Dit is Zuid Afrika op zijn best! Sta oog in oog met de meest bijzondere dieren van Zuid Afrika, draag bij aan het behoud van de dieren op een geweldig vrijwilligersproject en ga op de fantastische Garden Route. De meest bekende en mooiste overland reis van Zuid Afrika. Tijd om naar dit geweldige land te gaan op een indrukwekkende groepsreis.

Book Now

HIGHLIGHTS

 • Help mee als vrijwilliger op een Big 5 wildreservaat, ervaar de dieren van dichtbij
 • Leer over de Bengaalse tijger, cheeta’s, witte leeuwen en de olifanten
 • Maak nieuwe vrienden, want je bent zeker niet de enige die komt helpen. De groep wordt ingedeeld in 10 personen die het reservaat ontdekken en met de dieren werken
 • Ontdek de prachtige Garden Route met heel veel avonturen onderweg. Je eindigt in Kaapstad
 • Wees klaar voor meer avontuur, want je gaat zeker de Nationale parken bezoeken
 • Als je lef hebt, doe de Bloukrans Bungee jump (optionele extra)
 • Ontdek Kaapstad
 • Voor maar 479 euro kun je ook nog eens een onvergetelijke ervaring toevoegen als vrijwilliger, echt een aanrader!

Waarom wij deze reis zo geweldig vinden

Het is mega avontuurlijk

Zuid Afrika is een van onze favoriete bestemmingen. Het hele land schreeuwt om avontuur, en deze reis is daar zeker op aangepast. Je combineert een verblijf op een Big 5 natuurreservaat met een week reizen op de Garden Route. Als je Zuid Afrika wilt zien, dan kun je niet zonder de Garden Route! En de Big 5 hoort daar natuurlijk ook bij.

Te gekke manier om nieuwe vrienden te maken

Maak je geen zorgen over alleen op reis gaan, met deze reis maak je makkelijk nieuwe vrienden. Meestal gaan er rond de 30 mensen mee op deze reis, dus alleen ben je zeker niet! En een groot gedeelte van de deelnemers start het avontuur alleen.

Wij regelen alles

Alle maaltijden, alle activiteiten en vervoer is geregeld, zelf je was kan gedaan worden. Dus als je voor het eerst op reis gaat, is dit de ideale trip. En we zorgen ervoor dat jij alles uit deze reis haalt. Actie, avontuur, natuur en cultuur. Na 1 of 2 weken op het wildreservaat wordt je beloond met een geweldige roadtrip. En volledig begeleid.

FOTOS

 

REISSCHEMA

Wildlife conservation experience

Er staat een hoog opgeleid en professioneel team voor je klaar om je te begeleiden. Onze ervaren mensen op het wildreservaat delen je in een groep van 10 mensen in en zorgen dat je je kunt inzetten met de bedeleiding die nodig is. Daarnaast zijn er 2 kamp managers die voor je zorgen.

Bij aankomst krijg je een uitgebreide introductie en nemen ze alle do’s en dont’s met je door, de huisregels en vertellen je wat er de komende week of weken staat te wachten.

Het programma is gevarieerd en afhankelijk van wat er op het reservaat gedaan moet worden en nodig is. Er zijn genoeg activiteiten op het reservaat. Het wordt super!

Het wildlife conservation project

De komende week of weken (je kunt kiezen of je een week of 2 weken blijft en zelfs nog langer) zullen wij je begeleiden in de werkzaamheden op het reservaat. Dat betekent dat je werkt met de full time medewerkers, onder supervisie van de game rangers. Wat je doet is afhankelijk van de werkzaamheden die gedaan moeten worden in de periode dat jij er bent. Het kan zijn het vangen van wilde dieren, hekken checken op gaten en planten die er niet horen verwijderen. Maar wat je ook doet, je maakt echt deel uit van het team en jouw werk is meer dan welkom. Alle hulp is welkom en helpt met het beschermen van de wilde dieren.

Werk is verveeld over 2 categorieën

Helpen het land in goede staat te houden en het verzorgen van de dieren. Verwacht dat je met beide zal hepen. Het kan zijn dat je olifanten eten geeft, assisteert met het eten geven aan de grote katachtigen en wilde dieren checks (survey) vanuit aangepaste land cruisers (wagens).

Een aantal werkzaamheden die je kunt verwachten

 • Het verwijderen van vegetatie wat er niet hoort
 • Leeuwen tracking en monitoren
 • Wildlife structuren
 • Planten van bomen en het onderhouden van het landschap
 • Game drives *
 • Interactie met en verzorgen van roofdieren
 • Olifanten sanctuary
 • Flora en fauna werk in de kwekerij
 • Wildernis trail wandeling en patrouille
 • Hekken controleren
 • Game tellen *
 • Game vangen *

Game is ook wel een ander woord voor wild, omdat dit woord constant terugkomt vertalen wij het niet.

De werkdagen zijn als volgt ingedeeld

Je werk start ongeveer rond 07.30 uur en eindigt rond 16.30 uur. Van maandag tot en met vrijdag. Je dag wordt in 3 delen onderverdeeld:

 •  07.30 tot 09.30 uur: werkgerelateerde activiteiten
 • 10.00 tot 13.00 uur: werkgerelateerde activiteiten
 • 14.00 tot 16.30 uur: werkgerelateerde activiteiten

De coordinatoren starten om 7 uur met werken en zijn tussen 7 en 7.30 uur de paarden eten aan het geven, bezig op het land of in de workshop. Als je wilt mag je met ze meelopen.

Maaltijden

 • Ontbijt: 09.30 tot 10.00 uur
 • Lunch: 13.00 tot 14.00 uur
 • Diner: 18.00 tot 19.00 uur

Alle maaltijden zijn inclusief en wordt voor je klaargemaakt, je hoeft dus zelf niets te doen.

Ontbijt bestaat uit granen, brood, boter, jam, thee, koffie, en kaas, maar soms zijn er ook eieren en wordt er een Engels ontbijt gemaakt.

Voor de lunch en het diner varieert het, o.a. burgers, kip en patat, vegetarische maaltijden, aardappel gerechten etc etc. Je hoeft zeker geen honger te lijden!

De maaltijden worden genuttigd in de Mafusa dining area en zelf koken is niet toegestaan.

Vegetariers zijn van harte welkom.

Accommodatie

Je logeert in een vrijwilligerskamp. We hebben kamers die gedeeld worden met mensen van hetzelfde geslacht en er zijn ruimtes waar je gezamenlijk kunt zitten. Het kamp ligt op het terrein zelf. Het zou dus zomaar kunnen dat je gebrul van wilde dieren hoort als je heerlijk bij het kampvuur zit. Dit is Afrika! En als je omhoog kijkt zie je ook nog eens een prachtige sterrenhemel.

Er is een mogelijkheid om je kleding te wassen (dinsdag en donderdag) tegen een kleine betaling.

Internet is aanwezig op bepaalde tijden van de dag.

Excursies

In het weekend kun je doen wat jij wilt, je bent vrij op zaterdag en zondag. Onze excursies gaan bijvoorbeeld naar Grahamstown of Port Elizabeth of iets anders wat dichtbij is. Wij regelen alleen het transport en evt accommodatie (in dorms). Als je direct na de week vrijwilligerswerk de Garden Route gaat doen, kun je niet mee op excursie, je gaat dan direct door voor de Garden Route.

Garden Route Road Trip

Dag 1: Jeffreys Bay – Surfers Paradise

Het is ongeveer een uur rijden van Port Elizabeht en we komen rond 10 uur aan in Jeffreys Bay. Jeffreys Bay is een geweldige plek! Het is een van de top surf locaties en ook nog eens een prachtige plek. Heerlijk om lekker te relaxen op het gouden zandstrand. We hebben een surfles om 10 uur voor je geregeld of paardrijden om 14 uur (afhankelijk van beschikbaarheid en seizoen).

Inclusief is een surfles of paardrijden (afhankelijk van het weer)

Dag 2: Tsitsikamma gebied – trekking

Na het ontbijt gaan we naar Tsitsikamma (ongeveer een uurd), wawar een van de hoogste bruggen ter wereld te vinden is en natuurlijk de hoogste bungee jump! Rondlopen en avonturen beleven in dit gebied is een must, met op de achtergrond de jungle die doorloopt tot aan de oceaan. We gaan een trekking maken en diverse avonturen beleven. Je kunt hier ook raften, bungee jumpen, zip linen en nog veel meer!

Inclusief in de entree naar het park

Dag 3: Knysna – chill out bij de Quays

We gaan rond 10 uur naar het kustplaatsje Knysna. Dit is een prachtige omgeving en een te gek stadje. We nemen je mee het land in en je kunt Knysna heads ontdekken. We hebben om 14.30 uur een boottocht georganiseerd, maar verder ben je vrij om te doen wat je wilt. Ontdek de kust, de stad en stap het nachtleven in!

Inclusief in een boottocht rond de Knysna heads

Dag 4: Oudtshoorn – veel te beleven

Van Knysna rijden we het binnenland in naar Oudtshoorn, de struisvogel hoofdstad van de wereld. Ja, die is er en daar gaan we naartoe. Hier vind je tevens zeer indrukwekkende grotten of je kunt naar de wildlife ranch waar je meer leert over de struisvogel dan je ooit zal leren. Je kunt zelfs op een struisvogel rijden, een achterlijk gezicht, maar wel veel lol.

Inclusief is een bezoek aan de Oudtshoorn Crocodile ranch of Cango Caves bezoek (de meeste stemmen gelden/wordt door ons beslist)

Dag 5: Kaapstad – welkom in de moederstad

Vandaag rijden we naar Kaapstad (ongeveer 4 a 5 uur rijden) Dit is serieus een van de mooiste routes in Zuid Afrika en een van de beste roadtrips in de wereld. En jij gaat het meemaken! We eindigen in Kaapstad, een van de mooist steden van de wereld. Adembenemende uitzichten, veel leuks te doen in de stad en aan de kust. We hebben natuurlijk weer wat voor je op het programma staan. De gaan Table mountain bezoeken of Cape Point of Robben Island. Dit is afhankelijk van de ontstandigheden. We hebben dit rond 14 uur gepland en het duurt ongeveer 1 a 2 uur. De rest van de dag mag je zelf indelen. We geven je graag tips!

We eindigen de reis met een diner in de avond. Zuid Afrikaans eten is heerlijk. Lekkere wijn, goede steaks en leuke nieuwe vrienden om de reis mee te eindigen en je ervaringen mee te delen.

Inclusief is een cable cart rit naar Table Mountain of een trip naar Cape Point of een bezoek aan Robben island (afhankelijk van het weer en wordt door ons beslist) en laatste keer samen eten in Kaapstad.

Dag 6: Kaapstad – de laatste dag

Vandaag is je laatste dag en check out tijd. Helaas… Je kunt naar het vliegveld (transfer niet inclusief en kost ongeveer 13 euro voor een taxi). Of je kunt langer blijven en meedoen aan ons Kaapstad Community Super hero project. Je kunt helpen en verblijven voor maar 479 euro voor 2 weken. Het is een perfect einde van je reis.

 

 

VEELGESTELDE VRAGEN

Het weer in Zuid Afrika kan erg verschillen. Normaliter regent het het minst in juli en het meest in maart. De gemiddelde temperatuur overdag us tussen de 20 graden in juli en 28 in februari. De koudste periode is in juli en de temperatuur kan dan in de nacht zakken tot ongeveer 7 graden. Omdat Zuid Afrika op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen omgedraaid.
Je vliegt op Port Elizabeth en terug vlieg je van Kaapstad.
Ja en nee. Er zijn mensen die alleen aan de avontuurlijke roadtrip meedoen en mensen die alleen aan het vrijwilligersproject meedoen. Maar en zijn ook mensen die deze hele reis maken, wat uiteraard het leukste is.
De leeftijd van de deelnemers is ongeveer tussen de 18 en 30 jaar, maar in principe is iedereen welkom vanaf 18 jaar.
De tijd dat je op het vrijwilligersproject bent, geef je niet veel uit. Alles is inclusief. Tijdens de roadtrip betaal je zelf voor je lunch en diner. Reken op ongeveer 20 euro per dag.

Duration Option Price  
2 (Week)One week wildlife & Road Trip PE-CTEUR 1149Book Now
3 (Week)Two week wildlife & Road Trip PE-CTEUR 1659Book Now

INCLUSIEF

 • Transfer van Port Elizabeth (vertrekt op maandag om 16 uur en terug op zaterdag/zondag)
 • Orrientatie op locatie
 • Een petje met opdruk
 • Een Tshirt met opdruk
 • Alle maaltijden op het wildreservaat
 • Drankjes bij je maaltijd op het wildreservaat
 • Dagelijkse activiteiten
 • Optionele weekend excursies (transport en accommodatie)
 • Gebruik van diverse faciliteiten als zwembad, sport faciliteiten en entertainment kamer
 • Een roadtrip van een week met ontbijt en activiteiten
 • Afscheidsdiner in Kaapstad

EXCLUSIEF

 • Dag trips buiten het reservaat (bijv. in het weekend)
 • Vluchten
 • Reisverzekering
 • Optionele extra’s tijdens de roadtrip
 • Lunch en diner tijdens de roadtrip

Data

2019 Start Dates:

19 August 2019
16 September 2019
07 October 2019
04 November 2019

2020 Start Dates:

13 January 2020 (ends 27 Jan in CT)
24 February 2020 (ends 9 Mar in CT)
6 April 2020 (ends 20 Apr in CT)
4 May 2020 (ends 18 May in CT)
1 June 2020 (ends 15 Jun in CT)
6 July 2020 (ends 20 Jul in CT)
17 August 2020 (ends 31 Aug in CT)
14 September 2020 (ends 28 Sept in CT)
5 October 2020 (ends 19 Oct in CT)
2 November 2020 (ends 16 Nov in CT)

Dates listed above are for the two-week experience. If you would like to add extra dates and extend the wildlife conservation section please arrive one-week earlier. Or as many weeks earlier as you wish to extend by.

 

×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.