Word Duikinstructeur! Het mooiste beroep wat er bestaat en je kunt werken over de hele wereld, op de mooiste plekken. Jouw werk terrein is de azuurblauwe zee. Deze opleiding duurt 4 weken en volg je op het tropische en gezellige eiland Koh Tao in Thailand. Je krijgt een internationaal certificaat en als je wilt kun je hierna direct aan de slag.

Duikinstructeur Opleiding Thailand

Book Now

Als duikinstructeur heb je een superleven. Je kantoor is onderwater en je leeft met veel andere professionele duikers op een gezellig tropisch eiland. Als duikinstructeur help je mensen hun angsten te overwinnen en dat geeft jou en hun een trots gevoel. Je introduceert anderen aan de mooie onderwater wereld en er gaat een wereld voor ze open.

Het is een zwaar leven, maar iemand moet het doen…

Om aan dit programma mee te kunnen doen, heb je het niveau Divemaster nodig. Heb je dit nog niet, maar wil je het graag behalen, dan kun je hier klikken voor de opleiding die hieraan vooraf gaat. Je kunt op ieder niveau instappen.

divemaster koh taoDuikinstructeur Opleiding

Highlights

 • Je gaat duiken, duiken en nog eens duiken!
 • Je leeft op een prachtig tropisch eiland
 • Je mag overal ter wereld lesgeven als je je Instructeur diploma hebt
 • Je gaat heel veel nieuwe vrienden maken, want Koh Tao is super gezellig!
 • Je leert niet alleen duiken, maar ook hoe je les moet geven en moet managen, staat goed op je CV
 • Je mag anderen introduceren in de prachtige onderwater wereld
 • Wat wil je nog meer? De beste carrière switch die je je maar kunt voorstellen!

Fotos

Reisbeschrijving

Hoe word je een Duikinstructeur

Als je een complete nieuweling op duikgebied bent start je met je Open Water. Je bent wel even bezig met het behalen van de nodige certificaten. Maar he, je woont op een gezellig tropische eiland en duiken is te gek! De zee is meer je klaslokaal dan het klaslokaal boven water! En je werkkleding is je zwemkleding, de kantine is een lekker Thais restaurant, de leraren zijn allemaal gebruind en helpen je graag verder om een van hun te worden. Je ziet mensen komen en gaan die een bezoek brengen aan het eiland voor hun vakantie en jij blijft … Wat een heerlijk leven op een tropisch eiland. En dat zeven lange, warme maanden lang!

Voordat je aan je Instructeur opleiding start moet je eerst een aantal andere cursussen doen. Hieronder een opsomming van alle cursussen die je moet doen.

Mocht je al een certificaat hebben of zelfs meerdere? dan stap je in op het volgende niveau. Hoe meer certificaten je al hebt, hoe korter het programma. dit staat ook beschreven bij de prijs op de site.

 • Open Water
 • Advanced Open Water
 • EFR en Rescue
 • Divemaster training met stage

Wat houden de cursussen in?

Tijdens je Divemaster programma start je met je Open Water.  In je Open Water leer je de beginselen van duiken. Met dit brevet mag je over de hele wereld duiken tot 18 meter diep en hoef je niet met een instructeur te duiken.

Deze cursus duurt ongeveer 3 dagen en bestaat uit theorie, oefeningen in een zwembad, oefeningen in de zee en 4 echte duiken.

Na je Open Water ga je door met je Advanced Open Water cursus. Je maakt 5 speciality duiken, waaronder de verplichte diepe duik en navigatie duik. De andere 3 specialty’s mag je zelf uitkiezen. Denk bijvoorbeeld aan vis identificatie, digitale fotografie, nacht duiken en nog veel meer. Je leert niet alleen specialiteiten, maar je wordt ook een betere en meer ervaren duiker.

De cursus duurt ongeveer 2 dagen en bestaat uit theorie en 5 duiken.

EFR staat voor Emergency First Response, oftewel eerste hulp. Deze cursus dien je eerst te doen, alvorens aan je Rescue cursus te beginnen.

Deze cursus duurt 1 dage.

Dan volgt je Rescue. Hierin leer je hoe je moet reageren als er zich een noodsituatie zou aandoen. Deze cursus is leuk en heel leerzaam. Als je je nu nog geen vis in het water voelt…

Als je klaar bent met je rescue start de Divemaster training. In je Divemaster training leer je hoe je duikers op een leuke en veilige manier kan rondleiden in de onderwaterwereld.

Je Divemaster opleiding bestaat uit een aantal modules. Deze modules zijn onderverdeeld in theorie en praktijk. Samen met je aangewezen Instructeur bepaal je je lesprogramma.

Naast je Divemaster lesprogramma heb je genoeg de gelegenheid om fundives te maken. Dat zijn duiken zonder dat je oefeningen hoeft te doen. Gewoon lekker duiken. Op zoek naar haaien. En hoe meer je duikt, hoe beter je wordt!

Als Divemaster begeleid je gecertificeerde duikers tijdens hun duik, maar je kunt ze niet leren om te duiken. Je mag wel een opfriscursus doen, en een introductie in de onderwaterwereld, maar echt lesgeven is weer heel wat anders. Het is leuk om divemaster te zijn, want je bent vooral bezig met het leiden van duiken (fundives heet dat) en de duikers die met je meegaan hebben ervaring. Je kunt als Divemaster wel al (zak)geld verdienen, maar als je nog een stap verder wilt en een goed betaalde baan in de duik industrie wil hebben, maar vooral het leuk vindt om mensen te leren duiken, moet je verder met de instructeursopleiding.

Bovengenoemde cursussen staan in een totaal programma beschreven onder Koh Tao Divemaster op de site.

Als je reeds Divemaster bent, kun je direct aan dit programma meedoen, de Duikinstructeur opleiding. Deze duurt ongeveer 4 weken met wat tijd voor en na de intensieve cursus. Om te duiken, om even bij te komen van de reis voordat je start en om na de cursus de gelegenheid te hebben dit echt wel even te vieren met je klasgenootjes. De cursus zelf is rond de 2,5 week. Een zeer intensieve cursus, waarbij je leert hoe je met opbouwende kritiek lesgeeft, hoe je de oefeningen die de leerling moet leren voordoet en uiteraard hoe je het lesmateriaal dient over te brengen. Veel lessen vinden in het zwembad plaats.

Daarnaast leer je hoe je de theorielessen overbrengt.

Je zal ook veel theorie herhalen om er zeker van te zijn dat de stof vers in je hoofd zit.

Je krijgt les van een course director die gecertificeerd is om nieuw duikinstructeurs te trainen.

Als je wilt kun je op Koh Tao blijven en direct aan het werk. Je kunt ook verder reizen en onderweg ergens gaan werken, naar huis terug en in de toekomst gaan reizen en werken als Duikinstructeur. Het is helemaal aan jou en wij helpen je graag verder.

Accommodatie

Standaard kamer met fan

Aanbevolen!!! Onze meest simpele standaard accommodatie met je eigen badkamer, satelliet televisie, 2 persoons bed, fan aan het plafond en privé balkon van waaruit je kunt genieten van het uitzicht op de tuin en om te socializen.

 • Fan
 • Satelliet TV
 • Internet Wifi
 • Balkon
 • Je eigen douche en toilet

Wil je een grotere kamer of wil je airco? Meldt dit ons en wij maken een offerte voor je.

Ben je al duiker en heb je bijvoorbeeld je Advanced Open Water? Stuur ons dan een mailtje, dan sturen wij je alle info over de vervolg cursussen en de offerte.

Veelgestelde Vragen

Als je geen duikcertificaten hebt, doe je er een paar maanden over om naar het niveau van duikintructeur te komen. Heb je al een duikcertificaat of meerdere duikcertificaten? Dan kan de opleiding verkort worden. Laat het ons weten en wij maken een schema voor je met een aangepaste prijs
Om mee te doen aan de Koh Tao Divemaster en Instructeur cursus moet je een medische verklaring hebben een medisch onderzoek doen. Je zal zeker merken dat je conditie aanzienlijk verbetert als je de Divemaster cursus doet. Voor het begin van de cursus moet je redelijk fit en gezond zijn. Je moet ook een PADI Divemaster zwemtest en snorkeltest doen.
20 tot 25 euro per dag moet genoeg zijn voor een te gek tussenjaar. Als je geen bar type bent en je rustige nachten hebt kun je het met nog minder rondkomen. Gedurende de dag geef je alleen maar wat geld uit aan voedsel en water, en geloof me, dat is goedkoop!
De kamers zijn ruim en schoon en hebben een mooi balkon. Elke kamer heeft twee eenpersoonsbedden, een televisie en een eigen badkamer. Als je je eigen kamer wilt tijdens je tussenjaar als je aan het duiken bent, is er een optie voor je eigen kamer voor 75 euro extra per maand.
Het resort is groot, er  is een receptie, bar, restaurant met Thaise en westerse gerechten, een groot zwembad met ligbedden en vriendelijk personeel. Daarnaast is de ligging ideaal. Vlakbij alles.

Je dient het niveau Divemaster te hebben om aan dit programma mee te doen.

Thailand is geweldig voor een tussenjaar omdat het weer is altijd lekker is. Misschien met uitzondering van oktober en november, dan is het regenseizoen. De rest van het jaar is het warm en zonnig! En zelfs in het regenseizoen heb je veel zon en warm weer.

Ja. We weten nooit precies hoeveel, maar er is altijd een gemiddelde van 5 tot 12 reizigers van Xtreme Gap. Niet alle tussenjaar reizigers doen het Thailand Zero tot Hero Duikprogramma. Er zijn ook mogelijkheden om aan vechtsport te doen op Koh Tao, freediving en rotsklimmen.

Ja. Xtreme Gap heeft een contactpersoon op het eiland en die is er voor alle Xtreme Gappers. De contactpersoon haalt je op van de pier, geeft je een eilandintroductie, gaat de eerste avond met je uit eten en je maakt kennis met de andere Xtreme Gappers. Zij is er 24 uur per dag voor je. En we hebben ook nog een noodnummer.

Je kunt alles wat je nodig hebt op Koh Tao kopen, en het is veel goedkoper dan thuis, dus pak je rugzak licht in! De winkels zijn allemaal dichtbij het resort. Je kunt souvenirs kopen, zonnecrème, muggenmelk, slippers en alles wat je nodig zou kunnen hebben (maar let op meiden, bikinis zijn er alleen in kleine maatjes).

Voor de duikinstructeur opleiding heb je je eigen set nodig. Vraag ons naar details.

Er zijn verschillende verzekeringen waar je uit kunt kiezen, maar het is belangrijk dat zij duiken in het pakket hebben en dat je tot maximaal 30 meter mag duiken tijdens je tussenjaar. Vraag ook even hoe lang je maximaal in het buitenland mag blijven voor je verzekering. Je kunt ook een speciale duikverzekering aanschaffen via DAN (divers alert network). Zeker handig als je professioneel gaat duiken.

Duration Option Price  
4 (Week)IDC Only Standard FanEUR 2899Book Now

Inclusief

 • Uitgebreid informatie pakket voor vertrek
 • Een nacht in Bangkok in een 3 sterren hotel in het backpackers gebied Kao San Road
 • Vervoer naar Koh Tao
 • IDC (instructeurs opleiding) en certificaat
 • accommodatie
 • Alle studieboeken
 • Hulp bij verkrijgen van het juiste visum
 • Vervoer van de pier naar het resort op Koh Tao
 • Warm welkom op het eiland
 • Introductie aan de duikschool
 • Welkom etentje met onze reisbegeleiding
 • Koh Tao duikgids

Exclusief

 • Vluchten (we helpen je graag met het vinden van het juiste ticket, je kunt dit aangeven op het boekingsformulier, mocht je hulp willen.
 • Verzekering
 • Duikuitrusting (huur inbegrepen voor de eerste 3 maanden, maar je wilt hoogstwaarschijnlijk je eigen materialen kopen en als je aan je IDC begint is het verplicht. Dat is masker, duikbril, finnen, duikpak, bcd, regulator, duikcomputer. Overigens is er een handel in tweedehands materialen op het eiland.
 • Maaltijden
 • Registratie- en lidmaatschapskosten
 • Kosten voor visum en/of  visa runs
 • Vervoer terug naar Bangkok

Data

Please contact us with your current dive qualification is and tell us when you would like to start. Depending on qualifications we will customise the start date for you. If you have never dived before you will need to allow up to 7 months. If you have an existing dive qualification then you can complete this in as little as three months.

 

“Ik heb een te gekke reis gehad en raad iedereen aan met Xtreme Gap te reizen!  Meer reviews hier 
Sanna De Bruin
” Hey Jasminka, dank je wel voor de super tijd! Meer reviews hier.”
Lina Jansen
” Hallo, ik wil nog een keer!!  Meer reviews hier.”
Tom Huissen
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.