Het perfecte programma voor jonge avonturiers die Thailand willen ontdekken met een leuke groep jongeren. Wil je super ervaringen opdoen als olifanten verzorgen of een jungletrekking, genieten van de stranden van Thailand en de prachtige cultuur leren kennen? Wij nemen je mee op reis door de prachtige Thaise cultuur en zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt in de eerste week. In week 2 kun je zelf kiezen uit leuke avontuurlijke activiteiten en in week 3 doe je aan culturele uitwisseling. Week 4 is om te relaxen op heerlijke strand aan de oostkust van Thailand.

 Thailand Avontuur

Book Now

De Thailand Avontuur reis is de perfecte trip voor jongeren die voor het eerst op reis gaan en alleen starten aan hun avontuur. Je reist in een groep met andere avontuurlijke jongeren, en bijna iedereen reist alleen. Makkelijk dus om anderen leuke jongeren te ontmoeten en met hun ga je een geweldig avontuur tegemoet! Thaise cultuur happen, lekker eten, veel avontuur, heerlijke stranden en feestjes!

Thailand Avontuur Highlights:

 • Xtreme Thailand Experience 2Een perfecte en relaxte start met eerst een intro week om het land, de mensen en je groepsgenoten te leren kennen
 • Thaise taalles en kookles in de intro week en bezoekjes aan mooie tempels
 • Je gaat een super gave avontuurlijke week aan die je zelf mag uitkiezen. Je kunt kiezen uit olifanten verzorgen, een trekking maken of verblijf in een tempel en meer leren over het boeddhisme
 • Je kunt nog dieper in de cultuur duiken door mee te helpen op een schooltje of de nationale sport Muay Thai te beoefenen
 • Ga lekker relaxen de laatste dagen aan een echt tropische strand!
 • Alles is zo ongeveer geregeld en volledig begeleid. Het enige wat jij hoeft te doen is genieten!

Foto’s

Uitgebreide Reisbeschrijving

Deze reis is verdeeld in 4 verschillend thema weken dus je maakt iedere keer weer iets nieuws mee!

 • Intro & Culturele week
 • Optie Avontuur Week
 • Optie culturele onderdompeling Week
 • Strand Week

Eerste week: De Intro Siam Cultuur Week

De week begint op zondag en dat is de dag dat iedereen uit jouw groep aankomt. We halen je op van het vliegveld (bij aankomst op zondag) en zorgen voor vervoer naar Singburi (ongeveer 4 uurtjes rijden) om aan boord te stappen voor je uitgebreide introductie over Thailand. Sommige mensen komen een paar dagen eerder zodat ze de tijd hebben om Bangkok te verkennen. Je kunt dan een speciaal meeting point komen in Bangkok. Tijdens de introductie week kom je veel meer te weten over Thailand, leer je de anderen in de groep kennen en gaan we gezamenlijk de omgeving verkennen. We leggen de nadruk op het leren over de Thaise cultuur, de Thaise taal en je krijgt ook kooklessen (leuk voor thuis!). Je gaat ook de beroemde boeddhistische tempel Wat Phranon Jaksi bezoeken, de oude hoofdstad van Ayutthaya (inclusief een bezoek aan het olifanten dorp) bekijken, Lopburi museum en de pagode bezoeken en zelfs een cruise langs de Chaopraya rivier in Bangkok maken.

Oriëntatie

Als je aankomst in het Eco huis in Singburi word je naar je kamer gebracht. De kamers worden gedeeld met mensen van hetzelfde geslacht. dus meisjes en jongens hebben aparte kamers. Er is tijd om te relaxen, een douche te nemen en om je spullen uit te pakken. Er is een informele ontmoeting na het avondeten om iedereen welkom te heten en je te informeren over dingen als hoe laat het ontbijt is. De echte oriëntatie is de volgende dag. Er zijn 2 coördinatoren bij ieder Eco huis. De coördinatoren zij vriendelijke, lokale Thaise mensen. Ze zijn er om je wegwijs te maken, je te introduceren in de Thaise cultuur, om je vragen te beantwoorden en uiteraard om je een geweldige tijd te bezorgen. Zij maken dit programma zo speciaal en uniek! Programma introductie bestaat o.a. uit: hoe werkt het in Thailand met geld, veiligheid, regels, manieren, culturele verschillen etc.

Thaise Les:

Gedurende deze week krijg jij en de groep een Thaise les. Je leert genoeg zinnen om je te kunnen redden in een restaurant, gedag te zeggen etc.

Projecten:

Er wordt uitleg gegeven over de verschillend projecten die er worden zijn. Want al heb je van te voren besloten at jij week twee de Olifanten week wilt doen, het is handig om te weten wat alle weken inhouden…misschien ga je toch liever de cultuur week doen bijvoorbeeld.

Bezoek aan plaatsen in de omgeving:

Wij nemen je mee op bezoek aan de dorpjes, de markten, tempels en monumenten in de omgeving. Er is genoeg tijd om zelf naar het dicht bijzijnde dorp Singburi te gaan. Hier kun je je email checken, boodschapjes doen en kun je een Thaise sim card kopen voor je telefoon. Er is ook een zwembad in Singburi waar je gebruik van kunt maken, kunt relaxen en zwemmen.

Spelletjes, kookles, discussies:

Dit wordt in groepjes gedaan, zodat je elkaar beter leert kennen en makkelijk vrienden maakt. Ook de projectleiders en programma leiders zijn hierbij aanwezig. De perfecte manier om de taal te beoefenen en leuk om nieuwe dingen te leren over de cultuur.

Vrije tijd:

Je hebt genoeg tijd om de omgeving te leren kennen. Je kunt relaxen rond het Eco huis, lezen, zwemmen, shoppen etc. De project coördinatoren helpen je graag om te vertellen waar je alles kunt vinden en hoe je er komt. Ook kunnen ze je nog een paar mooie tips geven over de omgeving en Thailand zelf. Het weekend heb je vrij en kun je dingen voor jezelf gaan doen. Veel van onze reizigers gaan bijvoorbeeld een weekend naar Bangkok. Onze coördinatoren kunnen je hierover adviseren.

Deze week is een perfecte manier om meer over Thailand te leren en om je groepsgenoten te leren kennen. Ook leer je over de omgeving en bezoek je een aantal belangrijke plekken. Je leert zo over de Thaise cultuur, de taal en je gaat  een proeverij aan van de Thaise keuken. Ja, je gaat ook zelf Thaise koken. Super leuk. Ook bezoek je de bekend boeddhistische tempel: Wat Phranon Jaksi in het de oude hoofdstad Ayuthaya. En ja gaat naar Elephant Village, Lopburi’s museum en pagoda. Hieronder volgt een dag tot dag programma van de eerste week om je een idee te geven. De volgorde kan wijzigen.

Maandag

Na het ontbijt hebben we een groep bijeenkomst en maken we een wandeling naar het plaatselijke dorp, waar wij zullen gaan lunchen. In de middag bezoeken we een lokale winkel met handgemaakte spullen en daarna hebben we ene welkom feestje. Er wordt een traditionele Thaise dans voor ons opgevoerd door studenten van de plaatselijke school.

Dinsdag

Vandaag ga je een hele dag op avontuur naar de oude hoofdstad Ayutthaya. Deze stad bestaat nog steeds uit veel prachtige, oude tempels en kunstwerken. Een plaatje om doorheen te lopen. Ook bezoek je vandaag het bijzonder Elephant Village. Daarna eindigen we met een diner aan de rivier.

Woensdag

In de ochtend starten we met Thaise les en bezoeken we daarna een van de prachtige en bekende tempels in de buurt: Wat Phranon Jaksi en het Bang-Rachan hero monument. In de middag bezoeken we het plaatselijke stadje. Je kunt hier shoppen, zwemmen en je mail checken. In de avond eten we bij een bekend Thai BBQ restaurant.

Donderdag

‘s Ochtends bezoeken we een lokale school en doen we mee met de studenten aldaar. Als de school dicht is tijdens de vakantie (van half maart tot half mei en oktober) bezoeken we wellicht een palmbomen bedrijf en zien we het leven van de mensen in de omgeving. In de middag gaan we weer verder met de Thaise les en gaan we actief aan de slag in de keuken. Thaise kookles: nadat je wat basis ingrediënten hebt geleerd, leer je hoe je Thais moet koken en hoe je de ingrediënten moet gebruiken. Eet smakelijk!

Vrijdag

Je bent vandaag de hele dag op pad. We reizen door de Lopburi provincie. Een van de highlights is het bezoek aan het bekende Somdet Phra Narai National Museum an de Wat Phraputhabaht Tempel (Buddha’s footprint) en we gaan genieten van het traditionele eten uit de omgeving.

Weekenden

Het weekend ben je vrij om te doen wat je wilt. Je kunt dieper duiken in de Thaise taal of een met het lokale vervoer naar het zwembad gaan of de winkeltjes bezoeken in het nabijgelegen Singburi. En je kunt altijd de medewerkers vragen wat er nog meer voor leuks is te doen in de omgeving.  

Tweede week: Adventure-week, kies zelf je avontuur

In de tweede week kun je kiezen uit drie verschillende opties. Maak je geen zorgen als je niet weet welke week je gaat kiezen. Je kan nog steeds kiezen als je ter plekke bent. Wij zijn flexibel en laten het helemaal van jou afhangen. Je kunt kiezen uit:

Olifanten Week

Ver van de toeristische route is ons olifantenkamp in Umphang aan de westelijke grens van Noord Thailand. Hier is het berglandschap adembenemend en heb je de mooiste meren van Thailand met kalk-steen kliffen. Er zijn prachtige watervallen: de perfecte plek om te bezoeken en af te koelen na een intensieve dag met de olifanten. Umphang is bekend om zijn olifantenpopulatie. Traditioneel werden deze Aziatische Olifanten gebruikt voor het uitvoeren van zwaar werk op de boerderij. Echter, het werk voor olifanten in dit soort dorpen is afgenomen. Met dit spannende project ervaren deelnemers het leven met de locals, en wonen en werken met traditionele Aziatische olifanten, variërend van kalfjes tot volwassen. Je hebt alle tijd een band met ze op te bouwen in hun natuurlijke habitat, dit is echt iets unieks. Je zult dagelijks in de weer zijn met de olifanten door op ze te rijden, met ze te zwemmen en ze te wassen. Bij de opvang ligt een prachtig meer, waar je naar toe rijdt op de olifant, en waar ze baden met de Mahouts. Daarnaast zul je helpen met het voederen van de olifanten. Op het menu staat meestal; gras, suikerriet en bananen planten. Je leert veel van de ervaren Mahouts, die al hun hele leven met de olifanten werken en uitgebreide kennis hebben over de olifanten. De olifanten lopen overdag vrij rond op het project, en worden ‘s avonds naar het bos gebracht voor de nacht. Met deze tochten naar het bos kun je elke dag mee. Extra activiteiten: Een hele dag avontuurlijke raften. En we maken een trekking in de bergen om te genieten van de zonsondergang over de heuvels. Wat staat je te wachten:

 • je leert olifant rijden
 • met de olifanten lopen door het bos en door het kamp
 • badderen met de grote jongens en ze voeren
 • deze week is een uitgelezen kans om een olifant te leren kennen en mee om te leren gaan
 • wees gewaarschuwd, je kunt je favoriete olifant niet met meenemen, net iets te groot voor je rugzak

Trekking Week

Deze week breng je door in de jungle en het regenwoud van Khao Yai National Park (of Phu Toei, afhankelijk van het seizoen), Het zijn  weelderig parken die niet vaak door toeristen worden bezocht. Na deze week heb je echt wat om over naar huis te schrijven, want jij gaat survivallen met alleen de basisbenodigdheden en overnacht in de waanzinnige jungle. Het voelt heel Xtreme! Wij werken met ervaren en gezellige gidsen en je gaat het echt naar je zin hebben in de groep. De hoogste berg in Khao Yai National Park is ongeveer 1351 meter boven de zeespiegel. Het gebied mixed enorme graslanden met bos. De tropische vochtige altijdgroene jungle beslaat het middelste deel van Khao Yai National Park. Er is een grote diversiteit aan planten (ongeveer 2.000 soorten), de mooiste mossen hangen van torenhoge bomen, vijgen cirkelen op de stammen naar boven, lianen hangen naar beneden, er zijn stekelige rattan palmen en prachtige varens. Er is overal iets nieuws te ontdekken in het bos. Dit klinkt allemaal als een weelderig bos, maar vergis je niet in de trekking. Je loopt door dit prachtige woud, en dat is niet voor watjes. Je moet flexibel kunnen inspelen op de situatie, de route is bijvoorbeeld steeds onderhevig aan verandering, afhankelijk van seizoenen, weersomstandigheden, groepsgrootte etc.

Boedhisme en Cultuur Week

Het is een flinke tocht vanaf de introductieweek locatie naar hier, maar het is het zeker waard. Je verblijft in het Forest Resort, een heel luxe nieuw resort naast een oude Thaise tempel. Als je meer te weten wilt komen over het boeddhisme en de cultuur van Thailand, dan is dit een geweldige optie voor je. Tijdens deze weekbezoeken we tempels, en kun je al je vragen over het boeddhisme aan de monniken stellen, we leren je over het mediteren en ‘chanting’ in een rustige en spirituele omgeving. Onze gids is zeer goed geïnformeerd en vertelt je alle details. Als je een echt geïnteresseerd bent in het Boedhisme en de Cultuur er omheen, is dit het programma voor jou! Tijdens de tempel verblijven ga je het Thaise tempel-leven uit de eerste hand ervaren, dat is behoorlijk indrukwekkend en bijzonder.

Wat super is, is dat je de optie pas ter plekke hoeft te kiezen. Zo kun je met jouw nieuw gemaakte vrienden dezelfde optie kiezen.

Derde week: Optie Culturele onderdompeling óf Thais boxen

Tijdens deze week krijg je de kans om de lokale gemeenschap te helpen. Je helpt in een schooltje. Je kunt daar diverse dingen doen:

 • Helpen met het bouwen van huizen
 • Het helpen verzorgen (spelen) met kinderen in een lokaal weeshuis.

Het meeste hulp kan de Thaise gemeenschap gebruiken in het onderwijs. En daarom bezoek je lokale scholen om je steentje bij te dragen. Er zijn niet alleen scholen voor kleine kinderen maar ook voor bijvoorbeeld de lokale politie. Het gaat daarbij vooral om het bijbrengen van de Engelse taal en (met de kinderen) spelletjes doen en liedjes zingen. Verdere informatie ontvang je ter plaatse voordat de week van start gaat.

Accommodatie tijdens deze week is in het Eco huis (waar ook de eerste week plaatsvindt).

Het merendeel van de scholen bevinden zich op loopafstand. Voor de scholen die verder weg liggen wordt door onze reisbegeleiding vervoer geregeld. Denk eraan dat je passende kleding meeneemt voor deze week. Kinderen kopiëren graag de mode, maar de Thaise mensen zijn een stuk conservatiever. Hoe netter jij je kleed, hoe meer respect je ook ontvangt. Kies je voor deze week dan is het ook leuk om wat spullen mee te nemen die je tijdens deze week kunt gebruiken. Denk hierbij aan boekjes, spelletjes, ansichtkaarten van Nederland (Amsterdam of jouw woonplaats) en ander speelgoed. (Ballonnen doen het ook altijd goed!). Pen en papier worden verstrekt. Als je liever iets anders doet deze week kun je ook kiezen voor de optie een week de nationale sport te beoefenen (Thais Boxen).

Je kunt Thai boxen trainingen doen en iedere dag trainen. Dit is in een kleine lokale gym met echte Muay Thai professionals en het is ook toegankelijk voor beginners. Een perfecte eerste kennismaking met de Nationale sport van Thailand, Muay Thai. De lessen gaan al vroeg van start. Zo rond 5:30 in de ochtend begint je dag. Je traint met jouw eigen trainer en afhankelijk van je niveau leer je veel nieuwe technieken. Om 9:00 uur heb je tijd om naar het zwembad te gaan om daar te relaxen (14km verder op). Of je kunt bij je accommodatie chillen. Om 15.00 uur is het tweede deel van je training. Reken er maar op dat je super fit wordt!

Vierde week: Strand week in Hua Hin (6 nachten)

Na de derde week word je op zondag na het ontbijt van Singburi naar Hua Hin gebracht.

Op maandag staat er een excursie op het programma naar Hau Mongmongkol Temple, bezoeken we de Pleanwan markt en gaan we naar Hua Hin city strand waar je kunt lunchen (niet inclusief in de weekenden). In de avond gaan we naar de night market.

Dinsdag gaan we naar de dogshelter en hebben we een excursie naar de Artist Village en gaan we naar Khao Takiab (een mooie gebied waar we lunchen en tijd hebben om te relaxen).

Woensdag bezoeken we de tempel in de buurt en helpen we de monniken de omgeving schoon te maken. Je hebt vandaag veel vrije tijd om op het strand te liggen.

Op donderdag gaan we naar Pranburi Forest Park, wat bekend staat om de mangroves, waar we ons inzetten om het strand schoon te maken. We hebben vrije tijd op Seapine beach.

Vrijdag hebben we vooral voor onszelf. Nog even lekker op het strand liggen!

Zaterdag is uitcheck dag. We helpen je graag met je verdere planning.

De terugreis is niet inbegrepen. Als je terug wilt naar Bangkok, dan kun je met de bus of de trein. Het duurt ongeveer 3 uur met de bus, maar neem dit iets ruimer. Er zijn bussen die direct naar het vliegveld gaan. Houd er rekening mee dat je minimaal 3 uur voor vertrek op het vliegveld moet zijn.

Veelgestelde Vragen

Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Het helpt je vast als wij je vertellen dat bijna al onze reizigers alleen reist. Nou ja, alleen begint. Daarna ben je zeker weten niet meer alleen! Dit programma is juist gemaakt om  mensen te ontmoeten. Met diverse startdata, je eigen inbreng in de invulling van je reis en de diverse Adventure programma’s ontmoet je veel leuke mensen!
De meeste jongeren op de Thailand avontuur zijn tussen de 17 en de 23 jaar. De minimum leeftijd voor deelname is 17 jaar.
Je komt op zondag aan. Die dag word je opgehaald van het vliegveld en naar Singburi gebracht. De eerste locatioe. Als je een paar dagen eerder wilt aankomen om Bangkok in te gaan, moet je je eigen weg vinden naar het meeting point bij het in het Royal hotel om 13.00 uur. Natuurlijk ontvang je van ons alle details en vertellen wij je hoe je daar kunt komen.
Singburi is mooi en relaxed. Je verblijft in leuke eco huizen in de schaduw van bananenbomen aan de Noi Nam rivier. Sing Buri is rijk aan culturele geschiedenis. Er zijn veel tempels, musea en historische plaatsen in de provincie. Je zou kunnen zeggen dat het het episch centrum voor Thaise geschiedenis is en daarom een geweldige plek om in de huid van het land te kruipen.

Duration Option Price  
4 (Week)Standard Shared RoomEUR 1129Book Now

Inclusief

 • Uitgebreid informatie pakket voor vertrek
 • Airport pick up in Bangkok
 • Oriëntatie week, oa kooklessen, taal lessen, bezoek aan nationale monumenten en de voormalige hoofdstad Ayuthaya
 • Verblijf in het mooie noorden van Thailand vlak bij het olifanten kamp of Boeddhisme week of trekking week.
 • Train Muay Thai. 1 week intensieve Muay Thai training of doe aan culturele onderdompeling.
 • 5 nachten in Hua Hin
 • Alle maaltijden, behalve de lunchen in het weekend
 • Alle accommodatie
 • Vervoer (behalve de terugreis)
 • Professionele begeleiding

Exclusief

 • Vluchten
 • Reisverzekering
 • Visa
 • Lunch in het weekend (eten in Thailand is erg goedkoop, voor een paar euro heb je al een heerlijke maaltijd)
 • Zakgeld. Je hebt niet veel nodig omdat bijna alles al inclusief is.

“Ik heb een te gekke reis gehad en raad iedereen aan met Xtreme Gap te reizen!  Meer reviews hier 
Sanna De Bruin
” Hey Jasminka, dank je wel voor de super tijd! Meer reviews hier.”
Lina Jansen
” Hallo, ik wil nog een keer!!  Meer reviews hier.”
Tom Huissen
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.