dag 5 Arusha, Tanzania

Vandaag, diegenen die naar het Serengeti NP en Ngorongoro zijn geweest komen de truck tegemoet in Arusha, waar er tijd zal zijn om de verhalen en ervaringen te delen over de ongelooflijke Afrikaanse dieren die ze in het park hebben gespot.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 6 Lushoto

Lushoto – weliswaar klein – is de belangrijkste plaats en het centrum van de omgeving van de Usambara Bergen halverwege de kust en de parken. De populaire pot plant Saintpaulia heeft z’n oorsprong in Tanzania en vooral in de Usambara Bergen.

Maaltijden: Ontbijt, Diner

Dagen 7/8/9 Zanzibar

We staan vroeg op en verlaten Lushoto en gaan naar Dar es Salaam, waar de plaatselijke ferry ons van Dar es Salaam (waar we de truck verlaten) naar Stone Town brengt, de hoofdstad van Zanzibar. De eerste avond gaan we historische en unieke architectuur bewonderen. Er zijn ook specerijen en vis markten te bezichtigen. De volgende dag gaan we richting het noorden van het eiland waar we twee dagen lekker op het strand gaan relaxen.

Optionele activiteiten: Lunch en Diner, Motor huren, Specerijen tour, City Tour te voet, Zwemmen met Dolfijnen, Duiken, Snorkelen etc…

LET OP: als je niet de activiteiten pakket hebt geboekt dan blijf je voor de komende 3 nachten op de camping in Dar es Salaam.

Maaltijden: Ontbijt

Dag 10 Dar es Salaam

Vandaag verlaten we Zanzibar en nemen de late ferry terug naar Dar es Salaam en keren terug naar onze truck en camping.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Accommodatie

Op onze camping tours verblijf je in een 2-persoons tent. Wij zorgen dat er een matras ligt en jij brengt je eigen slaapzak mee. De geaccommodeerde tours zijn in traditionele hutten, permanente tentenkampen en kamers in hostel stijl.

Let er wel op dat je zelf voor je accommodatie moet zorgen voor en na de tour.

Accommodatie opties voor vertrek:

Sentrim Boulevard ligt aan het einde van Harry Thuku Road in Nairobi, een oasis van rust en stil met prachtige aangelegde tuinen en gazons. Er zijn 70 kamers over 2 verdiepingen verspreidt. In het centrale deel bevindt zich de receptie, lounge ruimte, restaurant en bar.  Op de tussenverdieping zitten de conferentie faciliteiten.

Internationale vluchten gaan naar Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi.

Transfer van het vliegveld naar Sentrim Boulevard duurt 30 minuten en ligt op 18 km afstand.

Accommodatie en Kamers.

Het hotel heeft 70 goed ingerichte en-suite kamers, 40 van de kamers bevinden zich in de Tuin vleugel en 30 bij het zwembad. Alle kamers hebben een eigen balkon, telefoon, kluis, radio en satelliet TV.

Eten en Maaltijden

3 goede maaltijden per dag zijn inbegrepen (tenzij anders gespecificeerd). Het is geen probleem als je vegetarisch bent. Men is altijd erg onder de indruk van het gevarieerde menu. Onze gidsen kunnen wonderen produceren op een camping gasje! We kunnen ook rekening houden met speciale diëten, maar dat moet wel van te voren aangevraagd worden. In Oost Afrika is het wel wat lastiger om aan bepaalde wensen te voldoen.

Veelgestelde Vragen

De Afrika Overland Truck Tours zijn toegankelijk voor alle leeftijden en nationaliteiten. 

Iedereen die meedoet aan een avontuurlijke groepsreis moet in goede gezondheid zijn. Medische voorzieningen zijn niet altijd beschikbaar. Mocht je een specifieke medische conditie hebben dan is het verplicht om ons van te voren hierover in te lichten.

Malaria is in de meeste landen van Afrika een serieus probleem, vooral tijdens het regenseizoen. Ons advies is heel simpel, voorkom dat je gebeten wordt door muggenspray (deet) te gebruiken en slik effectieve pillen tegen malaria. Overleg met je arts wat je het beste kunt gebruiken tegen Malaria.

Zorg er vooral voor dat je de juiste vaccinaties hebt. Bij sommige tours is bewijs van inenting verplicht. Het beste is om je GGD te contacten.

Dit wordt uiteraard uitgebreid beschreven in het pakket voor vertrek. De Tanzaniaanse en Keniaase shilling en je Credit Card kun je goed gebruiken. 

Je gevoel voor plezier, avontuur en een flexibele houding! Een uitgebreide checklist van benodigdheden zit in het pakket wat je ontvangt voor je vertrek.

Je horloge, telefoon, laptop, werk, stress, begrip van tijd, vooroordelen die alles behalve avontuurlijk zijn.

Ondanks het feit dat we onze uiterste best doen dat het programma zo min mogelijk wordt aangepast kunnen wij  dat niet altijd voorkomen. Er zijn altijd onverwachte dingen die tijdens een tour kunnen gebeuren, soms kan de truck vast komen te zitten in modder of in het zand, soms regent het… Alles kan gebeuren, maar niets dat iemand met een gezond verstand en een goed gevoel voor humor niet kan overwinnen.

Ja! Zorg ervoor dat je gerepatrieerd of per vliegtuig/helikopter vervoerd kunt worden in geval van ernstige ziekte of als je gewond raakt aangezien goeie ziekenhuizen vaak ver weg zitten van de plekken waar de tour naartoe gaat. Een gratis credit card verzekering is vaak onvoldoende, dus een extra ‘policy’ is aan te raden. Aangezien een reisverzekering verplicht is, zal er gevraagd worden naar je polisnummer voordat je aan boord stapt. 

Het gemiddelde aantal deelnemers op de tour is 18. Op de kampeer tour is het maximum aantal deelnemers 24 en het minimum aantal 4. Bij de tour waar je in accommodatie verblijft is het minimum 4 en het maximum 18.

Natuurlijk niet, maar dan maak je niet veel vrienden! Op onze tours doen onze gidsen het meeste. Tijdens de kampeer tour is jouw inbreng in de kampeer klusjes beperkt: om de beurt help je mee met de afwas, het opzetten en afbreken van de tent en je tas inpakken. Bij sommige tours doen we er een kamp assistent bij.

Je bent zelf verantwoordelijk voor je visum. Kijk alsjeblieft goed naar de inhoud van het programma van je tour en kijk goed of je een multiple entry visum nodig hebt en regel dat. Je paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn na vertrekdatum naar Afrika en je moet minimaal 3-4 blanke pagina’s beschikbaar hebben. Sommige landen kunnen je weigeren als je niet 2 blanke pagina’s in je paspoort hebt. Je kunt ons altijd vragen naar de beste manier van je visum aanvragen. 

Al onze tours zijn gebaseerd op accommodatie met gedeelde 2-persoonskamers. De alleen reizende toeslag is niet verplicht tijdens onze kampeer tour maar als je jou eigen tent wilt dan moet je de toeslag bijbetalen. Ook als je de tour boekt met verblijf in een accommodatie dan moet je ook de alleenstaande toeslag betalen. In totaal zijn 4 single toeslagen beschikbaar op alle tours. 

Alle reizigers dienen bij vertrek een vrijwaringsverklaring te ondertekenen. Iedereen die dit weigert zal niet op de tour toegelaten worden.

Duration Option Price  
10 (Days)With Activity PackEUR 1309Book Now
10 (Days)2020 prices. With Activity packEUR 1539Book Now

Inclusief

 •       Service van een reisgids
 •       Al het vervoer per Avontuurlijk Vervoer
 •       9 nachten camping kosten en kampeer uitrusting
 •       Meeste maaltijden
 •       Gedetailleerd pakket voor vertrek
 •       Masai Mara Museum en Serengeti Camping excursie

 

Exclusief

 • Vluchten
 • Visa
 • Reisverzekering
 • Transfers van en naar de luchthaven

Serengeti Camping excursie (optioneel bij te boeken)

Data

We have multiple departures per month. Please contact us for specific dates & availability.

 

“Ik heb een te gekke reis gehad en raad iedereen aan met Xtreme Gap te reizen!  Meer reviews hier 
Sanna De Bruin
” Hey Jasminka, dank je wel voor de super tijd! Meer reviews hier.”
Lina Jansen
” Hallo, ik wil nog een keer!!  Meer reviews hier.”
Tom Huissen
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.