Japan Experience

Xtreme Japan Experience

Book Now

japan-map-smallOnze prachtige en indrukwekkende reis door Japan neemt je niet alleen mee naar de bekende plekken als Tokyo, Kyoto, Horishima en Osaka, tevens zorgen wij er ook voor dat je een complete culturele onderdompeling krijgt in de Japanse gewoontes. En wie wil dat nou niet?

We bezoeken J-Pop district, slapen in een capsule, krijgen sashimi en samurai les, nemen de bullet train, krijgen kalligrafie les, leren over Zen, bezoeken een badhuis etc etc. Wat een reis, wat een indrukken! En als je wilt kun je ook nog je eigen Mari Kart figuur zijn in de straten van Tokyo. Japan, here we come! 13 dagen in het land van de verbazing!

Highlights

 • Ontdek mega stad Tokyo! Er is geen vergelijkbare plek in de wereld
 • Probeer Japans basketbal, leef als een local in een badhuis en check de indrukwekkende cityscape uitzichten op de rooftop bars
 • Sneller dan een kogel. Neem een rit in de Japanse bullet train
 • Verblijf in een capsule hotel
 • Check out de Imperial Palace met de gekke J-pop cultuur
 • Van de moderne metropool naar het middeleeuwse Japan. Ontdek de hoofdstad van de middeleeuwen
 • Piratenschip avonturen onder de schaduw van mount Fuji
 • Ontdek Japanse tempels
 • Krijg sashimi les en smul!
 • Samurai workshop
 • Wandel door Pontocho alley, vol met lantaarns en intieme houten panelen restaurants
 • Verdwaal in het oude bamboe bos in Kyoto
 • Drink de heerlijkste sake! We nemen je mee naar een Sake brouwerij waar je kunt genieten van een proeverij
 • Bezoek ground zero in Hiroshima. Heftige ervaring
 • Shop till you drop in Osaka met een bezoek aan de Umeda Sky Tower

FOTOS

 

Volledig reisschema

Dag 1 Tokyo

Nadat je bent ingecheckt ontmoet je de gids en gaan we Tokyo in. We gaan naar de top van een wolkenkrabber en genieten van het geweldige uitzicht. Daarna gaan we terug de stad in naar Tokyo’s drukste district, Shinjuku en ervaren het leven van deze bruisende stad. We geven je de briefing van de reis op een rooftop bar.

Eindig je eerste dag in Japan met een kopje thee of koffie in een cat café in de middag. In de avond ontdekken we het nachtleven met de eindeloze eettentjes en cafeetjes. Zowel budget als luxe, wat jij wil.

Optioneel: Je kunt of lekker relaxen met een biertje of al een loca naar een bathhouse gaan (460 JPY)

Dag 2 Tokyo

Maak je eigen sashimi klaar voor het ontbijt, onder leiding van een sashimi master op de bekende Tsukiji fish market. Na dit smakelijke ontbijt gaan we een mooie hike maken naar Takoasan Mountain. Voor de Japanners is dit een heilige berg. Geniet van de hike en het uitzicht over de drukke skyline van de stad.

Da3 3 Tokyo

We gaan vandaag naar het sumo district waar de worstelaars leven en werken en wellicht kunnen we ze zien trainen.

We gaan hierna naar het Edo-Tokyo museum voor een portie zeer interessante geschiedenis. Na het museum leren we the art of samuari, we krijgen een demonstratie en de kans om zelf ook mee te doen.

Ervaar vandaag ook de Made in Tokyo ervaring in een van de maid café’s.

In de avond kun je genieten van een all you can eat en drink ervaring in Okonomiyaki, een klassieke Toyo ervaring.

Optioneel: robot show ervaring in de avond (7000 JPY)

Dag 4 Tokyo

We gaan vandaag naar de Imperial Palace gardens en bekijk de sierlijke gebouwen. Daarna gaan we voor het grote contrast naar het eigenzinnige centrum van de J-Pop cultuur in Harajuku. We eindigen met een biertje met uitzicht op de neon gekkigheid in Shibuya. Een optionele robot show vindt plaats in de avond.

Wederom een top dag!

Optioneel: real life Mario kart! Kies een kostuum en race door de straten van Tokyo! (6000 JPY)

Dag 5 Kamakura

We verlaten vandaag de gekte en drukte van Tokyo en nemen de trein naar Kamakura. De middeleeuwse hoofdstad. We bezoeken de heiligdommen en eindigen deze dag met een bezoek aan het Great Buddha monument bij de Kotoku-in tempel. We kunnen hierna relaxen aan het strand en zelfs surfen rond zonsondergang. Er zijn vele beach bars waar je de zon kunt zien ondergaan.

Dag 6 Mount Fuji Hakone

We genieten vandaag van ons eerste uitzicht op Mount Fuji, tijdens onze Hakone cable car rit. In Oowakudani proberen we Fiji style eieren, gekookt in zwavel water beneden je en genieten nu volop van het geweldige uitzicht op Mount Fuji.

We eindigen deze dag op een piratenschip op Lake Ashi, met Mount Fuji als de perfecte achtergrond.

Dag 7 Kyoto

Nadat we hebben genoten van de berglucht, nemen we de bullet train naar Kyoto. Dit is een sneller dan sneltrein! Ervaar de eeuwenoude tradities van Japan in Kyoto’s Geisha district. We sluiten deze dag af met een goedkoop, authentiek en heerlijke maaltijd. De omgeving waar we in dineren maakt het geheel af. Houten panelen en lantaarns in Pontocho alley (budget eten is vaak het lekkerst).

Dag 8 Arashiyama

Vandaag hiken we door het bamboe bos in Arashiyama in het Arashiyama Mokey park en genieten van het prachtige uitzicht op Kyoto. We bezoeken de Tenryu-ji tempel en relaxen in de schitterende tuinen nadat we zijn gaan raften op de Hozugawa rivier. In de avond begeven we ons naar het Gion district waar we Geisha’s spotten of de transformatie meemaken naar een Geisha om klaar te worden gestoomd voor de avond.

Dag 9 Kyoto

We starten vandaag relaxed met niks op de planning in de ochtend (de avond ervoor is er een mogelijkheid om aan Karaoke mee te doen).

Na een relaxte start gaan we vandaag tempels bezoeken! We ervaren de zen cultuur en het pad van de filosofie, de prachtige tempels gelegen in de heuvels rond de stad.

Day 10 Kyoto

Degenen die van fotograferen houden zullen zeker genieten van de Golden Pavillion bij de Kinkaku -ji tempel. Vandaag gaan we downtempo met wat mindfullness om de dag mee te beginnen en een meditatie sessie in een tempel in de buurt.

Na deze heerlijke ervaring fietsen we rond de imperial palace en stappen we op de bullet train richting het westen.

Dag 11 Hiroshima

We leren vandaag over de tragische geschiedenis van Hiroshima en de wederopbouw met een bezoek aan het Hiroshima Peace Memorial Museum. We nemen de boot naar het Itsukushima heiligdom, wat gebouwd is op palen boven kabbelend water en nemen de kabelbaan voor indrukwekkende uitzichten.

Dag 12 Osaka

Osaka is nog zo’n megastad met oneindig veel eettentjes, café’tjes en goedkoop entertainment. Je vindt er tevens een indrukwekkend kasteel wat we na de lunch bezoeken.

Een verplicht nummer in Osaka is het bezoek in de avond aan Shinsaibashi en de Dotonbori riverfront voor dineren, uitgaan, neon reclame, gamen etc. . Ook kun je geweldig shoppen in Osaka, er zijn talloze mogelijkheden. E

indig je laatste avond uit in de Kamikaze bar. Je verblijft vannacht in een capsule hotel, een ervaring op zich!

Dag 13 Osaka

Vandaag neem je afscheid van je reisgenoten tijdens een bezoek aan de Umeda Sky Tower.

Er is nog tijd voor een brunch voordat we op de bullet train terug naar Tokyo gaan, waar de reis eindigt of je verder gaat met je reisplannen.

Extra winter editie!

Vanaf komende winter hebben wij een extra winter editie. Het reisschema is iets anders in verband met het weer maar zeker zo mooi en geweldig! Vraag ons naar de details en data.

Aankomst informatie

Je aankomst in Tokyo is op de eerste dag van de reis. Vliegveld transfer is niet inclusief. Japan heeft een super eenvoudig transport systeem en het is heel makkelijk om de weg te vinden. Je hoeft alleen maar een trein te nemen naar Tokyo city center en dat kost rond de 10 euro. Details over waar je dient te zijn krijg je bij je boeking.

De reis eindigt in Tokyo op dag 13. Transfer naar het vliegveld is niet inclusief. Laat ons je reisplannen weten na deze reis en wij geven je het juiste advies.

VEELGESTELDE VRAGEN

Je kunt via ons een dag eerder aankomen en een dag later vertrekken. Dit is fijn om relaxed je reis te starten en rustig te vertrekken naar huis. Het kost ongeveer 50 euro per nacht, per persoon.
Deze reis is zeer populair en zit vaak ruim van te voren volgeboekt. Wij raden je aan om minimaal 3 maanden voor de start te boeken. Je kunt altijd even informeren of plek is.
De groep is rond de 20 personen. Deze reis raakt meestal helemaal vol. Wees dus op tijd met boeken. Deze reis is populair en kan ruim van te voren volgeboekt zijn. Boek dus op tijd om teleurstelling tegen te gaan. /toggle]

Je kunt het hele jaar door naar Japan. November is de mooiste tijd zegt men, vanwege de prachtige herfstkleuren in de natuur/toggle]

Meestal ligt de leeftijd van de deelnemers tussen de 18 en 30 jaar.

je kunt voor 2,5 euro al een lekker ramen eten. Wij nemen je mee naar middenklasse restaurants en als je tussen de 17,50 en 25 euro budgetteert per dag voor eten en drinken, is dit voldoende. toggle]

Ja, geen probleem. Er is zoveel keuze aan eten in Japan, dat dit geen probleem is. toggle]

De reis start om 10 uur in de ochtend. De meesten komen de dag ervoor aan. Pre en post accommodatie kan door ons geregeld worden. Maar je kunt ook prima de dag zelf aankomen als je in de ochtend aankomt, want de activiteiten zijn niet ver van het hostel. Het is mogelijk om op dag 13 naar huis te vliegen. Let wel, je komt rond 15.30 uur aan op het Tokyo railway station. Dus vlieg zo laat mogelijk. Zeker niet voor 21 uur. Je kunt ook eindigen in Osaka, dan mis je alleen de bullettrain naar Tokyo. Wat jou het beste uitkomt. /toggle]

PRIJS

Duration Option Price  
13 (Days)February September 2020EUR 2049Book Now
13 (Days)May to Aug Oct & Nov 2020EUR 2159Book Now
13 (Days)March & April 2020EUR 2279Book Now

INCLUSIEF

INCLUSIEF

 • Uitgebreid informatiepakket voor vertrek
 • 13 nachten accommodatie in hostels
 • Alle vervoer tijdens de reis
 • Karate klas
 • Anime tekenles
 • Sensou-ji tempel bezoek
 • Japanese style badhuis experience
 • Sashimi les van Sushi chef
 • Shinto shrine bezoek
 • “Made in Tokyo” experience
 • Sapparo brewery bezoek
 • Bezoek aan het Sumo district
 • Basketbal batting cage experience
 • Great Buddha bezoek
 • Hakone Ropeway rit
 • Piratenschip cruise over Lake Ashi
 • Bezoek aan Kyoto tempels
 • Hot springs experience in Kyoto
 • Dagtrip over de Hozugawa rivier
 • Meditatie in Buddhist tempel
 • Dagtrip naar Hiroshima
 • Kalligrafie klas
 • Osaka kasteel bezoek
 • Basis Japanse taalles
 • Westerse en Japanse gidsen
 • 24 uur noodsupport

EXCLUSIEF

 • Internationale vluchten
 • Luchthaven transfers
 • Verzekering
 • Visa
 • Maaltijden, snacks en drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Pre en post accommodatie

Data

2020 Start dates

February 17/02/2020 29/02/2020
February 24/02/2020 07/03/2020

March 02/03/2020 14/03/2020
March 09/03/2020 21/03/2020
March 16/03/2020 28/03/2020
March 19/03/2020 31/03/2020
March 23/03/2020 04/04/2020
March 26/03/2020 07/04/2020
March 30/03/2020 11/04/2020

April 02/04/2020 14/04/2020
April 06/04/2020 18/04/2020
April 09/04/2020 21/04/2020
April 13/04/2020 25/04/2020
April 16/04/2020 28/04/2020
April 27/04/2020 09/05/2020

May 04/05/2020 16/05/2020
May 07/05/2020 19/05/2020
May 11/05/2020 23/05/2020
May 14/05/2020 26/05/2020
May 18/05/2020 30/05/2020
May 25/05/2020 06/06/2020

June 01/06/2020 13/06/2020
June 08/06/2020 20/06/2020
June 11/06/2020 23/06/2020
June 15/06/2020 27/06/2020
June 18/06/2020 30/06/2020
June 22/06/2020 04/07/2020
June 25/06/2020 07/07/2020
June 29/06/2020 11/07/2020

July 2/07/2020 14/07/2020
July 06/07/2020 18/07/2020
July 09/07/2020 21/07/2020

August 17/08/2020 29/08/2020
August 24/08/2020 05/09/2020
August 31/08/2020 12/09/2020

September 03/9/2020 5/09/2020
September 07/09/2020 19/09/2020
September 14/09/2020 26/09/2020
September 17/09/2020 29/09/2020
September 21/09/2020 03/10/2020
September 24/09/2020 06/10/2020
September 28/09/2020 10/10/2020

October 01/10/2020 13/10/2020
October 05/10/2020 17/10/2020
October 08/10/2020 20/10/2020
October 12/10/2020 24/10/2020
October 15/10/2020 27/10/2020
October 19/10/2020 31/10/2020
October 26/10/2020 07/11/2020

November 02/11/2020 14/11/2020

2021 Start Dates:

February 18/02/2021 02/03/2021

March 01/03/2021 – 13/03/2021
March 08/03/2021 – 20/03/2021
March 15/03/2021 – 27/03/2021
March 22/03/2021 – 03/04/2021
March 25/03/2021 – 06/04/2021
March 29/03/2021 – 10/04/2021

April 05/04/2021 – 17/04/2021
April 12/04/2021 – 24/04/2021
April 19/04/2021 – 01/05/2021
April 26/04/2021 – 08/05/2021

May 03/05/2021 – 15/05/2021
May 10/05/2021 – 22/05/2021
May 17/05/2021 – 29/05/2021
May 24/05/2021 – 05/06/2021
May 31/05/2021 – 12/06/2021

June 07/06/2021 – 19/06/2021
June 14/06/2021 – 26/06/2021
June 21/06/2021 – 03/07/2021
June 28/06/2021 – 10/07/2021

July 05/07/2021 – 17/07/2021
July 12/07/2021 – 24/07/2021
July 19/07/2021 – 31/07/2021
July 26/07/2021 – 07/08/2021

August 02/08/2021 – 14/08/2021
August 09/08/2021 – 21/08/2021
August 16/08/2021 – 28/08/2021
August 23/08/2021 – 04/09/2021
August 30/08/2021 – 11/09/2021

September 06/09/2021 – 18/09/2021
September 13/09/2021 – 25/09/2021
September 20/09/2021 – 02/10/2021
September 27/09/2021 – 09/10/2021

October 04/10/2021 – 16/10/2021
October 11/10/2021 – 23/10/2021
October 18/10/2021 – 30/10/2021
October 25/10/2021 – 06/11/2021

November 01/11/2021 – 13/11/2021
November 08/11/2021 – 20/11/2021
November 15/11/2021 – 27/11/2021

×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.