Een avontuurlijke groepsreis op zijn best in Zuid Amerika! Ga 7 weken lang met ons mee naar de mooiste locaties. Met twee van de meest epische bestemmingen op het Zuid Amerikaanse continent; Ecuador en Peru. Leer Spaans, beklim de Machu Picchu trail en werk mee in het Jungle Animal Sanctuary. Verblijf in Quito en doe allerlei vrijwilligerswerk om echt goed in contact te komen met de locals.  Inclusief een optionele verlenging naar de Galapagos.

 

Zuid Amerika Xplorer

Book Now

Deze reis is zo divers! Rondreizen, de taal leren, diverse vrijwilligerswerk, steden, bergen. stranden en jungle.  Ecuador en Peru zijn 2 van de mooiste landen in Zuid Amerika. Met heel veel cultuur en natuur. Tijdens deze reis leer je de Spaanse taal en help je mee als vrijwilliger op super interessante projecten. Een paar highlights zijn de Machu Picchu, jungle sanctuary, prachtige stranden en oude, kleurrijke steden.

Deze reis is volledig begeleid, de groep is internationaal en de gids Engels sprekend.

We starten met een crash course Spaans wat je gedurende de hele reis zal helpen en de reis veel boeiender maakt. Dit is in Cuzco, een van de leukste backpacker spots in Zuid Amerika. Daarna gaan wee richting de bergen met als hoogtepunt de Machu Picchu, de lost city of the Inca’s. Na deze onvergetelijke ervaring reizen we door naar Peru voor de prachtige stranden en legendarische surf. Daarna reizen we door naar de jungle voor de animal sanctuary. Hier help jij mee in het behoud van de wilde dieren. De jungle is onvergetelijk en we reizen dan ook nog wat dieper de jungle in naar de Shuar tribe. We eindigen in de Quito, de hoofdstad van Ecuador. Daar help je mee aan vrijwilligers projecten, een echte onderdompeling in de cultuur. Wil je hierna nog meer? Ga dan voor de optionele verlening naar de Galapagos eilanden (5 dagen/4 nachten).

Highlights:

 • Ontdek verborgen verloren steden en beschavingen
 • Spaans leren en in de praktijk brengen
 • Bezoek aan de steden Cuzco, Cuenca en Quito
 • Chillen aan het strand van Mancora
 • Leef een week in het regenwoud van de Amazone
 • Help mee met de dierenopvang in de jungle
 • Bezoek geweldige surfbreaks langs de Stille Oceaan
 • Trekking naar Machu Picchu!
 • Begeleid backpacken door Ecuador en Peru
 • Galapagos trip!
 • Volledig begeleid, veel lol en uiteraard boordevol avontuur!

FOTOS

Reisschema Zuid Amerika Xplorer

De Xtreme Zuid Amerika Experience is verdeeld in een aantal delen en die zijn als volgt:

Bij Aankomst:

Je dient te vliegen op Cuzco (CUZ) in Peru. Een prachtig mooie koloniale stad hoog in het Andes gebergte en de poort naar de beroemde Inca Trail.

Bij aankomst word je welkom geheten door een representant van Xtreme Gap die je naar de accommodatie brengt. Vervolgens ontmoet je de rest van de groep en volgt de briefing en oriëntatie.

Deel 1: Spaans leren en chillen in Cuzco

Locatie: Cuzco, 1 week 

South America Xplorer Xtreme Gap (1)Voor het eerste deel van de Zuid Amerika Experience verblijven we een week in Cuzco. Zo kun je lekker acclimatiseren en wennen aan het heerlijke laid-back leven in Zuid Amerika.

Cuzco is een waanzinnige locatie, hoog in de bergen gelegen, met een prachtige mix tussen koloniaal en oude Inca cultuur.

Het was de hoofdstad van het Inca Rijk , dus je kunt je voorstellen dat het nogal indrukwekkend moet zijn. In de eerste week heb je zat tijd om Cuzco te ontdekken, zowel overdag als ’s avonds en het hoognodige Spaans te leren!

Spaanse lessen: 

Uiteraard is de eerste week volgepland met activiteiten, zoals 4 uur Spaanse les per dag. Dit is meestal in de ochtend zodat je overdag tijd hebt om het geleerde in de praktijk te brengen op straat of een van de fantastische kleine marktjes die Cuzco rijk is.

Doordat er gewerkt wordt met kleine groepen heeft de leraar genoeg tijd om iedereen voldoende aandacht te geven en gaat het leren lekker snel. En als je al een beetje Spaans spreekt of zelf gevorderd bent worden de lessen aan jouw niveau aangepast zodat je nog steeds genoeg kunt leren.

Vrije tijd:

Gedurende de eerste week heb je de middagen vrij om deze fantastische stad te ontdekken. Dwaal door de vele kleine straatjes, musea en ruïnes. Bezoek de lokale markten, geniet van het straatvoedsel en klets met de lokale bevolking.

Cuzco beschikt ook over een bruisend nachtleven aangezien dit het startpunt is van de Inca Trail. Iedereen die deze route wil gaan doen komt dus langs Cuzco. Je komt er dan ook een grote diversiteit aan reizigers tegen. Dus wil je mensen ontmoeten, ga dan zeker langs Cross Key Pub op Placa De Armas of ga lekker uit je dak in Club Mama Africa.

Deel 2: De Tocht Naar Machu Picchu

Peru Xtreme Gap (44)Na de eerste week chillen, leren en ontdekken is het tijd voor het echte werk; de tocht naar Machu Picchu!

We vertrekken vroeg met de bus van Cuzco naar Mollepata van waar we verder trekken. Dit alleen is al een mind blowing ervaring. De uitzichten vanaf het Andes Gebergte over de valleien en de steile kliffen zijn werkelijk adembenemend. Besneeuwde bergtoppen, watervallen, lama’s en condors, alles komt voorbij.

Deze trekking is echter geen blokje om. We lopen zo’n 5 tot 7 uur per dag, op een flinke hoogte. Op de vierde dag nemen we de nachttrein naar Aguas Calientes om vroeg in de ochtend in de bus te stappen naar Machu Picchu. Manoeuvrerend over steile bergpaden bereiken we uiteindelijk de verloren stad Machu Picchu. Vervolgens kan het grote ontdekken beginnen, en geloof me, er is genoeg te ontdekken! Je zult versteld staan van hoe cultureel de Inca’s waren en hoeveel bewijs hiervan  is achtergebleven.

Ga langs de Zonnepoort voor de ultieme Machu Picchu selfie, beklim alle trappen en geniet van het uitzicht en slenter eindeloos over de ruïnes van deze waanzinnige verloren stad. Je kunt ook de de beroemde Huayna Picchu beklimmen als je dat wilt. Dit moet wel van tevoren geboekt worden. In de middag komen we weer terug in Aguas Calientes vanwaar we de trein terug naar Cuzco nemen.

Deel 3: Noordelijke Stranden Van Cuzco Naar Puyo

We laten Cuzco en de Andes achter ons en zetten over land koers langs de noordelijke kustlijn van Peru richting Ecuador. Onze eerste stop is de drukke hoofdstad van Peru, Lima waar we de straatjes, parken en pleinen gaan bekijken en een indruk krijgen van de enorme geschiedenis van het land.

We vervolgen onze weg langs de kust tot we Huanchaco bereiken, ooit de hoofdstad van de oude Peruviaanse Moche civilisatie. Huanchabo is een klein stadje met geweldige surfbreaks. Er is ook een aantal fascinerende ruïnes in de buurt om te bezoeken. Verder door naar Punta Sal voor het ultieme strand chillen. Je kunt hier deelnemen aan een aantal optionele activiteiten of er voor kiezen om lekker je schoenen uit te schoppen en met je voetjes in het zand te hangen met de rest van de groep.

Vanaf Punta Sal steken we de grens met Ecuador over. Onze eerste stop in Ecuador is Cuenca, de drie na grootste stad van het land. Het is uitgeroepen tot wereld erfgoed en een te gekke plek om op ontdekking  te gaan. Vanaf hier vervolgen we onze reis landinwaarts door een prachtig landschap naar het startpunt van het laatste deel van onze reis, Puyo.

Deel 4: Amazone Regenwoud en het Wildlife Conservatie Project

Gedurende dit onderdeel van het programma verblijven we 1 week in het Animal Rescue Centre in de Amazone. Hier krijg je de gelegenheid om te werken met de inheemse dieren van Zuid Amerika. Ons Rescue Centre helpt wilde dieren die mishandeld zijn of in het wild niet voor zichzelf kunnen zorgen te genezen, herstellen en ze uiteindelijk te rehabiliteren zodat ze weer kunnen terugkeren in het wild.

Je kunt de volgende dieren verwachten: Capucijn, wollige, slinger en tamarinde apen, wilde katten zoals onder andere de tijgerkat, kikajoe’s, witneusbeertjes, tayras (marter), miereneters, stekelvarkens, pekari’s (soort zwijnen), ara’s, diverse soorten papegaaien, kaaimannen en boa constrictors, om er maar een aantal te noemen.

Er zijn verschillende afdelingen waar hulp nodig is en het exacte werk wat je gaat uitvoeren hangt af van wat er op dat moment nodig is maar ook van je persoonlijke voorkeur. Het bestaat onder andere uit het bereiden van voedsel voor de dieren, het voederen van de dieren, de hokken schoonmaken, assisteren bij het bouwen van nieuwe verblijven en onderhoud om de leefomgeving van de dieren te verbeteren. Verder observeer je de dieren om te zien of ze afwijkend gedrag vertonen maar ook of ze al klaar zijn om teruggeplaatst te worden.

Deel 5: Galapagos

Galapagos staat bekend om de enorm indrukwekkende natuur. Er is geen andere plek op aarde mee te vergelijken. Zowel boven als onderwater een waar paradijs voor wildlife. En jij mag hier een bezoek aan brengen. De kers op de taart van deze fantastische reis.

 

Dag 1: Puyo naar Tababela

We laten het regenwoud achter ons en reizen met de bus van Puoy naar Tababela waar we zullen overnachten en ons klaarmaken voor het Galapagos avontuur.

Dag 2: Santa Cruz

Vandaag gaan we naar het vliegveld van Quito waar we aan boord stappen van ons vliegtuig naar Santa Cruz eiland in de Galapagos. Daar check we onszelf in op de accommodatie. In de middag gaan we snorkelen en krijg je de eerste indruk van de schoonheid onderwater tijdens onze boottocht in de baai van Puerto Ayora.

Dag 3: Isabella

We doen vandaag wederom iets bijzonders. We bezoeken de grote schildpadden farm en daarna gaan we naar de geweldige Lava Tunnels in El Mirador. En of dat nog niet genoeg moois is brengen we ook nog een bezoek aan de grootste lagune van de Galapagos wat één van de belangrijkste broedplaatsen is voor de flamingo’s. Wat een dag!

Dag 4: Isabella

Vandaag maken we een hike naar de rand van de Sierra Negra Vulkaan, de grootste van de Galapagos. Hier vind je fantastische uitzichten en een rijkdom aan vegetatie. In de middag bezoeken we Concha de Perla, een kalme baai met kristalhelder water, dus een perfecte plek om te snorkelen en het fascinerende onderwaterleven te ontdekken.

Dag 5: Santa Cruz

We gaan vroeg op vandaag om naar Santa Cruz te reizen. Daar zullen we na ons ontbijt een bezoek brengen aan het Charles Darwin Research Centre. In de middag lopen we over Tortuga Bay, een van de mooiste stranden van de wereld! Onderweg kunnen we de wonderen van de natuur in vegetatie bewonderen, waaronder de gigantische cactus Opuntia en Jaminocereus.

Dag 6: Terug naar Quito

In de ochtend gaan we terug naar het vliegveld, maar onderweg stoppen we nog even bij de Los Gemelos holes, ontstaan door magma wat inzakte en zo een stelsel heeft gevormd. Eenmaal aangekomen op het vasteland gaan we naar onze accommodatie in Quito. Daar heb je nog wat tijd om zelf rond te lopen en te dineren in het gezellige La Ronda.

Dag 7: City Tour en Mitad del Mundo (midden van de wereld)

Na het ontbijt maken we samen met onze gids een mooie wandeltocht door de stad en bezoeken we in deze fascinerende stad onder andere de Basilica, Independance Quare, het overheids paleis, de Compania kerk en het stadsmuseum. In de middag bezoeken we het Mitad del Mundo museum en staan we in het midden van de wereld! De gids haalt een paar vreemde mind tricks uit, want in het midden van de wereld is alles net even anders.

Dag 8 (vrijdag): Einde van de reis

Na het ontbijt is de reis helaas afgelopen en kun je een transfer naar het vliegveld krijgen of reis je verder. De gids kan je hierbij helpen.

Accommodatie

Gezien de veelzijdig van deze reis zal ook de accommodatie verschillen per locatie. In de steden verblijven we veelal in hostels en guesthouses, op de trek naar Machu Picchu wordt er gekampeerd, in de Amazone slapen we in een lokaal guesthouse gerund door vrijwilligers en wanneer we bij de Shuar verblijven slapen we in traditionele hutten op palen. Op de Galapagos verblijf je in hostels.

Maaltijden

Je krijgt 2 maaltijden per dag; ontbijt en diner. Ontbijt, lunch en diner krijg je tijdens de trek (week 2), gedurende het project werk (vrijwilligerswerk) in weken 4 en 6 en op de Galapagos (5 dagen in week 7). De laatste 2 dagen in Quito is alleen ontbijt en diner inbegrepen.

Typische Zuid Amerikaanse cuisine bestaat uit veel rijst, bonen, vlees, groenten en fruit. Langs de kust wordt er uiteraard ook veel vis gegeten.

 

Begeleiding

Gedurende de hele trip is er een representant van Xtreme Gap aanwezig en een gids die de reis begeleidt. Bij elk project zijn ook coördinatoren die je wegwijs maken en bij het Animal Centre staat het personeel continu paraat om je van taken te voorzien en de daarbij horende juiste begeleiding. Ons lokale team zit op het hoofdkantoor in Quito die eventueel in noodsituaties back-up verlenen.

Vervoer

Vervoer van en naar het vliegveld, naar elk deel van de reis op het schema is allemaal inclusief. Het varieert van taxi, minibus, lokale bus, trein etc. Afhankelijk van de trip.

Vervoer voor extra uitstapjes niet vermeld in het reisschema zijn voor eigen kosten van de reiziger.

Vluchten

De heenvlucht is naar Cuzco (Peru. Zorg dat je in de ochtend aankomt) en vertrekken vanaf Quito (Ecuador. Vertrek in de middag). Vluchten naar de Galapagos (als je Bolt-On boekt) vertrekken vanaf Quito – er vertrekt er een om 9:30, zorg dat je die hebt.

Veel Gestelde Vragen

Over het algemeen wordt iedereen zonder visum toegelaten tenzij je een strafblad hebt in Ecuador. Bij aankomst krijgt het merendeel van de mensen een visum van 90 dagen van immigratie. Check dit zelf nog even, want je bent zelf verantwoordelijk voor het juiste visum.

Het is het handigste om de vlucht te nemen die om 11:00 uur aankomt. (Iberia/LAN van Lima naar Cuzco) Dus aankomst op de STARTDATUM van de trip om 11:00 (of eerder uiteraard) in de ochtend.

Als je deze vlucht niet kan nemen kun je de dag van tevoren aankomen. Geef dit tijdig aan bij ons dan regelen we alles voor je. Meerprijs € 70 per nacht + eten.

De plek van aankomst is Cuzco (CUZ) en vertrekpunt is Quito (UIO). Je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van de vluchten/transport naar het vertrekpunt van deze trip.

Informatie en advies over het boeken van je vlucht wordt verstrekt na boeking van deze reis, maar heb je van tevoren vragen aarzel dan niet om contact op te nemen met ons. Vergeet niet om je vluchtgegevens te uploaden op je persoonlijke pagina voordat je gaat! Bel ons als je vragen hebt of advies wil.

De retour vlucht Galapagos zit in de prijs inbegrepen.

Het weer in Ecuador: Het hoogland droge seizoen loopt van juni tot het eind van september. In de Oriente (Amazone gebied) regent het eigenlijk het gehele jaar door, met augustus en december tot maart als droogste maanden. Het is niet zo dat het de hele dag regent, maak je gen zorgen. Maar een nat pak is zeker niet uitgesloten. Op de Galapagos Eilanden kun je het hele jaar door wildlife bezichtigen. Het droge seizoen (juni tot december) is vaak koel en mistig. Aan de kust heb je in het regenseizoen ( ongeveer van januari tot mei) zonnige dagen met aan het eind van de dag een fikse bui. Dit is wel het beste strandweer.

Peru: Van juni tot augustus is het droge seizoen in de bergen en op de altiplano (Andean plateau); het regenseizoen is ongeveer van december tot maart. Het regent continu in het hete en vochtige regenwoud, maar de droogste periode is ongeveer van juni tot en met september. Maar zelfs in de natste tijd van het jaar, december tot en met mei, regent het hooguit een paar uur per dag.

Ondanks dat eten, accommodatie en vervoer allemaal inclusief zijn is het natuurlijk wel handig om wat zakgeld bij de hand te hebben. Mocht je op eigen houtje dingen willen ondernemen die niet op het schema staan zijn deze uiteraard voor eigen kosten. En geloof me, er is zat te doen! Wij raden je aan om ongeveer 50 tot 75 euro per week mee te nemen. Mocht je nou in de eerste week helemaal los willen gaan in het nachtleven van Cuzco, adviseren we je iets meer mee te nemen.

De groep bestaat uit maximaal 18 deelnemers, meestal raakt de reis wel zo. Het is een internationale groep jongeren. De leeftijd ligt meestal tussen de 18 en 24 jaar. De minimale leeftijd is 18 jaar.

Bij je boeking ontvang je van ons een lijst met spullen die wij aanbevelen om mee te nemen. Denk hier aan goede wandelschoenen, een fleecejack, poncho etc etc. Ook krijg je een briefing over wat je echt mee moet nemen en voor vragen zijn wij natuurlijk altijd bereikbaar.

Niet doen! Als jij je aansluit bij ons kom je in een groep terecht met allemaal gelijkgestemde avonturiers, dus laat dat alsjeblieft geen reden zijn om niet op reis te gaan! We garanderen je een fantastische reis met een hele leuke club mensen waar je ongetwijfeld heel veel lol mee gaat beleven en met wie je zeker nog eens samen zult komen om na te praten over dit geweldige avontuur. De meesten starten het avontuur alleen.

Duration Option Price  
7 (Week)EUR 4559Book Now

INCLUSIEF

 • Briefing en support voor vertrek
 • Pick-up van het vliegveld in Cuzco
 • Welkom en oriëntatiebriefing
 • Alle accommodatie
 • Spaanse lessen
 • Alle tours zoals vermeld op het reisschema
 • 3 maaltijden per dag
 • Support van onze lokale staff en hoofdkantoor in Quito
 • Sociale activiteiten
 • 24 uur per dag UK emergency backup
 • Galapagos vluchten
 • Galapagos trip

Let er alsjeblieft op dat vanwege de aard van deze reis de prijzen, data en precieze invulling van het reisschema kunnen veranderen. Uiteraard word je hier voor vertrek van op de hoogte gesteld.

EXCLUSIEF

 • Internationale vluchten
 • Reisverzekering
 • Zakgeld

Data

2020

Fri 17th April 2020

Fri 3rd July 2020

Fri 16th October 2020

The Galapagos tour starts on a Monday after and ends on Friday

×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.