Heb je altijd al gedroomd van de ervaring van een Zuid Afrikaanse safari, inclusief het spotten van de “Big Five” en helpen met het behoud van de diversiteit van de wilde dieren? Vind je het leuk om in een team te werken en zo ongeveer de hele dag in de natuur te zijn en met bescherming van de wilde dieren bezig te zijn? Dit is jouw kans! Je gaat 2 x per dag er op uit in het wildlife park en zo heb je de grootste kans op het spotten van wildlife in hun natuurlijke habitat! Dit is wildlife bescherming zoals het hoort.

Xtreme Wildlife Vrijwilligers Experience

Book Now

Misschien heb je wel een enorme passie voor wildlife en wil je al je hele leven meewerken aan het beschermen van wilde dieren in hun natuurlijke leefomgeving. Met deze trip heb je al die aspecten in één. Prachtige flora en fauna, waanzinnige uitzichten, een fantastisch wilfdlife conservation programma en dat in één van de mooiste wildparken van heel Zuid Afrika. Gelegen in de prachtige Oost Kaap biedt het wildpark van ruim 12.000 hectare een unieke once in a lifetime ervaring. Als je de echte Zuid Afrikaanse bush wilt zien en meemaken en niet simpelweg een keer in een Jeep rondgereden wilt worden, moet je zeker verder lezen. We vertellen je alles over deze geweldige reis!  

Highlights:

  • Assisteren bij het tracken van de Big Five
  • Echt bijdragen aan een zeer waardevol wildlife conservation programma
  • Bijhouden van het wildlife door middel van data verzamelen
  • Wonen in het hart van de Afrikaanse bush, omringd door waanzinnige landschappen met geweldige wildlife
  • Mensen ontmoeten uit de hele wereld en te gekke reiservaringen opdoen
  • Waanzinnige extra (optionele) activiteiten waaronder surfen, bungeejumpen, strand bezoek etc. etc.
  • Van 2 tot 12 weken, alle maaltijden en accommodatie inclusief

Fotos

Reisbeschrijving

Dus, wat gaan we allemaal doen?

De werkweek loopt van maandag tot en met vrijdag. Werkuren hangen een beetje van het seizoen af, maar je werkt ongeveer 7 tot 9 uur per dag. De avonden heb je lekker voor jezelf. Je kunt lekker chillen met de andere vrijwilligers, braaien (Zuid Afrikaanse BBQ) of verliefd worden op de Afrikaanse sterrenhemel! In het weekend kun je er op uit. Vervoer kan geregeld worden en je kunt met de coordinator bespreken wat je wilt gaan doen. Er is ontzettend veel te doen in de omgeving en als je wilt kun je zelfs een heel weekend weg. Denk aan trekkings maken, naar het strand, shoppen, steden in de omgeving bezoeken, adrenaline activiteiten ondernemen etc. Vaak ga je er met meerdere vrijwilligers op uit.

De groep bestaat uit maximaal 10 vrijwilligers en 1 coordinator. De coordinator is zeer ervaren en kan je heel erg veel vertellen of de wildlife.

Belangrijke conservation projecten

Het Wildpark mag zichzelf gelukkig prijzen met een enorme hoeveelheid wilde dieren. Vogels, reptielen, groot wild, insecten, alles is er te vinden. Zonder de tomeloze inzet van de mens, zullen deze dieren helaas snel genoeg verdwijnen. En hier begint meteen jouw rol. Als vrijwilliger zal je je dagen gebruiken door te assisteren bij het veiligstellen van de toekomst van wildlife in hun natuurlijke leefomgeving. Zodat we over twintig jaar nog steeds leeuwen en neushoorns in het wild kunnen zien in plaats van alleen nog maar in de dierentuin!

De projecten waar je aan mee zou kunnen gaan werken (bij 4 weken deelname doe je zo ongeveer alles):

 • Olifanten troep observatie – Het identificeren en bijhouden van de migratie van de troep om zo te kunnen bepalen hoe de troep in de toekomst extra te kunnen beschermen.
 • Prooidier observatie – Dit is geen klusje voor mensen met een zwakke maag! Je moet zoveel mogelijk leeuwenmoorden bekijken als mogelijk is om zo een goed beeld te krijgen van wat de dieren eten en wat ze dus nodig hebben om te overleven. Alle leeuwen hebben GPS banden om, zodat je er altijd verzekerd van bent dat je ze kunt vinden!
 • Cheeta populatie – Aangezien de cheeta een van de meest schuwe dieren is van de Afrikaanse bush is het moeilijk om ze te vinden, laat staan te tellen! Maar je gaat het zeker proberen en bent een van de weinige die deze bijzondere kat in het wild gaat zien.
 • Neushoorn observatie – Neushoorns worden zeldzamer en zeldzamer, dus het is van groot belang dat de nog overgebleven dieren zo goed mogelijk geobserveerd en beschermd worden. Er zijn nog steeds stropers in de parken en het is daarom van levensbelang voor deze dieren dat wij ze op alle mogelijke manieren beschermen. Hoe meer informatie we verzamelen, hoe beter we dat kunnen.
 • Birds in Reserve Project (BIRP) – Als je een vogelliefhebber bent is dit echt iets voor jou! Er is een enorme diversiteit vogels te vinden door het hele park, en die moeten allemaal gedocumenteerd worden. Maar we moeten toegeven, je wordt vanzelf een vogel liefhebber
 • Conservation projecten – Dit houdt in dat je allerlei verschillende dieren telt, kijkt of het mannetjes of vrouwtjes zijn, kijkt naar de vegetatie in het park en naar hoe de grond eraan toe is
 • Vegetatie niet  niet endemisch is (die hier niet hoort) verwijderen, zodat de juiste vegetatie een kans heeft te groeien
 • De weggetjes voor de trucks door het park goedhouden, door onder andere overkoepelende vegetatie weghalen
 • Bushwalks

Je gaat je niet maar met één van deze projecten bezighouden, maar met een aantal ervan! Op die manier krijg je echt een goed beeld van hoe belangrijk het is om de wilde dierenpopulatie te beschermen. Voor elke activiteit krijg je eerst wat theoretische informatie lessen maar maak je geen zorgen, het is geen lezing zoals op school, gewoon wat basis informatie die je nodig hebt om goed te weten wat je moet doen. De coordinator is super inspirerend en vertelt je graag meer over het park, de dieren, de werkzaamheden en hoe jouw hulp nodig is.

Hulp aan de gemeenschap

Terwijl je bezig bent met dit programma krijg je ook de kans om wat terug te doen voor de lokale bevolking. 1 keer in de week, bij voorkeur op woensdag proberen we een dag te plannen dat we de locale bevolking helpen. Dat kan op diverse manieren. Meestal gaan we naar een schooltje en geven we vaak op creatieve manier informatie over de wilde dieren. De locale bevolking is bijvoorbeeld bang voor uilen (bijgeloof) en door middel van educatie kunnen we hier wat aan doen. Doen we dat niet, dan is het wildlife verstoord omdat de locale bevolking de uilen zal doden. We proberen dit op diverse locaties te doen. In de middag gaan we bijvoorbeeld koken voor kinderen die weinig tot geen middelen hebben om gezond en goed te eten.

Houd er rekening mee dat dit niet standaard is en dus soms niet door kan gaan.

Wat is er nog meer te doen?

Maak je geen zorgen, het is niet alléén maar werken en geen lol tijdens deze reis! Je hebt genoeg vrije dagen en hebt keuze uit meer dan genoeg activiteiten, of je kunt gewoon lekker achterover leunen en een dagje heerlijk relaxen terwijl je geniet van de prachtige omgeving. Een paar extra activiteiten die je kunt doen zijn:

 • Paardrijden op het strand
 • Diepzee vissen
 • Quad rijden
 • Twee daagse kano trip over de Kowie Rivier
 • Dagje naar het Addo Olifanten Park
 • Grot duiken met haaien
 • Tandem parachutesprong
 • Wandelen

Bovendien is de dichtstbijzijnde stad Kenton, maar op 15 minuten rijden. Het heeft een waanzinnig strand met gezellige barretjes die uitkijken over zee, de perfecte plek om een biertje te drinken na een dag hard werken. In de stad vind je ook een aantal winkeltjes waar je voorraad kan inslaan. Port Alfred en Grahamstown zijn ook dichtbij, mocht je behoefte hebben aan verandering van spijs.

Accommodatie

Tijdens je trip verblijf je in een huis in het Wildpark waar ook de andere vrijwilligers verblijven. Het huis beschikt over een vrijetijdsruimte met TV en DVD speler en een ruime keuken. Er is zelfs een klein zwembad (dompelbad) in de tuin! Het is echter strikt verboden om je na het donker buiten de hekken van het huis te begeven! Je wil niet middenin de nacht oog in oog staan met een van de Big 5 als je het niet verwacht! ER is wel een grote tuin om het huis en een grote boom met boomhut waar je heerlijk kunt zitten en wilde dieren kunt spotten! Het zou zomaar kunnen dat je olifanten of leeuwen voorbij ziet komen!

Het vrijwilligershuis is niet zo lang geleden opgeknapt en de kamers zien er gezellig en mooi uit. Je deelt je slaapkamer met 1 tot 3 personen.  Alle kamers hebbenn hun eigen badkamer.

Er is een tafelvoetbal spel en een biljart in het huis.

Er is een grote keuken waar je jouw eigen ontbijt en lunch klaarmaakt. Het avond eten maak je ook klaar, maar dat doe je ongeveer 1 x per week, samen met een andere vrijwilliger. Zo heeft iedereen een keer een kookbeurt per week. Degenen die koken, doen ook de afwas.

De boodschappen worden voor je gedaan. En tips wat je kunt maken, maar daar hoef je je niet aan te houden.

Er zijn 2 dames aanwezig die schoonmaken en boodschappen doen. Daarnaast doen zij ook je was. Het is ondanks dit nog steeds de bedoeling dat je zelf opruimt en de boel schoonhoudt. 

Veelgestelde Vragen

 
Het programma duurt tussen de twee en twaalf weken, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Hoe langer je blijft hoe des te meer tijd heb je om je volledig onder te dompelen in het prachtige wildlife leven in het park. Dit is een goede keuze als je geruime tijd in Zuid Afrika wil verblijven aangezien al je maaltijden en de accommodatie inclusief zijn. Dus het enige wat je moet doen is een klein bedrag opzij te houden dat je kunt gebruiken als zakgeld. 
Er is WiFi aanwezig in het huis, dus je kunt je mail checken en hebt toegang tot het internet. Er is alleen geen telefoon, dus je zal gebruik moeten maken van de betaal telefoon bij de receptie of in een van de stadjes. Als je wil bellen raden we je aan om een goede voorraad “World Call” telefoonkaarten mee te nemen. Je kan ook een lokale SIM kaart aanschaffen voor je mobiel, hoewel je in het park amper tot geen bereik hebt.Iedereen krijgt gelimiteerd toegang tot internet. Het geeft je de gelegenheid om te appen etc, maar geen films kijken.
De transfer van het vliegveld naar game resverve is 750 rand enkeke reis (ongeveer 50 eur0). Als er meerdere mensen zijn die de transfer nemen deel je deze kosten
Je geeft ter plekke bijna niet uit omdat alles inclusief is en winkels niet in de buurt zijn. Reken op ongeveer 60 euro per week voor activiteiten in het weekend . Er is een gratis transfer in een van de twee dagen in het weekend naar het strand.
Ingrediënten en boodschappen zijn aanwezig, maar het is de taak van de vrijwilligers om zelf het eten te bereiden. Dit wordt gedaan volgens een vast kook- en schoonmaakschema. Helaas is het heel lastig tot haast onmogelijk om voor mensen met hele speciale dieet wensen te koken. Je zal dan zelf je boodschappen ed moeten meebrengen. En gebruik gerust de braai voor een authentiek Zuid Afrikaanse BBQ! We hebben een gezellig hoekje buiten!
Het weer is overwegend heet, dus breng genoeg T-shirts, hemdjes en korte broeken mee! Maar het kan ook flink regenen, dus hou daar rekening mee door een goed regenjack mee te nemen. Het is ook belangrijk dat je kleren meeneemt die je kunt dragen tijdens het zware werk, zoals werklaarzen en een stevige lange broek. Neem ook een slaapzak mee voor camping trips en een handdoek, toiletspullen en een goede anti-muggenspray.  Veel vrijwilligers nemen ook spullen mee voor het schooltje. Denk hierbij aan schriften, pennen en potloden, sportspullen en plantenzaadjes voor in de tuin. Je zult verbaasd staan over hoe dankbaar de kinderen en docenten zullen zijn met dit soort giften.
Om bij het Wildpark te komen moet je naar Port Elisabeth vliegen. Hier word je opgehaald door een taxichauffeur die je naar het park brengt. Aangezien het vliegveld van Port Elisabeth bijna alleen maar voor binnenlandse vluchten gebruikt wordt moet je eerst naar Kaapstad of Johannesburg vliegen en vanaf hier vlieg je door naar Port Elisabeth. Aankomen in het park kan alleen op maandag, maar je kunt je trip ook eindigen op vrijdag ,zaterdag of maandag. We regelen wel vervoer voor je naar het park, dus een pick up van het vliegveld, maar hier moet je ter plekke wel voor betalen. Let op, de transfer wacht tot 15.00 uur op het vliegveld. als je deze mist of later aankomt, dien je een nacht in Port Elizabeth te overnachten. Wij kunnen je daarbij helpen en het kost niet veel voor een hostel (tussen 150 en 250 rand) en het ligt dichtbij het vliegveld. Let er ook op dat je de terugreis niet boekt voor de middag. Dan is het lastig om de transfer naar het vliegveld te regelen vanaf het reservaat.

Zeker weten! Er zijn meerdere programma’s in Afrika die je heel goed kunt combineren met dit programma. Zo zie je nog meer van het prachtige land of de landen in de omgeving. En je kunt het eventueel ook heel goed combineren met programma’s in Australië of Nieuw Zeeland. Hoe je de verschillende programma’s ook wilt combineren, wij helpen je er graag bij! 

Duration Option Price  
2 (Week)EUR 1159Book Now
3 (Week)EUR 1659Book Now
4 (Week)EUR 2259Book Now
6 (Week)EUR 3311Book Now
8 (Week)EUR 4329Book Now

Inclusief

 • Een medewerker die je van het vliegveld naar het kamp brengt (tegen een lokale betaling)
 • Transporten naar de verschillende reservaten
 • Alle accommodatie in het gezamenlijke huis in het Wildpark
 • Alle maaltijden
 • Alle Wildlife Conservation activiteiten
 • Wildlife gidsen en mentors tijdens je verblijf
 • Hulp met uitstapjes in het weekend

Exclusief

 • Vluchten
 • Transfer naar en van het park (ongeveer 50 euro per rit, ter plekke te betalen)
 • Reisverzekering
 • Zakgeld (ongeveer tussen de €5 en €8 per dag)
 • Evt. optionele activiteiten in het weekend

 

×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.