Wil jij ook een droombaan en zeilen op luxe jachten over de Great Barrier Reef en de Whitsundays in Australië? Dan is dit programma voor jou! Tijdens deze 23 daagse zeilopleiding leer je hoe te zeilen en te werken als bemanning op een van onze prachtige jachten. Na deze fantastische opleiding is de kans op een baan hier erg hoog! De verdiensten zijn rond de 500 Australische dollars per week. De azuurblauwe zee is jouw kantoor!

Whitsundays Zeilcrew cursus, Australie

Book Now

Leren en werken in de allerleukste backpackers job!

Dit is echt de ultieme tussenjaar baan. De Xtreme Gap Zeil academie die al lange tijd bestaat met diverse jachten, ervaren trainers en de benodigde kwalificaties. Het trainingscentrum ligt aan de prachtige Whitsundays. Het juweeltje van de Australische oostkust. Dit is je kans om aan een 23 dagen durend programma mee te doen en op het schip zelf te leren hoe je een heus zeilmaatje wordt. En als je de cursus goed afrondt krijg je een NSCV certificaat (National Standards for Commercial Vessels). De training is super gaaf en je wordt al snel ingezet als een echt crewmaatje. Jouw werkterrein is de azuurblauwe zee met hier en daar een bezoekje aan de mooiste stranden! Als je eenmaal aan het werk bent verdien je tot ongeveer 500 Australische dollars per week. Te gek om zo wat bij te verdienen tijdens je reis en een geweldige manier om aan jouw zeil carriere te beginnen.

Highlights:

 • Sailing Course Australia (7)Zonsondergang zien vanaf het dek van je werk
 • 23 nachten accommodatie inclusief
 • Je verdient rond de 500 dollar per week als je eenmaal aan de slag bent en een van de beste backpacker banen die er zijn!
 • Minimale kosten met gratis accommodatie en eten aan boord
 • Een zeer veelzijdige training in een super sociale omgeving
 • Geen duf kantoor, maar de zee als je werkgebied!
 • Snorkelen met duizenden kleurrijke tropische vissen
 • Als je eenmaal werkt betaalt de cursus zichzelf terug

Foto’s

Reisschema

Dag 1

Zondag. De dag dat je daadwerkelijk begint. Je haalt al je cursus materiaal op en om 16 uur heb je afgesproken bij de boot.  Je slaapt aan boord, klaar om de volgende dag aan je cursus te beginnen.

Dag 2 – 6

Jouw zeiltraining crew cursus loopt van dag 2 tot dag 6. Dit is een snelle cursus waarin je alles leert wat met het werken op een zeilboot te maken heeft. Je leert over scheepsknopen en touwen, werken met zeilen en orders van de kapitein. Alle belangrijke informatie over zeilen en zeilboten is inclusief; regel en reglementen, voorbereiding en planning van een jacht die veilig dient (uit) te varen en sales. Je leert over het vermijden en omgaan met noodgevallen en algemene informatie, plus etiketten.

Dag 7

Zaterdag. Als je tevens de advanced cursus hebt geboekt, zal je vandaag voor je speedboot licentie gaan. Houd er rekening mee dat je vandaag je eigen maaltijden betaalt. Als je alleen de basis cursus hebt geboekt, heb je een dag vrij. Je kunt van rarely beach genieten. Ga lekker zwemmen in de lagoon en relax op de prachtige backpacker spot. Vanavond verblijf je in een hostel.

Dag 8

Deze zondag ben je vrij, je zorg voor je eigen maaltijden. Om 16 uur is het tijd om te verzamelen in de haven, want vanavond slaap je weer op de boot.

Dag 9 – 13

Deze week zal je het geleerde in de praktijk brengen. Je zal nu echt gaan werken op de boten, dus hard aan de slag en laat zien wat je allemaal in huis hebt. Hoe beter jij je best doet, hoe meer kans op werk. Soms is het hard werken en soms is het de handen vuilmaken, maar hey, kijk eens om je heen. Zo erg is dat toch niet? Deze week draait het er vooral om dat jij je van je beste kant laat zien. Lekker enthousiast en sociaal, hard werkend en orders aannemend. Werk is nog niet gegarandeerd en een groot deel hangt van deze week af, maar de meesten die goed presteren in deze week worden als eerst geselecteerd voor een full time crew functie.

Dag 14

Zaterdag. Vandaag kun je de dag zelf indelen in Airlie Beach, Vandaag verzorg jij je eigen maaltijden. Vanavond verblijf je in een hostel.

Dag 15 – 16

Zondag – Maandag. Je leert deze dagen zeilen op een Maxi Yacht.

Dag 17

Dinsdag. Je eindigt de Maxi Yacht trip om 13 uur en keert terug naar de haven en het hostel. Je dient voor je eigen maaltijden te zorgen.

Dag 18 – 19

Woensdag – Donderdag. Je gaat wederom op een Maxi Yacht zeilen. Zorg dat je alles in de praktijk brengt wat je eerder hebt geleerd.

Dag 20

Op vrijdag komt de boot rond 13 uur terug in de haven en heb je de rest van de dag vrij.

Dag 21 – 22

Op zaterdag ga je weer op de boot voor nog een zeiltrip. Dit is de laatste trip van deze cursus.

Dag 23

Maandag. De boot komt rond 13 uur aan op dag 23. Dit is de dag van de check out van de cursus en de dag dat je om de tafel gaat zitten om de volgende stappen te bespreken. De stap naar werken en geld verdienen. Vandaag zorg je voor je eigen maaltijden.

 

Alle voordelen

Overnachten en leren

6 nachten in een backpackers hostel (Je deelt hier een kamer met een aantal anderen) in Airlie Beach. De eerste week breng je op een smaller jacht door waar je de basis leert van werken in een veilige omgeving voordat je naar de Maxi Yachts gaat.

Ervaren instructeurs

Dit programma is van dag één tot dag 23 uitgeschreven en op maat gemaakt. Je wordt in korte tijd getraind in theorie en praktijk zodat je klaar bent om op de ultra hightech Maxi Yachts de Whitsundays te zeilen. In week 1  leer je veel theorie en praktijk en in week 2 herhaal je wat je geleerd hebt.

In week twee en drie leer je ook andere dingen op de Maxi Yachts zoals werken met de gasten aan boord, snorkeltours gidsen, gidsen tijdens wandelingen op mooie eilanden, tanken van schepen etc. Tijdens dit programma krijg je twee crew uniformen en 6 nachten accommodatie in Airlie Beach, naast de accommodatie op het schip. Dit is een programma wat vanaf dag 1 wordt geleid door ervaren instructeurs en ons team zal het 23 dagen schema managen voor je: de jachten inroosteren, accommodatie boeken en dealen met uitvoerende taken voor de deelnemers.[/toggle]

Wat smaakt die koffie goed op de oceaan met zonsopgang…

De cursus start vanuit Airlie Beach’s Abel Point Marina. Daar krijg je een uitgebreide oriëntatie en een veiligheidsbriefing voordat je aan boord gaat op en je training start op de tropische wateren van Australië.

Het certificaat geeft je de mogelijkheid om om te werken op kleine schepen en is internationaal erkend. FYI: The International Crew Certificate (IYT) vraagt een lokale betaling van AUD$100 en dit is niet bij de prijs inbegrepen.

Nb: Als je al zeil certificaten hebt, kunnen wij het programma voor je aanpassen.

Accommodatie

Gedurende de opleiding ben je veel aan boord van de boot en slaap je in een hut die je deelt met nog iemand. Je verblijft met iemand van hetzelfde geslacht, behalve als je een stel bent. Dan kun je ervoor kiezen samen een hut te delen.

Tijdens de dagen dat je aan land bent, verblijf je in een erg leuk backpackers hostel in het centrum van Airlie Beach.

Data

De opleiding loopt het gehele jaar door. Houdt er wel rekening mee dat de seizoenen omgekeerd zijn, dus in de Nederlandse winter is het in Australië zomer.

Je kunt iedere zondag starten aan dit programma. Je dient een dag eerder in Airlie Beach te zijn. We kunnen je tips geven voor een hostel.

Veelgestelde Vragen

Je kunt in Ailie beach komen met de bus, bijvoorbeeld de Greyhound bus. Je kunt ook vliegen naar het vliegveld Proserpine, wat niet ver van Airlie Beach ligt.

Je kunt deze opleiding ook prima combineren met bijvoorbeeld de Ultieme Australië reis. Hierbij kun je tot op 6 maanden reizen en dus prima tussendoor deze opleiding volgen en een paar maanden werken.

Ook kun je bijvoorbeeld het wake up of Work up in Sydney programma volgen en vervolgen met de bus naar Airlie beach komen. Mail ons als je wilt weten wat het best bij jouw plannen past.

Wij helpen je met het opzetten van interviews en als jij je certificaat behaalt, sociaal bent en graag wilt, zien wij geen reden waarom jij geen baan zou kunnen vinden hier! Veel jongeren op hun tussenjaar blijven een paar maanden werken om te sparen en te genieten van het mooie leven op jachten en zeilschepen. Let wel, een baan is niet gegarandeerd. Veel hangt af van je eigen inzet.

Deze opleiding is open voor iedereen vanaf 18 jaar. Het is de perfecte opstap als je op zoek bent naar een baan in de zeevaart en toerisme en je hebt geen ervaring nodig. Ook super geschikt als je gewoon een tijdje iets heel anders en een super coole baan wilt! Want dat is het.

Ja… en nee! Werken als bemanning op een commercieel jacht is best hard werk, de jacht klaar maken voor de passagiers, helpen met schoonmaken, werken op het dek en de kok af en toe bijstaan. Maar als je vol energie zit is het eigenlijk de beste baan die er is. Buiten in een paradijselijke omgeving, vrolijke mensen om je heen en je leert er iedere dag weer nieuwe dingen en mensen kennen.

Nee, wij kunnen je geen baan garanderen. Je krijgt geen baan aangeboden als je de opleiding niet behaalt (zeer kleine kans). Of je moet heel asociaal zijn en een geen positieve houding hebben, dan hebben ze zeker ook geen werk voor je. Het kan ook zijn dat je in een stil seizoen/stille tijd er bent en er op dat moment geen werk is, maar dan is het er zeker later als het weer drukker wordt. Het ligt voor een heel groot gedeelte aan jezelf en je inzet. Dit is echt de beste manier om aan de meest geweldige backpacker baan in Australie te komen, met zeer goede verdiensten en geen tijd om het geld uit te geven. Je zit immers een groot gedeelte op de azuurblauwe zee. Een baan krijgen heeft altijd afgehangen van het feit of er wel of geen werk is op het moment van slagen. Verder is het aan de afdeling personeelszaken of je een interview krijgt. Er zijn bij de 2 maatschappijen waaronder waar wij mee werken op het moment 10 mensen geplaatst in deze functie. Vele anderen worden aangenomen bij vergelijkbare maatschappijen en tour companies in de Whitsundays nadat ze de opleiding hebben afgerond. Je bent vrij om bij ieder ander bedrijf te solliciteren. De meesten blijven bij ieder bedrijf maximaal 3 maanden en als ze verder willen in het werk kunnen ze weer voor 3 maanden ergens anders werken. Onze partner nemen niet meer dan ongeveer 70 mensen op jaarbasis aan voor de cursus, dus er zijn niet teveel mensen die de cursus afronden en voor werk zoeken. Ze geven wat wij ook al eerder zeiden geen garantie op werk, maar mensen die erg goed door de opleiding lopen en er uit springen zijn bijna zeker van werk direct na de opleiding. Veel meer dan 50% gaat aan het werk in deze branche. Men schat zeker 60% alleen al bij deze 2 bedrijven en dan nog alle andere bedrijven. Doe dus tijdens de cursus je uiterste best, laat je van je goede en hardwerkende kant zien, volg de instructies goed op, dan is je kans groter een baan te vinden.

Dit is werkelijk de beste backpackers baan in Australie!

Er wordt verwacht dat je meedraait in alle aspecten van het werk op een jacht. Dit houdt in hepen in de kombuis, schoonmaken en opruimen, het schip netjes en veilig houden, zowel boven als beneden. Checks doen aan boord van het jacht om te controleren of alles goed en safe werkt. Werken op een charter jacht is pittig en best zwaar, maar je wordt wel beloond met waanzinnige uitzichten en een prachtige zee. Hard werken, maar het is het waard.

Airlie Beach is erg populair en daar is een goede reden voor! Het is jong, er zijn leuke bars en restaurants en je kunt je er prima vermaken in de weekenden als je niet op de boot bent. Bekijk de video sectie om een beter idée te krijgen van Airlie Beach.

Het is altijd moeilijk te zeggen, omdat de leeftijd kan variëren, maar over het algemeen ligt de leeftijd voor dit programma tussen de 18 en 25 jaar. Ouder mag natuurlijk ook!

Wij raden je aan zsm te boeken, aangezien er beperkt plek is op dit programma. Het zou zonde zijn dat je je verheugt om aan dit super gave programma mee te doen en het blijkt vol te zitten. Je kunt met een aanbetaling van 100 euro je plek al reserveren! Je hoeft alleen maar het boekingsformulier in te vullen.

Ja, je hebt een visum nodig. Als je na de cursus wilt gaan werken, heb je een werkvisum nodig. Klik hier voor meer info over het werkvisum.

Ja, dat kan. Wij kunnen aanvragen dat je samen het programma doet. Als je klaar bent en wilt gaan werken kunnen wij je niet garanderen dat je samen op hetzelfde jacht kan werken. Daar moet je een beetje mazzel bij hebben. Als je niet samen op een jacht werkt, ben je wel samen vrij. Je logeert dan in Airlie Beach.

De studenten wassen hun kleding als ze van boord zijn. Studenten krijgen 2 uniformen en die dien je zelf te wassen in de tijd dat je vrij bent en van de boot

Als je verder wilt met werk in deze industrie is je logboek genoeg bewijs van je opleiding. Je dient deze tijdens je cursus af te laten tekenen en dit is het bewijs als je verder gaat reizen en wilt gaan werken in de industrie. Ook is het je bewijs als je verdere opleidingen wilt gaan volgen. Het logboek is een legaal document. Een internationaal certificaat bestaat niet, maar je dient dit logboek te laten zien. Dit is geen advanced cursus omdat training voor een skipper/master van een boot ervaring/opleiding vereist. Deze opleiding is een fantastische opstap in je carriere voor de plezier boot industrie.

Dit is geen advanced cursus om skipper/master te worden. Hiervoor dien je meer ervaring op te doen en meer training. Dit is een geweldige manier om je carriere op plezierjachten te starten. Daarnaast is het de leukste baan na afloop van deze opleiding die je kunt hebben in Australie!

Duration Option Price  
23 (Days)Beginner OptionEUR 2359Book Now
23 (Days)Advanced OptionEUR 2699Book Now
Book 16 or more weeks up front to secure these deals.
Duration Option Price
23 (Days)Beginner OptionEUR 2359 EUR 2241 (Early Bird)
Enquire here

Book today with a deposit and travel after 31 - Jul - 2020 to lock in the early bird price. "Hurry only limited early bird spots available !"

Terms: €250 deposit required on booking. Full payment 12 weeks prior to trip start.

Inclusief

 • Uitgebreid informatie pakket voor vertrek
 • Zeilopleiding, bevoegde bemanning (Competant Crew)
 • Speedboat licence (bij advanced optie)
 • Veiligheidsintroductie
 • 17 nachten accommodatie op een van de zeiljachten.
 • 6 nachten accommodatie in een backpackers hostel in Airlie Beach
 • Alle maaltijden op de dagen dat je op de boot bent
 • Beddengoed
 • Veiligheidsuitrusting
 • Opleidingsmateriaal
 • Jouw eigen logboek
 • Bij behalen van de opleiding een internationaal erkend certificaat
 • Hulp bij het opzetten van een sollicitatiegesprek

Exclusief

 • Alle vluchten
 • Reisverzekering
 • Visa (werkvisum (working holiday visa) is nodig als je na afloop wilt werken)
 • Vervoer naar en van Airlie Beach
 • Lokale betaling van 100 AUD voor het certificaat
 • Accommodatie voor en na de opleiding
 • Maaltijden als je niet op de boot bent maar in backpackers hostel
 • $39 AUD toegangskosten tot nationale parken
 • Kosten voor een werkvisum in Australie

Data

More dates
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.