Een groot ‘backpack avontuur’ door Zuid Oost Azië. We nemen je mee naar de belangrijkste hoogtepunten van het Noorden van Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam. Vier hele verschillende landen van Zuid-Oost Azië, volledig onder begeleiding in je eigen tempo. Van grote steden zoals Bangkok, Ho Chi Minh en Hanoi naar tempels en watervallen, al reizend door de meest indrukwekkende landschappen. Het is een geweldige manier om een paar maanden in Zuid-Oost Azië door te brengen. Al het vervoer en vele activiteiten zijn in de reis inbegrepen.

Zuid-Oost Azië Xplorer

Book Now

Een volledig begeleide ‘hop-on hop-off’ tour van het noorden van Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam.

Voor die reizigers die de tijd hebben, is de Zuid-Oost Azië Xplorer een zeer uitgebreide trip door het noorden van Laos, Cambodja en Vietnam. Onze eigen bus start in Bangkok en eindigt in Hanoi. Ontdek de bezienswaardigheden, de geluiden en de geuren van Bangkok, reis richting het Noorden via het indrukwekkende Ayutthaya (oude hoofdstad van Thailand) en Chiang Mai, voordat je bij de grens van Huay Xai in Laos aankomt waar onze bus voor je klaar staat. Ervaar de Bergen en de levendige culturen van Noord Laos en de bijzonder wilde natuur en het zuiden. Via smalle bergweggetjes kom je bij schilderachtige rivieren en watervallen, verborgen archeologische bezienswaardigheden, communistische grotten en vriendelijk afgelegen dorpjes.

Door naar Cambodja. Daar kun je zowel de oude tempels bewonderen, als de pagoden en paleizen, gefrituurde spinnen ‘snacken’ of genieten van een Khmer BBQ. Lekker relaxen op de stranden van Koh Tunsay, de zeldzame Irrawady Dolfijnen spotten en de gevreesde Khmer Rouge S21 Gevangenis en Killing Fields bezoeken. Je kunt gaan fietsen of trekken door de Bokor Nationale Parken en de ‘locals’ ontmoeten in de afgelegen dorpjes.

Ontdek Vietnam’s levendige steden. Reis door waanzinnig berglandschap, ervaar de Vietnamese gastvrijheid en verblijf bij echte Vietnamese gezinnen (homestay). Ontdek de recent ontdekte grotten, fiets door rijstvelden, bezoek nationale parken en bezoek ook de oorlogstunnels en het oorlogsmuseum en breng natuurlijk een bezoek aan de meest geweldige stranden van Azië, waar je heerlijk kunt relaxen.

Thailand

 • Ayutthaya Temples

Cambodia

 • Preah Vihear Temple
 • S21 Prison & Killing Fields
 • Udong Historical Site
 • Bamboo train ride

Laos

 • Tham Jang Cave
 • Kong Lor National Park
 • Mahaxai Cave
 • Turtle Lake
 • Hotay Pitok Library
 • Tad Ngeuang Waterfall
 • Wat Phu UNESCO Temple

Vietnam

 • Datania Falls
 • My Lai Memorial
 • Marble Mountains
 • Vinh Moc Tunnels
 • Thien Duong (Paradise) Cave

 

Fotos

Reisbeschrijving

Thailand

Bangkok naar Chiang Mai (Via Ayutthaya)

Jouw avontuur start om 8 uur ‘s ochtends bij de shop van Xtreme Bangkok waar je kennis maakt met de gids en groep. Na een korte introductie over hoe de trip te werk gaat vertrekken we richting het UNESCO Wereld Erfgoed van Ayuttaya. We komen halverwege de ochtend aan. Dit geeft je ruim voldoende de tijd om het prachtige historische park op de fiets te bezichtigen of een boottrip te maken door het “Venetië van het Oosten”.

Eind van de middag vertrekken we naar Chiang Mai

Als je graag wilt dat wij een overnachting voor je boeken in het luxe hotel (gelegen vlak naast het vertrekpunt en ons kantoor) dan kunnen wij dat voor een extra £65 voor je regelen. Let wel, in dit programma verzorgen wij geen transfer vanaf het vliegveld maar je kunt voor ongeveer zes pond een taxi nemen naar het centrum van Bangkok.

 Nachttrein of bus (prijs inclusief)

Rustdag: In Chiang Mai heb je de hele dag om vrij te besteden. Deze stad heeft een rijke historie. Je kunt ook deelnemen aan de vele avontuurlijke activiteiten die er worden aangeboden. Wij raden je aan om de tijd te nemen om de oude bezienswaardigheden te bewonderen, inclusief de oude ommuurde stad, de Tapae Gate, en enkele van de indrukwekkende 300 Boeddhistische Tempels. Het ‘Guesthouse’ ligt naast het oude historische centrum USD12-20.

Chiang Mai naar Chiang Khong

Na een relaxte ochtend, vertrekken we na de lunch en brengen een bezoek aan de bekende en intrigerende Witte Tempels (Wat Rong Khun). Van daaruit gaan we door naar het grensplaatsje Chiang Khong waar we onze laatste avond in Thailand doorbrengen. ‘Guesthouse’ met uitzicht over de Mekong Rivier USD20.

 

Laos

Chiang Khong naar Pakbeng

Een korte boottocht over de Mekong Rivier voert ons naar Huay Xai, in Laos. Dit is de plek waar we de grens over gaan voordat we op de boot stappen richting Pakbeng. Ontspan en geniet van deze geweldige tocht waar de rivier ons langs weelderige akkers voert, en langs ruige berglandschappen en oerwouden. Je komt water buffels tegen, rijstvelden, locale vissersmannen en kinderen die lekker in het ondiepe water spelen. Laat in de middag komen we aan in het afgelegen dorp van Pakbeng en overnachten bij de rivier. ‘Guesthouse’ in de buurt van de ligplaats van de boot USD8-15

Pakbeng naar Ban Lad Khammune

We vertrekken vroeg vanuit Pakbeng om onze reis over de Mekong te vervolgen naar het afgelegen dorp van Ban Lad Khammune. Hier kun je het echte traditionele dorpsleven ervaren, door thuis bij een locale familie in te trekken. Je krijgt de kans om een Baci (welkoms) Ceremonie bij te wonen en het dorp te ontdekken, de vrouwen te zien weven of te kijken hoeveel geluk je in het spel hebt door een potje te ‘jeux de boullen’. ‘Homestay’ inclusief accommodatie, traditionele Baci Ceremonie en maaltijden USD17.

Ban Lad Khammune naar Luang Prabang

We nemen afscheid van het dorp. Met onze privé boot varen we verder de rivier af naar de bekende grotten van Pak Ou. Hier vind je duizenden Boeddha beelden die in de loop van honderden jaren, verdeeld zijn over de grotten. Een korte rit brengt ons naar de ongelooflijk indrukwekkende Luang Prabang, werelderfgoed van UNESCO. Een stad met een mengeling van Franse koloniale architectuur en traditionele Lao gebouwen. Hier vind je de bekende Kuang Si Watervallen, een berenreservaat, oude boeddhistische tempels en vele heilige bezienswaardigheden. ‘Guesthouse’ met fan of AC, privé kamer in de buurt van de avondmarkt USD12-40.

Luang Prabang naar Vang Vieng

We vertrekken bijtijds aangezien we naar het zuiden gaan via bergachtige wegen. De uitzichten zijn overweldigend. Bij aankomst in Vang Vieng is er nog ruim voldoende tijd over om te gaan ‘tuben’, fietsen, kajakken, rots klimmen, ballonvaren, feesten of lekker ontspannen en herhalingen van oude TV shows te gaan kijken die in sommige bars in de stad worden getoond! Door familie gerunde ‘guesthouse’ in hartje centrum USD8-30.

Vang Vieng naar Vientiane

Vandaag cruisen wij naar de hoofdstad van Laos en bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden: Putaxai, Pha That Luang, That Dam, het Presidentiële Paleis en de ‘COPE centre’ – een non-profit organisatie die bezoekers informeert en sensibiliseerd over de slachtoffers van UXO (Unexploded Ordinance) en de geheime oorlog.

Na het inchecken in de centraal gelegen accommodatie, kun je kiezen of je een massage neemt, gaat winkelen bij de avondmarkt, of voor de actie gaat bij de locale restaurants aan de rivier. Hotel met moderne faciliteiten inclusief WIFI en ontbijt USD20.

Vientiane naar Kong Lor

We vertrekken ‘s ochtends vroeg, nemen afscheid van de drukte en gaan richting het zuiden naar Kong Lor en het Phu Hin Bun Nationale Park. Na ongeveer een uur onderweg te zijn, brengen we een bezoek aan het Wat Prabat Phonsone, de tempel van de ‘Voetafdruk van Boeddha’, welke behoort tot een belangrijke pelgrim plek voor de plaatselijke bevolking.

Voor zonsondergang blijft er voldoende tijd over om het dorp Kong Lor te bezoeken en het waanzinnige landschap te bewonderen met z’n rijstvelden en z’n kalksteen Karst Bergen. Comfortabele ‘guesthouse’ met spectaculaire uitzichten en op slechts 10 minuten loopafstand van de grotten USD10.

Rustdag: Kong Lor

Deze ochtend kun je vrij besteden. Je kunt naar de Grotten (of naar Tham Kong Lor naar de locals) en 7km diep de grond in duiken!

Rondvaren in een traditionele gemotoriseerde kano langs de overweldigende rotsen en een duik nemen in de koele wateren aan de ingang van de grot. Je kunt ook naar het dorp Ban Tabak gaan en een rit maken in een ‘bom boot’. Deze zijn gemaakt van metalen brandstof omhulsels van B52 bommenwerpers die op Laos zijn afgevuurd tijdens de Geheime Oorlog. Comfortabele ‘Guesthouse’ met spectaculaire uitzichten op de Karst Bergen op slechts 10 minuten loopafstand van de grotten USD10.

Kong Lor naar Tha Kek

Vandaag leggen we een korte reisafstand af. We maken een stop bij de ‘Great Wallvan Tha Kek’, gaan dan naar Pha Tam Kam, één van de beste klimgebieden van Zuidoost-Azië en ongelooflijke wilde oerwoud. Voor diegenen die uit zijn op avontuur, kun je kiezen tussen ‘slack-linen’ of rotsklimmen, voordat we weer richting stad gaan. Mekong ‘Riverside Guesthouse’ USD12.

Tha Kek naar Xe Champhone

Hier gaat het om bij Xtreme, afwijken van de standaard route! We gaan naar de moerassen van Xe Champhone – een gebied wat zo afgelegen is dat onze Xtreme bussen er soms niet kunnen komen. In dat geval moeten we overstappen naar een ‘off-the-road’ vrachtwagen! Op de route gaan we naar het Oude Wat Taleow, een prachtige tempel die in 1969 is gebombardeerd, dan door naar het Schildpadden meer waar je met een beetje geluk schildpadden kunt spotten. Tot slot maken we een stop bij het 200 jaar oude Hotay Pidok boeddhistische bibliotheek. Eenmaal aangekomen brengen we de avond door met de vriendelijke ‘locals’ van het ‘Apen Woud’, een heilige plek. Daar leven wel honderden wilde Rhesus Macaque apen. Eenvoudige dorpsverblijf inclusief accommodatie en maaltijden USD17.

Xe Champhone naar Pakse

Deze ochtend gaan we richting het zuiden naar de felle lichten van Pakse. Vanaf hier kun je naar de Bolaven Plateau met z’n koele klimaat, koffie- en theeplantages en spectaculaire watervallen. ‘Guesthouse’ met fan of air-conditioning op de kamers in hartje centrum. Daar vind je alles wat je nodig hebt USD8-10.

Pakse naar Don Det (4000 Eilanden)

We vertrekken vroeg naar het Werelderfgoed van Wat Phou, en bezoeken een oude Khmer tempel. We klimmen omhoog naar de top van de tempel. Vervolgens rijden we richting het zuiden naar de 4000 eilanden waar je kunt genieten van de relaxte levensstijl en de waanzinnige natuur. We komen rond lunchtijd aan. Je hebt nog voldoende tijd over om een rondje te gaan fietsen door Don Khone Island en naar de Li Phi Watervallen te gaan of een boottrip te maken om de Irrawaddy dolfijnen te spotten. Rustieke ‘guesthouse’ USD5-15.

 

Cambodja

Don Det naar Phnom Penh

We nemen afscheid van Laos en vertrekken bijtijds met de openbare bus richting Cambodja. Het is een korte afstand naar de grensplaats Don Kralor. Daar moet je alle immigratie procedures voltooien om vervolgens Cambodja in te mogen. Ook hier blijf je de Mekong Rivier volgen. Laat in de avond komen we aan in de overweldigende hoofdstad van Phnom Penh. Je kunt je even opfrissen voordat je kennis gaat maken met je nieuwe reisgids, tijdens het avondeten en drankjes gaat drinken aan de iconische waterkant. ‘Guesthouse’ in de buurt van het belangrijkste toeristische centrum USD20.

 

Phnom Penh naar Koh Tunsay Eiland

Eerst brengen we een bezoek aan de impopulaire Khmer Rouge S21 en de Slachtvelden en gaan dan richting de kust van Cambodja en passeren de rivierstad Kampot. Kampot staat bekend om zijn bekende peper en zout boerderijen en overheerlijke zeevruchten – je plaatselijke gids wijst je wel waar de beste plekken zitten waar je vis kunt eten! Van Kampot gaan we naar de oude Franse badplaats Kep waar we aan boord gaan van de traditionele houten Khmer vissersboten. We zijn 30 minuten onderweg naar het eiland reservaat van Koh Tunsay. Eenmaal aan land kun je het eiland gaan ontdekken of lekker ontspannen op het strand en genieten van de zonsondergang. Hutjes aan het strand (4 slaapplaatsen) USD25 per hutje.

Koh Tunsay Island naar Kampot

Neem even afstand van het strand en maak een kort ritje naar Kampot. Daar kun je de middag vrij besteden met een bezoek aan de peper en zout boerderijen, fietsen, een trektocht door het Bokor Nationale Park, of een boottocht bij zonsondergang. Wat we sterk aanbevelen is om vanaf hier naar Sihanoukville te gaan om te genieten van het strand, de plaatselijke vis en het nachtleven! ‘Guesthouse’ met ‘dorm’ bedden of privé kamers USD6-15.

Kampot naar Battambang (homestay)

Vandaag hebben we de hele dag nodig om naar een dorpse ‘homestay’ te gaan vlakbij het plaatsje Battambang. Onderweg gaan we naar het 18e eeuwse Khmer bolwerk van Udong, waar je kunt wandelen naar de hoogste gelegen pagoda of lekker ontspannen in een hangmat en genieten van een plaatselijke BBQ! We rijden langs Kompong Chnang (spreek je uit kom-pong-ch-nang) met z’n bruisende markt en drijvende dorpjes langs de rivier en de delta’s. Onze ‘homestay’ vanavond zal je een indruk geven van hoe de plaatselijke families en bevolking binnen het dorp leven met hun seizoensgebonden landbouw, visserij, tempel bijeenkomsten en festivals. ‘Homestay’ in plaatselijk dorpje inclusief maaltijden USD18.

Battambang naar Siem Reap

Na het ontbijt samen met onze familie van de homestay, rijden we naar Battambang voor de vroege lunch. Daar pakken we de Bamboo trein naar Siem Reap – daar zijn de indrukwekkende Angkor Tempels. ‘Guesthouse’ met ‘dorm’ bedden of privé kamers USD8-20.

Rust Dag: Siem Reap

Vandaag kun je de dag vrij besteden voor een bezoek aan de waanzinnige Angkor Tempels en de bruisende Siem Reaps markten en ’s avonds kun je het nachtleven induiken. Je gids laat je wel zien waar je als eerste het beste naartoe kunt! ‘Guesthouse’ met ‘dorm’ bedden of privé kamers USD8-20.

Siem Reap – Preah Vihear – Kompong Thom

Vandaag vertrekken we vroeg richting de noordelijke grens van Cambodja waar we naar Preah Vihear gaan, een heilige plek en bron van voortdurende controverse voor Thailand en Cambodja. Bij aankomst bij het Preah Vihear Informatie Centrum rijden we met bromfietsen naar de top van de berg waar je geweldige uitzichten hebt over Cambodja en Thailand. Na de lunch rijden we door naar onze verblijfplaats Kompong Thom. ‘Guesthouse’ in het centrum USD8-16.

Kompong Thom naar Phnom Penh

Vanochtend brengen we een bezoek aan een zijden boerderij. Daar ontbijten we en krijgen uitleg over de productie van zijde. Vanaf hier gaan we naar de hectische hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Gedurende de rit krijg je de gelegenheid om één van de krokante delicatessen van Cambodja te proeven, namelijk de gefrituurde spin! Deze plaatselijke snack vind je in het plaatsje Skon waar de spinnen worden gefokt voor consumptie. Eenmaal bij het ‘guesthouse’ heb je alle tijd om het Koninklijk Paleis te gaan bezoeken en de Zilveren Pagoda, Wat Phnom, de Russische Markt of te gaan mengelen met de ‘locals’ bij zonsondergang bij de Mekong Rivier. ‘Guesthouse’ vlakbij het belangrijkste toeristische centrum USD20.

Rustdag: Phnom Penh

Een rustdag waarop je deze bruisende hoofdstad kunt bezoeken en de vele markten waar zijden, zilver, edelstenen en antieke spullen worden verkocht.

 Phnom Penh naar Ho Chi Minh City

‘S ochtends gaan we met de openbare bus naar Moc Bai naar de grensovergang van Vietnam. Je dient van te voren een visum te regelen. Eenmaal over de douane, rij je naar Ho Chi Minh stad waar je halverwege de middag aankomt. Centraal gelegen ‘guesthouse’ USD15-20.

 

Vietnam

Rustdag: Ho Chi Minh City

In Ho Chi Minh City zit het ‘War Remnant’ Museum waar overblijfselen te zien zijn van de oorlog tussen Amerika en Vietnam. Het Saigon Opera huis zit midden tussen de grote winkels, en de stad heeft zelfs z’n eigen kathedraal ‘De Notre Dame’. Men zegt dat het de verbinding is tussen het fysieke en het spirituele leven van de mensen uit Ho Chi Minh. Wij raden je aan om een gids te nemen die je door deze rijke historische stad leidt. Centraal gelegen hotel of ‘guesthouse’ USD15-20.

Ho Chi Minh City naar Dalat

We laten de chaos achter ons, verlaten Ho Chi Minh City en gaan naar het wat koelere klimaat van Dalat. Deze stad staat erom bekend als de huwelijksstad van Vietnam. Je zou zelfs kunnen overwegen om die belangrijke vraag daar te stellen!

De reis vandaag gaat langs vruchtbare plantages waar rubber, koffie en thee worden verbouwd; alle grondstoffen zijn ooit ingevoerd door de Fransen. Dankzij het frisse klimaat kan in Vietnam zijn eigen lokale wijn worden geproduceerd en zijn eigen groenten en bloemen. Deze worden dagelijks naar Ho Chi Minh City vervoerd en verder. We kunnen een kijkje nemen bij de grote markt naast het ‘Guesthouse’, of bij één van de vele vriendelijke cafés waar ze overheerlijke koffie schenken. Plaatselijk ‘guesthouse’ USD10-12.

Niet Reisdag: Dalat

Dalat heeft iets weg van een Frans plaatsje met ruime vrijstaande oude villas en hoge pijnbomen. Dalat ligt niet op de gebruikelijke toeristische route waardoor de ‘locals’ heel vriendelijk en nieuwsgierig zijn naar westerse bezoekers. Je kunt er heel veel avontuurlijke activiteiten doen, zoals met een mountainbike naar de Datania Watervallen, of naar het art deco-stijl zomer paleis van de laatste Keizer, of naar de oneindige plaatselijke koffie plantages. Plaatselijke ‘guesthouse’ USD10-12.

Dalat naar Buon Ma Thout

Via een waanzinnig mooi bergachtig landschap gaan we naar een provinciaal plaatsje Buon Ma Thuot. We nemen wat voorraad mee en reizen vervolgens door naar een wat meer landelijke omgeving. We overnachten in een etnische dorp, in een ‘homestay’ in M’Nong. We verblijven aan de oevers van het prachtige Lak meer, waar we de plaatselijke vissers en boeren aan het werk zien. We kunnen zelfs een boottrip maken naar de overkant en op een Olifant terug gaan! Ethnische Homestay in Jun Longhouses USD15.

 Buon Ma Thout naar Qui Nhon

‘S ochtends vertrekken we naar de kust en het kustplaatsje Quy Nhon – een populaire vakantie bestemming voor de Vietnamesen, maar buiten de gebaande paden voor de westerse toerist! De gastvrijheid van de ‘locals’ maakt deze plaats zo bijzonder. Neem een duik in de warme oceaan om de stof uit de Bergen eraf te wassen. Plaatselijke ‘guesthouse’ USD10-12.

 Qui Nhon naar Hoi An

We rijden langs de kust naar de populaire toeristische plaats en UNESCO’s werelderfgoed, met bijzonder opgeknapte en goed onderhouden Frans koloniale architectuur. Hoi An barst van de kleermakers winkels, funky bars, geweldige restaurants, kunst galerijen en souvenir winkels. Met riante stranden vlakbij lijkt het wel een Paradijs! Het is een leuke plek met een erg goed nachtleven; probeer de plaatselijke delicatessen (en bieren), om vervolgens lallend maar veilig weer richting huis te gaan via de brommervrije straatjes. Plaatselijke ‘guesthouse’ USD15-30.

Rustdag: Hoi An

Vandaag is vrij voor eigen besteding. Je hebt alle tijd om in deze charmante stad rond te lopen, je kunt kleren laten maken, je kunt op een brommer de omgeving ontdekken, gaan duiken, naar het strand fietsen, een kookles volgen of lekker genieten van een hele smaakvolle plaatselijke koffie in één van de vele restaurants in de stad. Plaatselijke ‘guesthouse’ USD15-30.

 Hoi An naar Hue

Hue ligt aan de ‘Perfume’ Rivier en is het culturele en spirituele centrum van Vietnam. Hier zaten vroeger de Vietnamese Keizers. Er zijn dan ook over de hele stad vele zeer uitbundig versierde tempels te zien en waanzinnig mooie pagodes. Het pronkstuk van Hue is de Citadel en de Verboden Paarse Stad. We raden je sterk aan om op een brommer de omgeving te verkennen via schilderachtige en landelijke dorpjes en rijstvelden. Dat is dé manier om Vietnam op z’n best te ervaren. Plaatselijke ‘guesthouse’ USD10-12.

Hue naar Dong Hoi

We rijden een klein stukje langs de kust en komen langs de oude DMZ (De Militaire Zone), de grens tussen Noord- en Zuid-Vietnam tijdens de Vietnam Oorlog en de provinciale stad van Dong Hoi.

In Don Hoi zit het Bkinde Massage Therapie Centrum en het stille strand van Nhat Le. Je hebt de keuze om op de fiets langs de rivier te cruisen, kennis te maken met de plaatselijke vissers of lekker te ‘chillen’ bij één van de relaxte avond kroegen, met een geweldig uitzicht op de brug die helemaal verlicht wordt met disco lichtjes. Standaard hotel bij de rivier USD12-15+

Rustdag: Dong Hoi

Vandaag raden wij je aan om naar het spectaculaire gebied van Phong Nhake Bang Nationale Park te gaan, 45km van Dong Hoi. Dit gebied heeft ongerepte rivieren (perfect voor een duik of om te kayakken) en beschikt over een aantal indrukwekkende grotten, waaronder de pas ontdekte Thien Duong Grot. Dit is de grootste grot ter wereld! Standaard hotel bij de rivier USD12-15+

Dong Hoi naar Cam Lo naar Ninh Binh

De reis naar het nationale park is ontzettend mooi. We komen langs indrukwekkende kalk Bergen en maken een stop bij de ‘typische’ Viëtnamese kustplaats Cam Lo. Deze relaxte plek is zeker niet te vinden op de gebruikelijke toeristische route…nog niet althans! We eten lekker plaatselijke vis en nemen een duik voordat we verder reizen naar Ninh Binh. Plaatselijk hotel met geweldige restaurants in de buurt USD10-12.

Ninh Binh naar Mai Chau

‘S ochtends vertrekken we naar Cuc Phoung Nationaal Park en Primaat Centrum. Hier verblijven vele bedreigde en geredde primaten, waaronder apen, gibbons en overige interessante soorten uit de omgeving. Hier maken we een stop. We nemen een duik in de plaatselijke ‘hot pools’ en dan op naar Mai Chau, een afgelegen, kleine heuvel stam dat tussen de grote kliffen ligt. Er is ‘s middags ruim voldoende tijd om in deze prachtige groene vallei rond te lopen met z’n terrasvormige rijstvelden. Plaatselijke ‘guesthouse’ USD10-12.

Mai Chau naar Hanoi

We gaan deze keer onze benen strekken door vroeg op de fiets de omgeving en dorpjes te verkennen, voordat we weer de bus pakken richting de chaotische straten van de hoofdstad van Vietnam. Hanoi is een exotische Aziatische stad met een bruisend leven, vol energie, met duizenden bromfietsen. Zelfs zoiets eenvoudigs als een kruispunt oversteken lijkt als een enorme prestatie! Dit is het punt waar jouw Xtreme avontuur eindigt, maar als je nog tijd over hebt, er is nog genoeg te doen en te beleven rondom Hanoi. Plaatselijke ‘guesthouse’ of hotel USD 15-30 of ‘backpacker’ stijl hostel (gedeelde kamers) USD 7-9.

 

Accommodatie

Niet inbegrepen in de prijs.

Veelgestelde Vragen

Op iedere bus zitten 2 gidssen. Een locale en een weterse. Zij zijn er om jou te helpen, om je mee te nemen naar de mesest interessante plekken, die normaliter worden overgeslagen door de backpackers die de standaard routes doen en ze kunnen je ook helpen met het boeken van je accommoddatie.
Je kunt er in principe zo lang over doen als jij wilt, tot max een jaar. De minimale reistijd is 38 dagen, maar dan zit je vooral in de bus. De aangeraden reistijd is 56 dagen. 
As the Vietnam Xplorer is a hop on hop off pass you may not be with the same people throughout the trip. This is because you can spend longer in certain locations if you want to hang out there awhile. In reality friendships form pretty quickly, so most people tend to hook up with the same people and share the same travel itinerary.
Accommodation is not included in this program, we have given you an indication as to how much you should budget at each stop in US dollars. Our driver guides are able to book you into accommodation as you go, so you do not need to worry about booking your own accommodation, however you will need to pay for it locally. Accommodation in Vietnam is inexpensive.
On each bus we have two guides, one local one Western. They are there to look after you, take you to some of the more interesting places that usually get left off a typical backpackers itinerary, and they can also help book you accommodation throughout the journey.
As the Vietnam Xplorer is a hop on hop off pass you may not be with the same people throughout the trip. This is because you can spend longer in certain locations if you want to hang out there awhile. In reality friendships form pretty quickly, so most people tend to hook up with the same people and share the same travel itinerary.
Accommodation is not included in this program, we have given you an indication as to how much you should budget at each stop in US dollars. Our driver guides are able to book you into accommodation as you go, so you do not need to worry about booking your own accommodation, however you will need to pay for it locally. Accommodation in Vietnam is inexpensive.

Duration Option Price  
56 (Days)Flash sale: check with us for discounted pricesEUR 1799Book Now

Inclusief

 • Gebruik van Privé vervoer en Openbaar Vervoer
 • Activiteiten zoals hieronder omschreven
 • Diensten van Xtreme Gap Year gids en chauffeur
 • Uitgebreid informatie pakket voor vertrek

Inclusief de volgende activiteiten

 • Ayutthaya Tempels
 • Tham Jang Grot
 • Kong Lor Nationaal Park
 • Mahaxai Grotten
 • Schildpadden Meer
 • Hotay Pitok Bibliotheek
 • Tad Ngeuang Waterfallen
 • Wat Phu UNESCO Tempel
 • Preah Vihear Tempel
 • S21 Gevangenis & Slachtvelden
 • Udong Historische bezienswaardigheid
 • Bamboo trein rit
 • Datania Watervallen
 • My Lai Memorial
 • Marble Bergen
 • Vinh Moc Tunnels
 • Thien Duong (Paradise) Grotten

 

Exclusief

 • Vluchten
 • Accommodatie (budget 7 Euro per nacht)
 • Maaltijden
 • Transfer van het vliegveld
 • Reisverzekering

 

Data

More dates

 

 

[/tab]
“Ik heb een te gekke reis gehad en raad iedereen aan met Xtreme Gap te reizen! Meer reviews hier
Sanna De Bruin
” Hey Jasminka, dank je wel voor de super tijd! Meer reviews hier.”
Lina Jansen
” Hallo, ik wil nog een keer!! Meer reviews hier.”
Tom Huissen
×

Contact us with your questions below & Get a personalised response.