Lekker de hele tijd met apen in de weer zijn? Je kan natuurlijk hele dagen op kantoor zitten, of je kan lekker deelnemen dit te gekke avontuur! Het Xtreme Monkey Rehab Programma is een super leuk Afrikaans wildlife conservatie project. Steek je handen uit de mouwen en wordt een surrogaat aap papa of mama voor 2 tot 12 weken. Al het eten en de accommodatie zijn inclusief!

 Zuid Afrika Monkey Rehab

Book Now

Bereid je voor op Xtreme Apenkooien!

Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat alles in het opvangcentrum een beetje soepel verloopt. Klinkt als een eitje natuurlijk, maar realiseer je wel dat je “collega’s” over het algemeen puberende bavianen zijn!

Je moet voor ze zorgen en tegelijkertijd beste vriendjes worden met de groep (die dus alleen maar bestaat uit bavianen).

De dagelijkse taken bestaan uit eten en melk klaarmaken, de speel- en slaapruimtes opruimen en schoonmaken, met de apen spelen en ze observeren en de slaapplekken in orde maken voor de nacht. Het is geen sprookjesachtig bestaan! Je gaat zeker vies worden, en je gaat er ook niet frisser van ruiken, maar leuk is het wel!

De behoeftes van de dieren staat voorop en ze hebben zeven dagen in de week 24 uur per dag verzorging nodig. Dus ja, ook in het weekend! Verder draag je ook zorg voor het bereiden van voedsel voor de troep volwassen dieren. Er zijn geen vaste werktijden, je bent klaar als al het werk gedaan is. Een typische werkdag begint om 7:00, en als het een beetje meezit ben je rond 17:00 uur klaar, beetje afhankelijk van het aantal vrijwilligers dat aanwezig is.

Highlights:

 • Spelen met en zorgen voor een groep super schattige jonge bavianen
 • Als je dol bent op dieren en ervaring wilt opdoen met primaten is dit de ideale plek!
 • Maak deel uit van een team jonge en enthousiaste professionals en vrijwilligers
 • Geef wees baviaantjes de fles, en bouw hierdoor echt een band op met ze
 • Verblijf in een adembenemende omgeving middenin de wildernis van de Afrikaanse bush
 • Krijg heel veel voldoening uit het werk wat je doet omdat je voelt dat je echt een verschil maakt
 • Optioneel kun je er ook nog een Kruger Park Wild Safari aan vast plakken zodat je de “big five” ook nog van je lijstje kunt afstrepen. (zit niet bij de reis inbegrepen)

Fotos

Reisbeschrijving

Een werkdag ziet er ongeveer als volgt uit:

7:00 – Sta je op om lekker vroeg ontbijt te serveren aan de apen. Dus een hele hoop bananen en slechte tafel manieren!

9:00 –  Nadat de apen vol zijn en alles is opgeruimd schuif je zelf aan tafel voor een welverdiend ontbijt.

10:00 – 13:00 – Ochtend klusjes bestaan uit het verzorgen van de apen en specifiekere activiteiten die de leiding van het park voor je uitzet.

13:00 – 14:00 – Je hebt een uur pauze waarin je een lekkere lunch krijgt en met je mede vrijwilligers alle apen gekte kan bespreken.

14:00 – 17:00 – De middag activiteiten zijn afhankelijk van de verschillende dingen die in het park gedaan moeten worden. Het kan zijn dat je in de tuin gaat werken (er wordt zoveel mogelijk zelf geplant om zo onafhankelijk mogelijk te zijn), of dat je helpt met nieuwe hokken bouwen, etc. Je werkt altijd minimaal met twee personen, zodat je je niet hoeft te vervelen.

18:00 – Om zes uur wordt het diner geserveerd.

19:30 – Na het eten ga je de nachtdieren in het park voeren en de rest van de avond heb je lekker voor jezelf.

Bovenstaand is een richtlijn. Het kan natuurlijk zijn dat je allemaal andere klussen uitvoert, afhankelijk op wat er op dat moment nodig is in het park.

Vrijwilligers activiteiten

 • Wonen in een “big five” Wildpark. Je gaat regelmatig met een Jeep door het park om wildlife te spotten
 • Met de hand voeren van baby bavianen (dus flesjes maken, het klaarmaken van voedsel, speeltjes maken, de baby verblijven schoonmaken en de aapjes meenemen voor wandelingen naar de rivier)
 • Het verzorgen van de bavianen die in het park wonen (die niet meer vrijgelaten kunnen worden in het wild); hun eten klaarmaken, de verblijven schoon houden en sociale interactie hebben met de dieren
 • Helpen met het klaarstomen van andere kleine zoogdieren die in het park wonen om ze weer vrij te kunnen laten in het wild
 • Het observeren van bavianen om te kijken of ze weer vrijgelaten kunnen worden
 • Leven tussen de wilde bavianen die ook op het park komen
 • Lopen met de zwerfhonden die ook worden opgevangen in het park
 • Het renoveren van de omheining van het park
 • Het geven van onderwijs
 • Leren over primaten, behoud van de natuur, veeteelt en rehabilitatie
 • Helpen bij de rehabilitatie van andere geredde kleine zoogdieren en vogels
 • Excursies naar het Kruger Park en andere omliggende attracties (tegen meerprijs)

Accommodatie

Vrijwilligers worden ondergebracht in een rustiek gebouw van twee verdiepingen van hout en steen, bijgenaamd ‘The Mountain Lodge’. De begane grond bestaat uit 3 slaapkamers, 3 badkamers een keuken en een open veranda annex eetkamer. De tweede verdieping heeft 4 slaapkamers, een lounge met banken, TV en DVD speler en een balkon. Badkamers hebben heet water douches en toiletten. Er is een maximum van 4 mensen per slaapkamer. De veranda is beschermd tegen wilde dieren door fijn gaas, maar ratten, insecten, vleermuizen en andere kriebelbeesten hebben wel toegang tot de veranda. Elektriciteit is 220v.

Maaltijden

Boodschappen worden een keer per week gedaan in het dichts bijzijnde stadje. Maaltijden worden bereid door de vrijwilligers volgens een vast kook- en schoonmaakschema. Basis ingredienten zijn aanwezig. Er wordt hoofdzakelijk een vegetarisch dieet aangeboden. Men houdt rekening met 100% vegetariërs, veganisten of mensen met voedsel allergieën. Als dit op jou van toepassing is geef dat van tevoren aan. Aanvullend voedsel zoals snacks, alcohol en frisdrank dienen zelf aangeschaft te worden. Er is een klein winkeltje waar je zoetigheid en frisdrank kunt kopen. En er is regelmatig een braai (Zuid Afrikaanse BBQ) met gegrild vlees en verschillende groenten.  Er is een wasmachine aanwezig in ‘The Mountain Lodge’ waar je een keer in de week gebruik van kunt maken. Je kunt je was ophangen aan de waslijnen in de tuin. En je kunt natuurlijk ook altijd een handwasje doen. Wasmiddel is aanwezig.

Deelnemers krijgen een eenpersoons bed met een klamboe. Lakens, dekbed en een kussen zijn aanwezig. Je kunt eventueel een extra slaapzak of deken meenemen als je wil, maar meestal is het niet nodig. Er zijn lockers aanwezig om waardevolle spullen in op te bergen.

Er is WiFi in ‘The Mountain Lodge”. Je kunt internet tegoed kopen voor R150 (ongeveer €10,-) per maand. Bijna alle vrijwilligers maken gebruik van deze WiFi. Je kunt een telefoon of SIM kaart kopen in het stadje. MTN en Vodacom zijn de providers in de regio en in het park heb je redelijke ontvangst.

Veelgestelde Vragen

De minimale verblijfstijd in het park is twee weken. Je kunt tot 12 weken blijven om echt helemaal in het project op te gaan. Twaalf weken is de maximale tijdsduur van het toeristen visum (je krijgt 90 dagen bij aankomst).
Je moet naar Phalaborwa Airport vliegen, makkelijk te bereiken met een binnenlandse vlucht vanaf Johannesburg of Kaapstad. Onze reispartners kunnen je hiermee helpen. Je wordt opgevangen door een medewerker die je naar het park brengt. De taxi terug is niet inclusief en kost 300 Rand. Dat is ongeveer 18,50 euro. Ga je op 
Er zijn maximaal 20 vrijwilligers tegelijkertijd aanwezig. Gemiddeld zijn er 15 mensen aanwezig. In de maanden juni, juli en augustus is het heel druk dus het is raadzaam voor deze periode tijdig te reserveren.
Kort antwoord; heel veel!! Je zit middenin het hart van de Afrikaanse bush, het thuis van de mooiste wildparken en wildreservaten van de wereld. Er is zat te doen en te zien in het park zelf, maar het is raadzaam wat extra budget opzij te leggen om ook buiten het park wat activiteiten te doen. Het Kruger National Park, het grootste wildpark van Zuid Afrika is maar een klein stukje rijden. Er zijn optionele trips in het park zoals het nijlpaard Jessica bezoeken, de Panorama Route, en andere dierenparken zoals een reptielenpark, een cheetah opvangcentrum en een olifanten opvangcentrum, onder andere.
Vrijwilligers hebben geen ervaring nodig om aan dit project deel te nemen. Het team van full time professionals geven je alle informatie en training die je nodig hebt. Wat je wel nodig hebt is een berg enthousiasme op met primaten te werken. Het is bij tijd en wijlen erg hard werken, maar het is zeer de moeite waard!
De apen hebben niet echt een seizoen waarin de kleintjes geboren worden, dus de weesjes komen het hele jaar aan bij het project. September tot februari is zomer en juni en juli zijn de drukste maanden met vrijwilligers. Het project is het hele jaar ongeveer hetzelfde, dus vrijwilligers zijn het hele jaar door welkom
Wat geeft het project jou?

• Het zal je ten eerste enorm trots maken op jezelf! Je krijgt enorm veel zelfvertrouwen van reizen, maar deelnemen aan dit project zal je een nog grotere boost geven!

• Aangezien je in een team werkt  zal je erachter komen wat je sterke kanten zijn. Er wordt naar je geluisterd en je initiatieven zullen serieus genomen worden. Verder ga je erachter komen hoe goed je met andere mensen samen kan werken.

• Het is enorm de moeite waard. Het is niet iedere dag dat je echt een verschil kan maken en echt goed werk kan doen.

• Zuid Afrika is een mengelmoes van veel verschillende culturen. Het geeft je de mogelijkheid om met veel verschillende mensen om te gaan en door de interactie met al deze verschillende culturen te groeien als individu.
• Werktevredenheid gegarandeerd! Dit wordt een van de beste werkervaringen die je in je leven mee gaat maken. Je collega’s zijn letterlijk apen!

• Het geeft je niet alleen de mogelijkheid om je CV op te leuken maar het zet je ook in een omgeving waar je getest word. Als je van plan bent om dieren wetenschappen of natuurkunde te gaan studeren is dit een mooie opwarmer, maar het is sowieso een mooie ervaring om over op te scheppen tegen je vrienden!

• Het is een ideale manier om tijd door te brengen in Zuid Afrika. Met drie maaltijden per dag en alle accommodatie geregeld is dit een mooi project om in je Zuid Afrika reis te doen. 

Duration Option Price  
2 (Week)EUR 789Book Now
3 (Week)EUR 1099Book Now
4 (Week)EUR 1449Book Now
6 (Week)EUR 2099Book Now
10 (Week)EUR 3329Book Now
12 (Week)EUR 3999Book Now

Inclusief

 • Drie maaltijden per dag
 • Transfer vanaf het vliegveld naar je locatie
 • Alle activiteiten en assistentie in het Apen Opvangcentrum
 • Uitgebreid informatiepakket voor vertrek
 • Optionele excursie naar het Kruger Park (tegen meerprijs ter plekke te voldoen)

Exclusief

 • Vluchten
 • Visa (je krijgt maximaal 90 dagen bij aankomst op het vliegveld)
 • Reisverzekering

 

 

“Ik heb een te gekke reis gehad en raad iedereen aan met Xtreme Gap te reizen!  Meer reviews hier 
Sanna De Bruin
” Hey Jasminka, dank je wel voor de super tijd! Meer reviews hier.”
Lina Jansen
” Hallo, ik wil nog een keer!!  Meer reviews hier.”
Tom Huissen
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.