Als je helemaal gek bent van paardrijden, dan is dit jouw reis! Met of zonder ervaring, jij kunt western leren rijden! Ontdek het prachtige Wyoming, USA.  Ervaar 1, 2 of  3 weken paardrijden, paarden verzorgen en paarden trainen op een ranch, vlakbij het prachtige Yellowstone National Park. Alles is inclusief op de ranch. Uiteraard is de liefde voor paarden een must maar veel ervaring is niet nodig. Voor iedereen is dit programma fantastisch!

USA Paarden Ranch Vrijwilliger

Book Now

Paardrijden “in the open” in de USA!

Gedurende de periode dat je er bent, zal je ingezet worden in allerlei werkzaamheden, waaronder het dagritme van de ranch. Dat is onder andere buiten rijden in de vrije natuur op natuurlijke paden, cowgirl/boy activiteiten, vee drijven, brandmerken en kleine vee tochten. En ook paarden trainen! Je krijgt een paard aangewezen die bij je past en bij jouw paardrijd ervaring en wat je wilt bereiken in de  2 of 3 weken dat je daar bent. Hier wordt zeer nauwkeurig naar gekeken. Dit project wordt op maakt gemaakt op jouw paardrijd ervaring en interesses, gedurende het gehele programma. Heb je wensen, geef het dan aan. Dan wordt daar rekening mee gehouden.

Fotos

Details

Is het ook jouw droom om even te ontsnappen het dagelijkse ritme van het snelle leven? Heb je zin om je vrij te voelen, buiten te leven en met paarden bezig te zijn?  Met wapperende haren door de wind, vrijheid op een paard in de middle of nowhere? Dan is dit programma jouw bucketlist. Die kun je afstrepen!

Je kunt een echt cowgirl/boy zijn en deelnemen aan dit geweldige project, gedurende 2 of 3 weken. Wij raden 3 weken om echt alles uit het programma te halen. Paardrijden in het prachtige Wyoming, USA. Ja, een echte Amerikaans ranch met mensen die net als jij hetzelfde willen!

Je kunt je eigen wensen aangeven op welk vlak je iets wilt leren. Je kunt met ervaring blijven leren en zonder ervaring ben je ook van harte welkom. Na 3 dagen kun jij al echt paardrijden! Hier wordt western gereden. Veel mensen hebben hier nog geen ervaring mee en dat maakt niet uit. Dat leer je daar.

Ook kun je ervaren hoe het is om paarden te trainen en daar mag jij bij helpen!

Bij aankomst

Vanaf het moment van aankomst heb je je fototoestel al nodig, want de omgeving is werkelijk prachtig. Je landt op Cody Airport waar je de rest van de groep ontmoet en welkom wordt geheten door de head wrangler, zoals het in de USA heet.

Nadat je bent uitgerust en zin hebt om te gaan slapen neemt het team je mee naar je kamer om lekker bij te komen. De volgende ochtend, op je eerst echte dag, krijg je een paard die helemaal bij jou past en dat geeft je de gelegenheid om het paard goed te leren kennen en het paard jou. Er ontstaat een echte band. Als je eenmaal je nieuwe maatje hebt gevonden, zal een professionele instructeur je leren hoe je de dingen die nodig zijn onder de knie krijgt. En daar gaat het natuurlijk allemaal om: paarden, paardrijden en een toffe tijd!

Verder krijg je natuurlijk een uitgebreid introductie. Veiligheid staat voorop en daar wordt dan ook uitgebreid op ingegaan.

Het leven op de ranch

Je krijgt iedere dag meer ervaring met het echte All American ranch life. Met  activiteiten als vee drijven (ongeveer 40), bergen oprijden, barrel racing (tonnen racen), wrangling (cowgirl handelingen) de paarden naar het kamp krijgen en andere klusjes die nodig zijn om het kamp en jezelf blij te houden. Wat er precies gedaan wordt is afhankelijk van dat moment en het seizoen.

Er zijn vele activiteiten om jezelf blij te houden en te entertainen. Je krijgt ook nog eens heerlijke maaltijden, bereid door een professionele kok. Lekker eten is een traktatie na een hele dag buiten te zijn geweest.

En er is genoeg tijd om de andere ruiters te leren kennen en een vriendschap op te bouwen. En het mooiste is dat de hele 3 weken op maat gemaakt is hoe jij het wilt, naar jouw behoeftes, interesses en je paardrijd kwaliteiten/ervaringen en behoeftes. Zo kun je bijvoorbeeld ook er op uit voor een maaltijd buiten de ranch, een bar of restaurant. Je bent van harte welkom. Er wordt geen alcohol geserveerd op de ranch (we vinden dat alcohol en paarden niet goed samengaan) maar je kunt naar een saloon in de buurt en je nieuwe vrienden beter leren kennen. De Silver Dollar bar is een leuke bar. Daar kun je lekker kletsen, wat eten en een lekker drankje drinken. En je ontmoet misschien nog wel All American cowboys.

Felixbel schema, maar verwacht het onverwachte!

Heb je zin om een middag te relaxen? Ga je gang. Wil je er alles uithalen wat er in zit? Kan ook. Een relaxte rit vandaag? Geen probleem. Een uitdagende rit maken? Ook dat kan. Wil je de omgeving beter leren kennen met een groep? Prima. Er zijn touroperators die je daarbij kunnen helpen. En wat een omgeving, zo prachtig mooi! Zorg dat je op alle weersomstandigheden voorbereid bent.

Hoe ziet het programma er in de eerste week uit?

Zondag, aankomstdag

Vandaag is je aankomstdag en staat er verder niets op de planning. Een beetje bijkomen van de vlucht en de weg vinden op de ranch.

Maandag, je eigen paard!

Vandaag krijg je een uitgebreide introductie. We vertellen je over Western rijden, de regels en nemen uitgebreid alle veiligheidsaspecten door.

Vandaag krijg je ook je eigen paard toegewezen! De past helemaal bij jou, want er zijn vele paarden en voor iedereen is er een match.

We leren je de basis in de praktijk en helpen je met rijden.

Dinsdag, er op uit

Vandaag gaan we voor het eerst trailrijden. De prachtige natuur in.

Woensdag en donderdag

We gaan 2 dagen er op uit en logeren onderweg in een tipi (Indiaanse tent). Wat een avontuur is dit! We rijden ongeveer 3 a 4 uur naar onze overnachtingsplek in de natuur. Eenmaal bij het kamp maken we een heerlijke BBQ en genieten we van de sterren aan de hemel. We luisteren naar elkaars verhalen en spelen spelletje. We zullen heerlijk slapen in de tipi en de volgende dag rijden we terug naar de ranch. En als het zo uitkomt (seizoen) werken we onderweg met koeien.

In de middag ondernemen we activiteiten buiten de ranch. We kunnen naar de hot springs pools, naar de rivier, etc. Meestal sluiten we deze gezellige en relaxte dag af met een etentje buiten de ranch.

Vrijdag

In de ochtend gaan we weer heerlijk trailriden in de omgeving. Nadat we terug zijn van wederom een geweldige tocht gaan we naar Cody town. Hier krijg je echt een Western gevoel. Het wilde westen! Je kunt hier shoppen, even internetten etc. In de avond gaan we uit eten en vaak is er een country show. Lekker op zn wild west!

De eerste vrijdag van de maand in de maaden juni/juli en augustus gaan we naar de rodeo!

Zaterdag en Zondag

Het weekend gaan we naar Yellowstone National Park! Wat is het hier mooi, het wordt een onvergetelijke trip. We kamperen een nachtje in het park en genieten van de omgeving en van elkaar. Deze trip is niet bij de prijs inbegrepen en kost ongeveer 150 USD (kamperen, hotel is duurder).

Er is vervoer aanwezig waarmee je activiteiten kunt ondernemen naast die op de ranch.

Week 2 en 3

Week 2 en 3 worden meer op maat gemaakt. Er wordt gekeken naar je ervaring, maar vooral naar je voorkeur. Op het gebied van paarden, wat je wilt leren maar ook wat je nog wilt zien en doen in de omgeving.

Wat kun je verder allemaal verwachten?

 • How to rope
 • Fixing fences
 • River trip
 • Rodeo bezoek
 • Feeding activities
 • Ranch work
 • Training young horses

We starten altijd lekker vroeg in de ochtend, rond 6 uur. Een deel gaat de paarden binnen halen, omdat deze in de nacht vrij rondlopen. Een ander deel gaat meelopen met de jonge paarden die getraind moeten worden.

Prachtige omgeving om te ontdekken, met of zonder paard

In het Amerikaans westen, in de Rocky Mountains, daar ben jij. Je kunt de pittoreske Yellowstone National Park in om het wildlife te zien, je kunt raften, een rodeo bezoeken, museums, winkels en zwembaden zonder dat je zelf iets hoeft te organiseren. We willen dat je er lekker op uit gaat in een groep en alles ervaart wat je leuk vindt en wat er te doen is.

Er zijn auto’s beschikbaar om activiteiten te ondernemen als je vrij bent. Als je naar Yellowstone gaat in het weekend dien je een auto te huren. We helpen je met het organiseren van de reis (auto huren, camping/hotel etc). Wij hebben tenten die je mee kunt nemen.

En ook nog de mooiste ervaring!

Aan het einde krijg je ook nog een certificaat voor je CV of verder studeren, mooi meegenomen.

Je denkt nu waarschijnlijk dat dit te mooi is om waar te zijn en wat gaat zoiets dan kosten? Zeker de hoofdprijs. Vergeet niet dat je 3 hele weken in de USA bent op je droomvakantie met alles inbegrepen, alleen de vlucht nog. Overigens vind je de prijs in menu onder prijzen. En zo ongeveer alles is inclusief als je daar bent.

En ja, je kunt ook lekker de hele dag op het strand gaan liggen. De keuze is aan jou. Wij weten het wel.

Vrijwilligersrol

Vrijwilligers nemen ook deel aan activiteiten met groepen die op bezoek komen van zondag tot vrijdag, iedere week. De activiteiten zijn dierenarts dagen (vaccinatie van de paarden), buiten rijden, hekken rijden (checken op gaten en repareren), vee verplaatsen, rijden met groepen jongeren, volwassenen en ouders.

Vrijwilligers kunnen ook meedoen aan additionele activiteiten als langere ritten, trips naar de stad en speciale clinics die in het weekend plaatsvinden.

Je kunt iedere dag rijden en de band met je paard verder opbouwen op de ranch zelf. Gedurende de 3 weken dat je er bent zal je echt het leven meemaken van de All American Western lifestyle op een ranch en op de rug van een paard.

Ranch locatie

Je zal 2 of 3 weken doorbrengen vlakbij Cody, Wyoming. Dit ligt vlakbij Yellowstone National Park in een werkelijk prachtig deel van de USA. Denk aan open vlaktes en eindeloze uitzichten, te gek om paard te rijden!

Seizoen en deelnemers (in het Engels)

Spring sessions are a great opportunity to experience the hands-on opportunities of a working horse and cattle ranch, because its cheaper too.  We do this because Wyoming weather is unpredictable in the spring – it may be warm and dry or it may snow.  However, we do stay busy with trail riding, working with horses and youngsters in training in the sheltered barn, and off-ranch activities.  Yellowstone must be entered through the north entrance, which is a longer drive but provides an amazing opportunity to see a variety of wildlife that is not as visible in the hot summer months.

May 10-July 4 and Aug 30-Sept 26

The summer and fall sessions, while still subject to the unpredictability of Wyoming weather, tend to see the weather warming up nicely and opportunities for not only trail riding, but also an overnight stay at cow camp where we enjoy sleeping in teepees or under the stars and cooking around the campfire.  Among off-ranch activities, the Cody Nite Rodeo runs through the summer months and depending on water levels in the rivers, it is possible to float the rivers in a raft or innertube.

Last year, the ages of participants in the Spring Sessions (and in other sessions) varied from 20’s to 50’s, including pre-vet students who wanted to work closely with the livestock, a 38-year-old woman who was taking a break from her turkey farm in Norway, a 52-year-old woman former police officer and eventer from the UK returning for her second time and so on. The wide range of ages and backgrounds adds interesting depth to the groups.  Many of the riders come with significant English riding experience and want to learn more about Western riding and training techniques.

Accommodatie

Je deelt de accommodatie met 2 tot 4 personen in een hutje op de ranch. Er zijn aparte badkamers en toiletten. De accommodatie is basis, maar prima. Je hebt ook niet veel nodig.

Maaltijden worden geserveerd op een plek waar je ook tijdens je maaltijd kunt genieten van het outdoor leven.

Er is een open keuken en in principe kun je pakken wat je wilt. Er zijn ook snacks ed.

Er zijn gezamenlijke ruimtes waar je lekker kunt chillen en kletsen.

Veelgestelde vragen

Alcohol is niet toegestaan en wordt ook niet geserveerd op de ranch. Paarden en alcohol gaan niet goed samen. Daarnaast ben je zeer actief tijdens dit programma en ben je in de avond waarschijnlijk behoorlijk moe. Je hebt wel de optie om in het weekend naar de stad te gaan. Houd er rekening mee dat er een minimum leeftijd van 21 jaar geldt voor drankgebruik in de USA. Ook al drink je geen alcohol, je mag geen bar in als je jonger dan 21 jaar bent.

Je hebt geen ervaring nodig in paardrijden of werken met paarden om aan dit programma deel te nemen. Als je wel paardrijd ervaring hebt, ben je klaar voor meer activiteiten en kun je dus meer doen. Maar als je geen ervaring hebt met paardrijden, laat het je niet tegenhouden. Een ding is zeker, voor iedereen geldt dat als deze 3 weken achter te rug zijn, je echt wel een expert bent geworden in paardrijden.

Dit programma is voor iedereen. Er zijn geen leeftijdgrenzen en je kunt meedoen vanaf 17 jaar (met toestemming van je ouders), 18 tot 80. We hebben meestal ongeveer 8 vrijwilligers gasten tegelijk.
We boeken geen mensen voor de vierde week voordat ze de tweede week hebben meegemaakt, wat het lastig maakt met je vliegticket. Maar onze ervaring leert dat men echt pas weet of ze langere periode hier willen zijn tot ze het zelf ervaren hebben.

Wij raden iedereen aan je eigen helm en laarzen mee te nemen. Wij kunnen geen helmen uitgeven, aangezien ze perfect moeten zitten en vaak mensen het ook niet willen ivm hygiene. Je krijgt bij deelname een uitgebreid informatiepakket en paklijst.

Je hebt je helm nodig en je laarzen met hakken (niet de hiking boots) voor het paardrijden, een slaapzak, kussen en andere persoonlijke items. We sturen je een volledige paklijst bij je boeking nadat je de betaling hebt gedaan.

Er is geen limit voor gewicht, maar als je meer weegt dan 100 kilo, laat het ons dan weten voordat je boekt, zodat we zeker zijn een geschikt paard voor je te hebben.

Je kunt aankomen wanneer je wilt in Cody, WY (luchthaven code COD). Als je een dag of twee dagen eerder aankomt kunnen wij je helpen met een hostel of motel in de buurt. De meeste mensen komen aan op de startdatum (zie menubalk > data). We halen je op van het vliegveld op het moment dat de laatste vlucht is geland op zondag avond. Meestal is dat tussen 20.30 en 21.00 uur. Als je vlucht eerder aankomt, kun je op het vliegveld wachten. Het is een klein vliegveld en je kunt er rustig zitten en even je telefoon checken of een boekje lezen. Of je kunt een taxi delen naar Cody (10 dollar per auto) met andere vrijwilligers die misschien ook eerder landen.

Na de 3 weken nemen je mensen op tijd mee terug naar Cody om de eerste vluchten te kunnen halen. Dat is op vrijdag ochtend, meestal vertrekken we rond 04.30 uur. Als ze later gaan, kunnen wij ze droppen op een plek naar keuze. als dat niet op het vliegveld is, moeten ze zelf hun weg vinden om op tijd te zijn voor hun vlucht.

Als je de 2 weken optie boekt, brengen wij je op vrijdag of zaterdag ochtend. We kunnen je dan iedere dag naar je vlucht brengen.

We raden aan om ongeveer 300 usd zakgeld mee te nemen voor extra uitgaven gedurende je verblijf voor 2 weken. Dit is inclusief entree voor Cody Nite Rodeo, Thermopolis Hot Springs, autohuur en entreegeld voor Yellowstone National Park, raften of tuben. Dinosaur centre, Buffalo Bill historical center museum, speciale maaltijden uit eten, gedeeld brandstof gebruik. Kleding, souvenirs en persoonlijke items zijn niet inclusief. Voor 3 weken zal dat ongeveer 400 usd zijn. .
Er is op het terrein geen wifi aanwezig en laat dit toch ontzettend fijn zijn! Het is even wennen, maar je zal zien dat dit echt heel fijn is. Je bent de hele dag lekker bezig, vooral buiten en binnen no time is het geen missen meer maar vind je het juist fijn niet te worden beinvloed van buitenaf. Je bent waar je bent in het hier en nu. Bij spoedgevallen kun je bellen naar huis of kun je bereikbaar zijn. We gaan regelmatig naar de stad en daar heb je wifi. Je kunt dan even contact hebben per app bijvoorbeeld met het thuisfront.

Duration Option Price  
1 (Week)7 days from March 08 to May 02 2020EUR 959Book Now
1 (Week)7 days from May 10 to Sep 26 2020EUR 1469Book Now
2 (Week)13 days from March 08 to May 02 2020EUR 1419Book Now
2 (Week)13 days may 10 to Sep 26 2020EUR 1899Book Now
3 (Week)20 days from March 08 to May 102 2020EUR 1939Book Now
3 (Week)20 days may 10 to Sep 26 2020EUR 2359Book Now

INCLUSIEF

 • Pick up van het vliegveld
 • Orrientatie sessie bij aankomst
 • Alle accommodatie en maaltijden op de ranch
 • Instructie door ons personeel
 • Gebruik van onze paarden tijdens de training en eigen paard tijdens verblijf
 • Alle hands on werk tijdens je verblijf en dat maakt het nou zo speciaal. Je doet en leert zo ongeveer alles wat mogelijk is
 • Support en assistentie waar nodig
 • Buddy list van vrijwilligers
 • 24 uur support

 

EXCLUSIEF

 • Vluchten
 • Maaltijden en drankjes in de stad
 • Reisverzekering (moet intensief paardrijden verzekeren, vraag hiernaar)
 • Zakgeld (ongeveer 250 a 300 usd)

Data

2020

3-week Session – Choose to start any Sunday between:

March 8 and March 28

April 12 and May 2

May 10 and July 4

Aug 30 and Sept 26

2-Week Session – Choose to start any Sunday between:

March 8 and March 28

April 12 and May 2

May 10 and July 4

Aug 30 and Sept 26

1-week Sessions – Choose to start any Sunday between:

March 8 and March 28

April 12 and May 2

May 10 and July 4

Aug 30 and Sept 26

×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.